X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starające się po przejściach - od nowa
Odpowiedz

Starające się po przejściach - od nowa

Oceń ten wątek:
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ktorym szpitalu Ty Monia robisz? Bo nie wiem czy pisalas i mi ucieklo czy nie wspominalas.

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga uwaga,na tym wątku tez bocian zawitał.Mam nadzieje ze przyniesie nam szczęscie
    dziecko-ruchomy-obrazek-0144.gif

Monia85, Aasienkaa lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby Monia wszystko się dobrze potoczyło, mam nadzieję że @ Cię nie dopadnie. Wiesz Twoja rada z tym rutinoscorbinem uratowała mnie. Podejrzewam, że gdybym go nie zaczęła brać krwawienie utrzymałoby się.

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Uwaga uwaga,na tym wątku tez bocian zawitał.Mam nadzieje ze przyniesie nam szczęscie
    dziecko-ruchomy-obrazek-0144.gif
    Oby przyniósł nam szczęście :)

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Hej, u mnie plamienie znaczenie nasiliły się, zupełnie jakby @ próbowała się przebić za wszelką cenę. Dzisiaj zadzwonię do szpitala i będę błagać o inny termin. Czuje się jakbym nie spała, bo śni mi się to co się czuje.
    Witam się :-)
    Dzialaj Monia bo ta franca nie odpusci.Powodzenia

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia,jak ty sie czujesz po tym wszystkim?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dzwoń,powodzenia, aby znaleźli inny termin.

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Asia,jak ty sie czujesz po tym wszystkim?
    Nic złego nie czuję, mam dużo śluzu płodnego jednak cykl odpuszczamy. Nie czuję się jakbym była po jakimkolwiek zabiegu, przez 2 dni plamiłam teraz mam minimalnie zabarwiony śluz, poza tym wszystko ok. Jak czytałam kiedyś na necie że można po zabiegu czuć jakby @ nadchodziła- takie bóle podbrzusza- nie mam tego. Naprawdę jest dobrze. Oby jeszcze ciąża zaskoczyła. Biorę jeszcze antybiotyk po tym wszystkim i w środę jadę na wizytę bo będzie reszta wyników, zobaczymy co pokażą. Sama trochę w szoku jestem i nie wiem co jest przyczyną niepowodzeń.. wszystko wskazuje że nie ma przeciwwskazań do ciąży. Kurcze dziewczyny może naprawdę w głowie coś mam przyblokowane, bo nie ogarniam już tego:) Szkoda mi tylko że mam taką macicę, trochę mała jak na bliźniaki :/ ale to nic :) będę najwyżej jeszcze dwa razy rodzić aby mieć jeszcze dwójkę :D

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Monia ja w ubiegłą niedzielę zaczęłam @ a w czwartek miałam czysto i zabieg, może i Tobie się uda.Przegoniłam ją Twoim pomysłem co 3h po 2 tabl. rutinoscorbinu :) Ale strasznie szybko do Ciebie przylazła @ ? Niestety często potrafi być złośliwa.
    A ja dziś tonę w śluzie płodnym, masakra muszę co czas jakiś zmieniać wkładkę tyle go jest.

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    No Monia ja w ubiegłą niedzielę zaczęłam @ a w czwartek miałam czysto i zabieg, może i Tobie się uda.Przegoniłam ją Twoim pomysłem co 3h po 2 tabl. rutinoscorbinu :) Ale strasznie szybko do Ciebie przylazła @ ? Niestety często potrafi być złośliwa.
    A ja dziś tonę w śluzie płodnym, masakra muszę co czas jakiś zmieniać wkładkę tyle go jest.
    ja tez Asiu tone,od wczoraj pływam i czesto wkładke wymieniam,ale to dobrze :-)
    Monia,moze uda sie jeszcze i wyrobisz sie w czasie,trzymam kciuki

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    ja tez Asiu tone,od wczoraj pływam i czesto wkładke wymieniam,ale to dobrze :-)
    Monia,moze uda sie jeszcze i wyrobisz sie w czasie,trzymam kciuki
    Zdecydowanie dobrze :) Niech śluz poprowadzi plemniki tam gdzie trzeba :)

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Laparoskopia miała być w 24dc, a najwyraźniej będzie w 4, bo co do wczorajszego dnia nie jestem pewna czy to było plamienie czy już @
    spłatała Ci @ figla, jakby to już była @ to strasznie szybko przylazła. Dzwoniłaś jeszcze do szpitala wiesz już coś?

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Nie dzwoniłam, ale idę, będą musieli mnie stamtąd siłą usunąć. Może do tego czasu przejdzie...
    trzymam za Ciebie kciuki i pomyślność :)

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia,daj znac co i jak,czekamy na wiesci :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Odezwę się jutro, jest lepiej, ale nie idealnie. Dzisiaj dzwonili do mnie ze szpitala potwierdzić i powiedziałam, że jeszcze plamię, chociaż w rzeczywistości wyglądało to dużo poważniej. Pani powiedziała, że to nic bo mam czas do czwartku. Mam nadzieje ze rano będzie lepiej...
    Trzymam kciuki,niech ta @ juz spada

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Przyjęli mnie ale straszą ze laparo może być w piątek
    Wazne ze nie przesuną terminu,trzymaj sie kochana i zdawaj relacje :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia czwartek.. piątek.. Kochana ważne, że już jesteś na miejscu :) Ale trzymam kciuki za jutro będziesz miała już z głowy. Dawaj znać:) Właśnie Jagna jak monit?

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to super :) Trzymam kciuki aby tak właśnie było :) dawaj znać :)

82dox1hppr9ztp9m.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny,troche mi smutno bo kolezanka z CLO Roma własnie dowiedziała sie dzis ze jej maluszkowi przestało bic serduszko,tak bardzo jej kibicowałam,miałam nadzieje czerpac siłe z jej ciązy bo zdiagnozowano u nas te same mutacje...ech,zycie jest czasem bardzo cięzkie :-(

u mnie ovu bedzie po lewej stronie(ciąza z tej była)wiec mam nadzieje.Jajo jest wielkie jak to stwierdził doktorek 17mm,po prawej jakies mniejsze.W piątek rano ovitrelle.Dzis mój 10dc...
    Na droznosc na razie doktorek nie jest chętny,jeszcze z tym chce zaczekac,bo ciąza niedawno była,a ze mam cieniutkie jajowody to i tak zołnierze mają utrudnienia.Na razie cieszył sie ze mamy jajo i po pewnej stronie a to juz połowa sukcesu.Ten cykl bez dupka jade

Monia,trzymam kciuki oby wszystko co trzeba zrobili za jednym zamachem,moze uda sie by i plamienia zniknęły.Czekam na wiesci kochana

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    witajcie dziewczyny,troche mi smutno bo kolezanka z CLO Roma własnie dowiedziała sie dzis ze jej maluszkowi przestało bic serduszko,tak bardzo jej kibicowałam,miałam nadzieje czerpac siłe z jej ciązy bo zdiagnozowano u nas te same mutacje...ech,zycie jest czasem bardzo cięzkie :-(

u mnie ovu bedzie po lewej stronie(ciąza z tej była)wiec mam nadzieje.Jajo jest wielkie jak to stwierdził doktorek 17mm,po prawej jakies mniejsze.W piątek rano ovitrelle.Dzis mój 10dc...
    Na droznosc na razie doktorek nie jest chętny,jeszcze z tym chce zaczekac,bo ciąza niedawno była,a ze mam cieniutkie jajowody to i tak zołnierze mają utrudnienia.Na razie cieszył sie ze mamy jajo i po pewnej stronie a to juz połowa sukcesu.Ten cykl bez dupka jade

Monia,trzymam kciuki oby wszystko co trzeba zrobili za jednym zamachem,moze uda sie by i plamienia zniknęły.Czekam na wiesci kochana
    Bardzo przykra wiadomość :( Masz racje życie czasem jest ciężkie, ale głęboko w to wierzę że każda kiedyś zostanie nagrodzona. Ile można być silnym... ale trzeba walczyć, trzeba mieć nadzieję.
    Jagna oby to piękne jajo był właściwym:)
    Ja wczoraj odebrałam wyniki.. wszystko ok.. a ciąży brak. Wiecie tak się zastanawiam... może to naprawdę coś z psychiką jest, bardzo przeżyłam poronienie, za każdym razem bałam się powtórki, ostatnie 2 lata były bardzo ciężkie dla mnie.. może coś naprawdę w tym jest. U mnie po diagnostyce nie ma się czego przyczepić, jajowody drożne, hormony ok... Chyba troszkę spasuję z myśleniem. MOGĘ BYĆ W CIĄŻY... muszę na nowo zacząć starania z "inną głową", tak też się zastanawiam.. kiedyś wspominałyście o przejściu na inny wątek, to chyba jest myśl, bo tu jesteśmy tylko we trzy, może pozwólmy mu umrzeć, ja chyba się trochę wycofam z forum, troszkę chyba powinnam nabrać większego dystansu.

82dox1hppr9ztp9m.png
‹‹ 34 35 36 37 38
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ