Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
Evanlyn wrote:U mnie w skrócie zbliża się owulka, mąż wraca w piątek i będziemy próbowali na całego sprawić sobie jakieś maleństwo poza tym zaczęły się konkretne zajęcia na uczelni i trzeba się czasami na niej pokazywać
Trzymam kciuki ! Cos o tej uczelni wiem kochana ^^ -
Ev, ooo ja tez skończyłam Pedagogike wczesnoszkolna i przedszkolna
Nawet się ostatnio zastanawiałam czy jest tu na forum jeszcze jakaś pani nauczycielkaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 21:37
Ev, Evanlyn lubią tę wiadomość
-
Karolla. wrote:Ev, ooo ja tez skończyłam Pedagogike wczesnoszkolna i przedszkolna
Nawet się ostatnio zastanawiałam czy jest tu na forum jeszcze jakaś pani nauczycielka
i ja też jestem mgr pedagogiki i pracuje w przedszkoluSelja, Ola_85, Karolla., Ev lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVesper wrote:ooo, to wiem, kogo podpytywać o metody wychowawcze do wyboru, do koloru
Witajcie kochane , jestem dzisiaj mega wyspana !!!
Synek zasnał o 20:00 a ja o 21:00 wstalismy dopiero o 8:00
No i moja malutka siostrzyczka kończy dzisiaj 6 latek
Będe musiała zadzwonić do polski i złożyć jej życzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 09:33
Karolla., Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość
-
maluutka90 wrote:i ja też jestem mgr pedagogiki i pracuje w przedszkolu
Karolla., Ev, Vesper lubią tę wiadomość
-
Vesper wrote:A masz może normy do tych wyników?
ph powinno byc powyżej 7,2 a jest 8,2 - czyli ok według normy
koncentracja plemników powinna być powyżej 15 a jest 17mln/ml - czyli ok, a nawet lpeiej
całkowita ilośc powinna byc powyżej 39 ml a jest niższa bo 34 mln
ruch postepowy powinny wykazywac co najmnije 32 % a mój ma 57 % ruch postepowy czyli ok
ruch calkowity powinien być powyżej 40 % a mój ma 85 % - czyli bardzo ok
ale co mnie najbardziej martwi to to, że tylko 3 % to sa plemniki o prawidłowej budowie, a powinny byc powyżej 4%
Ale Pani podsumowała, że " nie jest żle " Poleciła jakies suplementy i kazał zgłosić się za 1, 5 miesiąca, by powtórzyć badania, bo jedno nie jest miarodajne.
-
Madziuuuula wrote:Tak mam normy.
ph powinno byc powyżej 7,2 a jest 8,2 - czyli ok według normy
koncentracja plemników powinna być powyżej 15 a jest 17mln/ml - czyli ok, a nawet lpeiej
całkowita ilośc powinna byc powyżej 39 ml a jest niższa bo 34 mln
ruch postepowy powinny wykazywac co najmnije 32 % a mój ma 57 % ruch postepowy czyli ok
ruch calkowity powinien być powyżej 40 % a mój ma 85 % - czyli bardzo ok
ale co mnie najbardziej martwi to to, że tylko 3 % to sa plemniki o prawidłowej budowie, a powinny byc powyżej 4%
Ale Pani podsumowała, że " nie jest żle " Poleciła jakies suplementy i kazał zgłosić się za 1, 5 miesiąca, by powtórzyć badania, bo jedno nie jest miarodajne.
ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
Ola 85 w tym samym wieku jesteśmy
No ja niestety na swoje 30 urodziny 2 kreseczek nie zobaczyłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:00
ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
nick nieaktualny
-
Kat, serio? Kiedyś mąż mi kupił taki test na którego opakowaniu było napisane, że '6 dni po zapłodnieniu', ale pewnie nie zawsze stężenie u każdej kobiety w tym dniu jest już na tyle wysokie nawet będąc w ciąży, żeby pokazało +.
katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
Ja też po pedagogice, ale pracuję w zupełnie innej branży. Żałuję, bo praca w szkole była moim marzeniem, ale się nie udało. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma
Mój gin mi zawsze mówił,że jak nie będę mieć na co pieniędzy wydawać to mogę robić testy kilka dni po owulacji, ale, że poleca zdrowo rozsądkowo najwcześniej dzień przed spodziewaną @Ev, Vesper lubią tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
zuzanna wrote:A Wy badaliście nasienie pod kątem tych przeciwciał?
A z tego, co widzę to trzeba liczyc, że dwa, bo pierwszy raczej źle celowałam w owulację, bo obstawiałam 14 dzień cyklu, ( męża i tak nie było do 14 dnia) a ja mam wczesniej - nawet 11 dzień, co potwiedzają juz dwa minitoringi)
A co do testów ciążowych kilka dni po owu, to moja koleżanka twierdzi, że robiła 6 dni po i miała już bladą kreskę na jakimś tanim zwykłym teście, aż się wierzyć nie chce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 12:51