X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • palma Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny co nowego słychać? :)
    u mnie najbardziej bolesny @ jaki kiedykolwiek miałam. Nie wiem dlaczego tak się stało, być może przez leki progesteron który brałam przez 10 dni. Chodzę, leże, kaszlę a brzuch boli i jajniki kłują przeraźliwie. Nigdy czegoś takiego nie przechodziłam :(

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Wiedzę, że nie tylko ja i Kat odpuściłyśmy forum , bo ze "starych" znaczy sie tych co kojarzyłam na forum, coraz mniej się udziela.

Ja przeżywam najdziwniejszy cykl w swoim życiu.
    Mam regularne 26 dniowe cykle (oprócz ostatniego, który przedłużył się do 28). Owulację najwcześniej miałam 11dc. najpóźniej 14dc. (czyli ten okres, uważam za najbardziej płodny). Z racji tego, że mąż stwierdził złe oddziaływanie forum i tej strony na mnie, ustaliliśmy pewne ograniczenia co do prowadzenia kalendarzyka. Miałam mierzyć temperaturę tylko od 7-17dc (czyli 3 dni przed moim okresem mega płodności i 3 dni po)
    Popatrzcie sobie na mój wykres ... to same zdębiejecie - ja już po prost nie kminie cha-cha
    Fajny ten twój wykres :D
    No tak odpusciłam sobie forum i czuje sie o wiele , wiele lepiej dzieki temu a wczoraj pierwszy raz od mojego postanowienia ani razu nie przyszła my mysl o ciązy wiec zaczyna się udawać :)
    Naprawde przez te forum caly czas myslalam o ciazy , co bym nie robila,gdzie bym nie poszla masakra jakas.
    Także polecam odseperowanie się od tego forum w miare możliwosci :)
    A w chodzić tu jedynie na kilka chwil aby cos tam napisac ^.^
    Im wiecej zajmniemy się innymi sprawami tym lepiej ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 10:08

Bobitta, Vesper lubią tę wiadomość

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki. Nowy cykl od dziś zaczynam. Mialam jeszcze wczoraj nadzieje ale dziś już tempka w dół. Kolejny miesiąc przedemna

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Byłam u lekrza, przepisał mi luteine, żeby brac po owulacji przez 10 dni a pozniej odstawic, ale sama nie wiem...slyszalam, ze luteine bierze sie na wywolanie @, wiec czy jak odstawie po tych 10 dniach to nie spowoduje, ze dostane okres? Poradzcie, bo sama nie wiem czy wykupic czy nie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 15:27

• palma Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. a dokładnie na co Ci przepisał?
    ja biore orgametril (to jest progesteron czyli to co Ty) na wyregulowanie okresu :)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma, tak po prostu chciałam jakiś wspomagacz. Nie boisz sie, że jak odstawisz po 10 dniach to wywola okres?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 16:17

• palma Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie jest działanie tego leku. Jeśli boisz sie ze np pomimo ciązy wywoła u Cb @, to rób testy w terminie @. Ale ja na Twoim miejscu wybrałabym inny wspomagacz, bo z tym rzeczywiście jakies ryzyko. Ja bede brala jeszcze 2 miesiące i potem odstawiam. przecież tyle róznych specyfików jest na pomoc w zajsciu :)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a clostilbegyt, któraś z Was stosuje?
    palma, a ty nie masz obaw z tym zwiazanych?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 17:29

• palma Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz nie jestem jakos okropnie przestraszona ale slyszalam ze fasolka pobiera od matki pokarm itp dopiero po 5 tyg, czyli w momencie koiedy juz mozna wykryc ciaze. Pilnuje sie i jesli zauwaze objawy albo nie dostane okresu tak jak teraz czyli po 5 dniach od odstawienia to bede testowac ;)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje i clostilbegyt i luteine. luteine mam na wyregylowanie okresu,po prostu w dniu kiedy masz odstawić luteine rób test i bedziesz spokojna :)

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak na dupku wyglada sprawa spozywania alkoholu? Ma to jakies znacznie?? Nie mowie, o jakis nie wiadomo jakich libacjach ale 1,2 piwa? ;)

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape, a po jakim czasie staran zaczelas stosowac?

Ale tu cisza ostatnio :P

• Vesper Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    vesper a u Ciebie jak? Jakieś nowe wyniki? Kiedy zaczynasz nowy cykl?
    Hej,
    Mam leki do końca cyklu, więc w tym nici :P szkoda, bo fajne jajo mi urosło :P
    Byłam dziś na usg tarczycy. potwierdza przebyte zapalenie (stąd podwyższone antyTG). w przyszłym tygodniu gin i endo. Radiolog zasugerował, że niższe TSH byłoby trochę lepsze, bo w ciąży matka ma dzięki temu rezerwę, a u mnie jest na granicy "drugiej" normy ;)

a co u Ciebie? :)

maluutka90 lubi tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Vesper Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

u mnie wrzesień był lżejszy, jeśli chodzi o obowiązki, a od końca września aż do teraz zaczął się nawał obowiązków i tak już zostanie, więc moja obecność na forum jest regulowana ilością dostępnego czasu ;)
    niemniej, uważam, że wszystko wymaga równowagi i jeśli czujecie, że przeholowałyście z udzielaniem się na forum, to róbcie jak czujecie :) wasze samopoczucie jest najważniejsze <3

dobrego wieczoru, dziewczyny!

maluutka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem ze dnia dzisiejszego juz drugi raz przebrałam majtki :/
    Nie wiem o co chodzi ale mam dzis strasznie dużo rozciągliwego śluzu dokładnie jak kurze białko ... czułam się jakby moja mała pływała w majtkach tyle sluzu było na majtkach :/ wycierajac sie papierem wcale nie było mniej bo na nim tak samo pełno i strasznie się ciągnął O.o
    Masakra jakaś nie wiem o co chodzi....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 22:06

• Vesper Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, to jest dobry płodny śluz <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper tylko ze na dni płodne jest za wczesnie jeszcze :/
    A mam taką chcice na seks ze masakra xD
    Mimo że już dzis raz serduszkowalismy nadal mi mało O.o

Vesper lubi tę wiadomość

• Vesper Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wcześniej Ci się zaczęły dni płodne, może masz wcześniejszą ovu? Korzystaj i bawcie się dobrze <3

katsuyoshi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Może wcześniej Ci się zaczęły dni płodne, może masz wcześniejszą ovu? Korzystaj i bawcie się dobrze <3
    Moze masz racje :)
    Korzystalismy rano i wieczorem gdyz i poniewaz nie wytrzymalabym bez <3 za bardzo miałam ochote wczoraj :D

Życze wszystkim miłego i udanego dnia <3
    Może zaglądnę do was wieczorkiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 07:51

Vesper lubi tę wiadomość

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Hej,
    Mam leki do końca cyklu, więc w tym nici :P szkoda, bo fajne jajo mi urosło :P
    Byłam dziś na usg tarczycy. potwierdza przebyte zapalenie (stąd podwyższone antyTG). w przyszłym tygodniu gin i endo. Radiolog zasugerował, że niższe TSH byłoby trochę lepsze, bo w ciąży matka ma dzięki temu rezerwę, a u mnie jest na granicy "drugiej" normy ;)

a co u Ciebie? :)

No ja teraz czekam na @ do niedzieli biorę dupka.. i od nowego cyklu podwójna dawka CLO 2tabletki wieczorem mam wziasc i zobaczymy.. w sensie ze mam isc na monitoring. Martwi mnie mala ilosc sluzu... :/ ale generalnie mój mąż sam też chciałby iść się przebadać, żebym nie tylko ja cierpiała ;) ale nie wiem tylko gdzie takie badania się robi.. Mówię, mu, że napewno z nim wszystko jest dobrze, i jakoś tak zmieniam nastawienie, uda się to się uda, nie to trudno. :)

f2w33e3khxcaayjq.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ