X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olma wrote:
    Wynik beta 26,8 mlU/ml
    Norma przyjęta dla 3 tygodnia to 5,8-71,2
    Gratulacje <3

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olma wrote:
    Wynik beta 26,8 mlU/ml
    Norma przyjęta dla 3 tygodnia to 5,8-71,2
    gratulacje . miała jakieś objawy?

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • olma Debiutantka

Wysłany: 12 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, chociaż jeszcze to do mnie nie dociera...
    Co do objawów, od 20 dnia cyklu zaczęły mnie boleć piersi, więc pojawiła się myśl, że może tym razem, ale zaraz po tym myśl, że przecież miesiąc temu też trochę mnie bolały i przyszła @.
    Później senność, ale znowu pomyślałam, że to przez 1 nieprzespaną noc. Mimo to kolejnej nocy spałam długo, potem wstałam niewyspana i po kilku godzinach padłam jak zabita.
    Tłumaczyłam to pogodą :) :)
    Wcześniej też zauważyłam nadmierne wypadanie włosów, ale że włosy wypadały mi już kiedyś dosyć mocno, nie wiązałam tego z ciążą.
    Póki co chyba nic więcej, po za dziwnymi lekkimi "skurczami" w brzuchu, nie wiem jak to określić, ale pobolewa mnie czasem brzuch.

olma
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olma wrote:
    Dziękuję, chociaż jeszcze to do mnie nie dociera...
    Co do objawów, od 20 dnia cyklu zaczęły mnie boleć piersi, więc pojawiła się myśl, że może tym razem, ale zaraz po tym myśl, że przecież miesiąc temu też trochę mnie bolały i przyszła @.
    Później senność, ale znowu pomyślałam, że to przez 1 nieprzespaną noc. Mimo to kolejnej nocy spałam długo, potem wstałam niewyspana i po kilku godzinach padłam jak zabita.
    Tłumaczyłam to pogodą :) :)
    Wcześniej też zauważyłam nadmierne wypadanie włosów, ale że włosy wypadały mi już kiedyś dosyć mocno, nie wiązałam tego z ciążą.
    Póki co chyba nic więcej, po za dziwnymi lekkimi "skurczami" w brzuchu, nie wiem jak to określić, ale pobolewa mnie czasem brzuch.
    No to super. jeszcze raz gratuluję . Długo się staraliscie i że wspomagaczami jakimiś? my już ponad dwa lata i nic...

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • olma Debiutantka

Wysłany: 12 października 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od maja się nie zabezpieczamy, teraz mamy październik, więc właściwie to bardzo krótko...chociaż 2 lata temu moja koleżanka powiedziała mi w listopadzie - staramy się o dziecko a w grudniu oznajmiła mi, że zostanę ciocią. To dopiero błyskawiczne "zajście".
    Boję się trochę, czy wszystko będzie OK...
    Zuzanna, nie wiem do końca jaka jest Twoja sytuacja, ale lekarz mówił mi, że mam nie szaleć z testami owulacyjnymi i się nie nakręcać, bo "głowa" bierze ogromny udział przy staraniach o dziecko. Ale Ty z pewnością wiesz to wszystko.
    Ja sobie pomyślałam w tym cyklu, że jak się nie uda tym razem, to biorę pod uwagę zmianę pracy i wtedy wstrzymuje starania. I co? :)

zuzanna lubi tę wiadomość

olma
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olma wrote:
    Od maja się nie zabezpieczamy, teraz mamy październik, więc właściwie to bardzo krótko...chociaż 2 lata temu moja koleżanka powiedziała mi w listopadzie - staramy się o dziecko a w grudniu oznajmiła mi, że zostanę ciocią. To dopiero błyskawiczne "zajście".
    Boję się trochę, czy wszystko będzie OK...
    Zuzanna, nie wiem do końca jaka jest Twoja sytuacja, ale lekarz mówił mi, że mam nie szaleć z testami owulacyjnymi i się nie nakręcać, bo "głowa" bierze ogromny udział przy staraniach o dziecko. Ale Ty z pewnością wiesz to wszystko.
    Ja sobie pomyślałam w tym cyklu, że jak się nie uda tym razem, to biorę pod uwagę zmianę pracy i wtedy wstrzymuje starania. I co? :)
    Ją już rożne opcje brała pod uwagę ale w moim przypadku to chyba nie kwestia nakręcenia się bo przez dwa lata to kiedys by się napewno udało tak myślę. miałam laparoskopie i okazało się że jeden jajowod niedrozny jest no ale zawsze jest drugi więc połowa szans powinna być. za tydzień mam badanie na wrogość sluzu

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Drica78 Koleżanka

Wysłany: 12 października 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olma i cała grupa dziewczyn WITAM Was

Vesper lubi tę wiadomość

Ferrari
  • Drica78 Koleżanka

Wysłany: 12 października 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jestem nowa ( na tym forum) gdzies tam juz podpisywałam sie pod rożnymi tematami ale poniewaz każda @ doprowadzała mnie do depresji pozegnalam sie z gronem i powiedziałam ze nie bede robic juz dzidzi z notatkami ... Powiedziałam ze przeorganizowuje swój " łeb" na odciągnięcia mysli ....wykresy tempki nadzieje i nic .... Ale wróciłam bo czuje sie tu taka rozumiana ;-)
    Skłonił mnie moj dziwny objaw tu ...
    A wiec to ze co miesiąc przechodzę inne objawy i wszystkie mieszalam w ciąże to juz znacie z zycia wiec albo mi sie udało albo to jeszcze inny miesiąc cykl hmmm
    W połowie cyklu wypadła mi owulka nigdy w zyciu nie miałam brązowego śluzu w tym czasie ( generalnie z moim śluzem były inne jaja ) wiec pomyslalam ze to owulka ( wyczytałam raczej ) oczywiście dopadłam faceta swojego i kilka dni potem bolało mnie okropnie podbrzusze pulsowało tak cholernie ze naprawde zdrowo to odczułam ... Teraz jestem 5 dni przed @ bóle przeszły sa sporadyczne ... Zwykle miałam tak ze im bliżej @ tym gorzej ... Teraz temat piersi ... Zawsze bolały przed @ ale teraz sa zdrowo napompowane biorąc je w dłoń czuje je większe niz zwykle schodząc po schodach chodząc szybszymi krokami bolą ... Mam dziwaczne mdłości ale poniewaz jestem migrenowcem szczególnie w miesiączkę mdłości mi sie zdarzały ...
    ... Zaciekawiły mnie olmy objawy ... Sa one zbliżone do moich ... Oczywiście jak każda z was nakręcam sie ... Staramy sie od stycznia tak bardzo bym chciała ....
    Olma prosze napisz co jeszcze Cie dopadło z objawów ;-)

Ferrari
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jak tam się macie? Ja postanowiłam mniej zaglądać na forum żeby się nie dobijać każdym postem który nie jest pozytywny...
    mniej stresu przez to...

u mnie zaczął się 9 tydz. (8tydz 1 dzień)

w środę idę do lekarza... trzymajcie kciuki by było wszystko dobrze!!

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drica78 wrote:
    Witaj Drica.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drica78 wrote:
    Witamy serdecznie :)

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Nitka88 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny no i wykres caly czas u mnie plaski.. Biore od dzis luteine na wywolanie okresu bo bezsensu zeby ten cykl sie ciagnal

614f516043.png
  • Drica78 Koleżanka

Wysłany: 13 października 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis rano znow mdłości ...obym nie dostała okres do soboty i kolejne 9 mies
    Ale znow wrócił bol podbrzusza choć delikatniejszy niz wcześniej ... Za to piersi mam jak tykająca bomba nawet chodzić nie mogę ... Ale co mies inna dolegliwość oby znow nie obsesja !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 12:23

Ferrari
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ dostałam po 36 dniach rozpoczynam kolejny cykl i teraz z mierzeniem temp

katsuyoshi lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    @ dostałam po 36 dniach rozpoczynam kolejny cykl i teraz z mierzeniem temp
    ciesze sie chociaz sie wyjasnilo i @ przyszła bo naprawde bardzo dlugo czekałas wiec lepiej zacząc nowy cykl.
    Udostepniasz wyres z tempką?

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Pytanko.
    1 Gdzie w krakowie polecacie robić badania hormonów?
    2 to na jakie badanie iść powiedział Wam ginekolog czy od razu robiłyście komplet
    3 jakie badania wchodzą na komplet badań ?

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Dziewczyny! Pytanko.
    1 Gdzie w krakowie polecacie robić badania hormonów?
    2 to na jakie badanie iść powiedział Wam ginekolog czy od razu robiłyście komplet
    3 jakie badania wchodzą na komplet badań ?

Hej Bobitta <3

1. Ja robiłam w labie u lekarzy, do których chodzę na NFZ, ale ponoć jest jakiś dobry lab na Olszańskiej, a znowuż przyszpitalne są dokładniejsze, jeśli chodzi o wyniki.
    2/3. ginekolożka nie kazała mi iść na żadne badania...pomimo obrazu PCO prawego jajnika... najpierw sama zrobiłam TSH, FT3 i FT4 (słynna trójca tarczycowa), do tego dorzuciłam prolaktynę i anty TPO (7dc). Prolaktyna wyszła w górnej granicy normy, rodzinna to zignorowała, podobnie jak niskie FT3. Ginka zignorowała tarczycę, ale zareagowała na wysoką prl ;) Dała mi skierowanie na LH, FSH, prl po MTC, wolny testosteron, a oprócz tego powiedziała, żebym zrobiła na własną rękę estradiol i progesteron (wszystkie badania miałam zrobić w 1-3 dc, tylko proga 7-9 dni po ovu). Sama z siebie dorzuciłam jeszcze DHEAs i anty TG. Oba wyniki wyszły mocno przekroczone... :( ujawniając skąd niskie FT3 i potencjalna niedoczynność (prawdopodobnie mam początek Hashimoto).

w konsekwencji zaserwowałam sobie prywatnie usg tarczycy, które to potwierdziło. teraz czekam na wynik proga i idę do endo.

Oprócz tego zrobiłam jeszcze przeciwciała (toxo, cytomegalia, różyczka). NFZ refunduje je dopiero w pierwszym trymestrze, niestety.

planujemy jeszcze przebadać męża ;)

Mam nadzieję, że pomogłam.
    pozdrawiam <3

• Vesper Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Hej Bobitta <3

1. Ja robiłam w labie u lekarzy, do których chodzę na NFZ, ale ponoć jest jakiś dobry lab na Olszańskiej, a znowuż przyszpitalne są dokładniejsze, jeśli chodzi o wyniki.
    2/3. ginekolożka nie kazała mi iść na żadne badania...pomimo obrazu PCO prawego jajnika... najpierw sama zrobiłam TSH, FT3 i FT4 (słynna trójca tarczycowa), do tego dorzuciłam prolaktynę i anty TPO (7dc). Prolaktyna wyszła w górnej granicy normy, rodzinna to zignorowała, podobnie jak niskie FT3. Ginka zignorowała tarczycę, ale zareagowała na wysoką prl ;) Dała mi skierowanie na LH, FSH, prl po MTC, wolny testosteron, a oprócz tego powiedziała, żebym zrobiła na własną rękę estradiol i progesteron (wszystkie badania miałam zrobić w 1-3 dc, tylko proga 7-9 dni po ovu). Sama z siebie dorzuciłam jeszcze DHEAs i anty TG. Oba wyniki wyszły mocno przekroczone... :( ujawniając skąd niskie FT3 i potencjalna niedoczynność (prawdopodobnie mam początek Hashimoto).

w konsekwencji zaserwowałam sobie prywatnie usg tarczycy, które to potwierdziło. teraz czekam na wynik proga i idę do endo.

Oprócz tego zrobiłam jeszcze przeciwciała (toxo, cytomegalia, różyczka). NFZ refunduje je dopiero w pierwszym trymestrze, niestety.

planujemy jeszcze przebadać męża ;)

Mam nadzieję, że pomogłam.
    pozdrawiam <3

edit:
    generalnie, podstawowe badania mam "w normie" :P tylko analiza moich objawów wraz z konsultacją z dziewczynami na forum skłoniła mnie, żeby poszukać "szerzej" ;)
    ale jak wiesz, wyszłam też z założenia, że babcia Vesper powinna się przebadać ze względu na swoje lata.
    PS jak radiolog dowiedział się, że wyhodowałam jajo przy takiej prolaktynie to był mocno zdziwiony :P

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Hej Bobitta <3

pozdrawiam <3
    Dzięki Vesper !
    dżo wydałaś na te wszystie badania ?

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo...wg mnie ;)
    nie pamiętam dokładnie, ze 300 zł z przeciwciałami (robiłam tylko IGG). na kilka badań miałam na skierowanie od ginki i rodzinnej (gdyby nie to pewnie jeszcze stówka by poszła na hormony, a kolejna na morfologię). do tego dolicz 110 zł za usg tarczycy :P
    a w najbliższym czasie 80 zł za endokrynologa i 120 za gina ;)
    no i tyle by było z ubrań zimowych :P

Selja, Bobitta lubią tę wiadomość

‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ