X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ja testuję 08.11 bo teraz dopiero czekam na owulke, jako że to mój pierwszy porządny cykl starań to w tym miesiącu testowałam i w następnym mam zamiar :)
    Nie stresujesz się przed testowaniem? Mnie to chyba przerasta, więc wole czekać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 19:00

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie się stresuje :) zwłaszcza że jeszcze nie poczyniłam starań żeby to testowanie okazało się pozytywne :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ u mnie się nie myli :) co miesiąc przychodzi dokładnie co do dnia :) więc jak nie będzie plamienia 07.11 to będę 8 robić test :) w tym miesiącu robiłam wyjątkowo bo moja @ wydawała mi sie dziwna a słyszałam że może przyjść nawet do 3go miesiąca. Moja koleżanka tak miała :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn, to fajnie, że masz tak regularnie, u mnie nie raz kilka dni sie spozni, wiec do konca nic nie wiadomo...
    Prowadzisz wykres? Udostępnisz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 19:42

• monia87 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny mam pytanie wyszłam od ginekologa pół godz temu i nie wiem co mam o tym mysleć, więc tak staramy się z mężem od 4 miesc o dzidzie i nic, a dziś jak pisałam prywatnie u ginekologa i przepisał by wykupić progesteron prolutex i pregnyl 5000 , czy miał któraś z was przepisane takie coś, ma mi to podobno pomóc szybko zajść w ciąże.
    Proszę odpiszcie bo nie wiem co robić

monia87
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla prowadzę wykresy w aplikacji w telefonie :) tutaj tylko objawy wpisuje :) tutaj mam wpisany tylko jeden lipcowy wykres temp bo często zapominałam dlatego ściągnęłam sobie ovu na tel :)

monia87 niestety nie miałam nigdy nic takiego i nie znam nikogo kto miał :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    czesc dziewczyny mam pytanie wyszłam od ginekologa pół godz temu i nie wiem co mam o tym mysleć, więc tak staramy się z mężem od 4 miesc o dzidzie i nic, a dziś jak pisałam prywatnie u ginekologa i przepisał by wykupić progesteron prolutex i pregnyl 5000 , czy miał któraś z was przepisane takie coś, ma mi to podobno pomóc szybko zajść w ciąże.
    Proszę odpiszcie bo nie wiem co robić
    Ja brałam Prolutex przez tydzień. Byłam w ciąży. Beta słabo przyrastała, a na usg nic nie było widać. Dostałam Duphaston i Prolutex. Niestety nie pomogło. Mimo wspomagania ciąża była zbyt słaba.
    Ogólnie w Prolutex masz czysty progesteron i masz pewność, że dotrze tam gdzie trzeba. Jedyny minus jest taki, że bynajmniej w moim przypadku, bardzo bolało mnie miejsce ukłucia po zastrzyku. Sam zastrzyk - pchełka.

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • monia87 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Ja brałam Prolutex przez tydzień. Byłam w ciąży. Beta słabo przyrastała, a na usg nic nie było widać. Dostałam Duphaston i Prolutex. Niestety nie pomogło. Mimo wspomagania ciąża była zbyt słaba.
    Ogólnie w Prolutex masz czysty progesteron i masz pewność, że dotrze tam gdzie trzeba. Jedyny minus jest taki, że bynajmniej w moim przypadku, bardzo bolało mnie miejsce ukłucia po zastrzyku. Sam zastrzyk - pchełka.

a mam pytanko jeszcze ;) bo on chce zrobić tak: mam przyjść w 10 dniu cyklu zobaczyć na usg czy jest pęcherzyk z jajeczkiem i w ten dzień wstrzyknąć pregnyl 500 a potem po 1-2 dniach znów wrócić na zastrzyk z tego prolutexu wiesz może o co mu chodzi i co ma tym zdziałać? z góry dziękuję za odpowiedz

monia87
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evalnyn, ja też nie mierze temperatury, mam zapisane tylko inne objawy ;)
    monia, bez problemu lekarz przepisal Ci te wspomagacze? w jakim jestes wieku? jeśli można wiedziec :)

• Vesper Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Dzień dobry:)
    Dziewczyny znacie się może trochę na interpretacji wyniku badania nasienia? czy mogłabym tu wkleić wyniki? Pisałam w męskich sprawach, ale tam chyba rzadziej ktoś zagląda. Pani z laboratorium powiedziała nam, że nie jest źle.
    A masz może normy do tych wyników?

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• monia87 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    monia, bez problemu lekarz przepisal Ci te wspomagacze? w jakim jestes wieku? jeśli można wiedziec :)
    karola mam 28 lat i 7 letnią córkę ;) teraz staramy się o drugie i nic nie wychodzi a te leki przepisał od strzału nawet nie wiedziałam o ich istnieniu , a ten ginekolog z tego co sie dowiedzialam jest dosc konkretny, a ty znasz te laki? bo ja nie mam bladego pojecia o co w tym chodzi, teraz właśnie o nich tylko czytam na necie

monia87
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    No mówiła. Sa wyniki oczywiście na papierze.
    Czas upłynnienia 20min
    objętość nasienia 2 ml
    odczyn nasienia 8,2
    barwa słomkowa
    koncentracja 17mln/ml
    całkowita ilość 34 mln
    ruch postępowy 57%
    ruch całkowity 85%
    brak ruchu 15%
    plemniki o prawidowej budowie 3%
    Tylko chodzi mi o to, że Pani je podsumowała tekstem " nie jest źle"
    Dlatego nie wiem, czy jest się czym przejmować, bo niektóre parametry sa obnizone

Tak na oko, ilość plemników jest troszkę za mała, ale to wg statystyk ;)

(pamiętaj, że plemniki są produkowane na bieżąco, więc spadek niektórych parametrów może być chwilowy, możliwe, że suplementacja wystarczy; poza tym wystarczy, żeby jeden zdrowy plemnik dotarł do celu ;))

ruchliwość i objętość wydają się ok :) armia nie jest rozleniwiona

PH chyba trochę za wysokie, możliwe, że będzie trzeba zrobić posiew w kierunku bakterii, być może tu tkwi szkopuł. Ogólnie, faktycznie nie jest źle :)

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/badanie-nasienia-jak-interpretowac-wyniki-normy-seminogramu_42017.html

Jestem laikiem w tej kwestii, więc najlepiej, żebyście skonsultowali dalsze postępowanie z lekarzem.

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia, nie znam, ale też jakis czas temu lekarz przepisał mi clo i luteine (progresteron) nie wykupiłam jeszcze tej recepty.

• malika89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    a mam pytanko jeszcze ;) bo on chce zrobić tak: mam przyjść w 10 dniu cyklu zobaczyć na usg czy jest pęcherzyk z jajeczkiem i w ten dzień wstrzyknąć pregnyl 500 a potem po 1-2 dniach znów wrócić na zastrzyk z tego prolutexu wiesz może o co mu chodzi i co ma tym zdziałać? z góry dziękuję za odpowiedz

Hmmm jeden zastrzyk?! Dziwne. Ja brałam z innego powodu ten lek niż Ty więc ciężko mi się odnieść. Przy podtrzymaniu ciąży niektóre pacjentki brały ten lek nawet kilka tygodni.

Myślę, że lekarzowi chodzi o wspomaganie fazy lutealnej i ewentualne podtrzymanie wczesnej ciąży zaraz po zapłodnieniu :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:

Nie wiem jak to się robi ale kliknęłam udostępnij wykres i chyba jest udostępniony :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn, nie :) musisz wejsc w zakładkę społeczność - wykresy na tablicy i tam na początku listy masz swój wykres i udostępnic dla wszystkich, dopiero wtedy będzie widoczny :)

Evanlyn lubi tę wiadomość

• monia87 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Hmmm jeden zastrzyk?! Dziwne. Ja brałam z innego powodu ten lek niż Ty więc ciężko mi się odnieść. Przy podtrzymaniu ciąży niektóre pacjentki brały ten lek nawet kilka tygodni.

Myślę, że lekarzowi chodzi o wspomaganie fazy lutealnej i ewentualne podtrzymanie wczesnej ciąży zaraz po zapłodnieniu :)

znaczy ten prolutex to mam wykupić 14 ampułek to może tak jak piszesz żeby ewentualna ciąża była podtrzymana już sama nie wiem kurde, a jak myślicie, że po tych dziwnych lekach powinnam zajść w końcu?

monia87
  • Ev Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf uf ! jestem , tak jak obiecalam :))

Co tam u Was słychać ? ( tak w skrocie ^^ )

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w skrócie zbliża się owulka, mąż wraca w piątek i będziemy próbowali na całego sprawić sobie jakieś maleństwo :) poza tym zaczęły się konkretne zajęcia na uczelni i trzeba się czasami na niej pokazywać :P

Ev, Ola_85 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co studiujecie dziewczyny? Ja już po studiach, w tym roku obroniłam mgr i jakoś tak dziwnie ze świadomością, że czasy studenckie już za mną xd i sesji nie będzie, po raz pierwszy od pięciu lat :D

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ