Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyVesper wrote:Ja bym patrzyła jeszcze na szczyt śluzu płodnego, Kat
bo z tym bólem ponoć jest tak, że może Cię zacząć boleć przed ovu, może Cię boleć w trakcie ovu, a możesz jeszcze czuć ból po ovu. A jak skończył Ci się ładny śluzik, to z dużym prawdopodobieństwem możesz założyć, że ovu była ostatniego dnia z ładnym śluzem
może Cię bolało, bo jajo ładnie urosło?
11 dc to jest dobry czas, jajo pewnie już dojrzało. To oznacza, że jeśli ovu była wcześniej, to pewnie troszkę wcześniej będziesz mieć @, jeśli w ogóleżyczę, żebyś jej nie doczekała
))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 15:11
Vesper lubi tę wiadomość
-
Ev wrote:Cześć dziewczyny !
W końcu znalazłam chwilkę żeby napisać
Co tam u Was ?:*
Ja jutro na monitoring ... boje sie jak cholera ;/ .
Ev nie ma się co bać, tylko cieszyć, że będziesz wiedzieć na czym stoisz
Ja ma w sobotę pierwszy monitoring po poronieniu, ciekawe co pokaże... nie robię pomiarów temperatury, ale śluz mam jak płodny już od dwóch dni, a dzisiaj dopiero 12dc, a ja mam owulację przeważnie w 18dc, jestem ciekawa, czy aż tak mogło mi się wszystko poprzestawiać...Ev, Vesper lubią tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
katsuyoshi wrote:Udostepnie wykres na jakies pól h jesli mozesz to zerknij ja sie nie znam za bardzo a co do sluzu to tylko tak 2 razy bylo widoczny w wiekszosci wlasnie bylo go malutko i to wlasnie 11 mialam ostatni dzien sluzu takiego plodnego potem juz tak troszke kremowego i sucho
a jak nie, to myśle, ze dobrze Ci wyznaczyło.
Przynajmniej w tym cyklu masz jakieś normalne te pomiaryVesper lubi tę wiadomość
Bobitta
-
katsuyoshi wrote:Udostepnie wykres na jakies pól h jesli mozesz to zerknij ja sie nie znam za bardzo a co do sluzu to tylko tak 2 razy bylo widoczny w wiekszosci wlasnie bylo go malutko i to wlasnie 11 mialam ostatni dzien sluzu takiego plodnego potem juz tak troszke kremowego i sucho
zerknęłam
miałaś na myśli 11 października, a nie 11 dc, prawda?
Wg mnie faktycznie wygląda na to, że bardziej prawdopodobne jest, że ovu była 16dc, czyli 11 październikamoże wcześniej organizm się dopiero szykował do pęknięcia pęcherzyka? a może miałaś pęcherzyk troszkę większy niż zwykle i dlatego bardziej czułaś ból? Wygląda na oko, że ovu była piękna! (na tyle, na ile można to stwierdzić bez monitoringu). trzymam kciuki, Kat
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam dziwną sytuację. Dziś miałam robione USG i ginekolog stwierdził, że w jednym jajniku mam ciałko żółte, a w drugim pęcherzyk prawie 2cm..Po badaniu "ręcznym" stwierdził, że wskazuje wszystko na ciążę, ale na USG takowej nie widać i nie potwierdza. Miałam miesiączkę tylko 4 dniową 1 października, a wcześniejszą 7 dniową 28. września. Wg obliczeń jestem w 14 dc, cykle ponad 30dni.. Co to wszystko może oznaczać? Dziękuję z góry za odpowedźUsienka
-
katsuyoshi wrote:Tak dziewczyny mialam na mysli 11 pazdziernika tak jak piszecie
Czyli owu wyznaczyło waszym zdaniem dobrze?staramy się od września 2015
-
Usienka wrote:Dziewczyny mam dziwną sytuację. Dziś miałam robione USG i ginekolog stwierdził, że w jednym jajniku mam ciałko żółte, a w drugim pęcherzyk prawie 2cm..Po badaniu "ręcznym" stwierdził, że wskazuje wszystko na ciążę, ale na USG takowej nie widać i nie potwierdza. Miałam miesiączkę tylko 4 dniową 1 października, a wcześniejszą 7 dniową 28. września. Wg obliczeń jestem w 14 dc, cykle ponad 30dni.. Co to wszystko może oznaczać? Dziękuję z góry za odpowedź
ja bym zaczęła od tego, a potem poszła do innego lekarza, żeby porównać opinie.
pozdrawiam!Selja lubi tę wiadomość
-
To zrób betę, jeśli to ciąża z poprzedniego cyklu (choć wg mnie to mało prawdopodobne) to na pewno wyjdzie. A jak nie wyjdzie, to...zmień lekarza...to może to coś innego i warto zasięgnąć opinii jeszcze jednego specjalisty.
Selja lubi tę wiadomość
-
No i mam wszystkie wyniki badań, zaleconych przez gina. Wysłałam mu na email.
Na moje oko, wszystko w normie. Mam nadzieję,że nie odpisze mi, że ma jakieś wątpliwości. W ogóle...czy napisze
Ale powiedział mi na ostatniej wizycie, ponad dwa tygodnie temu, żeby tylko wstrzymywać się z alkoholem, a potem od nowego cyklu się starać...No to...ok, czekam na rozkręcenie sie @, bo akurat plamienia przedmiesiączkowe ........
Usienka - no dziwna sytuacja, na serio. Ale...można spróbować przejść się do innego ginekologa. Tak w ogóle - gdyby była ciąża, to test ciążowy powinien ją wykryć!synek 6 lat2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
Vesper - wiem,że od progesteronu mogę mieć plamienia. Mam niski... badałam i kilka miesięcy temu, i w przed ostatnim cyklu badałam tak w 22 dc. lekarz gin mi sam powiedział, że jest trochę za niski, że no mógłby być wyższy.
Ale ów lekarz także mi powiedział,żeby nie brać suplementacji progesteronu w celach starań. Żeby wziąć od razu luteinę wtedy,kiedy będę już wiedzieć,że jestem w ciąży.
Mam regularne cykle,tak więc także on nie widzi nieprawidłowości...?synek 6 lat2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
nick nieaktualny