Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
katsuyoshi wrote:No ja juz jestem rzekomo po owu
Po dzisiejszej tempce wyznaczyl mi owu dnia 11 ze była i jest tego pewien bo nie ma przerywanej lini ...
A jak tam u was?Meg0809 lubi tę wiadomość
ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
Vesper wrote:Dużo...wg mnie
nie pamiętam dokładnie, ze 300 zł z przeciwciałami (robiłam tylko IGG). na kilka badań miałam na skierowanie od ginki i rodzinnej (gdyby nie to pewnie jeszcze stówka by poszła na hormony, a kolejna na morfologię). do tego dolicz 110 zł za usg tarczycy
a w najbliższym czasie 80 zł za endokrynologa i 120 za gina
no i tyle by było z ubrań zimowychWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 08:47
Bobitta
-
nick nieaktualnyzuzanna wrote:A ja dopiero po okresie dziś. Zaczynam mierzyc temp. Za pare dni na badanie wrogości sluzu mam isc. Kolejny cykl, kolejne nadzieje...
Lubie oglądac innych wykresy bo są bardzo ciekawe i mozna zauważyc pewne rzeczy .
Trzymam kciuki za badanie śluzu aby wszystko sie wyjasniło i bedziesz chociaż wiedziała na czym stoisz. -
Dzień dobry . Zaglądam do Was jeszcze i podczytuje. Folguje sobie trochę od neta,by nie zapędzić się w obsesję staraniową.. . Nie nakręcać się zbytnio. Wszystko na luzie...
Czekam aktualnie na wyniki badań p/ciał antykardiolipinowych klasy IgG i IgM. No maksymalnie powinny być do 16.10... Tak to bym już wysłała do gina wszystkie badania na email.
Mam nadzieję zacząć starania od tego nowego cyklu.
Aktualnie: początki @, czekam na rozkręcenie.....
Miłego dnia, Staraczki
ps. gratuluję dziewczynom,które zobaczyły ostatnio II kreski. jak tam,już po badania beta hcg jesteście? Slonce_82 i Olma? PowodzeniaVesper lubi tę wiadomość
synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
katsuyoshi wrote:No ja juz jestem rzekomo po owu
Po dzisiejszej tempce wyznaczyl mi owu dnia 11 ze była i jest tego pewien bo nie ma przerywanej lini ...
A jak tam u was?Vesper lubi tę wiadomość
-
Selja - no to super,że była owulacja i jest to potwierdzone za pomocą monitoringu .
Ja będę korzystać w nowym cyklu z metod NPR, czyli obserwacji śluzu, mierzenia temp., może i robienia testów LH,i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Na monitoringu owulacji jeszcze nigdy nie byłam.
Powodzenia zatem Selja,trzymam kciuki:-)Vesper, Selja lubią tę wiadomość
synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
nick nieaktualnySelja wrote:Ja już po owulacji, potwierdzona na monitoringu. Endo też poowulacyjne pozostaje znowu czekac ale jakoś się nie nakręcam
ja tez tego nie robie i olewam całą sytuacje ze tak powiem
i smiac mi sie chce ze teraz w tym cyklu nic mi nie dolega a w tamtym byl kosmosVesper lubi tę wiadomość
-
Bobitta wrote:Na jakie badania mogę uzyskać skierowanie?
Ja od rodzinnej dostałam niemal pełną morfologię (niestety, bez badania na insulinę i krzywe cukrową i insulinową...) i TSH (niestety bez FT3 i FT4, chociaż od 2015 są refundowane). Tutaj masz listę:
http://www.nfz.gov.pl/dla-pacjenta/informacje-o-swiadczeniach/podstawowa-opieka-zdrowotna/
Kilka hormonów przepisała mi ginekolożka, ale chyba tylko do pewnej kwoty (część musiałam zrobić sama i tylko dlatego, że prolaktynę miałam w kosmosie )
myślę, że większość badań na hormony jest refundowanych (czy to u endo czy u gina), ale rzadko się można o nie doprosić. nie znalazłam wykazu, ale można zapytać przez link poniżej (odpisują do 7 dni):
http://www.nfz.gov.pl/
Niestety, ginka, która mnie leczyła i skierowała na badania miała wypadek, a ta, do której poszłam w zastępstwie, olała moje wyniki. dostałam wprawdzie skierowanie do endokrynologa, ale nie wiem do końca, czy jest ważne (bo ona powinna mi wypisać do gin-endo, do endo wypisuje internista...), poza tym kolejki do endo są takie, że może jakoś w przyszłym roku mam szansę na refundowaną wizytę więc się zapiszę w kolejce, ale do tego czasu moje wyniki się przeterminują, więc...Bobitta lubi tę wiadomość
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
Karolla. wrote:Zrobiłam wczoraj test owu, wyszła druga blada kreska i nie wiem, co o tym myśleć? Ostatnio troche zabalowałam (alko ), myslicie, że to może mieć wpływ na przesunięcie owu?staramy się od września 2015
-
katsuyoshi wrote:Hi hi no to mam nadzieje że tempka bedzie ładna bede napewno zaglądac a twój wykres
Lubie oglądac innych wykresy bo są bardzo ciekawe i mozna zauważyc pewne rzeczy .
Trzymam kciuki za badanie śluzu aby wszystko sie wyjasniło i bedziesz chociaż wiedziała na czym stoisz.ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
nick nieaktualny
-
Nie ma za co, Bobitta, powodzenia!
Karolla
Z tym LH jest właśnie tak jak w instrukcji podałaś. Tyle, że wyrzut LH nie mówi nic o tym, że owulacja się odbędzie, tylko, że organizm się do niej przygotowuje.
Ja miałam w zeszłym cyklu tak: kilka dni pod rząd testy negatywne (nawet cienia cienia), potem test pozytywny, następnego dnia kreska testowa była ciemniejsza od kontrolnej (PIK), a kolejnego słabsza testowa, ale ciągle widoczna.
Niemniej, dziewczyny robiły też porównania między testami różnych firm i tutaj też wyniki mogą się bardzo różnić ze względu na czułość testów.
Kat, a co u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 14:12
katsuyoshi lubi tę wiadomość
staramy się od września 2015
-
nick nieaktualnyVesper wrote:Nie ma za co, Bobitta, powodzenia!
Karolla
Z tym LH jest właśnie tak jak w instrukcji podałaś. Tyle, że wyrzut LH nie mówi nic o tym, że owulacja się odbędzie, tylko, że organizm się do niej przygotowuje.
Ja miałam w zeszłym cyklu tak: kilka dni pod rząd testy negatywne (nawet cienia cienia), potem test pozytywny, następnego dnia kreska testowa była ciemniejsza od kontrolnej (PIK), a kolejnego słabsza testowa, ale ciągle widoczna.
Niemniej, dziewczyny robiły też porównania między testami różnych firm i tutaj też wyniki mogą się bardzo różnić ze względu na czułość testów.
Kat, a co u Ciebie?
A u mnie już niby po owu fakt troche się zdziwiłam ze w tym cyklu według wykresu miałam dnia 11 i to w dniu rozciągliwego sluzu chociaż ja nie ukrywam nie jestem przekonana co do owu w tym dniu gdyż i ponieważ miałam bardzo duzo sluzu dnia 8 az plywalam potem juz tak malutko jakoś bylo i dniu rzekomej owu za dużo go nie miałam jak na owu zaś wedlug wyliczen kalendarza internetowego owulacji wyznaczało mi ze owu powinnam miec dnia 13 .. i sprawdzalam to na kilku kalendarzykach w necie i kazdy praktycznie wskazywał dzien 13. także nie wiem w co tu wierzyć hehe
I sobie teraz przypomniałam ze kilka dni temu pisałam na forum ze mialam pól dnia okropny ból podbrzusza lub jajników sama nie potrafie okreslic co mnie z tych 2 rzeczy bolało i cofnełam aby sprawdzic którego to napisałam i okazuje sie ze ten okropny ból miałam dnia 11 a wedlug owu wtedy wystąpiła owulacja kurcze dziwny zbieg okolicznosci...
Oczywiscie żadnych objawów nie mam po za tamtym bólem takze jednorazowy wybryk bólu lub naprawde ból wystapil przez owu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 14:46
-
Ja bym patrzyła jeszcze na szczyt śluzu płodnego, Kat bo z tym bólem ponoć jest tak, że może Cię zacząć boleć przed ovu, może Cię boleć w trakcie ovu, a możesz jeszcze czuć ból po ovu. A jak skończył Ci się ładny śluzik, to z dużym prawdopodobieństwem możesz założyć, że ovu była ostatniego dnia z ładnym śluzem
może Cię bolało, bo jajo ładnie urosło?
11 dc to jest dobry czas, jajo pewnie już dojrzało. To oznacza, że jeśli ovu była wcześniej, to pewnie troszkę wcześniej będziesz mieć @, jeśli w ogóle życzę, żebyś jej nie doczekała ))staramy się od września 2015