X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ja testuję 08.11 bo teraz dopiero czekam na owulke, jako że to mój pierwszy porządny cykl starań to w tym miesiącu testowałam i w następnym mam zamiar :)
    Nie stresujesz się przed testowaniem? Mnie to chyba przerasta, więc wole czekać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 19:00

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie się stresuje :) zwłaszcza że jeszcze nie poczyniłam starań żeby to testowanie okazało się pozytywne :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ u mnie się nie myli :) co miesiąc przychodzi dokładnie co do dnia :) więc jak nie będzie plamienia 07.11 to będę 8 robić test :) w tym miesiącu robiłam wyjątkowo bo moja @ wydawała mi sie dziwna a słyszałam że może przyjść nawet do 3go miesiąca. Moja koleżanka tak miała :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn, to fajnie, że masz tak regularnie, u mnie nie raz kilka dni sie spozni, wiec do konca nic nie wiadomo...
    Prowadzisz wykres? Udostępnisz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 19:42

• monia87 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny mam pytanie wyszłam od ginekologa pół godz temu i nie wiem co mam o tym mysleć, więc tak staramy się z mężem od 4 miesc o dzidzie i nic, a dziś jak pisałam prywatnie u ginekologa i przepisał by wykupić progesteron prolutex i pregnyl 5000 , czy miał któraś z was przepisane takie coś, ma mi to podobno pomóc szybko zajść w ciąże.
    Proszę odpiszcie bo nie wiem co robić

monia87
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla prowadzę wykresy w aplikacji w telefonie :) tutaj tylko objawy wpisuje :) tutaj mam wpisany tylko jeden lipcowy wykres temp bo często zapominałam dlatego ściągnęłam sobie ovu na tel :)

monia87 niestety nie miałam nigdy nic takiego i nie znam nikogo kto miał :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    czesc dziewczyny mam pytanie wyszłam od ginekologa pół godz temu i nie wiem co mam o tym mysleć, więc tak staramy się z mężem od 4 miesc o dzidzie i nic, a dziś jak pisałam prywatnie u ginekologa i przepisał by wykupić progesteron prolutex i pregnyl 5000 , czy miał któraś z was przepisane takie coś, ma mi to podobno pomóc szybko zajść w ciąże.
    Proszę odpiszcie bo nie wiem co robić
    Ja brałam Prolutex przez tydzień. Byłam w ciąży. Beta słabo przyrastała, a na usg nic nie było widać. Dostałam Duphaston i Prolutex. Niestety nie pomogło. Mimo wspomagania ciąża była zbyt słaba.
    Ogólnie w Prolutex masz czysty progesteron i masz pewność, że dotrze tam gdzie trzeba. Jedyny minus jest taki, że bynajmniej w moim przypadku, bardzo bolało mnie miejsce ukłucia po zastrzyku. Sam zastrzyk - pchełka.

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • monia87 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Ja brałam Prolutex przez tydzień. Byłam w ciąży. Beta słabo przyrastała, a na usg nic nie było widać. Dostałam Duphaston i Prolutex. Niestety nie pomogło. Mimo wspomagania ciąża była zbyt słaba.
    Ogólnie w Prolutex masz czysty progesteron i masz pewność, że dotrze tam gdzie trzeba. Jedyny minus jest taki, że bynajmniej w moim przypadku, bardzo bolało mnie miejsce ukłucia po zastrzyku. Sam zastrzyk - pchełka.

a mam pytanko jeszcze ;) bo on chce zrobić tak: mam przyjść w 10 dniu cyklu zobaczyć na usg czy jest pęcherzyk z jajeczkiem i w ten dzień wstrzyknąć pregnyl 500 a potem po 1-2 dniach znów wrócić na zastrzyk z tego prolutexu wiesz może o co mu chodzi i co ma tym zdziałać? z góry dziękuję za odpowiedz

monia87
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evalnyn, ja też nie mierze temperatury, mam zapisane tylko inne objawy ;)
    monia, bez problemu lekarz przepisal Ci te wspomagacze? w jakim jestes wieku? jeśli można wiedziec :)

• Vesper Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Dzień dobry:)
    Dziewczyny znacie się może trochę na interpretacji wyniku badania nasienia? czy mogłabym tu wkleić wyniki? Pisałam w męskich sprawach, ale tam chyba rzadziej ktoś zagląda. Pani z laboratorium powiedziała nam, że nie jest źle.
    A masz może normy do tych wyników?

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• monia87 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    monia, bez problemu lekarz przepisal Ci te wspomagacze? w jakim jestes wieku? jeśli można wiedziec :)
    karola mam 28 lat i 7 letnią córkę ;) teraz staramy się o drugie i nic nie wychodzi a te leki przepisał od strzału nawet nie wiedziałam o ich istnieniu , a ten ginekolog z tego co sie dowiedzialam jest dosc konkretny, a ty znasz te laki? bo ja nie mam bladego pojecia o co w tym chodzi, teraz właśnie o nich tylko czytam na necie

monia87
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    No mówiła. Sa wyniki oczywiście na papierze.
    Czas upłynnienia 20min
    objętość nasienia 2 ml
    odczyn nasienia 8,2
    barwa słomkowa
    koncentracja 17mln/ml
    całkowita ilość 34 mln
    ruch postępowy 57%
    ruch całkowity 85%
    brak ruchu 15%
    plemniki o prawidowej budowie 3%
    Tylko chodzi mi o to, że Pani je podsumowała tekstem " nie jest źle"
    Dlatego nie wiem, czy jest się czym przejmować, bo niektóre parametry sa obnizone

Tak na oko, ilość plemników jest troszkę za mała, ale to wg statystyk ;)

(pamiętaj, że plemniki są produkowane na bieżąco, więc spadek niektórych parametrów może być chwilowy, możliwe, że suplementacja wystarczy; poza tym wystarczy, żeby jeden zdrowy plemnik dotarł do celu ;))

ruchliwość i objętość wydają się ok :) armia nie jest rozleniwiona

PH chyba trochę za wysokie, możliwe, że będzie trzeba zrobić posiew w kierunku bakterii, być może tu tkwi szkopuł. Ogólnie, faktycznie nie jest źle :)

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/badanie-nasienia-jak-interpretowac-wyniki-normy-seminogramu_42017.html

Jestem laikiem w tej kwestii, więc najlepiej, żebyście skonsultowali dalsze postępowanie z lekarzem.

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia, nie znam, ale też jakis czas temu lekarz przepisał mi clo i luteine (progresteron) nie wykupiłam jeszcze tej recepty.

• malika89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    a mam pytanko jeszcze ;) bo on chce zrobić tak: mam przyjść w 10 dniu cyklu zobaczyć na usg czy jest pęcherzyk z jajeczkiem i w ten dzień wstrzyknąć pregnyl 500 a potem po 1-2 dniach znów wrócić na zastrzyk z tego prolutexu wiesz może o co mu chodzi i co ma tym zdziałać? z góry dziękuję za odpowiedz

Hmmm jeden zastrzyk?! Dziwne. Ja brałam z innego powodu ten lek niż Ty więc ciężko mi się odnieść. Przy podtrzymaniu ciąży niektóre pacjentki brały ten lek nawet kilka tygodni.

Myślę, że lekarzowi chodzi o wspomaganie fazy lutealnej i ewentualne podtrzymanie wczesnej ciąży zaraz po zapłodnieniu :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:

Nie wiem jak to się robi ale kliknęłam udostępnij wykres i chyba jest udostępniony :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn, nie :) musisz wejsc w zakładkę społeczność - wykresy na tablicy i tam na początku listy masz swój wykres i udostępnic dla wszystkich, dopiero wtedy będzie widoczny :)

Evanlyn lubi tę wiadomość

• monia87 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Hmmm jeden zastrzyk?! Dziwne. Ja brałam z innego powodu ten lek niż Ty więc ciężko mi się odnieść. Przy podtrzymaniu ciąży niektóre pacjentki brały ten lek nawet kilka tygodni.

Myślę, że lekarzowi chodzi o wspomaganie fazy lutealnej i ewentualne podtrzymanie wczesnej ciąży zaraz po zapłodnieniu :)

znaczy ten prolutex to mam wykupić 14 ampułek to może tak jak piszesz żeby ewentualna ciąża była podtrzymana już sama nie wiem kurde, a jak myślicie, że po tych dziwnych lekach powinnam zajść w końcu?

monia87
  • Ev Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf uf ! jestem , tak jak obiecalam :))

Co tam u Was słychać ? ( tak w skrocie ^^ )

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w skrócie zbliża się owulka, mąż wraca w piątek i będziemy próbowali na całego sprawić sobie jakieś maleństwo :) poza tym zaczęły się konkretne zajęcia na uczelni i trzeba się czasami na niej pokazywać :P

Ev, Ola_85 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co studiujecie dziewczyny? Ja już po studiach, w tym roku obroniłam mgr i jakoś tak dziwnie ze świadomością, że czasy studenckie już za mną xd i sesji nie będzie, po raz pierwszy od pięciu lat :D

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ