Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
iness00 wrote:Yoasia myślę, że dobrze, że 9 d.c. będziesz mieć monitoring bo jak masz teraz nieregularne cykle to lepiej szybciej sprawdzić (i tak już po rozmiarze jajeczek będzie w stanie określić kiedy będzie owu) , a pewnie jeszcze raz na monitoring będzie kazał Ci przyjść, żeby sprawdzic czy rzeczywiście do niej doszło, choć jak nie miałaś z tym problemu to może nie będzie sprawdzał.
Powiedz mężowi niech Ci pokaże gdzie pisze, że szkodza na nerki, aż sprawdzałam znowu i ani słowa o szkodliwym działaniu wręcz przeciwnie:"Poprawia krążenie, a do tego chroni główne narządy – serce, wątrobę i nerki przed starzeniem się i uszkodzeniem". Dopytaj lekarza POZ albo gina na wizycie co on o tym myśli. Czytalam też przeciwskazania jakie są w stosowaniu i ani slowa na ten temat.
A ja czekam niech się konczy ten cykl już, ale dziś 22 dzień także jeszcze trochę
Paulina Nessa poradź sie lekarza co by Wam polecał, lub posprawdzaj sobie co jest dobre, jakie ma opinie i zapytaj czy to kupić czy coś innego polecałby. Nam polecił Profertil, a od siebie zamówiłam macę i żeń szenia.
Skoro nie masz pewności kiedy masz owu, to moze jajniki bardziej odczuwasz? Ja na to nie zwracałam uwagi i nie zauważałam tego objawu, ale jak zaczęliśmy się starać to wsłuchiwałam się czy organizm daje jakies znaki i okazalo się że tak; czuję kiedy jest owu bo jajniki mnie bolą i tak 'pikają' nie wiem jak to określić. Testy ovu robisz tylko do momemntu jak zobaczyć 2 kreski czy powtarzasz?
Alexandra88 najważniejsze, że jesteś już po i oba drożne Chociaz zmartwiłaś mnie, że aż tak mocny ból odczuwałaś, bo dziewczyny piszą raczej że znośny ten zabieg, a też mnie to czeka niedługo Nie dali Ci nawet przeciwbólowych? Może dlatego tak mocno odczuwałaś. Bardzo dobrze, że stawiasz na luz i to w cyklu po sono hsg może byc zbawienne
Tooney, dużo tych pęcherzyków masz, musi udać się, wierzę w to
Ciekawa jestem bo tak na prawdę nie wiem jak to wyglada . U starej gin nie miałam monitoringów i tylko była w stanie mi powiedzieć ze owulacja bedzie za kilka dni. Byłam wlasnie u niego i w lewym jajniku rosną 2 jeden troche większy a w prawym sporo małych .. kazał mi brać jeszcze dwa dni clo i w czwartek znow monitoring. Fajnie bo dzis mam urodziny a w czwartek mikołajki słuchaj podyskutowalam z nim i wyszło ze moze to nie ten zen szeń ashwaganda szkodzi bo jest kilka odmian np maca to tez zen szeń peruwiański. Czy jakoś tak lekarz mi powiedział żebym nic nie brała dodatkowego ze narazie spróbujemy z clo. Kurde wiesz mieszkamy za granica tutaj tak nie informują o wszystkim pacjentów, robia po prostu swoje. Wydaje mi sie ze tych pacjentów nie interesuje to nawet tylko to by było zrobione co ma byc a lekarz sie wszystkim zajmie. Wyników tez sie nie dostaje tak jak wy w Polsce dostajecie . Powie Ci tylko ze wszystko dobrze wyglada i to tyle ... A jak długie masz cykle ?
15 cs o pierwszego dzidziusia.
Słabe nasienie- mała ilość.
Nieregularne miesiączki - 5 cykl z clo. -
Yoasia wrote:Ciekawa jestem bo tak na prawdę nie wiem jak to wyglada . U starej gin nie miałam monitoringów i tylko była w stanie mi powiedzieć ze owulacja bedzie za kilka dni. Byłam wlasnie u niego i w lewym jajniku rosną 2 jeden troche większy a w prawym sporo małych .. kazał mi brać jeszcze dwa dni clo i w czwartek znow monitoring. Fajnie bo dzis mam urodziny a w czwartek mikołajki słuchaj podyskutowalam z nim i wyszło ze moze to nie ten zen szeń ashwaganda szkodzi bo jest kilka odmian np maca to tez zen szeń peruwiański. Czy jakoś tak lekarz mi powiedział żebym nic nie brała dodatkowego ze narazie spróbujemy z clo. Kurde wiesz mieszkamy za granica tutaj tak nie informują o wszystkim pacjentów, robia po prostu swoje. Wydaje mi sie ze tych pacjentów nie interesuje to nawet tylko to by było zrobione co ma byc a lekarz sie wszystkim zajmie. Wyników tez sie nie dostaje tak jak wy w Polsce dostajecie . Powie Ci tylko ze wszystko dobrze wyglada i to tyle ... A jak długie masz cykle ?
Ja bym nie nadawała się na leczenie za granicą, chyba by mnie lekarze wyrzucali za drzwi , bo ja muszę wiedzieć co się dzieje, a nie że wychodzę z gabinetu tylko z info, że wszystko ok i kiedy mam przyjść następnym razem, dla mnie to za mało Ale ten doktorek drugi więcej Ci mówi i w końcu coś wiesz wychodząc z wizyty. To te jajeczka z prawego jajnika mogą nie dojrzeć do czasu owulacji i nie osiagnąc właściwych rozmiarów, ale to normalne, masz 2 na lewym dominujące i to wystarczająco, bo lepiej 2 a konkretne niż 10 malutkich, które nie spełnią swojej funkcji Cykle mam od 28 do 34 dni (tak po clo rozjechane) ale wczoraj dostałam dupka od gina, mówi dam Pani, żebyśmy się nie martwili że w święta będzie ovu, a chyba chce mnie monitorowac i widzę po nim, że ma jakiś plan na mnie, ale dopytam go po sono co myśli, na razie na tym skupiam się. Byłam na powtórnym badaniu i czekam na wyniki czy już bakteria mnie opuściła i można przystępować do kolejnych działań.
-
Yoasia wrote:Ciekawa jestem bo tak na prawdę nie wiem jak to wyglada . U starej gin nie miałam monitoringów i tylko była w stanie mi powiedzieć ze owulacja bedzie za kilka dni. Byłam wlasnie u niego i w lewym jajniku rosną 2 jeden troche większy a w prawym sporo małych .. kazał mi brać jeszcze dwa dni clo i w czwartek znow monitoring. Fajnie bo dzis mam urodziny a w czwartek mikołajki słuchaj podyskutowalam z nim i wyszło ze moze to nie ten zen szeń ashwaganda szkodzi bo jest kilka odmian np maca to tez zen szeń peruwiański. Czy jakoś tak lekarz mi powiedział żebym nic nie brała dodatkowego ze narazie spróbujemy z clo. Kurde wiesz mieszkamy za granica tutaj tak nie informują o wszystkim pacjentów, robia po prostu swoje. Wydaje mi sie ze tych pacjentów nie interesuje to nawet tylko to by było zrobione co ma byc a lekarz sie wszystkim zajmie. Wyników tez sie nie dostaje tak jak wy w Polsce dostajecie . Powie Ci tylko ze wszystko dobrze wyglada i to tyle ... A jak długie masz cykle ?
Yoasia - Wszystkiego Najlepszego!! Spełnienia marzeń i duuuuużo radości i miłości
Ja też jestem grudniowa Podobno w miesiącu swoich urodzin kobieta jest najbardziej płodna zobaczymy czy się sprawdzi
U mnie cykl z sono poszedł w niepamięć, dziś 4dc. Podejrzewam, że za szybko po badaniu miałam owu i endo się nie odbudowało. Zresztą czuję po @, bo jest dość skąpa. Od wczoraj biorę clo i za tydzień monitoring15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
Dziewczyny mam wyniki z 3dc.
To trzeci miesiąc z rzędu badań i oto wyniki:
FSH
wrzesień - 13,19
pażdziernik - 20,03
grudzień - 9,94
LH
wrzesień - 6,36
październik - 5,26
grudzień - 3,68
Estradiol
październik - 19,00
grudzień - 57,00
Wyniki nie są dobre ale z grudnia dużo lepsze niż z poprzednich. FSh nadal powyżej normy ale nie aż tak jak wcześniej i w końcu estradiol w normie - nie jest duży ale zawsze coś.
Tak sie zastanawiam czy spowodowane są takie rozbieżności. W listopadzie zaczęłam brać wit D3 może to ona wpłynęła.
I jeszcze to moje żelazo we wrześniu było w normie - 80 a teraz 187 - grubo ponad normę. Czytałam że wit D wpływa na lepsze przyswajanie żelaza.Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Drożność i budowa macicy i jajników ok.
Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
- 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
- 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
nick nieaktualny
-
Yoasia- wszystkiego Najlepszego! Spełnienia marzeń !
Martita - ja również grudniowa i mam nadzieje że potwierdź się Twoje słowa o płodności ))
Paulina Nessa - najważniejsze ze wyniki się poprawiły zastanawiam się tylko co ma wpływ na takie różnice.
Ag - tak mi przykro :* ale trzeba mieć nadzieje że w kolejnym cyklu się uda!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 20:43
PCOS ??
Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
nick nieaktualnyYoasia - życzę Ci żeby Twoje marzenie(a) się spełniły
Alexandra88 - dziękuję. Mam nadzieję, że w którymś zaskoczy Tylko teraz ta rozkmina co dalej.. szczerze mówiąc, to liczyłam na to, że teraz zaskoczy, skoro pęcherzyk pękł i była owulacja.. Tak myślałam po cichu, że to może zdiagnozowany problem u mnie.. a tu dalej w sumie nie wiadomo do końca.. -
Paulina Nessa wrote:Dziewczyny mam wyniki z 3dc.
To trzeci miesiąc z rzędu badań i oto wyniki:
FSH
wrzesień - 13,19
pażdziernik - 20,03
grudzień - 9,94
LH
wrzesień - 6,36
październik - 5,26
grudzień - 3,68
Estradiol
październik - 19,00
grudzień - 57,00
Wyniki nie są dobre ale z grudnia dużo lepsze niż z poprzednich. FSh nadal powyżej normy ale nie aż tak jak wcześniej i w końcu estradiol w normie - nie jest duży ale zawsze coś.
Tak sie zastanawiam czy spowodowane są takie rozbieżności. W listopadzie zaczęłam brać wit D3 może to ona wpłynęła.
I jeszcze to moje żelazo we wrześniu było w normie - 80 a teraz 187 - grubo ponad normę. Czytałam że wit D wpływa na lepsze przyswajanie żelaza.
Nie załamuj się wyniki wcale nie są takie najgorsze Wiem łatwo mówić z mojej perspektywy ale byłam w bardzo podobnej sytuacji. Też niskie AMH mimo 25l. I rozchwiane lh i fsh. Jedyne co mogę ci poradzic to nie trać czasu na byle jakich lekarzy, mnie wodzili za nos i wyciagali kase. Pojechalismy do kliniki leczenia niepłodności i 5 miesiecy pozniej bylam juz w ciąży. Też mowiono nam o in vitro z takim amh a udało sie za drugą inseminacją. Nie trać nadzieji tylko działaj. Powodzenia i trzymam kciuki bo historia wyjątkowo mi bliska :*20 cs, II iui , 12 dni po beta 94, 14 dni po beta 325.
-
Nataliie a w jakiej klinice się leczyłaś? Ja najbliżej mam do Poznania ale w sumie nie wiem do jakiej się udać i jakiego lekarza.
Tooney czekamy na wieściStarania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Drożność i budowa macicy i jajników ok.
Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
- 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
- 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
Paulina Nessa wrote:Nataliie a w jakiej klinice się leczyłaś? Ja najbliżej mam do Poznania ale w sumie nie wiem do jakiej się udać i jakiego lekarza.
Tooney czekamy na wieści20 cs, II iui , 12 dni po beta 94, 14 dni po beta 325.
-
nick nieaktualnyNataliie gratulacje!!! Piękny suwaczek ! Co do oschłości lekarzy - to moj (zdaniem mojej kolezanki) tez jest oschły, moim zdaniem konkretny. Akurat ja to uważam za plus! Nie owija w bawełnę i nie robi nadzieji. Za to działa i to konkretnie.
Nataliie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
iness00 wrote:100 LAT!!! 100!!! WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! SPEŁNIENIA WSZYSTKICH MARZEŃ, A W PIERWSZEJ KOLEJNOŚCI TEGO KTÓRY JEST TAK BARDZO WYCZEKIWANY :* :*
Ja bym nie nadawała się na leczenie za granicą, chyba by mnie lekarze wyrzucali za drzwi , bo ja muszę wiedzieć co się dzieje, a nie że wychodzę z gabinetu tylko z info, że wszystko ok i kiedy mam przyjść następnym razem, dla mnie to za mało Ale ten doktorek drugi więcej Ci mówi i w końcu coś wiesz wychodząc z wizyty. To te jajeczka z prawego jajnika mogą nie dojrzeć do czasu owulacji i nie osiagnąc właściwych rozmiarów, ale to normalne, masz 2 na lewym dominujące i to wystarczająco, bo lepiej 2 a konkretne niż 10 malutkich, które nie spełnią swojej funkcji Cykle mam od 28 do 34 dni (tak po clo rozjechane) ale wczoraj dostałam dupka od gina, mówi dam Pani, żebyśmy się nie martwili że w święta będzie ovu, a chyba chce mnie monitorowac i widzę po nim, że ma jakiś plan na mnie, ale dopytam go po sono co myśli, na razie na tym skupiam się. Byłam na powtórnym badaniu i czekam na wyniki czy już bakteria mnie opuściła i można przystępować do kolejnych działań.
Dziękuje Kochana za życzenia !! :* :*
No mnie tez to denerwowało . Dlatego zmieniłam i teraz mam nadzieje ze dobrze trafiłam.
Byłam na drugim monitoringu dzis jajeczka z lewego jajnika nie urosły jedno ma 15 drugie 13 mm kazał mi brać jeszcze do poniedziałku po pol tabletki i w poniedziałek znow monitoring. Co sie okazało mam tez bakterie dostałam antybiotyk na 3 dni i zobaczymy moj tez musi brać , bo pewnie ma ja tez ... a jaka bakterie miałaś jak można wiedzieć ? I czy będziesz miala sono ?
15 cs o pierwszego dzidziusia.
Toooney jak u Ciebie ? Dobre wieści ?
Co do lekarzy to tez trzeba mieć szczęście żeby do dobrego
PCOS ??
Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
Yoasia własciwie to nie wiem co to za bakteria, bo gin dostał wyniki na kompie i powiedział, że trzeba przeleczyc to, antybiotyk dla mnie i męża, byłam już na powtórne badanie, ale tydzien czeka się na wynik to nie wiem czy już ok. A do Was co się przyplątało? Też miałaś posiew? Jeśli wyniki będą ok to będę mieć sono. Nie lubię tego czekania, a tu jeszcze w labo mają straszne opóźnienia i wyniki po czasie wszystkim przychodzą.
Alexandra88 święte słowa, znaleźć dobrego lekarza, zwłaszcza jak się nie mieszka w dużym mieście, gdzie jest porządna klinika i wielu dobrych specjalistów, nieraz ciężko nam zwykłe badanie krwi zrobić (bo wiadomo przed pracą nie zawsze zdazy się) i na wizytę dotrzeć też bywa róznie bo trzeba pogodzić pracę i inne obowiązki z godzinami w jakich lekarze przyjmują, a co dopiero pozwolić sobie na wyjazdy po 100 km (albo i lepiej) do dobrej kliniki i pozostaje nam często liczyć przez to o dobrego lekarza na miejscu. -
A ile dni brałaś antybiotyk ? I po jakim czasie zrobiłaś powtórzenie badania ? My mamy chlamydia.. Hmm miałam robione wymaz i mocz oddawałam a nie wiem dokladnie z czego sie dowiedzieli. Oh ja tez nie lubie czekac to najgorsze.15 cs o pierwszego dzidziusia.
Antybiotyk miałam 5 dni. Gin kazał mi przyjść następnego dnia po wzięciu ostatniej tabletki,ale poszłam po czterech dniach,bo to były dopochwowe tabletki, a przed kolejnym badaniem 3 dni przed nie wolno takich stosowac,aby wynik wyszedł wiarygodny. To pewnie z wymazu u Ciebie wyszło.