Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    A ja mam pytanie.
    proszę się nie śmiać !!!
    Skąd się bierze śluz, jak szyjka jest zamknięta ?

Bobitta, mnie się wydaje, że ona nie jest całkiem zamknięta. oglądałam foty w necie, czasem można znaleźć takie, że widzisz dzień po dniu jak się zmienia w cyklu ;)

Kat, widzę, że jesteś już zaprawiona w bojach z negatami, a wg mnie masz jeszcze kilka dni do właściwego testu :)

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Bobitta, mnie się wydaje, że ona nie jest całkiem zamknięta. oglądałam foty w necie, czasem można znaleźć takie, że widzisz dzień po dniu jak się zmienia w cyklu ;)

Kat, widzę, że jesteś już zaprawiona w bojach z negatami, a wg mnie masz jeszcze kilka dni do właściwego testu :)
    A no wiesz robiłam testy do dnia 14stego według starego wykresu ze starym wyznaczonym owu....
    Wtedy postanowiłam robic tylko do 14tego dnia i dać sobie spokój bo uznałam że jak juz nie pokazało po 14 dniach to napewno nic nie jest.
    Dlatego czekam tylko na @ ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 11:55

• mikka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja mam pytanie takie: wybieram się na monitoring cyklu i czy dzien przed monitoringiem moge kochac sie bez zabezpieczenia czy to w czyms przeszkadza?

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • Ev Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka wrote:
    hej dziewczyny, ja mam pytanie takie: wybieram się na monitoring cyklu i czy dzien przed monitoringiem moge kochac sie bez zabezpieczenia czy to w czyms przeszkadza?

Hej:) Nic mi o takim czymś nie wiadomo ^^

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    Natalii ty masz kondycję kobito, tyle serc. Sport jakiś uprawiasz, czy co:)
    Moj sport to tylko i wylacznie serduszkowanie hihihi :)

missy83, Ev, Vesper lubią tę wiadomość

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    ja taką miałam znienacka ;)
    tzn? :D

• missy83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potforzasta i Vesper - dzięki za doradzenie, jeżeli chodzi o termometry .

ja niedawno patrzałam na nie, na allegro . W sumie, ten microlife najczęściej jest kupowany. A jeżeli chodzi o testy owu, to zobaczę...może kupię. Ale ten termometr na pewno tak.

JESZCZE JEDNO PYTANIE:

Przeczytałam na ovufriend instrukcję, dotyczącą mierzenia temp.
    W jakim miejscu najlepiej mierzyć - oralnie czy waginalnie ??? :-)

Na pewno nic tak nie mówi - jak sam monitoring cyklu. Ja w przyszły poniedziałek idę na konsultacje do lekarza u którego z ... 5-6 lat temu byłam ostatni raz. Ale przetestowałam po nim dwóch lekarzy gin (raz babka, raz niby super specjalista), ale ten stary był najlepszy. Bo miał spokój, i dużo dużo mi odpowiadał na pytania i najlepiej mnie przygotowywał do różnych rzeczy. No i właśnie chciałabym się zapisać po tej wizycie na monitoring cyklu. Skąd ja kurcze tyle kasy wezmę... :-P ;-). Się wypłuczę... a miały być zakupy ciuchowe na jesień.

Vesper lubi tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy ja mierze waginalnie , czytałam ze tak jest dobrze :) ale oralnie to nie wiem .

Patrzyłaś może na mój wykres ?:)

missy83 lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mochjito wrote:
    Czesc,

Cześć :)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    A no wiesz robiłam testy do dnia 14stego według starego wykresu ze starym wyznaczonym owu....
    Wtedy postanowiłam robic tylko do 14tego dnia i dać sobie spokój bo uznałam że jak juz nie pokazało po 14 dniach to napewno nic nie jest.
    Dlatego czekam tylko na @ ;)
    ale, czeka, czekaj, bo się pogubiłam.. piszesz o ovu, czy o ciążowych ;)?
    masz taką piękną wysoką tempkę, coś mi się zdaje, że ona jest jednak na ciążę, a nie na @ ;)
    zobaczymy za kilka dni, nie ma co się nakręcać ;)

• Vesper Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    tzn? :D
    tzn, że jednego dnia nie miałam żadnej testowej kreski, a drugiego testowa była ciemna jak kontrolna ;) (a już myślałam, że testy są jakieś lewe ;))

missy, ja też waginalnie, ponoć mniejsze wahania są, ale dziewczyny mierzą tez oralnie. zależy od Ciebie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 12:35

Natalii00 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Potforzasta i Vesper - dzięki za doradzenie, jeżeli chodzi o termometry .

ja niedawno patrzałam na nie, na allegro . W sumie, ten microlife najczęściej jest kupowany. A jeżeli chodzi o testy owu, to zobaczę...może kupię. Ale ten termometr na pewno tak.

JESZCZE JEDNO PYTANIE:

Przeczytałam na ovufriend instrukcję, dotyczącą mierzenia temp.
    W jakim miejscu najlepiej mierzyć - oralnie czy waginalnie ??? :-)

Na pewno nic tak nie mówi - jak sam monitoring cyklu. Ja w przyszły poniedziałek idę na konsultacje do lekarza u którego z ... 5-6 lat temu byłam ostatni raz. Ale przetestowałam po nim dwóch lekarzy gin (raz babka, raz niby super specjalista), ale ten stary był najlepszy. Bo miał spokój, i dużo dużo mi odpowiadał na pytania i najlepiej mnie przygotowywał do różnych rzeczy. No i właśnie chciałabym się zapisać po tej wizycie na monitoring cyklu. Skąd ja kurcze tyle kasy wezmę... :-P ;-). Się wypłuczę... a miały być zakupy ciuchowe na jesień.
    Ja tez mierze waginalnie słyszałam że tam najlepiej

missy83 lubi tę wiadomość

• missy83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev - tak zerknęłam - wykres wygląda ciekawie, naprawdę ciekawie :-)

Nie widziałam go wcześniej, bo chyba był tylko udostępniony "przyjaciółkom", a ja jestem na forum od niedawna i tylko oglądałam wykresy udostępnione na tablicy.
    Jak chcesz mieć tylko udostępnianie zawężone - tylko dla znanych użytkowniczek, a nie dla całego ovufriend,to dodam się do twoich "przyjaciółek" :-) A wtedy możesz ograniczyć wykres i nie udostępniać na tablicy, jak nie chcesz :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 12:38

Ev, Vesper lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Ev - tak zerknęłam - wykres wygląda ciekawie, naprawdę ciekawie :-)

Nie widziałam go wcześniej, bo chyba był tylko udostępniony "przyjaciółkom", a ja jestem na forum od niedawna i tylko oglądałam wykresy udostępnione na tablicy.
    Jak chcesz mieć tylko udostępnianie zawężone - tylko dla znanych użytkowniczek, a nie dla całego ovufriend,to dodam się do twoich "przyjaciółek" :-) A wtedy możesz ograniczyć wykres i nie udostępniać na tablicy, jak nie chcesz :-)

Ehhh tempka rosnie i daje niepotrzebna nadzieje ... zobaczymy co to bedzie . Nie nastawiam sie zeby pozniej bardzo nie bolala jak zawita @ ;/ :)

oK ! :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 12:42

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w szpitalu:/ na wizycie gin stwierdził,ze mam wodę lub krew w brzuchu. Kazał przy bólu p natychmiast jechać do szpitala. Okazało się,ze rozlala mi się torbiel i wypłynęła do brzucha i w nocy trafiłam na SOR :/

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Ev Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Dziewczyny jestem w szpitalu:/ na wizycie gin stwierdził,ze mam wodę lub krew w brzuchu. Kazał przy bólu p natychmiast jechać do szpitala. Okazało się,ze rozlala mi się torbiel i wypłynęła do brzucha i w nocy trafiłam na SOR :/

O matko :(( Trzymaj sie kochana ! Sytuacja opanowana , nie ma juz zagrozenia ?

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Zdrówka życze i miejmy nadzieje ze będzie dobrze.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jest lepiej,ale muszę zostać jeszcze w szpitalu. Już umieram z nudy.

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Współczuje :( nie wyobrażam sobie jak musisz sie tam czuć ...

Mój był zgłosic te zalania do tego urzędu , pokazał im zdjecia itp..
    Ma ktoś niby przyjsc w tej sprawie zobaczyć jak to wszystko wygląda.

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Już jest lepiej,ale muszę zostać jeszcze w szpitalu. Już umieram z nudy.
    Współczuję bo woem co znaczy szpital i ta cała atmosfera tam. Człowiek tylko się jeszcze bardziej nakręca tym wszystkim. Wiem bo niedawno bylam na laparoskopii. Niby prosty zabieg ale tez pietra miałam jak się naczytałam i nasluchalam o tych wszystkich powikłaniach. Tym bardziej jak zaczelam krwawic w domu dwa dni później - jak się okazało to okres mi się przesunal .

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ