X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż tak Ci temperatura skoczyła ?

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Dzieki dziewczyny :)

Po prostu boje sie ze znow tam nic nie bedzie ;| .

Będzie na pewno! Daj znać jak poszło :)

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    aż tak Ci temperatura skoczyła ?
    wlasnie ze nie skoczyła jest taka sama jak wczoraj

• Vesper Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Vesper - wiem,że od progesteronu mogę mieć plamienia. Mam niski... badałam i kilka miesięcy temu, i w przed ostatnim cyklu badałam tak w 22 dc. lekarz gin mi sam powiedział, że jest trochę za niski, że no mógłby być wyższy.

Ale ów lekarz także mi powiedział,żeby nie brać suplementacji progesteronu w celach starań. Żeby wziąć od razu luteinę wtedy,kiedy będę już wiedzieć,że jestem w ciąży.
    Mam regularne cykle,tak więc także on nie widzi nieprawidłowości...?

hmmm, ale przy niskim progesteronie zarodek chyba ma problemy, żeby się zagnieździć, nie?
    nie jestem lekarzem, ale ja bym nie ignorowała plamień, gdybym była na Twoim miejscu.
    albo jedz przynajmniej niepokalanka na ten progesteron ;)

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Vesper Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    wlasnie ze nie skoczyła jest taka sama jak wczoraj
    wg mnie jednak ovu bardziej prawdopodobna jest w 16 dc ;)

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Ev Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sytuacja wygląda następująco:

Dzis 14 dc brak pecharzykow dominujących czyli NIC ;( .

Pocieszający jest jedynie fakt ze macica i endometrium jest wzorowe.

Lekarz kazal brac leki bez zmian przez 2 miesiące ( dostalam jakis lek na tarczyce dodatkowo jedynie ) , zrobc badania i za 2 miesiące przyjść do Niego. Jesli leki nie zaczna dzialac ( glowie CLO bo puki co nie dziala chyba :( ) to powiedział ze zmieni mi leki i dawki .

Zastanawiam sie czy w nastepnym cyklu nie przejsc sie do innego gin . ( na NFZ ) tak z ciekawosci co mi powie .

Aaa no i do endokrynologa w nastepnym miesiacu.

Jestem podlamana nie ukrywam... .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 20:17

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) staram się pierwszy cykl ale już zaczynam się denerwować Ze coś pójdzie nie tak. Szukam wsparcia i wygadania jak tu piszecie. W "prawdziwym życiu" jest z tym ciężko - mówić komuś o tym mimo, że tak na prawdę może go to nie interesować. Poza tym usłyszeć pytanie na żywo "jak tam starania?" i musieć odpowiedzieć "na razie mizernie" lub "nic z tego" to trochę przykre i wole nie ryzykować :) pozdrowionka!

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Cześć Dziewczyny :) staram się pierwszy cykl ale już zaczynam się denerwować Ze coś pójdzie nie tak. Szukam wsparcia i wygadania jak tu piszecie. W "prawdziwym życiu" jest z tym ciężko - mówić komuś o tym mimo, że tak na prawdę może go to nie interesować. Poza tym usłyszeć pytanie na żywo "jak tam starania?" i musieć odpowiedzieć "na razie mizernie" lub "nic z tego" to trochę przykre i wole nie ryzykować :) pozdrowionka!

Witaj ! :) Po pierwsze to trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki i mam nadzieje ze nie bedziesz musiala dlugo czekac na swoje malenstwo :) . ;Po drugie nie przejmuj sie na zapas - czy masz jakies powody aby sie obawiac ze jest cos nie tak , lub pojdzie cos zle ?

Bobitta lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Witaj ! :) Po pierwsze to trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki i mam nadzieje ze nie bedziesz musiala dlugo czekac na swoje malenstwo :) . ;Po drugie nie przejmuj sie na zapas - czy masz jakies powody aby sie obawiac ze jest cos nie tak , lub pojdzie cos zle ?

Tylko zmartwienie, że mam wczesną owulację bo słyszałam, że i to możliwe otóż w ostatnim dniu plamienia po @ boli mnie któryś z jajników(taki rozrywający ból) i boję się, że przegapiłam okazję a mąż 1116 km ode mnie w delegacji :( siedzę w domu i trochę smutnoo :( wiecie jak to jest, człowiek sam siedzi za dużo myśli i się dołuje... poza tym ponad rok czasu wykorzystywania męża opierając się tylko na NPR i trochę mnie martwi że nie popełniłam żadnego "błędu" i nie udało sie do tej pory zmajstrować jakiegoś bobasa na co wcale bym nie narzekała ;)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Tylko zmartwienie, że mam wczesną owulację bo słyszałam, że i to możliwe otóż w ostatnim dniu plamienia po @ boli mnie któryś z jajników(taki rozrywający ból) i boję się, że przegapiłam okazję a mąż 1116 km ode mnie w delegacji :( siedzę w domu i trochę smutnoo :( wiecie jak to jest, człowiek sam siedzi za dużo myśli i się dołuje... poza tym ponad rok czasu wykorzystywania męża opierając się tylko na NPR i trochę mnie martwi że nie popełniłam żadnego "błędu" i nie udało sie do tej pory zmajstrować jakiegoś bobasa na co wcale bym nie narzekała ;)

Rozumiem ;) Czyli sie juz staraliscie wczesniej ?:)

Spokojnie glowa do gory <3 ( ja tez mam dzis parszywy dzien )

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie staraliśmy się właśnie :) NPR bo próbowałam się zbliżyć bardziej do kościoła. Mąż nie chciał na razie, poza tym ja jeszcze studiuję. Ale w tym mies podjęliśmy wspólną decyzje, że staramy się konkretnie :) wcześniej to tylko abstynencja. Z mojej strony jednak to byłą ciągła nadzieja na jakiś błąd albo niepokalane poczęcie :) taka mała paranoja hehe

Ev lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:

Lekarz kazal brac leki bez zmian przez 2 miesiące ( dostalam jakis lek na tarczyce dodatkowo jedynie ) , zrobc badania i za 2 miesiące przyjść do Niego. Jesli leki nie zaczna dzialac ( glowie CLO bo puki co nie dziala chyba :( ) to powiedział ze zmieni mi leki i dawki .

Zastanawiam sie czy w nastepnym cyklu nie przejsc sie do innego gin . ( na NFZ ) tak z ciekawosci co mi powie .

Jaka masz dawke tego CLO? Dlaczego leki na tarczycę? Coś z nią nie tak??

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Drica78 Koleżanka

Wysłany: 15 października 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znow ja
    Znow wrocily te okropne brunatne uplawy jestem 2 dni przed @ Boze czy to prorokuje mies ? Czy moze to zarodek ? Tzn bielizne mam czysta palucha wkladam w celu zbadania siebie sluzu... Ostatnio moj powiedzial ze jestem ciasna ...

Ferrari
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunatne upławy mogą świadczyć zarówno o @ i ciąży. Jeśli chcesz mieć pewność to zrób test, albo poczekaj. Masz jakiś inne objawy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wejście do macicy zamyka się po ovu i jest tak aż do miesiączki, chyba że to ciąża to będzie tak dłużej.

• missy83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    hmmm, ale przy niskim progesteronie zarodek chyba ma problemy, żeby się zagnieździć, nie?
    nie jestem lekarzem, ale ja bym nie ignorowała plamień, gdybym była na Twoim miejscu.
    albo jedz przynajmniej niepokalanka na ten progesteron ;)
    Castagnusa łykam

Vesper lubi tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.
    Ev przykro mi :( mam nadzieje że wszystko się ułoży i wyleczą cię w miare możliwosci <3
    Mam też nadzieje że inne kobietki dojdą do zdrówka :*
    Witam nowe osoby :)

Wpadłam dzisiaj do was tak wczesnie gdyż nie mam co robić o tej porze a synek już nie śpi.
    Wiec siedze sobie na forum i na facebooku popijając kawusie.
    Dzisiaj po raz pierwszy od rana zimno w mieszkaniu się zrobiło wiec musiałam załączyć ogrzewanie.. :/
    Mój po wolnych 4 dniach dzisiaj juz jechał do pracy i zostałam sama z synkiem i tak przez 14h ..

A co tam u was?
    Jak starania?
    Kto bedzie na dniach testować?

Ev lubi tę wiadomość

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Dzień dobry wszystkim.
    Ev przykro mi :( mam nadzieje że wszystko się ułoży i wyleczą cię w miare możliwosci <3
    Mam też nadzieje że inne kobietki dojdą do zdrówka :*
    Witam nowe osoby :)

Wpadłam dzisiaj do was tak wczesnie gdyż nie mam co robić o tej porze a synek już nie śpi.
    Wiec siedze sobie na forum i na facebooku popijając kawusie.
    Dzisiaj po raz pierwszy od rana zimno w mieszkaniu się zrobiło wiec musiałam załączyć ogrzewanie.. :/
    Mój po wolnych 4 dniach dzisiaj juz jechał do pracy i zostałam sama z synkiem i tak przez 14h ..

A co tam u was?
    Jak starania?
    Kto bedzie na dniach testować?
    Witaj. Ja wczoraj dopiero pierwsze serduszkowanko w tym cyklu żeby mieć przerwę pare dni bo po niedzieli na badanie PCT. Wczoraj zakazałam mezowi pic piwka i nie pil. Ponoc trzeba ograniczyć przed takim badaniem uzywki żeby wiarygodnie wyszlo.Zreszta na zdrowie mu to wyjdzie ;-) Ja wlasnie kawkuje sobie. Zaraz za obiad trzeba się zabrać i jeszcze później do pracy...

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:

Nie ma co się załamywać !! Trzeba działać :). Po to jest monitoring zeby sprawdzac czy jest ok... mi się wydawało ze mam co miesiąc owu a potem się dowiedziałam ze niekoniecznie tak było.

Zrób badania i bądź dobrej myśli. Dopiero zaczynasz starania. Ja też się dowiedziałam we wtorek ze to dopiero początek walki ;) głowa do góry no głowa w tym wszystkim najważniejsza

Ev, Vesper lubią tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EV kochana głowa do góry !!!! przynajmniej wiesz na czym stoisz i możesz działać w sprawie naprawy.

Evanlyn nie przejmuj sie na zapas, bo to Cinic nie da a może zaszkodzić. To Twój pierwszy cykl! niektóre laski nawet jak jest u nich i u męża jest wszystko ok to 7/8 cykl dopiero zachodza

Ev, Vesper lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ