Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny!
Powiedzcie mi proszę co myślicie,bo zaczynam się nakręcać.Lecze się na niedoczynność tarczycy. Na początku stycznia spadlam do tsh 3,5 i ft4 19.Z mężem staraliśmy się kilka razy w styczniu. Dziś powtórzylam badania i tsh mam 0,110 a ft4 26.Jak myślicie, czy to może oznaczać, że w końcu nam się udało?
Termin miesiączki mam dopiero za 4 dni.
Podpowiedźcie mi coś bardzo proszę. -
Lajla123 wrote:Cześć dziewczyny, piszę do was po poradę i wsparcie. Chcieliśmy zacząć z mężem starać się o dziecko, ale najpierw zrobiłam kilka badań między innymi tarczyce i wszystko jest ok. Nie daje mi spokoju inna sprawa a mianowicie plamienia przed okresem. Trwają około 3,4 dni. Do tej pory myślałam że to zwykły zwiastun miesiączki, bo okres mam bardzo regularnie, ale poczytałam trochę i się zmartwilam, że to może być zbyt niski poziom progesteronu. Oczywiście sprawdzę to, zrobię badania, ale może któraś z was napisze mi coś pokrzepiajacego.
Witaj
Jak najbardziej sprawdź progesteron. Ja tez mam takie plamienia przed @ i lekarz zlecił mi teraz zrobienie prolaktyny z obciążeniem. Stwierdził ze te plamienia mogą być z tym związane i trafił bo prolaktyna ponad normę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 17:37
PCOS ??
Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
iness00 wrote:Witajcie kobietki Dawno mnie tu nie było. Piszcie co u Was? Powiedzcie, że ktorejś się udało z Was
Witaj Iness u mnie niestety się nie udało, w styczniu dostałam @, walczę dalej dzisiaj 14 dc, wiec niebawem owu, ale w tym cyklu raczej nie sadze żeby się udało bo prolaktyna za duża...
A u Ciebiea co słychać ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 17:38
PCOS ??
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
Alexandra88 wrote:Witaj Iness u mnie niestety się nie udało, w styczniu dostałam @, walczę dalej dzisiaj 14 dc, wiec niebawem owu, ale w tym cyklu raczej nie sadze żeby się udało bo prolaktyna za duża...
A u Ciebiea co słychać ?
Witaj Gdzie to nasze dawne towarzystwo rozeszło się? Nikt tu prawie nie zagląda... Szkoda kochana, walczymy dalej, działajcie ostro skoro owulacja za rogiem, a może akurat nie nastawiasz się i pozytywne zaskoczenie będzie, czego Ci życzę z całego Prolaktynę chyba można zbić lekami? U nas też na razie nie udało się, ale po ostatnich wynikach nasienia nawet nie łudzę się, niedługo powtarzamy i oby one dały jakąs nadzieję, to chyba wtedy sprobujemy podejść do IUI. Trzymam kciuki za Twój cykl -
iness00 wrote:Witaj Gdzie to nasze dawne towarzystwo rozeszło się? Nikt tu prawie nie zagląda... Szkoda kochana, walczymy dalej, działajcie ostro skoro owulacja za rogiem, a może akurat nie nastawiasz się i pozytywne zaskoczenie będzie, czego Ci życzę z całego Prolaktynę chyba można zbić lekami? U nas też na razie nie udało się, ale po ostatnich wynikach nasienia nawet nie łudzę się, niedługo powtarzamy i oby one dały jakąs nadzieję, to chyba wtedy sprobujemy podejść do IUI. Trzymam kciuki za Twój cykl
No właśnie tez się zastanawiam gdzie są pozostałe dziewczyny może jak wątek odżyje to tez zrobi się nas tu więcej
W tym cyklu nie nastawiam się właśnie przez prolaktyna. Można zbić lekami tylko ze teraz czekam na wizytę u gina ktora mam dopiero za dwa tygodnie.
To teraz suplementujesz męża ? Pokazywałeś wyniki lekarzowi ? To kiedy powtórka badań ?PCOS ??
Cienkie endometrium
Hej dziewczyny ja chwilę zrobiłam sobie przerwę z of potem wróciłam, a tu taka cisza była fajnie, że ktoś jeszcze zagląda
Ja też dalej walczę, 2gi cykl po sono. W tym tygodniu powinnam iść na podgląd czy coś wyhodowałam po clo, ale jak na złe miejsc nie ma. Liczę, że ktoś się wykruszy w piątek. W zeszłym tygodniu byłam na krwi tsh skończyło do 2.02, ale prolaktyna 283 (14.15), w życiu takiej niskiej nie miałam
Iness, a bierze coś na poprawę?
Bromergon mi tak ładnie zbił prolaktyneWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 19:07
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
wee_wee wrote:Martita, a jaki miałaś poziom prolaktyny przedtem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 19:28
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
-
Mi zleciła badanie 3-5dc. Dzień przed nie można współżyć, stymulować sutków, spożywać alko, w miarę możliwości unikać stresu, trzeba być wypoczętym, przed samym badaniem 15-30 minut usiąść.
Mi poprzednia ginka też nie przepisała, a nowa stwierdziła, że to za wysoko na starania, bo prolaktyna może blokować progesteron i ogólnie może rozregulować cykl.15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
-
Masz ładne tsh ponoć najlepiej 1-1,5. W zeszłym roku w marcu miałam 4.030 (czyli też pod górną granicę), zbiłam do 1.46 w listopadzie i teraz skończyło do 2.02.15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Alexandra88 wrote:No właśnie tez się zastanawiam gdzie są pozostałe dziewczyny może jak wątek odżyje to tez zrobi się nas tu więcej
W tym cyklu nie nastawiam się właśnie przez prolaktyna. Można zbić lekami tylko ze teraz czekam na wizytę u gina ktora mam dopiero za dwa tygodnie.
To teraz suplementujesz męża ? Pokazywałeś wyniki lekarzowi ? To kiedy powtórka badań ? -
Cześć dziewczyny
Ja cały czas poczytuje Was, ale jakoś weny na pisanie brak.
U mnie nawet nie wiem, ktory dzień cyklu, nie mierzę temp, nie sprawdzam śluzu, nie szukam objawów.
Jestem po hsg w tym cyklu (wszystko ok), we wtorek wizyta u gin. Prawdopodobnie problemy z owulką są. No i niestety bardzo niskie amh - więc nie wiem co teraz.
Ale ... olałąm to na tę chwilę. NIe stresuje się.
Korzystamy bo mam taką chcicę po tym hsg że głowa mała. Gdy się nie myśli o tym, że teraz dobry czas bo płodne to jest duuużo lepiej i przyjemniej.
Pozdrawiam dziewczynyStarania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Drożność i budowa macicy i jajników ok.
Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
- 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
- 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
nick nieaktualnyPaulina Nessa wrote:Cześć dziewczyny
Ja cały czas poczytuje Was, ale jakoś weny na pisanie brak.
U mnie nawet nie wiem, ktory dzień cyklu, nie mierzę temp, nie sprawdzam śluzu, nie szukam objawów.
Jestem po hsg w tym cyklu (wszystko ok), we wtorek wizyta u gin. Prawdopodobnie problemy z owulką są. No i niestety bardzo niskie amh - więc nie wiem co teraz.
Ale ... olałąm to na tę chwilę. NIe stresuje się.
Korzystamy bo mam taką chcicę po tym hsg że głowa mała. Gdy się nie myśli o tym, że teraz dobry czas bo płodne to jest duuużo lepiej i przyjemniej.
Pozdrawiam dziewczyny