Starając się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
SanKwt co do sluzu ja go nie mam prawie wgl, a fasolka jest wiec nie sugeruj sie tym mam nadzieje ze uslysze, tak czytalm w internetach ze w 21 dniu zaczyna bic ale nie wiem jak to bedzie u mnie..w poniedzialek bedzie 24 dzienAntoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
-
Ilona04 wrote:SanKwt co do sluzu ja go nie mam prawie wgl, a fasolka jest wiec nie sugeruj sie tym mam nadzieje ze uslysze, tak czytalm w internetach ze w 21 dniu zaczyna bic ale nie wiem jak to bedzie u mnie..w poniedzialek bedzie 24 dzien
A badalas sluz w srodku? Bo ja codzien badam sluz w srodku i tam go prawie nie ma . -
meggi90 wrote:Mi się podoba imię Amelka i Nadia. A dla chłopca Igor. Ale im wybieranie imienia będzie coraz bliżej to się będę stresować
Amelia - moje z bierzmowania! Bardzo mi się też podoba. Ja z wyborem nie będę zwlekać, jakoś chciałabym już mieć na początku ciąży jasność, ale może jestem mądra, bo nie jestem w ciąży* hormony w normie
* naturalna owulacja
* badanie drożności - wrzesień 2017
* słabe wyniki nasienia -
Ilona04 wrote:SanKwt co do sluzu ja go nie mam prawie wgl, a fasolka jest wiec nie sugeruj sie tym mam nadzieje ze uslysze, tak czytalm w internetach ze w 21 dniu zaczyna bic ale nie wiem jak to bedzie u mnie..w poniedzialek bedzie 24 dzien
To dla mnie też pocieszenie Ja nie widziałam u siebe śluzu. Dopiero w tym cyklu koło 4-5.06 i o dziwo od 9.06 do wczoraj ale taki mega, mega gęsty i tylko rano, więc wydaje mi się, że to nie śluz płodny.
A u Ciebie przed spodziewaną @ nie pojawiał się jakiś śluz? Czytałam o tym swoim, że czasami taki występuje, bo szyjka macicy osłania się przed infekcjami i tworzy się tzw. czop, ale ja to mam wrażenie, że już wszystkie swoje anomalie podciągam pod tę upragnioną ciążę* hormony w normie
* naturalna owulacja
Wchodzę sobię jak codzień a tu taka dyskusja!
Ilona04 gratuluję, coraz więcej optymistycznych wieści;) oby było ich jeszcze więcej;)
Co do imion u nas byłaby Marcelina lub Jan ogólnie to odkąd pracuję w szkole, pewne imiona kojarzą mi się bardzo dobrze, inne mniej:) haha
Starając się o pierwsze dziecko - nasze terminy: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mSYxN1-UHM0M37r-MnKvH86EgRGhdgGhgYYWaRGE67A/edit?usp=sharing -
Oda_33 wrote:To dla mnie też pocieszenie Ja nie widziałam u siebe śluzu. Dopiero w tym cyklu koło 4-5.06 i o dziwo od 9.06 do wczoraj ale taki mega, mega gęsty i tylko rano, więc wydaje mi się, że to nie śluz płodny.
A u Ciebie przed spodziewaną @ nie pojawiał się jakiś śluz? Czytałam o tym swoim, że czasami taki występuje, bo szyjka macicy osłania się przed infekcjami i tworzy się tzw. czop, ale ja to mam wrażenie, że już wszystkie swoje anomalie podciągam pod tę upragnioną ciążę -
Klayd wrote:Wchodzę sobię jak codzień a tu taka dyskusja!
Ilona04 gratuluję, coraz więcej optymistycznych wieści;) oby było ich jeszcze więcej;)
Co do imion u nas byłaby Marcelina lub Jan ogólnie to odkąd pracuję w szkole, pewne imiona kojarzą mi się bardzo dobrze, inne mniej:) haha
Marcelina też bardzo ladne , ale Jagoda tez calkiem ladne. -
Oda_33 wrote:To dla mnie też pocieszenie Ja nie widziałam u siebe śluzu. Dopiero w tym cyklu koło 4-5.06 i o dziwo od 9.06 do wczoraj ale taki mega, mega gęsty i tylko rano, więc wydaje mi się, że to nie śluz płodny.
A u Ciebie przed spodziewaną @ nie pojawiał się jakiś śluz? Czytałam o tym swoim, że czasami taki występuje, bo szyjka macicy osłania się przed infekcjami i tworzy się tzw. czop, ale ja to mam wrażenie, że już wszystkie swoje anomalie podciągam pod tę upragnioną ciążęAntoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :* -
SanKwt wrote:Ja przed spodziewana @ to tak sie sluzowi nie przyglodam , najbardziej to w okresie okoloowulacyjnym.
Ja też nie, ale tego mojego nie dało się nie zauważyć
W każdym razie przeszło.
W ogóle mam trochę wyrzuty sumienia, że tak mało obserwowałam siebie i teraz we wszystkim widzę objaw ciąży. Ale jak w tym cyklu się nie uda, mam teraz pięknie zanotowane na przyszłość
A ty SanKwt kiedy dokładnie testujesz?
* hormony w normie
* naturalna owulacja
Oda_33 wrote:Ja też nie, ale tego mojego nie dało się nie zauważyć
W każdym razie przeszło.
W ogóle mam trochę wyrzuty sumienia, że tak mało obserwowałam siebie i teraz we wszystkim widzę objaw ciąży. Ale jak w tym cyklu się nie uda, mam teraz pięknie zanotowane na przyszłość
A ty SanKwt kiedy dokładnie testujesz? -
Ilona04 wrote:Sankwt moze mierzenie tempki w takim.przypadku?
-
nick nieaktualny
-
SanKwt wrote:Wiesz co ? U mnie to tak nie wiadomo kiedy powinnam dostac @ ale tak w granicach 25-30. Bo ja mam nie regularne cykle od jakis czasu. Wiec serduszkowalam tez co dwa dni zeby takims cudem trafic w owulacje.bo nie dosc ze na sluzie nie moge się sugerować to jeszcze nie moge dokladnie określić owulacji przez nieregularne cykle
-
SanKwt wrote:Już tego nie uzywam nadaje sie nie powiem na co;) kasa w bloto poszla , nie duza ale jednak. W kolejnym cyklu bede uzywac testow owulacyjnych.
Ja chyba też zainwestuję w kolejnym cyklu w testy, ale mam nadzieję, że obie nie będziemy musiały
Ja nie mam odpowiedniego termometru, też muszę kupić, żeby zacząć obserwować.
Co ze mnie za staraczka haha nieprzygotowana :p
Ale ja też nie mam cierpliwości. Cykle od 26-40 dni, brak śluzu wyraźnego, teraz też kieruję się tylko aplikacją, która wylicza to jakimś algorytmem a nie moimi objawiami. Próbowałam nawet badać szyjkę, ale dla mnie prawie ciągle jest otwarta... Zostaje mi męczyć męża co 2 dni, chociaż teraz tak się nie spinamy, jak nie mam siły to odpuszczam, nie chcę też na nim wywierać presji. I tak w porównaniu do początku naszego związku to nieźle zwolniliśmy (znamy się 2 lata), ale to ja raczej mam niezle libido i częściej ochotę :p* hormony w normie
* naturalna owulacja
nick nieaktualny