X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi tak udostepnie

km5s8ribs34fnes6.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mialyscie badaną vit. D3 ? Są dwa rodzaje badań ( drozsze i tansze) i nie wiem które są mi przepisane ehh bo mam na skierowaniu "vit d3"

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz jestem rzekomo po owu :D
    Po dzisiejszej tempce wyznaczyl mi owu dnia 11 ze była i jest tego pewien bo nie ma przerywanej lini ...

A jak tam u was?

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Po dzisiejszej tempce wyznaczyl mi owu dnia 11 ze była i jest tego pewien bo nie ma przerywanej lini ...

A jak tam u was?
    A ja dopiero po okresie dziś. Zaczynam mierzyc temp. Za pare dni na badanie wrogości sluzu mam isc. Kolejny cykl, kolejne nadzieje...

Meg0809 lubi tę wiadomość

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Dużo...wg mnie ;)
    nie pamiętam dokładnie, ze 300 zł z przeciwciałami (robiłam tylko IGG). na kilka badań miałam na skierowanie od ginki i rodzinnej (gdyby nie to pewnie jeszcze stówka by poszła na hormony, a kolejna na morfologię). do tego dolicz 110 zł za usg tarczycy :P
    a w najbliższym czasie 80 zł za endokrynologa i 120 za gina ;)
    no i tyle by było z ubrań zimowych :P
    Na jakie badania mogę uzyskać skierowanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 08:47

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    A ja dopiero po okresie dziś. Zaczynam mierzyc temp. Za pare dni na badanie wrogości sluzu mam isc. Kolejny cykl, kolejne nadzieje...
    Hi hi no to mam nadzieje że tempka bedzie ładna bede napewno zaglądac a twój wykres :)
    Lubie oglądac innych wykresy bo są bardzo ciekawe i mozna zauważyc pewne rzeczy .
    Trzymam kciuki za badanie śluzu aby wszystko sie wyjasniło i bedziesz chociaż wiedziała na czym stoisz.

• missy83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-). Zaglądam do Was jeszcze i podczytuje. Folguje sobie trochę od neta,by nie zapędzić się w obsesję staraniową.. ;-). Nie nakręcać się zbytnio. Wszystko na luzie...
    Czekam aktualnie na wyniki badań p/ciał antykardiolipinowych klasy IgG i IgM. No maksymalnie powinny być do 16.10... Tak to bym już wysłała do gina wszystkie badania na email.
    Mam nadzieję zacząć starania od tego nowego cyklu.
    Aktualnie: początki @, czekam na rozkręcenie.....

Miłego dnia, Staraczki :-)

ps. gratuluję dziewczynom,które zobaczyły ostatnio II kreski. jak tam,już po badania beta hcg jesteście? Slonce_82 i Olma? Powodzenia

Vesper lubi tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:

A jak tam u was?
    Ja już po owulacji, potwierdzona na monitoringu. Endo też poowulacyjne pozostaje znowu czekac ale jakoś się nie nakręcam ;)

Vesper lubi tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja - no to super,że była owulacja i jest to potwierdzone za pomocą monitoringu .
    Ja będę korzystać w nowym cyklu z metod NPR, czyli obserwacji śluzu, mierzenia temp., może i robienia testów LH,i zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Na monitoringu owulacji jeszcze nigdy nie byłam.

Powodzenia zatem Selja,trzymam kciuki:-)

Vesper, Selja lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selja wrote:
    Ja już po owulacji, potwierdzona na monitoringu. Endo też poowulacyjne pozostaje znowu czekac ale jakoś się nie nakręcam ;)
    nie ma wlasnie co sie nakrecac :D
    ja tez tego nie robie i olewam całą sytuacje ze tak powiem
    i smiac mi sie chce ze teraz w tym cyklu nic mi nie dolega :D a w tamtym byl kosmos

Vesper lubi tę wiadomość

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:

A jak tam u was?

Zrobiłam wczoraj test owu, wyszła druga blada kreska i nie wiem, co o tym myśleć? Ostatnio troche zabalowałam (alko :P), myslicie, że to może mieć wpływ na przesunięcie owu?

• Vesper Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Na jakie badania mogę uzyskać skierowanie?

Ja od rodzinnej dostałam niemal pełną morfologię (niestety, bez badania na insulinę i krzywe cukrową i insulinową...) i TSH (niestety bez FT3 i FT4, chociaż od 2015 są refundowane). Tutaj masz listę:
    http://www.nfz.gov.pl/dla-pacjenta/informacje-o-swiadczeniach/podstawowa-opieka-zdrowotna/
    Kilka hormonów przepisała mi ginekolożka, ale chyba tylko do pewnej kwoty (część musiałam zrobić sama i tylko dlatego, że prolaktynę miałam w kosmosie ;))
    myślę, że większość badań na hormony jest refundowanych (czy to u endo czy u gina), ale rzadko się można o nie doprosić. nie znalazłam wykazu, ale można zapytać przez link poniżej (odpisują do 7 dni):
    http://www.nfz.gov.pl/
    Niestety, ginka, która mnie leczyła i skierowała na badania miała wypadek, a ta, do której poszłam w zastępstwie, olała moje wyniki. dostałam wprawdzie skierowanie do endokrynologa, ale nie wiem do końca, czy jest ważne (bo ona powinna mi wypisać do gin-endo, do endo wypisuje internista...), poza tym kolejki do endo są takie, że może jakoś w przyszłym roku mam szansę na refundowaną wizytę ;) więc się zapiszę w kolejce, ale do tego czasu moje wyniki się przeterminują, więc... :P

Bobitta lubi tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Vesper Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Zrobiłam wczoraj test owu, wyszła druga blada kreska i nie wiem, co o tym myśleć? Ostatnio troche zabalowałam (alko :P), myslicie, że to może mieć wpływ na przesunięcie owu?
    nie wiem, ale może też być, że testy są np z allegro i zawsze będą Ci wychodzić słabe kreski. mnie wyszły mocne, ale widziałam, że dziewczyny osiągały (tego samego dnia) duuuużo lepsze rezultaty na testach aptecznych.

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Hi hi no to mam nadzieje że tempka bedzie ładna bede napewno zaglądac a twój wykres :)
    Lubie oglądac innych wykresy bo są bardzo ciekawe i mozna zauważyc pewne rzeczy .
    Trzymam kciuki za badanie śluzu aby wszystko sie wyjasniło i bedziesz chociaż wiedziała na czym stoisz.
    Mam nadzieje ze cos się wyjasni po tym badaniu. Choc czy wyjdzie pozytywny czy negatywny nadal gdzies będzie problem albo przeciwciała we krwi albo slaba ruchliwość zolnierzy choć to mało prawdopodobne bo badania meza były bardzo dobre. Już sama nie wiem. Jeśli będzie czynnik szyjkowy tylko no to chyba inseminacja pozostaje.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego wynikałoby, że nawet słabe kreski coś znaczą.
    testy-owulacyjne-50558800b620623,300,200,1,0.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jak robiłam testy ovu to miałam słabe kreski dwa dni pod rząd a potem miałam mocne kreski. Także na pewno coś te słabe oznaczają, jakieś niskie stężenie LH

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki vesper za podpowiedz

Vesper lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co, Bobitta, powodzenia! <3

Karolla :)
    Z tym LH jest właśnie tak jak w instrukcji podałaś. Tyle, że wyrzut LH nie mówi nic o tym, że owulacja się odbędzie, tylko, że organizm się do niej przygotowuje.
    Ja miałam w zeszłym cyklu tak: kilka dni pod rząd testy negatywne (nawet cienia cienia), potem test pozytywny, następnego dnia kreska testowa była ciemniejsza od kontrolnej (PIK), a kolejnego słabsza testowa, ale ciągle widoczna.
    Niemniej, dziewczyny robiły też porównania między testami różnych firm i tutaj też wyniki mogą się bardzo różnić ze względu na czułość testów.

Kat, a co u Ciebie? :)<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 14:12

katsuyoshi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Nie ma za co, Bobitta, powodzenia! <3

Karolla :)
    Z tym LH jest właśnie tak jak w instrukcji podałaś. Tyle, że wyrzut LH nie mówi nic o tym, że owulacja się odbędzie, tylko, że organizm się do niej przygotowuje.
    Ja miałam w zeszłym cyklu tak: kilka dni pod rząd testy negatywne (nawet cienia cienia), potem test pozytywny, następnego dnia kreska testowa była ciemniejsza od kontrolnej (PIK), a kolejnego słabsza testowa, ale ciągle widoczna.
    Niemniej, dziewczyny robiły też porównania między testami różnych firm i tutaj też wyniki mogą się bardzo różnić ze względu na czułość testów.

Kat, a co u Ciebie? :)<3

A u mnie już niby po owu fakt troche się zdziwiłam ze w tym cyklu według wykresu miałam dnia 11 i to w dniu rozciągliwego sluzu chociaż ja nie ukrywam nie jestem przekonana co do owu w tym dniu gdyż i ponieważ miałam bardzo duzo sluzu dnia 8 az plywalam potem juz tak malutko jakoś bylo i dniu rzekomej owu za dużo go nie miałam jak na owu :D zaś wedlug wyliczen kalendarza internetowego owulacji wyznaczało mi ze owu powinnam miec dnia 13 .. i sprawdzalam to na kilku kalendarzykach w necie i kazdy praktycznie wskazywał dzien 13. także nie wiem w co tu wierzyć hehe :D
    I sobie teraz przypomniałam ze kilka dni temu pisałam na forum ze mialam pól dnia okropny ból podbrzusza lub jajników sama nie potrafie okreslic co mnie z tych 2 rzeczy bolało i cofnełam aby sprawdzic którego to napisałam i okazuje sie ze ten okropny ból miałam dnia 11 O.o a wedlug owu wtedy wystąpiła owulacja kurcze dziwny zbieg okolicznosci...
    Oczywiscie żadnych objawów nie mam po za tamtym bólem takze jednorazowy wybryk bólu lub naprawde ból wystapil przez owu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 14:46

• Vesper Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym patrzyła jeszcze na szczyt śluzu płodnego, Kat :) bo z tym bólem ponoć jest tak, że może Cię zacząć boleć przed ovu, może Cię boleć w trakcie ovu, a możesz jeszcze czuć ból po ovu. A jak skończył Ci się ładny śluzik, to z dużym prawdopodobieństwem możesz założyć, że ovu była ostatniego dnia z ładnym śluzem :P
    może Cię bolało, bo jajo ładnie urosło? :)
    11 dc to jest dobry czas, jajo pewnie już dojrzało. To oznacza, że jeśli ovu była wcześniej, to pewnie troszkę wcześniej będziesz mieć @, jeśli w ogóle :D życzę, żebyś jej nie doczekała :)))

‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ