X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Kat, serio? ;) Kiedyś mąż mi kupił taki test na którego opakowaniu było napisane, że '6 dni po zapłodnieniu', ale pewnie nie zawsze stężenie u każdej kobiety w tym dniu jest już na tyle wysokie nawet będąc w ciąży, żeby pokazało +.

Tak serio , byłam na profilu gdzie ta sytuacja jest O.o
    Ja rozumiem po zapłodnienu 6 dni mozna wykonac test bo są testy które juz tak wykrywają szybko ale trzeba liczyc dni zagniezdzenia najpierw a przeciez to logiczne ze 2-3-4 dni po owulacji zaden test nie wykryje ciąży ...

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Tak serio , byłam na profilu gdzie ta sytuacja jest O.o
    Ja rozumiem po zapłodnienu 6 dni mozna wykonac test bo są testy które juz tak wykrywają szybko ale trzeba liczyc dni zagniezdzenia najpierw a przeciez to logiczne ze 2-3-4 dni po owulacji zaden test nie wykryje ciąży ...

No masz rację...

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda, że nie ma takich szybkich testów ;) mogliby cos wymysleć:)

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    ja jestem tez mgr ale ekonomii :)

Ja również moja imienniczko:)

Ola_85, malika89, Vesper lubią tę wiadomość

Demeter
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie dziś zawitała wredota....no i po ptokach.
    Na razie odpuszczam starania, przynajmniej na jeden cykl, może dłużej...
    W tym cyklu bede szaleć z kawą, słodyczami i generalnie z całym niezdrowym i śmieciowym jedzeniem. Tyle człowiek dbał o siebie, odmawiał sobie róźnych rzeczy. To tylko pogłębiało mój stres związany z zaciążeniem.
    Za was dziewczyny trzymam dalej kciuki!

Ev, Vesper lubią tę wiadomość

Demeter
  • gabryśka Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak miałam wczoraj.... nadzieja nadzieja..... a tu @ ;/ .... wszystkie objawy już sobie przypisałam ;).... a tu pomyłka....... ///// ej ale kawkę piję co dzień... jedną ;)i słodycze uwielbiam :)

❤ 2008r. - 👧
    ❤2016r.- 👧
    ❤2023r. -👧
  • agape Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    A do mnie dziś zawitała wredota....no i po ptokach.
    Na razie odpuszczam starania, przynajmniej na jeden cykl, może dłużej...
    W tym cyklu bede szaleć z kawą, słodyczami i generalnie z całym niezdrowym i śmieciowym jedzeniem. Tyle człowiek dbał o siebie, odmawiał sobie róźnych rzeczy. To tylko pogłębiało mój stres związany z zaciążeniem.
    Za was dziewczyny trzymam dalej kciuki!
    Ja osobiście uważam, że nie ma co przesadzać. W sensie wypić dwie kawy, zjeść ciasto, czekoladę, czy fast fooda to nie grzech. Uwierz, jak będziesz miała zajść w ciążę, to mimo 2 czekolad więcej w miesiącu i tak zajdziesz :) A tak to przy każdym odmawianiu, przemyśleniu, rezygnacji z czegoś myślisz o ciąży i o tym,że może się nie udać znów.
    Ja to się nawet nalewki napiję,czy drinka z mężem, sprzątam,czasem dźwigam w pracy, jak mnie boli kręgosłup,czy głowa zażywam przeciwbólowe - żyję, jak całe lata wcześniej przed staraniem, bo gdybym chciała wszystko podporządkowaś staraniom to bym dostała szału,a mój mąż razem ze mną chyba. Biorę leki, tylko to mi o tym ma przypominać, tak powiedział lekarz- żyć normalnie :)

Vesper lubi tę wiadomość

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kto powiedział ze macie sobie odmawiac przyjemnosci?
    Przyjemnosc to podstawowa sprawa pomaga wam i organizmowi...
    Nie odmawiajcie sobie przyjemnosci tylko dlatego ze chcecie zaciążyc !
    Ciąża pojawi się tak czy siak...
    Ja osobiscie nie znam osób które trzymają jakąs ustaloną z góry diete aby zaciążyc ....
    każda moja znajoma zaszła bez diety, jadły co chciały,co lubią i na co miały ochote !
    Pamiętajcie o jedynym to co sprawia wam przyjemnosc sprawia lepsze nastawienie.
    Dlatego Demeter mozesz starac sie o dziecko bez problemu, kochaj sie kiedy chcesz nie mysl o ciąży i diecie a nóż widelec bedziesz miała niespodzianke :)

Demeter, Vesper lubią tę wiadomość

• Ev Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ev opowiadaj co u Ciebie, tak rzadko się pokazujesz :)

Aaaa no u mnie nie za dobrze jesli chodzi o sprawy zwiazane z zajściem w ciążę ;( . Brak pęcherzyków a co za tym idzie i owulacji pomimo brania lekow .

Niestety taki mama zapchany "harmonogram" dnia ;( :) .

Bede sie starac jak najczesciej zagladac i pisac ! :) .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam drinki w czasie ostatniej @ i nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Teraz staram się nie pić alkoholu ale jak na złość tak mnie strasznie kusi żeby iść do koleżanki z butelką wina (robionego przez mojego teścia - pyszne!) że nie mogę wytrzymać :/ no jak na złość, ale to taka chandra dzisiaj, pogoda paskudna.

Karolla., Ev lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Ja osobiście uważam, że nie ma co przesadzać. W sensie wypić dwie kawy, zjeść ciasto, czekoladę, czy fast fooda to nie grzech. Uwierz, jak będziesz miała zajść w ciążę, to mimo 2 czekolad więcej w miesiącu i tak zajdziesz :) A tak to przy każdym odmawianiu, przemyśleniu, rezygnacji z czegoś myślisz o ciąży i o tym,że może się nie udać znów.
    Ja to się nawet nalewki napiję,czy drinka z mężem, sprzątam,czasem dźwigam w pracy, jak mnie boli kręgosłup,czy głowa zażywam przeciwbólowe - żyję, jak całe lata wcześniej przed staraniem, bo gdybym chciała wszystko podporządkowaś staraniom to bym dostała szału,a mój mąż razem ze mną chyba. Biorę leki, tylko to mi o tym ma przypominać, tak powiedział lekarz- żyć normalnie :)

Masz absolutną rację. Człowiek fiksuje a tak naprawdę trzeba żyć normalnie. Ale fakt faktem, od kiedy rzuciłam właśnie kawę, słodycze, alkohol i fast foody czuję się zdecydowanie lepiej. Kiedyś budziła mnie kawa, teraz w ogóle jej nie potrzebuje. Mam więcej energii na wszystko, no i nie muszę się martwić o dodatkowe kilogramy:)

Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

Demeter
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ja piłam drinki w czasie ostatniej @ i nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Teraz staram się nie pić alkoholu ale jak na złość tak mnie strasznie kusi żeby iść do koleżanki z butelką wina (robionego przez mojego teścia - pyszne!) że nie mogę wytrzymać :/ no jak na złość, ale to taka chandra dzisiaj, pogoda paskudna.

Ja się powstrzymuje od alkoholu tylko w drugiej połowie cyklu, nie wiem czy wy też?

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też rzuciłam kawę :) kiedyś potrafiłam pić 4 dziennie, teraz pije tylko jak mnie głowa boli z powodu niskiego ciśnienia :) i to taką słabą z 1 łyżeczki

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Ja się powstrzymuje od alkoholu tylko w drugiej połowie cyklu, nie wiem czy wy też?
    Czyli tylko po owulacji nie pijesz?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Czyli tylko po owulacji nie pijesz?
    Dokładnie. U mnie, zreszta pewnie nie tylko u mnie alkohol, ćwiczenia typu brzuszki, gorace kapiele, zawsze przyspieszaly @, wiec wole sie tego wystrzegac.

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak owulacja mi wypada na 27go to mogę spokojnie wypić winko? Bez szkody dla mojej potencjalnej dzidzi? ;)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Czyli jak owulacja mi wypada na 27go to mogę spokojnie wypić winko? Bez szkody dla mojej potencjalnej dzidzi? ;)

Czerwone winko jak najbardziej:) Poprawia również endometrium.
    Wśrod moich znajomych to najwięcej dzieci poczęło się właśnie po ''pijaku''.

Evanlyn, Ev, Vesper lubią tę wiadomość

Demeter
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak to jest z następnym wykresem? czy ovu samo będzie wiadziało kiedy zacznie mi się następny cykl? tzn. czy jak wpisze że jest miesiaczka to rozpocznie się nowy wykres?

Demeter lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    a jak to jest z następnym wykresem? czy ovu samo będzie wiadziało kiedy zacznie mi się następny cykl? tzn. czy jak wpisze że jest miesiaczka to rozpocznie się nowy wykres?

Dokładnie tak, jak zaznaczysz kolejną miesiączkę wtedy rozpoczniesz nowy cykl z ovu.

Demeter
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Ovu Cie zapyta czy to kolejny cykl skoro wpisujesz plamienie lub krwawienie bo jeśli to tylko plamienie to nie musi oznaczac nowego cyklu.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ