X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • agape Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    Masz absolutną rację. Człowiek fiksuje a tak naprawdę trzeba żyć normalnie. Ale fakt faktem, od kiedy rzuciłam właśnie kawę, słodycze, alkohol i fast foody czuję się zdecydowanie lepiej. Kiedyś budziła mnie kawa, teraz w ogóle jej nie potrzebuje. Mam więcej energii na wszystko, no i nie muszę się martwić o dodatkowe kilogramy:)
    To co innego :) Fajnie, że czujesz się lepiej i Ci to służy :) Ja pisałam tylko o obsesji w codziennym życiu w staraniach o dziecko :)

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie pijam alkoholu bo nie lubie :D
    A kawe pijam chętnie, nie to że musze,że bez niej nie dam rady czy cos.
    Pije bo lubie,nie musze pic oczywiscie :D
    Ale leje na to w sumie , bez przesady bede trzymac jakąs chorą diete itp tylko po to aby zaciążyc.. i bez tego zajsc można takie moje zdanie.

Ola_85 lubi tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa to jest właśnie mój problem, piję dwie ogromne dziennie. Czyli prawie 8 łyżeczek kawy, hmm...
    A czerwone wino jest dobre na endometrium, więc warto popijać do owulacji.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że zmiana diety nie jest dobra przy staraniach, tak samo jak nagłe poprawianie kondycji fizycznej, ćwiczenia, jeśli się jest kanapowcem.

Ja póki co kiepsko z mężem, więc pewnie to będzie nie udany miesiąc... :(

f2w33e3khxcaayjq.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, Demeter dołączam:)

Ja jestem lic. ekonomii i mgr finansów i rachunkowości :)

Vesper lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mój cykl intensywne ćwiczenia nie działały dobrze, co innego na sylwetke, gdyż efekty widziałam, ale teraz się nie będę tak forsować.

malutka, co się dzieje?

• agape Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Mi się wydaje, że zmiana diety nie jest dobra przy staraniach, tak samo jak nagłe poprawianie kondycji fizycznej, ćwiczenia, jeśli się jest kanapowcem.

czemu kiepsko?

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór drogie Panie :) ja po dwóch lampkach wina, szczęśliwa i pozytywnie nastawiona :) z mojego odliczania do powrotu męża zostało tylko 1!!!!! mam nadzieje że mój pierwszy cykl starań będzie TYM cyklem :)
    maluutka90 wrote:

Przykro mi, co się dzieje? :( mam trochę temperament i kiedyś też kłóciłam się częściej z mężem ale on jest taki że jak jest na mnie zły to się nie odezwie za nic w świecie, a to jeszcze bardziej mnie denerwowało to niż to za co się z nim kłóciłam. W skrócie - przytępił mój charakterek ;)

Ola_85 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn, super! :) Życzę Ci, żeby Wasz pierwszy cykl był owocny, chociaż powiem Ci, że mi też w tym pierwszym miesiącu się wydawało, że takie to proste i pewnie uda się odrazu.

Evanlyn lubi tę wiadomość

• gabryśka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam kawę.... piłam z 2, 3 dziennie.... :) a teraz przy staraniach.... jedną rano :) muuus.... a jak ostanę @ ... to i dwie.... i winko czy piwko dla relaksu... ale tylko do ovu. ;)

❤ 2008r. - 👧
    ❤2016r.- 👧
    ❤2023r. -👧
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh kiepsko mu idzie we firmie, to wiecie o wszystko sie wkurza... :( ehh, faceci :(

f2w33e3khxcaayjq.png
  • gabryśka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze się pogodzicie :) głowa do góry... wszędzie są kłótnie....kiepski dzień... nerwy,,, ale potem zgody są najprzyjemniejsze ;)
    spokojnie....

❤ 2008r. - 👧
    ❤2016r.- 👧
    ❤2023r. -👧
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Ehh kiepsko mu idzie we firmie, to wiecie o wszystko sie wkurza... :( ehh, faceci :(

Nie martw się :) faceci tacy są że wszystko przeżywają, mają wbrew pozorom słabszą psychikę niż kobiety :) mój M jak nie miał pracy to był okropny - ani się odezwać, ani milczeć. Zawsze coś było źle i coś go drażniło. Ale przebolałam ten ciężki okres cierpliwie i teraz przynajmniej sobie nie wyrzucam że byłam niedobra dla niego, jak nie mogłam pomóc to przynajmniej nie pogarszałam sytuacji :) Teraz jest wszystko super między nami :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co z seksem w drugiej połowie cyklu? Chyba nie ma żadnych przeciwskazań, żeby sobie odmawiać, prawda? ;)

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nawet nie wiem. Chodzi Ci o to czy można spokojnie w przypadku zapłodnienia? Ja słyszałam że lepiej nie bo może dojść do samoczynnego poronienia. Ale nie wiem ile w tym prawdy bo to też z forum wyczytałam... Ja nie mam dużego problemu z tym bo nawet za bardzo mi się wtedy nie chce :P boli mnie strasznie brzuch i piersi i bardziej ze mnie taka zołza jest :P

Ola_85 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn, tak :) Ja też gdzieś to wyczytałam, ale niektórzy się z tego śmieją i mówią, że nic podobnego, można się kochać i nie przeszkadza to w ewentualnym zagnieżdzaniu, ale chciałam poznać Wasze zdanie na ten temat :)

• Demeter Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Dziewczyny a co z seksem w drugiej połowie cyklu? Chyba nie ma żadnych przeciwskazań, żeby sobie odmawiać, prawda? ;)

to kwestia indywidualna. Jedni mówią żeby nie współżyć, bo zarodek się może nie zagnieździć, drudzy....ze nie ma przeciwskazań. Ja z reguły rezygnowałam z seksu w drugiej fazie, a przynajmniej kilka dni przed końcówką, bo jak serduszkowalismy to wredota przychodziła wcześniej. Jestem zdania...jak ktoś ma chcicę, to czemu nie:)

Demeter
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy uda mi się powstrzymać :D

Karolla. lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Evanlyn, tak :) Ja też gdzieś to wyczytałam, ale niektórzy się z tego śmieją i mówią, że nic podobnego, można się kochać i nie przeszkadza to w ewentualnym zagnieżdzaniu, ale chciałam poznać Wasze zdanie na ten temat :)
    Jak byłam z mężem na konsultacji u androloga to powiedział wyraźnie skoro się starasz o dziecko to zawsze wszędzie z okazji i bez okazji można cały miesiąc. A lekarz jest najlepszy w swym fachu i znany w całej Polsce także myślę, że nie kłamał :)

• Vesper Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Tak mam normy.
    ph powinno byc powyżej 7,2 a jest 8,2 - czyli ok według normy
    koncentracja plemników powinna być powyżej 15 a jest 17mln/ml - czyli ok, a nawet lpeiej
    całkowita ilośc powinna byc powyżej 39 ml a jest niższa bo 34 mln
    ruch postepowy powinny wykazywac co najmnije 32 % a mój ma 57 % ruch postepowy czyli ok
    ruch calkowity powinien być powyżej 40 % a mój ma 85 % - czyli bardzo ok
    ale co mnie najbardziej martwi to to, że tylko 3 % to sa plemniki o prawidłowej budowie, a powinny byc powyżej 4%

Ale Pani podsumowała, że " nie jest żle " Poleciła jakies suplementy i kazał zgłosić się za 1, 5 miesiąca, by powtórzyć badania, bo jedno nie jest miarodajne.

Widzisz, czyli faktycznie nie jest źle. A normy są umowne, te, które znalazłam w necie były inne. Z suplementów dziewczyny polecają dla mężów Profertil albo Proseed, ponoć są to bardzo drogie specyfiki. Przekleję Ci listę leków w wersji alternatywnej (skład podobny, tylko składniki oddzielnie, więc wychodzi taniej ;))

salfazin, maca (niebieska, zawiera też różne witaminy), selen, witamina c 1000mg, kwas foliowy 400mg (ale jest też w mace, więc łącznie 800mg) , l-karnityna, witamina E 100mg, Q10 30mg, magnez

ewentualnie dodatkowo wit D, glutation, L-arginina, kwasy Omega 3, selen, cynk.

Tak, jedno badanie nie jest miarodajne, więc tym bardziej bym się nie stresowała. powodzenia!

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ