X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starając się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Starając się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iness pisz co u Ciebie! U mnie czekanie na @ a potem hsg

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Powiedzcie mi proszę co myślicie,bo zaczynam się nakręcać.Lecze się na niedoczynność tarczycy. Na początku stycznia spadlam do tsh 3,5 i ft4 19.Z mężem staraliśmy się kilka razy w styczniu. Dziś powtórzylam badania i tsh mam 0,110 a ft4 26.Jak myślicie, czy to może oznaczać, że w końcu nam się udało?
    Termin miesiączki mam dopiero za 4 dni.
    Podpowiedźcie mi coś bardzo proszę.

• iness00 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie nic nie zmieniło się, Ag1988 powodzenia na hsg ;)

Agnes92 nikt tu wróżką nie jest, można gdybać sobie - udało się- nie udało - cierpliwości!

m3sxnafao0xnjr4b.png
  • Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajla123 wrote:
    Cześć dziewczyny, piszę do was po poradę i wsparcie. Chcieliśmy zacząć z mężem starać się o dziecko, ale najpierw zrobiłam kilka badań między innymi tarczyce i wszystko jest ok. Nie daje mi spokoju inna sprawa a mianowicie plamienia przed okresem. Trwają około 3,4 dni. Do tej pory myślałam że to zwykły zwiastun miesiączki, bo okres mam bardzo regularnie, ale poczytałam trochę i się zmartwilam, że to może być zbyt niski poziom progesteronu. Oczywiście sprawdzę to, zrobię badania, ale może któraś z was napisze mi coś pokrzepiajacego.

Witaj :)

Jak najbardziej sprawdź progesteron. Ja tez mam takie plamienia przed @ i lekarz zlecił mi teraz zrobienie prolaktyny z obciążeniem. Stwierdził ze te plamienia mogą być z tym związane i trafił bo prolaktyna ponad normę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 17:37

PCOS ??
    Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
    Cienkie endometrium
    Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.
  • Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iness00 wrote:
    Witajcie kobietki :) Dawno mnie tu nie było. Piszcie co u Was? Powiedzcie, że ktorejś się udało z Was :)

Witaj Iness :) u mnie niestety się nie udało, w styczniu dostałam @, walczę dalej :) dzisiaj 14 dc, wiec niebawem owu, ale w tym cyklu raczej nie sadze żeby się udało bo prolaktyna za duża...

A u Ciebiea co słychać ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 17:38

PCOS ??
    Cienkie endometrium
    Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.
  • iness00 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexandra88 wrote:
    Witaj Iness :) u mnie niestety się nie udało, w styczniu dostałam @, walczę dalej :) dzisiaj 14 dc, wiec niebawem owu, ale w tym cyklu raczej nie sadze żeby się udało bo prolaktyna za duża...

A u Ciebiea co słychać ? :)

Witaj :) Gdzie to nasze dawne towarzystwo rozeszło się? Nikt tu prawie nie zagląda... Szkoda kochana, walczymy dalej, działajcie ostro :P :) skoro owulacja za rogiem, a może akurat nie nastawiasz się i pozytywne zaskoczenie będzie, czego Ci życzę z całego <3 Prolaktynę chyba można zbić lekami? U nas też na razie nie udało się, ale po ostatnich wynikach nasienia nawet nie łudzę się, niedługo powtarzamy i oby one dały jakąs nadzieję, to chyba wtedy sprobujemy podejść do IUI. Trzymam kciuki za Twój cykl :) <3

m3sxnafao0xnjr4b.png
  • Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iness00 wrote:
    Witaj :) Gdzie to nasze dawne towarzystwo rozeszło się? Nikt tu prawie nie zagląda... Szkoda kochana, walczymy dalej, działajcie ostro :P :) skoro owulacja za rogiem, a może akurat nie nastawiasz się i pozytywne zaskoczenie będzie, czego Ci życzę z całego <3 Prolaktynę chyba można zbić lekami? U nas też na razie nie udało się, ale po ostatnich wynikach nasienia nawet nie łudzę się, niedługo powtarzamy i oby one dały jakąs nadzieję, to chyba wtedy sprobujemy podejść do IUI. Trzymam kciuki za Twój cykl :) <3

No właśnie tez się zastanawiam gdzie są pozostałe dziewczyny ;) może jak wątek odżyje to tez zrobi się nas tu więcej :)
    W tym cyklu nie nastawiam się właśnie przez prolaktyna. Można zbić lekami tylko ze teraz czekam na wizytę u gina ktora mam dopiero za dwa tygodnie.
    To teraz suplementujesz męża ? Pokazywałeś wyniki lekarzowi ? To kiedy powtórka badań ? :)

PCOS ??
    Cienkie endometrium
  • MartitaS Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja chwilę zrobiłam sobie przerwę z of potem wróciłam, a tu taka cisza była :) fajnie, że ktoś jeszcze zagląda :)
    Ja też dalej walczę, 2gi cykl po sono. W tym tygodniu powinnam iść na podgląd czy coś wyhodowałam po clo, ale jak na złe miejsc nie ma. Liczę, że ktoś się wykruszy w piątek. W zeszłym tygodniu byłam na krwi tsh skończyło do 2.02, ale prolaktyna 283 (14.15), w życiu takiej niskiej nie miałam :D
    Iness, a bierze coś na poprawę?
    Bromergon mi tak ładnie zbił prolaktyne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 19:07

15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
    16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
  • wee_wee Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita, a jaki miałaś poziom prolaktyny przedtem?

• MartitaS Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wee_wee wrote:
    Martita, a jaki miałaś poziom prolaktyny przedtem?
    Z reguły pod górną granicę, a najwyższy 671 (33.55) (norma 496 (24.8 ))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 19:28

• wee_wee Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki,

pytam, bo ja mam ok 640 (z tym, że nie jestem pewna na 100% czy spełniłam wszystkie wymagania, żeby testowanie było wiarygodne. 9 dzień cyklu, 1,5h po wstaniu). Lekarka nie zapisała tabs ani nie zaleciła szczegółowych badań :)

• MartitaS Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zleciła badanie 3-5dc. Dzień przed nie można współżyć, stymulować sutków, spożywać alko, w miarę możliwości unikać stresu, trzeba być wypoczętym, przed samym badaniem 15-30 minut usiąść.
    Mi poprzednia ginka też nie przepisała, a nowa stwierdziła, że to za wysoko na starania, bo prolaktyna może blokować progesteron i ogólnie może rozregulować cykl.

• wee_wee Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki za info, moje cykle są w miare regularne (+/- 4 dni, więc w granicach normy). Będę monitorować. A TSH miałaś w normie? Ja mam 1,4 czyli ponoć idealnie.

• MartitaS Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz ładne tsh ;) ponoć najlepiej 1-1,5. W zeszłym roku w marcu miałam 4.030 (czyli też pod górną granicę), zbiłam do 1.46 w listopadzie i teraz skończyło do 2.02.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny mi rowniez sie nie udalo :/ aktualnie jestem na etapie poprawy wlasnej wartosci silownia itp ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 09:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witaj w klubie - u mnie tez siłownia od tego miesiąca ;) nie moge byc mama, to bede znowu sexi kobieta ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobote wybieram sie na trampoliny poskakac dawniej bylaby panika bo przed @ jestem ale trzeba z zycia korzystac

• iness00 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexandra88 wrote:
    No właśnie tez się zastanawiam gdzie są pozostałe dziewczyny ;) może jak wątek odżyje to tez zrobi się nas tu więcej :)
    W tym cyklu nie nastawiam się właśnie przez prolaktyna. Można zbić lekami tylko ze teraz czekam na wizytę u gina ktora mam dopiero za dwa tygodnie.
    To teraz suplementujesz męża ? Pokazywałeś wyniki lekarzowi ? To kiedy powtórka badań ? :)
    Tak, byliśmy konsultować, lekarz zalecił profertil a do tego jeszcze trochę ja dorzucam witaminek od siebie ;) W przyszłym tygodniu będziemy mieć powtórne, to zobaczymy czy jest lepiej czy sobie w łeb strzelić trzeba :/

m3sxnafao0xnjr4b.png
  • Paulina Nessa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ja cały czas poczytuje Was, ale jakoś weny na pisanie brak.

U mnie nawet nie wiem, ktory dzień cyklu, nie mierzę temp, nie sprawdzam śluzu, nie szukam objawów.
    Jestem po hsg w tym cyklu (wszystko ok), we wtorek wizyta u gin. Prawdopodobnie problemy z owulką są. No i niestety bardzo niskie amh - więc nie wiem co teraz.
    Ale ... olałąm to na tę chwilę. NIe stresuje się.

Korzystamy bo mam taką chcicę po tym hsg że głowa mała. Gdy się nie myśli o tym, że teraz dobry czas bo płodne to jest duuużo lepiej i przyjemniej.

Pozdrawiam dziewczyny :)

Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
    32 lata

Drożność i budowa macicy i jajników ok.
    Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
    FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
    Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
    Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
    Dieta bezglutenowa.

Nasienie ok.

- 1 iui - nieudane.

- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
    - 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
    - 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.

Pełna niepokoju. Pełna wiary.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Nessa wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Ja cały czas poczytuje Was, ale jakoś weny na pisanie brak.

U mnie nawet nie wiem, ktory dzień cyklu, nie mierzę temp, nie sprawdzam śluzu, nie szukam objawów.
    Jestem po hsg w tym cyklu (wszystko ok), we wtorek wizyta u gin. Prawdopodobnie problemy z owulką są. No i niestety bardzo niskie amh - więc nie wiem co teraz.
    Ale ... olałąm to na tę chwilę. NIe stresuje się.

Korzystamy bo mam taką chcicę po tym hsg że głowa mała. Gdy się nie myśli o tym, że teraz dobry czas bo płodne to jest duuużo lepiej i przyjemniej.

Pozdrawiam dziewczyny :)
    No to super w koncu zaczelas sie cieszyc zyciem jak ja;) korzystaj wiec z tego ;) a noz widelec... ja dzisiaj na trampolinach bylam i saunie a jestem tuz przed @ ale szczerze to nie zwracslam na to uwagi bawilam sie dobrze;)

‹‹ 563 564 565 566 567
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ