X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, nie mogę prowadzić wykresu (mam jakby zablokowany?!), chyba, że jest jakiś inny sposób, żeby to ominać? ;) Dzięki, że wbiłaś mi range :D (pewnie za lajki :P)
    Podobno szyjka zamyka się dopiero w 4 tygodniu po zagnieżdżeniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 11:03

katsuyoshi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Kat, nie mogę prowadzić wykresu (mam jakby zablokowany?!), chyba, że jest jakiś inny sposób, żeby to ominać? ;) Dzięki, że wbiłaś mi range :D (pewnie za lajki :P)
    Podobno szyjka zamyka się dopiero w 4 tygodniu po zagnieżdżeniu :)
    Jak to nie możesz prowadzić :D co ty gadasz.. bez abonamentu normalnei mozesz tylko tyle ze jest szary :D ja taki mam ;p
    Nie ma się tylko kilku funkcji ale wykres i tempka normalnie działa i owu tez wyznacza :D
    A to nie wiem... ja szukałam odpowiedzi na necie wtedy na ten temat i wszedzie było ze powinna po owulacji byc juz wysoko i napewno zamknieta dlatego sie tak dziwiłam ze ja dlugo miałam wrecz odwrotnie..
    A dzisj jak i od 2 dni mam wysoko ,twardą i zamknieta :D

Karolla. lubi tę wiadomość

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Jak to nie możesz prowadzić :D co ty gadasz.. bez abonamentu normalnei mozesz tylko tyle ze jest szary :D ja taki mam ;p
    Nie ma się tylko kilku funkcji ale wykres i tempka normalnie działa i owu tez wyznacza :D
    A to nie wiem... ja szukałam odpowiedzi na necie wtedy na ten temat i wszedzie było ze powinna po owulacji byc juz wysoko i napewno zamknieta dlatego sie tak dziwiłam ze ja dlugo miałam wrecz odwrotnie..
    A dzisj jak i od 2 dni mam wysoko ,twardą i zamknieta :D

hahaha faktycznie :D a ja patrze wszystko na szaro, mówie ale lipa...wszystko wygasło :D dzięki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    hahaha faktycznie :D a ja patrze wszystko na szaro, mówie ale lipa...wszystko wygasło :D dzięki :D
    hahahaha no to spowodowałas ogromny smiech u mnie :D
    Dzieki wielkie hehehe :D
    Ja sie tez martwiłam ze bez abonamentu nie bedzie mi owu wyznaczać ale dziewczyny pisały ze wyznacza normalnie ;) no i faktycznie tak jest bo w tym cyklu mam już bez abonamentu :D
    Szkoda kasy na abonament jak bez niego tez owu wyznacza ;) a po co mi jakies inne opcje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 11:12

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    hahahaha no to spowodowałas ogromny smiech u mnie :D
    Dzieki wielkie hehehe :D
    Ja sie tez martwiłam ze bez abonamentu nie bedzie mi owu wyznaczać ale dziewczyny pisały ze wyznacza normalnie ;) no i faktycznie tak jest bo w tym cyklu mam już bez abonamentu :D
    Szkoda kasy na abonament jak bez niego tez owu wyznacza ;) a po co mi jakies inne opcje :D

:D

Idę w takim razie nadrobić zaległości na wykresie :D i musze ogarnac troche w pokoju zanim maz wróci z pracy, bo przyjechały nam nowe meble i musimy się uporac z ich skladaniem przez weekend :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    :D

Idę w takim razie nadrobić zaległości na wykresie :D i musze ogarnac troche w pokoju zanim maz wróci z pracy, bo przyjechały nam nowe meble i musimy się uporac z ich skladaniem przez weekend :)

Cos o tym wiem :D
    My jak dostalismy mieszkanie tez mielismy pelno składanek :D a przy takim maluchu który musi byc wszedzie gdzie cos sie dzieje nie było proste :D
    Oki to nie zatrzymuje cie dłużej i nadrób te zaległosci chetnie potem obejrze sobie go :D
    Ja za chwile ide uspac synka bo juz 3 h nie spi wiec czas na niego a potem wypije se kawke i cos zaczne robic aby teraz nie myslec tyle o dzisiejszym poranku hihi :)

Karolla. lubi tę wiadomość

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam z ciekawości co mi pokaże test owu i kreska kontrolna jest słabsza ale jest i teraz nie wiem jak zinterpretowac ten wynik a szkoda mi robić te testy już po owu ;)

Jakie Wam wyniki wychodziły na testach po owu?

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Zrobiłam z ciekawości co mi pokaże test owu i kreska kontrolna jest słabsza ale jest i teraz nie wiem jak zinterpretowac ten wynik a szkoda mi robić te testy już po owu ;)

Jakie Wam wyniki wychodziły na testach po owu?
    piszesz o testach owu? ze robiłas?
    Wiec tak ja tez robiłam jakiś czas temu sama zobacz na moim wykresie ale ostatnio który robiłam to było 2 dni temu i nie ukrywam kontrolna była najmocniejsza ze wszystkich których robiłam ale o wiele słabsza niż druga kreseczka...
    Mimo to nie zmienia faktu że z dnia na dzien kontrolna była coraz mocniejsza ;)
    Czyli tak jakby te LH rosło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 12:04

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, test owu. Dwa dni temu wyszedŁ Ci pozytywny? U mnie ta druga kreska jest jednak troszke bledsza i sama nie wiem jak to odczytać.

• Nitka88 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat to mozna Ci juz pomalu gratulowac! Wykres piekny wiec i kreseczki z dnia na dzien bede coraz ciemniejsze! ;)

614f516043.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, wspieram i mocno kibicuję! <3!!!

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Tak, test owu. Dwa dni temu wyszedŁ Ci pozytywny? U mnie ta druga kreska jest jednak troszke bledsza i sama nie wiem jak to odczytać.
    Nie moge nazwac ze pozytywny ale byla kreseczka najmocniejsza ze wszystkich których robiłam a robiłam przez kilka dni pierwszy raz w zyciu z ciekawosci i pierwszego dnia była mało widoczna , kazdego dnia robila sie coraz ciemniejsza ale i tak polowe słabsza niz druga .

Nie dziękuje jeszcze dziewczyny :)
    Co myslicie o tescie elektrycznym?
    Mam dylemat czy kupic...
    No i czy warto kupic zwykły w sklepie i dzis zrobic jeszcze raz? bo wiecie jakie są te testy z funciaka... a jakby dzis ze zwyklego pokazały sie 2 kreseczki to jutro zrobiłabym ekeltryczny? co sądzicie?
    Bo nie chce sie cieszyc a jutro rozczarowac :(
    No i ile czasu powinnam nic nie pić przed tym popołudniowym testem aby mocz nie był za bardzo rozcieńczony ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 13:06

• Demeter Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat kochana mocno trzymam kciuki za kolejny pozytyw!!! Najbardziej wiarygodny jest test z porannego moczu. Ja bym przeczekała do jutra i zrobiła z rana test elektryczny. Myślę, że jutro już nie będziesz miała wątpliwości:)

Demeter
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    Kat kochana mocno trzymam kciuki za kolejny pozytyw!!! Najbardziej wiarygodny jest test z porannego moczu. Ja bym przeczekała do jutra i zrobiła z rana test elektryczny. Myślę, że jutro już nie będziesz miała wątpliwości:)
    Tylko jak tu wytrzymac po takich porannych wrażeniach do jutra hihi :D

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nic nie wiem...od wczoraj płacze, jakieś załamanie mnie dopadło, że pewnie w tym miesiącu się też nie uda ( a to już 3!), bardzo się denerwuję i ledwo powstrzymuję łzy :( a przecież to nic nie zmieni co ma być to będzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 13:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Ja już nic nie wiem...od wczoraj płacze, jakieś załamanie mnie dopadło, że pewnie w tym miesiącu się też nie uda ( a to już 3!), bardzo się denerwuję i ledwo powstrzymuję łzy :( a przecież to nic nie zmieni co ma być to będzie...
    Karolla i po co te nerwy?
    Myslisz to coś zmieni?
    Raczej pogorszy jak tak bedziesz sie stresować, rzuc na luz.
    Pamietasz co ja pisałam na początku mojego cyklu?
    Pełen luz,brak myslenia o ciązy...
    Naprawde psychika dużo tutaj robi a jak bedziesz tak sie ciągle zamartwiac,załamywać i myslec o ciaży to sie blokujesz.
    Czekaj do @ nic nie zmienisz jak bedzie mialo byc to bedzie ale musisz uspokoic troche swoje podejscie zmien je ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 13:35

• Demeter Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Tylko jak tu wytrzymac po takich porannych wrażeniach do jutra hihi :D

Wytrzymasz,wytrzymasz! Dla jutrzejszej niespodzianki warto:)

Demeter
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie na pewnym etapie to jest silniejsze ode mnie :(

• Demeter Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:

Karolla głupio napisze ale... nie łam się. Wiesz mi to nic nie zmieni. U mnie już 18 cs i dalej nic...mało tego ten cykl też będzie w plecy,bo akurat w tym cyklu nie będziemy się starać i pierwszy raz od niepamiętnych vzasów będziemy musieli się zabezpieczyć w sypialni:)
    I wiesz co ci powiem, w końcu mam super humor...bo przez te pieprzone starania mam kawał życia wyjęty! Też mi jest cholernie przykro ale z drugiej strony co tu zrobić.
    Pisałaś o dziwnych snach,ja też dziś miałam sen a la ciąża...
    Śniła mi się dziś moja koleżanka,która była kiedyś moją przyjaciółką a od wielu lat jest pseudo przyjaciółką, że była w ciąży i z tego powodu była załamana,bo nie stać ją było na drugie dziecko i lamentowała jak to ją los skarał. Ja natomiast ją pocieszałam, że da radę, w końcu nie wytrzymałam i nazdałam jej że jest po prostu durna, bo ja pragnę drugiego dziecka a nie las mnie każe. Popłakałam się i ją zostawiłam samej sobie...odchodząc.
    Tak wyglądał mój sen.
    Mimo, że w tym cyklu odpuszczam starania i nie chcę o tym myśleć, mam tak łeb nabity tym wszystkim.

Demeter
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piękna słoneczka pogoda. Idę na spacer z rodzinką odmóżdżyć się trochę. Miłego dnia dziewczynki:)

Vesper lubi tę wiadomość

Demeter
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ