Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarolla. wrote:Kat, serio? Kiedyś mąż mi kupił taki test na którego opakowaniu było napisane, że '6 dni po zapłodnieniu', ale pewnie nie zawsze stężenie u każdej kobiety w tym dniu jest już na tyle wysokie nawet będąc w ciąży, żeby pokazało +.
Tak serio , byłam na profilu gdzie ta sytuacja jest
Ja rozumiem po zapłodnienu 6 dni mozna wykonac test bo są testy które juz tak wykrywają szybko ale trzeba liczyc dni zagniezdzenia najpierw a przeciez to logiczne ze 2-3-4 dni po owulacji zaden test nie wykryje ciąży ... -
katsuyoshi wrote:Tak serio , byłam na profilu gdzie ta sytuacja jest
Ja rozumiem po zapłodnienu 6 dni mozna wykonac test bo są testy które juz tak wykrywają szybko ale trzeba liczyc dni zagniezdzenia najpierw a przeciez to logiczne ze 2-3-4 dni po owulacji zaden test nie wykryje ciąży ...
No masz rację... -
A do mnie dziś zawitała wredota....no i po ptokach.
Na razie odpuszczam starania, przynajmniej na jeden cykl, może dłużej...
W tym cyklu bede szaleć z kawą, słodyczami i generalnie z całym niezdrowym i śmieciowym jedzeniem. Tyle człowiek dbał o siebie, odmawiał sobie róźnych rzeczy. To tylko pogłębiało mój stres związany z zaciążeniem.
Za was dziewczyny trzymam dalej kciuki!Ev, Vesper lubią tę wiadomość
Demeter -
Demeter wrote:A do mnie dziś zawitała wredota....no i po ptokach.
Na razie odpuszczam starania, przynajmniej na jeden cykl, może dłużej...
W tym cyklu bede szaleć z kawą, słodyczami i generalnie z całym niezdrowym i śmieciowym jedzeniem. Tyle człowiek dbał o siebie, odmawiał sobie róźnych rzeczy. To tylko pogłębiało mój stres związany z zaciążeniem.
Za was dziewczyny trzymam dalej kciuki!
Ja to się nawet nalewki napiję,czy drinka z mężem, sprzątam,czasem dźwigam w pracy, jak mnie boli kręgosłup,czy głowa zażywam przeciwbólowe - żyję, jak całe lata wcześniej przed staraniem, bo gdybym chciała wszystko podporządkowaś staraniom to bym dostała szału,a mój mąż razem ze mną chyba. Biorę leki, tylko to mi o tym ma przypominać, tak powiedział lekarz- żyć normalnieVesper lubi tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
nick nieaktualnyDziewczyny kto powiedział ze macie sobie odmawiac przyjemnosci?
Przyjemnosc to podstawowa sprawa pomaga wam i organizmowi...
Nie odmawiajcie sobie przyjemnosci tylko dlatego ze chcecie zaciążyc !
Ciąża pojawi się tak czy siak...
Ja osobiscie nie znam osób które trzymają jakąs ustaloną z góry diete aby zaciążyc ....
każda moja znajoma zaszła bez diety, jadły co chciały,co lubią i na co miały ochote !
Pamiętajcie o jedynym to co sprawia wam przyjemnosc sprawia lepsze nastawienie.
Dlatego Demeter mozesz starac sie o dziecko bez problemu, kochaj sie kiedy chcesz nie mysl o ciąży i diecie a nóż widelec bedziesz miała niespodzianke
Demeter, Vesper lubią tę wiadomość
-
Evanlyn wrote:Ev opowiadaj co u Ciebie, tak rzadko się pokazujesz
Aaaa no u mnie nie za dobrze jesli chodzi o sprawy zwiazane z zajściem w ciążę ;( . Brak pęcherzyków a co za tym idzie i owulacji pomimo brania lekow .
Niestety taki mama zapchany "harmonogram" dnia ;( .
Bede sie starac jak najczesciej zagladac i pisac ! . -
Ja piłam drinki w czasie ostatniej @ i nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Teraz staram się nie pić alkoholu ale jak na złość tak mnie strasznie kusi żeby iść do koleżanki z butelką wina (robionego przez mojego teścia - pyszne!) że nie mogę wytrzymać no jak na złość, ale to taka chandra dzisiaj, pogoda paskudna.
Karolla., Ev lubią tę wiadomość
-
agape wrote:Ja osobiście uważam, że nie ma co przesadzać. W sensie wypić dwie kawy, zjeść ciasto, czekoladę, czy fast fooda to nie grzech. Uwierz, jak będziesz miała zajść w ciążę, to mimo 2 czekolad więcej w miesiącu i tak zajdziesz A tak to przy każdym odmawianiu, przemyśleniu, rezygnacji z czegoś myślisz o ciąży i o tym,że może się nie udać znów.
Ja to się nawet nalewki napiję,czy drinka z mężem, sprzątam,czasem dźwigam w pracy, jak mnie boli kręgosłup,czy głowa zażywam przeciwbólowe - żyję, jak całe lata wcześniej przed staraniem, bo gdybym chciała wszystko podporządkowaś staraniom to bym dostała szału,a mój mąż razem ze mną chyba. Biorę leki, tylko to mi o tym ma przypominać, tak powiedział lekarz- żyć normalnie
Masz absolutną rację. Człowiek fiksuje a tak naprawdę trzeba żyć normalnie. Ale fakt faktem, od kiedy rzuciłam właśnie kawę, słodycze, alkohol i fast foody czuję się zdecydowanie lepiej. Kiedyś budziła mnie kawa, teraz w ogóle jej nie potrzebuje. Mam więcej energii na wszystko, no i nie muszę się martwić o dodatkowe kilogramy:)Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość
Demeter -
Evanlyn wrote:Ja piłam drinki w czasie ostatniej @ i nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Teraz staram się nie pić alkoholu ale jak na złość tak mnie strasznie kusi żeby iść do koleżanki z butelką wina (robionego przez mojego teścia - pyszne!) że nie mogę wytrzymać no jak na złość, ale to taka chandra dzisiaj, pogoda paskudna.
Ja się powstrzymuje od alkoholu tylko w drugiej połowie cyklu, nie wiem czy wy też?
-
Evanlyn wrote:Czyli jak owulacja mi wypada na 27go to mogę spokojnie wypić winko? Bez szkody dla mojej potencjalnej dzidzi?
Czerwone winko jak najbardziej:) Poprawia również endometrium.
Wśrod moich znajomych to najwięcej dzieci poczęło się właśnie po ''pijaku''.Evanlyn, Ev, Vesper lubią tę wiadomość
Demeter -
Madziuuuula wrote:a jak to jest z następnym wykresem? czy ovu samo będzie wiadziało kiedy zacznie mi się następny cykl? tzn. czy jak wpisze że jest miesiaczka to rozpocznie się nowy wykres?
Dokładnie tak, jak zaznaczysz kolejną miesiączkę wtedy rozpoczniesz nowy cykl z ovu.Demeter -
Madziuuuula wrote:a jak to jest z następnym wykresem? czy ovu samo będzie wiadziało kiedy zacznie mi się następny cykl? tzn. czy jak wpisze że jest miesiaczka to rozpocznie się nowy wykres?ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI