X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starające się po przejściach - od nowa
Odpowiedz

Starające się po przejściach - od nowa

Oceń ten wątek:
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola powtorz test w terminie @. Zycze Wam z calego serca 2 kresek. Trzymam mocno kciuki.
    Ja juz chcialabym byc po okresie i znow sie starac. Ojjjj... dlaczego to nie moze byc prostsze.

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola poczekaj do terminu @ i powtórz test, dopóki nie ma @ jest nadzieja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jaetem tak płaczliwa że każdy wasz wpis doprowadza mnie do łez gapie sie w ten test i rycze zawsze o negatywnym teście objawy mijały teraz nie nadla bola mnie cycki ciagle latam siku mdli mnie jak cholera mam jaks dziwny ten test w miejscu gdzie powinna być ta 2 kreska to przy jednej sciance jest tylko taki punkt tak jakby nie było pigmentu tej czerwonej kreski powidzice jak tu sie wstawia fotki to wam pokaże i tak jest od początku może test jest wadliwy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 11:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quixx test miałyście juz takie ? 10 kupie inny i zobaczymy bo teraz nawet nie mam kasy ale zaczynam miec nadziejęże jednak ten test jest wadliwy

gogo19 lubi tę wiadomość

• Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy:) i juz nie placs...oby te objawy zwiastowaly ciążę:) razem z placzem :D

82dox1hppr9ztp9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    No to czekamy:) i juz nie placs...oby te objawy zwiastowaly ciążę:) razem z placzem :D
    dzięki a wiesz jak dodać tu fotkę ? kurcze dawno mnie tak nie mdliło i ta slina w buzi nie nadążam przełykać kurcze oby to był dobry objaw

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety nie pamiętam jak się zdjęcia wstawia, może na jakieś stronie wstawić i wrzucić linka

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5d1e66f6f1c3b967med.jpg

to moj, 2 dni po terminie @, beta ponad 1200...nie moge jeszcze uwierzyc, chociaz sikalam o 5 rano...tyle lat i to in vitro a teraz naturalnie i to w pierwszym cyklu, oby wszytsko bylo dobrze bo ta ciaza to duza nadzieja dla mnie :)

karola czekaj do terminu, ja nigdy nie robilam przed bo balam sie jednej kreski, wolałam zobaczyc @ niz jedna kreche, powodzenia

Anatolka, Ania_84, Aasienkaa, Edyzia, gosiunia, cookiemonster, M@linka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa gratuluję i mocno trzymam kciuki żeby wszystko było ok :)

Rośnijcie zdrowo :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa super!!! cudownie, nie ma rzeczy niemożliwych :):):) Kochana trzymam kciuki za Was:) a Ty dbaj o siebie i goń do ginekologa.

82dox1hppr9ztp9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    5d1e66f6f1c3b967med.jpg

to moj, 2 dni po terminie @, beta ponad 1200...nie moge jeszcze uwierzyc, chociaz sikalam o 5 rano...tyle lat i to in vitro a teraz naturalnie i to w pierwszym cyklu, oby wszytsko bylo dobrze bo ta ciaza to duza nadzieja dla mnie :)

karola czekaj do terminu, ja nigdy nie robilam przed bo balam sie jednej kreski, wolałam zobaczyc @ niz jedna kreche, powodzenia
    super bardzo sie cieszę ja nadal mam dziwne objawy nie ustąpiły a zawsze tak było jest mi goraco kreci mi sie w głowie cycki bolą i co najdziwniejsze zawsze lubiłam jak córka mnie czesała zapinała spinki i tak dalej a dzis mnie szlak omal nie trafił wszystko mnie tak drażni a jakie ty testy robisz bo te kreski to powinny byc juz grube przy takiej becie wysokiej prawda ?

no i jak sie czjesz jakie ty masz objawy ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ale fajnie, że jest nowy wątek! Mam 3 letnią córkę, we wrześniu udało sie zajść w ciążę w 1 cyklu. Byliśmy przeszczesliwi. Niestety ok 7 tc zaczęły się plamienia i po tygodniu poronilam. Teraz jest drugi cykl starań po, czekam na zwiastun ovu. Troche mam pesymistczne nastawiebie ale widzac ten test kaaroli wraca nadzieja! Gratulacje!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej cyt ja też jestem na etapie czekania na ovu jutro mam monitoring jestem bardzo ciekawa co tam słychać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinka a monitoring zalecil Ci kekarz czy sama sie zdecydowalas? Moj nic mi nie mowil, ale kolezanka po stracie miala zalecony przy lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Cyt :) ja tez miałam monitoring przed pierwsza ciazą jak jeszcze walczyliśmy o 1 ciaże okazało sie że miałam jajeczka ale jajnik jej nie uwalniał :) kurcze niech juz te 2 dni mina niech już bedzie jasne co i jak bo oszlaeć idzie nie wiem czy te nerwy rozdrażnienia mam zpowodu ciazy czy z powodu @ alezawsze na 2 dni przed @ bolał mnie brzuch na razie nic mnie nie bolo więc to dobry znak zobaczymy trzymajcie kciuki kobietki bym i ja ujrzała takie cudne kreseczki jak Karola

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyt na monitoring zdecydowałam się sama, żeby nie tracić czasu tzn w razie gdyby miało się okazać że coś z moją owulacją nie tak tym bardziej że raz jak byłam przypadkowo na USG to 14 dc byłam już po owu, gdy zaszłam z synkiem w ciąże miałam 20 dc bo też akurat byłam u ginekologa w tym cyklu, a my zazwyczaj już ok 17 dc opuszczaliśmy bo byłam pewna że już dawno po owulacji a te całe moje starania już tyle trwają że nie chcę tracić czasu.
    I to mój 2 cykl z monitoringiem będzie i niby sobie obiecałam że ostatni, że nawet jak się nie uda to odpuszczę .. ale jak będzie nie wiem

• Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Cyt :) Nowy wątek nowe nadzieje i nowe życie :) oby jak najszybciej:) Mam nadzieję,że szybko wszystkie uciekniemy stąd szybciutko:)Ciężko czasem myśleć pozytywnie w sytuacjach w jakich byłyśmy czy jesteśmy.. ale razem damy radę :)

82dox1hppr9ztp9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie że damy ra bo jak nie my to kto :) ja juz znowu zasypiam na siedzacą a spałam 2 godziny no nic maz pójdzie do pracy a ja do łózeczka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola0704 wrote:
    super bardzo sie cieszę ja nadal mam dziwne objawy nie ustąpiły a zawsze tak było jest mi goraco kreci mi sie w głowie cycki bolą i co najdziwniejsze zawsze lubiłam jak córka mnie czesała zapinała spinki i tak dalej a dzis mnie szlak omal nie trafił wszystko mnie tak drażni a jakie ty testy robisz bo te kreski to powinny byc juz grube przy takiej becie wysokiej prawda ?

no i jak sie czjesz jakie ty masz objawy ?
    to pink i tez wydaje mi sie blada ta kreska, dlatego bardzo sie zdziwilam jak uslyszalam jaka beta...ale kit z krecha, wazne ze jest :)

co do objawowo, to ja juz niedziele tydzien temu cos przeczuwalam, ale nie bylam pewna, wtedy moglo dochodzic do zagniezdzenia...w sobote wypilam piwo i moze 4 kieliszki wodki, normalnie nic mi to tym nie jest, ale cala niedziele mnie mdliło, jesc jakos nie moglam, bylo mi duszno i serce waliło, w poniedzialek powtorka, mowie jakis ten kac dziwny, zeby dwa dni trzymal i to po takiej ilosci alko...bedac u kolegi i pijac cole myslalam ze zemdleje, a juz kolejne dni spokojne, tyle ze piersi zaczely bolec i tak jakby piec w srodku i tak jest do teraz, oprocz bolacych piersi nie mam objawow...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak dodałaś fotke bo mi ten test dziwny wyszedł mam nadzieje że jest felerny mnie mdli cały dzień i piersi mnie tez bola swędzą latam co chwile siku jestem mega rozdrażniona córce sie dzis obrywa za wszystko no znowu spałam 2 godziny od 14

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ