X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Robię testy owu i mierzę temperaturę. Dziś w końcu doczekałam się wzrostu tempki i pozytywnego testu.
    Jednak nie wszystko stracone.

Co do monitoringu, to jeszcze nie mam takiej potrzeby.

Pytam, co czasem tempka może być zwodnicza ;) podobnie jak testy ovu, one potwierdzają głównie przygotowania do ovu. Wg mnie mimo wszystko są pomocne, chociaż ja bardziej kieruję się śluzem.

Uszy do góry, Malika, coś się u Ciebie ruszyło <3 kciukam za ovu <3

malika89, Selja lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Vesper Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    malika no to trzymam kciuki aby owu przyszła :)

wpadłam poczytać co tam piszecie i widzę ze na temat badan i leków..
    nawet jakbym chciała sie wypowiedzieć to nie mam po co gdyz nie stosuje zadnych leków ani nie chodze na monitoringi wiec nie mogę sie właczyc w rozomwe :/

kat, i dobrze, że nie musisz stosować :) masz młody zdrowy organizm :)

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    malika no to trzymam kciuki aby owu przyszła :)

wpadłam poczytać co tam piszecie i widzę ze na temat badan i leków..
    nawet jakbym chciała sie wypowiedzieć to nie mam po co gdyz nie stosuje zadnych leków ani nie chodze na monitoringi wiec nie mogę sie właczyc w rozomwe :/

Vesper dokładnie masz rację, Kat powinnaś się cieszyć ze jesteś zdrowa i nie masz takich zmartwień jak my. Ciągłe faszerowanie się lekami i lęk przed kolejną ciążą o ile się pojawi. Ciesz się i pisz o tym, co czujesz jakie macie starania, czasami jest miło poczytać o dziewczynie i jej staraniach, odciąga nas to od naszej rzeczywistości :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 13:54

Vesper lubi tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyna, lubię, lubię, lubię :)

blondyna5555 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem ale chciałabym czasem was jakos wesprzec w tych sprawach a chwilami czuje się jak jakaś głupia bo nie mam zielonego pojecia o czym piszecie itp :/

A swoją droga nie wiem czy któraś to widziała ale tak na poprawienie humorku dla was dziewczęta :)

http://besty.pl/1490307

Ja sie uśmiałam oglądając to hihi :D

Dzisiejsza noc nie była dla mnie miła :/
    Synek nie spał od 11 do 4 rana ...jak zasnął to spałam z nim do 8
    No a potem poszłam sobie z nim na spacer po drodze jakieś zakupy no i w końcu udało mi się kupić mu buciki ze sztywną podeszwą :) takie sliczne , jest pełno bucików tylko że za duże albo mi sie nie podobają .. udało mi się dzisiaj kupić takie które mi się podobają i juz mały śmigał w nich w trakcie powrotu do domu :)

A co do starań to sama nie wiem... pisałam już wczesniej że staram sie nie myślec o staraniach,ciaży itp i zajmuje sie tyloma sprawami że praktycznie udaje mi się o tych sprawach nie myślec...
    Ogólnie według kalendarza owulacyjnego w internecie powinnam miec owulacje dnia 13.10.2015 czyli za 2 dni...się okaże czy wykres mi tez tak wyznaczy hehe :D
    Wczoraj z niewiadomych powodów miałam ogromny ból podbrzusza lub jajników sama w sumie nie wiem ktore to bolało ale nawet jak szłam do wc kazdy krok powodował ból... przeszło dopiero wieczorem. Oczywiscie serduszkujemy ale jak mamy ochote a nie bo musimy ;)

Pogoda u mnie przepiękna,upał jak na lato a słoneczko bije po oczach <3
    Własnie uspałam synka , strasznie zmeczony po 4 godzinnym spacerze.
    Zaraz zrobie sobie kawke i cos do zjedzenia a potem moze jakiś filmik.

Sprawy kulinarne - w mikro eksplodowły mi dzisiaj jajka hahaha :D

No to chyba tyle o mnie z relacji xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 15:40

• Selja Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kochane przesyłam gorące pozdrowienia. Zzzimno dziś :(

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    Moje kochane przesyłam gorące pozdrowienia. Zzzimno dziś :(
    Dołączam się do ciepłych pozdrowien w ten zimmmnnnny wieczór. Sezon zimowy chyba rozpoczęty.

Selja lubi tę wiadomość

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat chyba obiore Twoja taktykę w tym cyklu. Zero spinki, serduszkowanie w czasie kiedy jest na to ochota a nie na zawolanie bo jest ten dzien. Może się psychika trochę odblokuje. Jak na razie to nie mam na nic czasu wiec jakos to leci. Praca na zmiany i dom i tak mija. Za tydzień mam mieć badanie na wrogość sluzu ew. przeciwciała z krwi i powinno się cos wyjasnic - tak mowil lekarz. Choc boje się tego badania bo jeśli się okaze ze sa przeciwciała we krwi to będzie już duzy problem. Lekarz stwierdził jeżeli będzie tylko bariera szyjkowa tzn, sluzu to maly pikus. Pewnie inseminacja wtedy będzie.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzanna głowa do góry :) miejmy nadzieję, że będzie dobrze. pozdrawiam Was gorąco :) a tak z innej beczki jesteśmy na euro2016;) jupi

missy83 lubi tę wiadomość

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg dzięki. Za tydzień się już cos okaze.Poki co to trzeba czekac a może isc bałwana ulepić na dworze ;-) ?

Meg0809 lubi tę wiadomość

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam dziś też tak się nie chce nic robić ehh miłego dnia !!! <3

missy83 lubi tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, Meg - Polska w EURO 2016 - jest się z czego cieszyć !!! :-D :-D :-D . Ja przespałam mecz... usnęłam z moim synkiem w jego juniorskim łóżku ;-)(takim 90x200 , zmieścilismy się ;-) ) i tak do rana.A tatuś sam w salonie sobie siedział i kibicował.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 11:19

Meg0809 lubi tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    Czy Wam dziś też tak się nie chce nic robić ehh miłego dnia !!! <3

Oj...my z mężem zabalowaliśmy w sobotę na imprezie, tzn mąż był kierowca, wiec to raczej mnie poniósł melanż :D ale przydał mi się taki reset, a więc wczoraj spałam cały dzień dziś dochodzę do siebie :P

Dziewczyny, czy luteinę w drugiej połowie cyklu przyjmuje się tylko w celu wywołania @ i uregulowania cyklu czy starając się tez można i nie wpłynie to na ewentaulną ciąże ? Jak to z tym jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 12:24

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi jak tam Ciebie wykres ? nie udostępniasz tym razem ?

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    katsuyoshi jak tam Ciebie wykres ? nie udostępniasz tym razem ?
    Raczej nie bo nie chce znowu pelno spamu i komentarzy typu bedzie zielono , napewno się uda i testuj bo to mnie nie potrzebnie stresuje,daje nadzieje i chodze glowa w chmurach potem dostaje pelno jakis objawów itp a teraz jest prawie juz pół miesiąca za mna i jakoś zadnych objawów nie mam bo sie nie nakrecam.
    Nie wiem czy ma sens udostepniac wykres przed owu jak i po niej moze pod koniec albo w dzien spodziewanej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 13:38

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Raczej nie bo nie chce znowu pelno spamu i komentarzy typu bedzie zielono , napewno się uda i testuj bo to mnie nie potrzebnie stresuje,daje nadzieje i chodze glowa w chmurach potem dostaje pelno jakis objawów itp a teraz jest prawie juz pół miesiąca za mna i jakoś zadnych objawów nie mam bo sie nie nakrecam.
    Nie wiem czy ma sens udostepniac wykres przed owu jak i po niej moze pod koniec albo w dzien spodziewanej :D
    wiesz masz po części rację... nie lubię też komentarzy zieloności i tak dalej od osób o których istnieniu nie mam pojęcia !
    Mam pewne laseczki na forum, które nie muszą pisać, że mnie wspierają a ja o tym wiem. ale może masz racje :)

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • olma Debiutantka

Wysłany: 12 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!

Wczoraj wieczorem robiłam test o czułości 10 i druga kreska wyszła bladoróżowa. Dziś rano powtórzyłam test i sytuacja była podobna. Dziś jest mój 24 dzień cyklu.
    Czekam na wyniki testu z krwi i sama nie wiem, czy te testy są pozytywne, czy jak rozumieć taki "bladoróżowy wynik".

Vesper lubi tę wiadomość

olma
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olma wrote:
    Dziewczyny!

Wczoraj wieczorem robiłam test o czułości 10 i druga kreska wyszła bladoróżowa. Dziś rano powtórzyłam test i sytuacja była podobna. Dziś jest mój 24 dzień cyklu.
    Czekam na wyniki testu z krwi i sama nie wiem, czy te testy są pozytywne, czy jak rozumieć taki "bladoróżowy wynik".

rozumiec ze jestes w ciazy tym bardziej ze oba testy pokazały blada ale widoczna kreseczke.

• olma Debiutantka

Wysłany: 12 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik beta 26,8 mlU/ml
    Norma przyjęta dla 3 tygodnia to 5,8-71,2

Selja, maluutka90, Vesper, zuzanna, Meg0809 lubią tę wiadomość

olma
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olma wrote:
    Wynik beta 26,8 mlU/ml
    Norma przyjęta dla 3 tygodnia to 5,8-71,2

zatem to bardzo wczesna ciąża :) nic tylko się cieszyć :)

f2w33e3khxcaayjq.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ