Staramy się (1 dziecko) nowe kobietki
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie jedyną osobą, która może mnie zrozumieć jest moja mama, z którą jestem bardzo blisko. Wszystkie moje koleżanki/przyjaciółki zaszły w ciąże w 1 cs, nie znają uczucia rozczarowania kiedy pojawia się @... Też radzą mi się wyluzować. Zawsze im odpowiadałam, że w 1cs to ja też byłam wyluzowana... Teraz raczej już nie omawiam tego ze znajomymi, ktoś komu udało się za 1 czy 2 razem zajść w ciążę nie jest w stanie zrozumieć tego co my przechodzimy - zgadzam się z tym co napisałaś.
Maniaaa. lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dlatego właśnie cieszę się że trafiłam do was na forum. Bo już zaczynam się dolowac tym że nikt nie potrafi mnie zrozumieć. Każdy radzi tylko wyluzowac.
Annia lubi tę wiadomość
-
Maniaaa. wrote:Dlatego właśnie cieszę się że trafiłam do was na forum. Bo już zaczynam się dolowac tym że nikt nie potrafi mnie zrozumieć. Każdy radzi tylko wyluzowac.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Ja tak samo, na początku trochę tylko podczytywałam, ale w końcu sama zaczęłam pisać. Mi bardzo pomogło jak się okazało, że niemal każda kobietka przeżywa to tak samo, bo naprawdę miałam momenty, że się zastanawiałam czy może rzeczywiście zaczynam fiksować i coś nie tak mam z głową i ryczę jak przyjdzie @. Ja uważam, że tak naprawdę nie da się wyluzować. Ja żeby wyluzować to musiałabym przestać chcieć tego dziecka. Dopóki chcę i mi zależy to nie ma opcji, żebym się wyluzowała...
Annia lubi tę wiadomość
-
Maniaaa. wrote:Doskonale Cię rozumiem. Z każdym miesiącem mam dokładnie to samo, ale jakoś nie potrafię wyluzowac
Jak serduszkujemy z mężem to jestem bardzo wyluzowana, wtedy w ogóle nie myślę o tym, że robimy to po to, żeby było dziecko. Nie wiem co miałabym więcej zrobić, żeby się "wyluzować"? Nie czekać na @? Nie robić testów?Maniaaa. lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:No i pojawia się pytanie: co to znaczy wyluzować?
Jak serduszkujemy z mężem to jestem bardzo wyluzowana, wtedy w ogóle nie myślę o tym, że robimy to po to, żeby było dziecko. Nie wiem co miałabym więcej zrobić, żeby się "wyluzować"? Nie czekać na @? Nie robić testów? -
Maniaaa. witaj na pokładzie 🙋♀️Bardzo się cieszę, że jest takie forum. Ja nie mam z kim o tym porozmawiać, dlatego zaczęłam pisać tutaj. Moja najlepsza przyjaciółka jest zupełnie anty dzieci i tematy okołodziecięce ją nudzą i drażnią. Rozumiem to i szanuję. Jest dla mnie wsparciem w innych kwestiach.
Nadzieja94 u mnie okaże się tydzień po Tobie, więc pewnie od 17tego będę jak na szpilkach wypatrywać jakichkolwiek objawów na tak lub na nie. Trzymam kciuki, żeby grudzień był łaskawy 🙂Maniaaa., Annia lubią tę wiadomość
-
czarna_mila wrote:Maniaaa. witaj na pokładzie 🙋♀️Bardzo się cieszę, że jest takie forum. Ja nie mam z kim o tym porozmawiać, dlatego zaczęłam pisać tutaj. Moja najlepsza przyjaciółka jest zupełnie anty dzieci i tematy okołodziecięce ją nudzą i drażnią. Rozumiem to i szanuję. Jest dla mnie wsparciem w innych kwestiach.
Nadzieja94 u mnie okaże się tydzień po Tobie, więc pewnie od 17tego będę jak na szpilkach wypatrywać jakichkolwiek objawów na tak lub na nie. Trzymam kciuki, żeby grudzień był łaskawy 🙂 -
Maniaaa. wrote:Ja już wypatruje objawów hehe, jak na razie to mam lekkie skurcze brzucha, prawie nie wyczuwalne i od 3 dni strasznie mnie mdli, piersi nabrzmiale i mega wrażliwe. Ale pewnie tylko sobie wmaqiam
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
No właśnie tekst "wyluzuj itp." dla wieloletnich ~ dlugodystansowych staraczek jest nie trafione. Każdy ma inny problem bądź podobny. Oby Wam dziewczyny jeszcze w tym roku udzielił się
cud' owny nastrój świat i były te 2 kreski. A reszcie oby po nowym roku udało się nam wszystkim. 😊 Mnie również hihiAnnia, Maniaaa., czarna_mila, szamanka91, Sylwucha lubią tę wiadomość
Córeczka 36+5tc 2300g 52cm miłości 🥰 16.03.2021r
Synek 39+0tc 3820g 57cm miłości🥰 1.12.2022r
°1IUI 15.08.2017°2IUI 18.09.2017°3IUI 19.12.2017
♦️ #1ivf AID 21.11.18cykl rozpoczęty icsi |9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo
♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowy cb
♦️#3 ivf AID KRIOBANK 4.05.2020 protokół dlugi¦20.06.2020r punkcja. Mam❄️❄️❄️❄️
🌺 17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue
5dpt II blada kreska ¦7dpt bHCG 55/Prg 39¦11dpt bHCG 314/pgr 38¦14dpt bHCG 726/prg 26.05¦17dpt bHCG 2022¦27dpt ♥️127/min
♦️19.02.2022r transfer 2BB cb
♦️18.03.2022r transfer 1BB i morula
4dpt II kreska,5dpt bHcg 24,prog 33.20,7dpt bHcg 62,10dpt bHcg 202.90,prog 46.430 INNE LABO,12dpt bHcg 457,15dpt bHcg 1479,pog 23.60,28dpt ❤ 129/min, 12t4d 6.41cm ❤️162/min -
Annia wrote:Trzymam kciuki, żeby się udało. A czy w cyklu w którym się udało czułaś się inaczej jakoś?
-
Maniaaa. wrote:W ty cyklu co się udało strasznie bolały mnie piersi tylko stanik sportowy mogłam nosić i to 24/7 jak tylko zdjelam to miałam wrażenie że odpadna. I okropny migrenowy ból głowy
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Miałam tak samo z piersiami w cyklu którym się udało... Od kilku dniu po owu niesamowity ból piersi, kiedy raczej przed miesiączka raczej są cięższe normalnie ale nie bolą aż tak. Tak więc w drugiej połowie cyklu raczej już wiem czy się udało czy nie, a i tak zawsze się łudzę do @...
-
Maniaaa. wrote:Znam to kochana. Ja nawet jak czuje ze się nie udało to i tak mam nadzieję że @ nie przyjdzie. Z każdym cyklem boli bardziej to rozczarowanie
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Jak dobrze, że nie jestem z tym sama. 😘 Ja jeszcze sobie wmawiam, że w nie każdej ciąży objawy muszą być takie same. 😜 U mnie na razie 6dc więc chwilowo mam spokój z wkręcaniem się w objawy. ☺️
-
Cześć kobietki 😘
Witam nowe koleżanki, super że dołączyłyście 😊😘 trzymam za Was mocno kciuki ✊🍀
Dziewczyny, już Wam opowiadam co z moja prolaktyna 🙈 historia na telenowele 😂
Byłam w środę u nowej endokrynolog, taka mega specjalista, przekonana kobieta 👍 sprawdziła mi wszystkie wyniki (tsh ft3 ft4 anty tpo i anty tg, krzywą cukrowa i insulinowa oraz progesteron) i mówi że wyniki mam super 💪💪💪
No ale pokazałam jej wyniki tej mojej prolaktyny:
9 dc 33 (norma do 23)
21 dc 91 (norma do 23)
Powiedziała mi tak:
Prolaktyna powinna być podobna w całym cyklu, nie ma znaczenia kiedy się ją bada, może być nieznacznie wyższa w drugiej fazie cyklu
Wyniki wskazują że mam hiperprolaktynemie i są jakby trzy powody :
1. Ten wysoki wynik to błąd laboratorium
Zalecenie: powtórzyć prolaktyne
2. W organizmie prolaktyna wygląda jak pojedyncza kulka, ale czasem może się grupowac po 5 i tworzy się makroprolaktyna która jest okej ale zawyza badanie prolaktyny
Zalecenie: zbadać z krwi makroprolaktyne
3. Te wyniki są skutkiem guza przysadki mózgowej, jeżeli wyniki tych badań wyjdą wysokie to
Zalecenie: zrobić rezonans magnetyczny
I powiedziała że w zależności od poziomu prolaktyny i makroptolaktyny dobierze mi dawkę leku na zbicie i ewentualnie wyśle na rezonans.
Więc wczoraj, w czwartek pojechałam do labo, do Diagnostyki i zrobiłam te dwa badania.
Okazało się, że ta makroprolaktyna jest badaniem wysylkowym i na wynik muszę czekać do 10 dni roboczych.
Ale po południu zadzwonili do mnie do pracy i powiedzieli, że mogą mi zbadać tą prolaktynę dwa razy:
1) pierwszy raz w labo na miejscu i wynik będzie jeszcze dzisiaj
2) drugi raz jak jak będą badać tą makroprolaktyne w tym drugim labo i wynik będzie później
No to powiedziałam, że mogą badać dwa razy, tylko kobieta mnie uprzedziła, że te wyniki mogą się później różnić, bo będą badane inną metodą i innym sprzętem.
I słuchajcie, sprawdzam wczoraj wynik, tam:
-PROLAKTYNA 12,04
(norma 5-26)
No hit!!! Na początku się mega ucieszyłam bo wychodzi piękna norma!!
No ale tak się zastanawiam skąd takie wyniki w poprzednim cyklu, bo szczerze mówiąc mam teraz trzy wyniki i każdy jest inny:
-9 dc 33 ng/ml
-21 dc 91 ng/ml
-11 dc 12 ng/ml
I o co tu chodzi? 🤷♀️
Jedyne co mnie jeszcze pociesza, że tą samą próbkę krwi zbadaja mi razem z tą makroprolaktyna i wtedy sobie porownam dwa wyniki z dwóch różnych labo, różnym sprzętem i różną metodą, ale te sama próbkę 🤔
I bądź tu mądry 😂😂😂 -
Lalila ładne cyrki, ja staram się od kwietnia i jedyne badania jakie kazał mi zrobić lekarz to IgM, IgG i HIV i zwykła morfologia. Zastanawiam się czy przycisnac go o jakieś inne wyniki. Jak myślicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 11:09
-
Maniaaa. wrote:Lalila ładne cyrki, ja staram się od kwietnia i jedyne badania jakie kazał mi zrobić lekarz to IgM, IgG i HIV i zwykła morfologia. Zastanawiam się czy przycisnac go o jakieś inne wyniki. Jak myślicie?
Mania, ja bym Ci radziła, tak na początek: tsh, prolaktyna, glukoza, insulina i progesteron 😉
A jak tu wyjdzie Oki, to wtedy można sprawdzać resztę, mi się wydaje, że te to taka podstawa 🙂
TSH, glukoze i insulinę wypisze Ci chyba nawet rodzinny, a progesteron i prolaktyna musi być od specjalisty, ale prywatnie ja za te dwa badania zapłaciłam 40 zł w przychodni 😉 -
Lalia dzięki, a w którym dniu cyklu trzeba je robić? Bo ja jestem zielona w temacie wyników