Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
Evanlyn wrote:Ja testuję 08.11 bo teraz dopiero czekam na owulke, jako że to mój pierwszy porządny cykl starań to w tym miesiącu testowałam i w następnym mam zamiar
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 19:00
-
@ u mnie się nie myli co miesiąc przychodzi dokładnie co do dnia więc jak nie będzie plamienia 07.11 to będę 8 robić test w tym miesiącu robiłam wyjątkowo bo moja @ wydawała mi sie dziwna a słyszałam że może przyjść nawet do 3go miesiąca. Moja koleżanka tak miała
-
czesc dziewczyny mam pytanie wyszłam od ginekologa pół godz temu i nie wiem co mam o tym mysleć, więc tak staramy się z mężem od 4 miesc o dzidzie i nic, a dziś jak pisałam prywatnie u ginekologa i przepisał by wykupić progesteron prolutex i pregnyl 5000 , czy miał któraś z was przepisane takie coś, ma mi to podobno pomóc szybko zajść w ciąże.
Proszę odpiszcie bo nie wiem co robićmonia87 -
Karolla prowadzę wykresy w aplikacji w telefonie tutaj tylko objawy wpisuje tutaj mam wpisany tylko jeden lipcowy wykres temp bo często zapominałam dlatego ściągnęłam sobie ovu na tel
monia87 niestety nie miałam nigdy nic takiego i nie znam nikogo kto miał
-
monia87 wrote:czesc dziewczyny mam pytanie wyszłam od ginekologa pół godz temu i nie wiem co mam o tym mysleć, więc tak staramy się z mężem od 4 miesc o dzidzie i nic, a dziś jak pisałam prywatnie u ginekologa i przepisał by wykupić progesteron prolutex i pregnyl 5000 , czy miał któraś z was przepisane takie coś, ma mi to podobno pomóc szybko zajść w ciąże.
Proszę odpiszcie bo nie wiem co robić
Ogólnie w Prolutex masz czysty progesteron i masz pewność, że dotrze tam gdzie trzeba. Jedyny minus jest taki, że bynajmniej w moim przypadku, bardzo bolało mnie miejsce ukłucia po zastrzyku. Sam zastrzyk - pchełka.Synek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
malika89 wrote:Ja brałam Prolutex przez tydzień. Byłam w ciąży. Beta słabo przyrastała, a na usg nic nie było widać. Dostałam Duphaston i Prolutex. Niestety nie pomogło. Mimo wspomagania ciąża była zbyt słaba.
Ogólnie w Prolutex masz czysty progesteron i masz pewność, że dotrze tam gdzie trzeba. Jedyny minus jest taki, że bynajmniej w moim przypadku, bardzo bolało mnie miejsce ukłucia po zastrzyku. Sam zastrzyk - pchełka.
a mam pytanko jeszcze bo on chce zrobić tak: mam przyjść w 10 dniu cyklu zobaczyć na usg czy jest pęcherzyk z jajeczkiem i w ten dzień wstrzyknąć pregnyl 500 a potem po 1-2 dniach znów wrócić na zastrzyk z tego prolutexu wiesz może o co mu chodzi i co ma tym zdziałać? z góry dziękuję za odpowiedzmonia87 -
Madziuuuula wrote:Dzień dobry:)
Dziewczyny znacie się może trochę na interpretacji wyniku badania nasienia? czy mogłabym tu wkleić wyniki? Pisałam w męskich sprawach, ale tam chyba rzadziej ktoś zagląda. Pani z laboratorium powiedziała nam, że nie jest źle.staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
Karolla. wrote:Evalnyn, ja też nie mierze temperatury, mam zapisane tylko inne objawy
monia, bez problemu lekarz przepisal Ci te wspomagacze? w jakim jestes wieku? jeśli można wiedziecmonia87 -
Madziuuuula wrote:No mówiła. Sa wyniki oczywiście na papierze.
Czas upłynnienia 20min
objętość nasienia 2 ml
odczyn nasienia 8,2
barwa słomkowa
koncentracja 17mln/ml
całkowita ilość 34 mln
ruch postępowy 57%
ruch całkowity 85%
brak ruchu 15%
plemniki o prawidowej budowie 3%
Tylko chodzi mi o to, że Pani je podsumowała tekstem " nie jest źle"
Dlatego nie wiem, czy jest się czym przejmować, bo niektóre parametry sa obnizone
Tak na oko, ilość plemników jest troszkę za mała, ale to wg statystyk
(pamiętaj, że plemniki są produkowane na bieżąco, więc spadek niektórych parametrów może być chwilowy, możliwe, że suplementacja wystarczy; poza tym wystarczy, żeby jeden zdrowy plemnik dotarł do celu )
ruchliwość i objętość wydają się ok armia nie jest rozleniwiona
PH chyba trochę za wysokie, możliwe, że będzie trzeba zrobić posiew w kierunku bakterii, być może tu tkwi szkopuł. Ogólnie, faktycznie nie jest źle
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/badanie-nasienia-jak-interpretowac-wyniki-normy-seminogramu_42017.html
Jestem laikiem w tej kwestii, więc najlepiej, żebyście skonsultowali dalsze postępowanie z lekarzem.staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
monia87 wrote:a mam pytanko jeszcze bo on chce zrobić tak: mam przyjść w 10 dniu cyklu zobaczyć na usg czy jest pęcherzyk z jajeczkiem i w ten dzień wstrzyknąć pregnyl 500 a potem po 1-2 dniach znów wrócić na zastrzyk z tego prolutexu wiesz może o co mu chodzi i co ma tym zdziałać? z góry dziękuję za odpowiedz
Hmmm jeden zastrzyk?! Dziwne. Ja brałam z innego powodu ten lek niż Ty więc ciężko mi się odnieść. Przy podtrzymaniu ciąży niektóre pacjentki brały ten lek nawet kilka tygodni.
Myślę, że lekarzowi chodzi o wspomaganie fazy lutealnej i ewentualne podtrzymanie wczesnej ciąży zaraz po zapłodnieniuSynek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Karolla. wrote:Evalnyn, ja też nie mierze temperatury, mam zapisane tylko inne objawy
monia, bez problemu lekarz przepisal Ci te wspomagacze? w jakim jestes wieku? jeśli można wiedziec
Nie wiem jak to się robi ale kliknęłam udostępnij wykres i chyba jest udostępniony
-
malika89 wrote:Hmmm jeden zastrzyk?! Dziwne. Ja brałam z innego powodu ten lek niż Ty więc ciężko mi się odnieść. Przy podtrzymaniu ciąży niektóre pacjentki brały ten lek nawet kilka tygodni.
Myślę, że lekarzowi chodzi o wspomaganie fazy lutealnej i ewentualne podtrzymanie wczesnej ciąży zaraz po zapłodnieniu
znaczy ten prolutex to mam wykupić 14 ampułek to może tak jak piszesz żeby ewentualna ciąża była podtrzymana już sama nie wiem kurde, a jak myślicie, że po tych dziwnych lekach powinnam zajść w końcu?monia87