Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Meg0809 wrote:TSH 3 generacja 1.5
Prolaktyna 21.27
Progesteron 2.26
A jakie normy?
TSH fajne bardzo , ale jeśli norma prl jest do 28, to masz ją za wysoką, o ile wiem.
A kiedy prog był badany? po ovu powinien mieć minimum 18, o ile wiem, inaczej organizm nie jest w stanie utrzymać ciąży. A zdarza się, że i przy 18 lekarze dają sztuczny progesteron na podtrzymanie...
TSH najlepiej badać razem z FT3 i FT4. przy każdych wynikach podawaj normy laboratoryjne, bo się laby różnią. Przy hormonach warto dodać jeszcze dzień cyklu, bo to ma duże znaczenie. Prog z początku cyklu może być inny (niższy), ale po ovu powinien być wysoki
mam nadzieję, że pomogłam, buziole!Meg0809 lubi tę wiadomość
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
nick nieaktualny
-
Meg0809 wrote:No według laboratorium vitalabo to mam wszystko w normie. Czy byłam po ovu to Ci nie powiem, bo nie pamiętam dlatego muszę powtórzyć badania. Bo te już są stare.
Dziękuję Ci bardzo buziaki :*
Nie patrz ślepo na normy, tylko skonsultuj je z lekarzem, który pomaga kobietom w zajściu w ciążę
buziaki!staramy się od września 2015
-
katsuyoshi wrote:Fajny ten twój wykres
No tak odpusciłam sobie forum i czuje sie o wiele , wiele lepiej dzieki temu a wczoraj pierwszy raz od mojego postanowienia ani razu nie przyszła my mysl o ciązy wiec zaczyna się udawać
Naprawde przez te forum caly czas myslalam o ciazy , co bym nie robila,gdzie bym nie poszla masakra jakas.
Także polecam odseperowanie się od tego forum w miare możliwosci
A w chodzić tu jedynie na kilka chwil aby cos tam napisac ^.^
Im wiecej zajmniemy się innymi sprawami tym lepiej ;p
I ja się odseparowałam... czasem tylko tu zaglądam w chwili nudy, a potem zamykam i koniec.
Przez forum miałam obsesję na punkcie ciąży i jej symptomów. powodowało to stres który jak wiadomo nie pomaga. Teraz mam poejscie co ma byc to bedzie- oddaję się w ręce lekarzy, jest życie poza staraniami choć wiadomo że bardzo chcę to nie można życ tylko tymkatsuyoshi, Vesper lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny Pierwszy nasz miesiac staran a tu okazuje sie cykl bezowulacyjny bo temperatura praktycznie caly czas taka sama jak podstawowa.. Ale zaraz kolejny miesiac i kolejna szansa! Wiecie moze czy za monitoring cyklu placi sie tyle samo ile za normalna jednorazowa wizyte?
-
Nitka88 wrote:A ile dniowy masz cykl? Moze u Ciebie nie bylo jeszcze owulki?Synek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
malika89 wrote:Srednio 27/28 dni. Najdłuższy cykl miał 30 dni w ostatnich miesiącach
-
Karolla. wrote:Hej dziewczyny A mnie lekarz przepisał clo, ale nic nie wspominał o monitoringu i co w takim razie?
Agape a odstawiasz luteine po 10 dniach? nie boisz sie, ze wywola @? Ja kompletnie nie wiem jak to z tym jest.
Nie polecam CLO bez monitoringu, ja nie miałam w tym cyklu bo byłam 2 tyg akurat w drugiej fazie cyklu na urlopie i utworzyła się torbiel która pękła.
Tak odstawiam, ale robię wcześniej test.
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Nitka88 wrote:Hej dziewczyny Pierwszy nasz miesiac staran a tu okazuje sie cykl bezowulacyjny bo temperatura praktycznie caly czas taka sama jak podstawowa.. Ale zaraz kolejny miesiac i kolejna szansa! Wiecie moze czy za monitoring cyklu placi sie tyle samo ile za normalna jednorazowa wizyte?Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
agape wrote:Mój lekarz bierze 100zł za dwie wizyty monitoringu. A za zwykłą wizytę 80zł.
To tanio u mnie taka normalna wizyta u dosc dobrego ginekologa kosztuje 120 zl a u tego do ktorego chcialabym isc podobno 200 zl z tym ze jest najlepszy w okolicy i z tego co wiem to nie obchodzi go czy to normalna wizyta czy monitoring i kasuje normalnie wiec troche duzo by wyszlo.. -
malika89 wrote:Nitka, witaj w "klubie".
U mnie niestety też póki co owulacji brak
Malika, a byłaś na monitoringu? czy oceniasz to po tempce?
będziesz badać progesteron?staramy się od września 2015
-
nick nieaktualny
-
Vesper wrote:Malika, a byłaś na monitoringu? czy oceniasz to po tempce?
będziesz badać progesteron?
Jednak nie wszystko stracone.
Co do monitoringu, to jeszcze nie mam takiej potrzeby.Synek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
nick nieaktualnymalika no to trzymam kciuki aby owu przyszła
wpadłam poczytać co tam piszecie i widzę ze na temat badan i leków..
nawet jakbym chciała sie wypowiedzieć to nie mam po co gdyz nie stosuje zadnych leków ani nie chodze na monitoringi wiec nie mogę sie właczyc w rozomwemalika89, Vesper lubią tę wiadomość