X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ev, głowa do góry! Jak kazał Ci stosować clo? Masz przy tym monitoring?

Evanlyn, rozumiem Cię, my też już jakiś czas temu odstawilismy antykoncpecje, uważaliśmy ale też wpadka chyba nie była nam pisana :P (a szkoda), ale trzeba iść do przodu. Staramy się teraz trzeci cykl. Byłaś u lekarza przed staraniami? Robiłaś jakieś badania?

Ja w tym cyklu bawię się w testowanie owu, jak oceniacie wiarygodość tych testów? testujecie?

• Ev Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Jaka masz dawke tego CLO? Dlaczego leki na tarczycę? Coś z nią nie tak??

1 tabletke od 3 dc przez 5 dni . Tak mam podwyższone wyniki tsh .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Hej dziewczyny :)

Ev, głowa do góry! Jak kazał Ci stosować clo? Masz przy tym monitoring?

Evanlyn, rozumiem Cię, my też już jakiś czas temu odstawilismy antykoncpecje, uważaliśmy ale też wpadka chyba nie była nam pisana :P (a szkoda), ale trzeba iść do przodu. Staramy się teraz trzeci cykl. Byłaś u lekarza przed staraniami? Robiłaś jakieś badania?

Ja w tym cyklu bawię się w testowanie owu, jak oceniacie wiarygodość tych testów? testujecie?

Tak jak napisalam powyzej od 3 dnia cyklu 1 tabletka przez 5 dni . Kazal przyjsc za 2-3 miesiace wiec nie wiem czy sie w nstepnym cyklu nie przejde na NFZ gdzies zobaczyc co sie dzieje ;) ..

Myslicie ze to mozliwe ze mam owulacje okolo 20 dc ... ja mam cykle powyzej 30 dni a wczoraj byl moj 14 dc wiec moze to bylo a wczesnie ?

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łatwo sie mowi zeby sie nie zalamywac ... ja o tym wiem i staram sie myslec pozytywnie :) . Jedyne co mnie strasznie wkurza to to ze biore 2 cykl to clo i dalej nic ;(( , a lekaz kazl stosowac tak samo przez kolejne 3 miesiace ;/ .

Selja lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev, może rób testy...

• Ev Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Ev, może rób testy...

Owulacyjne ?? nie wiem czy to ma sens w ogole .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, spróbuj :) Miałaś monitoring przy clo?

• Ev Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Tak, spróbuj :) Miałaś monitoring przy clo?

No tak , wczoraj bylam .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla gdzie ten twój wykres ?
    Z tego co pamietam miałas go udostepnic , mierzyc tempke ;p
    Chetnie bym tez obejrzała twój wykres...

Ev nie będe pisała abyś się nie załamywała itp bo szczerze nie mam pojęcia jak się czujesz przez to wszystko mam tylko nadzieje że się poprawi i kolejne leki przyniosą efekty a badania nastepnym razem wyjdą o wiele lepsze.
    Pozostaje mi trzymac mocno kciuki za twoje zdrówko kochana <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 13:39

Ev lubi tę wiadomość

• agape Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Łatwo sie mowi zeby sie nie zalamywac ... ja o tym wiem i staram sie myslec pozytywnie :) . Jedyne co mnie strasznie wkurza to to ze biore 2 cykl to clo i dalej nic ;(( , a lekaz kazl stosowac tak samo przez kolejne 3 miesiace ;/ .
    Buuu... A myślałam,że chociaż Ty przyniesiesz coś pozytywnego.
    Ja też mam cykle powyżej 30dni i owulacje około 18dc. Ale jak byłam kiedyś na monitoringu w 12dc to miałam jeden dominujący pecherzyk 12mm i była później z niego owulcja.

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, nie mierze tempki, zapisuje sobie tylko inne obserwacje, ale wiadomo, ze bez pomiaru temperatury ovu nic mi nie powie, a wiec mam notatki tylko takie dla mnie, robie w tym cyklu testy i porownuje.

Ja też mam cykle powyzej 30 dni, ale wydaje mi sie, ze owu mam własnie tak 16-17 dc, moze mam troszke dluzsza faze lutealna, bo @ pojawia sie w okolicach 31 dc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak sie zastanawiam bo jakis czas temu czytałam jak pisałyscie że testy owu sa pozytywne tylko wtedy kiedy 2 kreseczki są równe lub kontrolna mocniejsza...a co ze slabszymi kreseczkami...
    Dzis bedac na miescie zakupilam pierwszy raz w zyciu testy owu aby z ciekawosci zobaczyc co i jak no i na opakowaniu nie ma czegos takiego ze slaba kreska oznacza negatyw... negatyw jest tylko wtedy kiedy kreseczki brak ...
    Wiec troche czegos tutaj nie rozumiem chyba ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Kat, nie mierze tempki, zapisuje sobie tylko inne obserwacje, ale wiadomo, ze bez pomiaru temperatury ovu nic mi nie powie, a wiec mam notatki tylko takie dla mnie, robie w tym cyklu testy i porownuje.

Ja też mam cykle powyzej 30 dni, ale wydaje mi sie, ze owu mam własnie tak 16-17 dc, moze mam troszke dluzsza faze lutealna, bo @ pojawia sie w okolicach 31 dc.

Rozumiem , czyli nikomu wykresu nie zamierzasz udostepniac? A temki dlaczego nie mierzysz?

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, narazie nie chce sie az tak nakrecac :)
    Co do testów to tez z ciekawosci zaczelam w tym miesiacu czy mi pokaze owu i tez wydaje mi sie, ze nawet slaba druga kreska testowa oznacza jakis wzrost stezenia LH. Mi przez dwa dni wychodziły bardzo słabe drugie kreski a przez nastepne dwa dni juz mocne i wlasnie nawet ta kontrolna ciemniejsza, wiec wydaje mi sie, ze jak jest nawet słaba kreska to juz jest jakiś wzrost i oznacza, ze niedługo bedzie owu i trzeba kontynuowac testowanie w najblizszych dniach i porownywac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 15:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Kat, narazie nie chce sie az tak nakrecac :)
    Co do testów to tez z ciekawosci zaczelam w tym miesiacu czy mi pokaze owu i tez wydaje mi sie, ze nawet slaba druga kreska testowa oznacza jakis wzrost stezenia LH. Mi przez dwa dni wychodziły bardzo słabe drugie kreski a przez nastepne dwa dni juz mocne i wlasnie nawet ta kontrolna ciemniejsza, wiec wydaje mi sie, ze jak jest nawet słaba kreska to juz jest jakiś wzrost i oznacza, ze niedługo bedzie owu i trzeba kontynuowac testowanie w najblizszych dniach i porownywac :)

No wiesz ja tu nie pisze o nakrecaniu się :D
    Tylko o mierzeniu chociażby dla samej siebie , ja tak robie :D
    A nie ukrywam ze fajnie byloby czasem popatrzec na twój wykres.

No własnie i wydaje mi sie ze te słabe kreseczki oznaczaja dni płodne a jak juz są obie równe lub ciemniejsza to że na owu no bo jak inaczej wytlumaczyc to ze jest 1 kreska i okreslamy jako negatyw i slaba kreska tez jako negatyw tak pomyslec to sie jakos nie trzyma kupy ;p

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat to chodzi o stężenie LH ja tez jestem zdania że jaśniejsza kreska to tez pozytyw bo inaczej jak wytłumaczyć to że podczas moich cykli rozkładało się to tak:
    I cykl
    9dc - nic
    10dc - nic
    11dc - godz 17:00 delikatna kreska
    12dc - godz 10:00 dwie mocne
    12dc - godz 15:00 delikatna kreska
    12dc - godz 19:00 bardzo blada ledwo widoczna
    13dc - nic
    II cykl
    8dc - nic
    9dc - bardzo blada ledwo widoczna
    10dc - bardzo blada ledwo widoczna
    11dc - godz 8:00 dwie mocne
    11dc - godz 16:00 dwie mocne
    12dc - godz 9:00 bardzo blada

w I przypadku ovu wyznaczyło owulację na 13dc a w II na 12dc

Vesper lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Buuu... A myślałam,że chociaż Ty przyniesiesz coś pozytywnego.
    Ja też mam cykle powyżej 30dni i owulacje około 18dc. Ale jak byłam kiedyś na monitoringu w 12dc to miałam jeden dominujący pecherzyk 12mm i była później z niego owulcja.

Yhymmm , czyli raczej nie ma szansy u mnie ...

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Owulacyjne ?? nie wiem czy to ma sens w ogole .

Witajcie i dobry wieczór :) zależy jeszcze jakie testy ovu bo te z allegro są do d**y, najlepiej te z rossmanna. PO opiniach są najlepsze. Moja koleżanka robiła testy z allegro, wszystkie wychodziły negatywne a w ciąże zaszła :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sama nie wiem co robic ... mam taki metlik w glowie .

Jedyne co wiem to ze musze brac leki , starac sie znalezc czas na cwiczenia i nie myslec o ciazy tylko cieszyc sie seksem ... to juz chyba sporo wiem ... ^^ .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo sobie wmawiam - nie można popaść w paranoje i stresować męża tylko cieszyć się seksem ale ciężko jak ja już wózki oglądam :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ