X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden dzień mnie nie było na forum, a tu tyle czytania :))

Agape cieszę się, że u was już OK, u nas też ;)

Kat, ogromne gratuluję!!! :) to kiedy wizyta u lekarza??

katsuyoshi lubi tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Jeden dzień mnie nie było na forum, a tu tyle czytania :))

Agape cieszę się, że u was już OK, u nas też ;)

Kat, ogromne gratuluję!!! :) to kiedy wizyta u lekarza??

Dziękuje <3
    Niestety z wizyta nie tak szybko :(
    Bo w UK ciąże uznają dopiero od 3 miech i dopiero wtedy położna mnie przyjmie bynajmniej w mojej miescowosci tak jest.

• palma Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kat a Ty miałaś jakieś objawy od momentu owulacji? :)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    kat a Ty miałaś jakieś objawy od momentu owulacji? :)
    Nie ;)

• palma Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo :D oby tak do końca :*

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    oooo :D oby tak do końca :*
    Nie no teraz od wczoraj mam juz jako tako :D

• palma Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha bo już wiesz o co chodzi :D i pewnie dlatego

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    haha bo już wiesz o co chodzi :D i pewnie dlatego
    Pewnie tak bo jak juz wiesz ja nie zwracalam uwagi w tym cylku na nic i moze jesli jakies objawy byly to poprostu ich nie widzialam ;)

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski !!! nie było mnie tu już ho ho... chyba z 30 stron temu :P

Kat jejka nawet nie wiesz jak mnie ucieszyła wiadomość o Twojej ciąży !!!
    Oskarek będzie miał rodzeństwo - super :]

Ja nie mam ani sekundy ostatnio dla siebie, dlatego wybaczcie mi ale odbieram tylko wiadomości prywatne albo te pod wykresem.

Proszę się chwalić co tam u Was - ja naprawdę chce wiedzieć, tylko kompletnie nie mam czasu tu Was czytać.

Jak tam Ev ? Palma jak starania? Demeter jest tu jeszcze ? Karola ? Agape ? Malinka?
    Vesper i Sejle serdecznie pozdrawiam i ściskam :*

Vesper, Selja, palma lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może jeszcze napisze co u mnie... hehe

Cykl ewidentnie mi się przedłuża i nie wiem z jakiego to powodu. Jeśli jutro @ nie przyjdzie to robię sikańca- chociaż cały czas mam skurcze jakby na @ ale potem idę do kibelka i się wypróżniam i ból ustaje. Temperatura od dwóch dni zaburzona - sypiam bardzo mało, a dziś to już w ogóle tak mnie łeb napitala, że nie wiem co mam z nim zrobić. Mąż od dwóch dni zauważył że mam napompowane cyce(ale wydaje mi sie, że zawsze takie miałam, no może są delikatnie twardsze i wrażliwe ale tylko wieczorem).
    a jeszcze miałam napisać o szyjce: zawsze umiałam odróżnić otwartą od zamknietej, jak na wykresie zaznaczałam otwartą to była otwarta i ja to nazywam że wyczuwam takie odczopowanie, teraz ja już sama nie wiem jaka ta szyjka jest (rozkładam bezradnie ręce). Natomiast śluz kremowy ale malutko go jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 12:46

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Bobitta, miło przeczytać również tutaj parę słów od Ciebie, ja też przesyłam Ci serdeczne uściski <3, mając nadzieję, że przeziębienie nie daje Ci się w kość tak, jak mojemu małżowi :P

jeśli o mnie chodzi, w tym cyklu większość czasu byłam na lekach (czyli odgórny zakaz współżycia :P), więc nie mam szans na dwie kreseczki. tylko @ się ze mną droczy :P
    z niecierpliwością czekam na rozpoczęcie nowego cyklu, żebym nie była za bardzo w tyle za Selją ;)

Kat, mam nadzieję, że dolegliwości nie są zbyt uciążliwe, buziaki! :D

Bobitta, Selja lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Vesper Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    może jeszcze napisze co u mnie... hehe

Cykl ewidentnie mi się przedłuża i nie wiem z jakiego to powodu. Jeśli jutro @ nie przyjdzie to robię sikańca- chociaż cały czas mam skurcze jakby na @ ale potem idę do kibelka i się wypróżniam i ból ustaje. Temperatura od dwóch dni zaburzona - sypiam bardzo mało, a dziś to już w ogóle tak mnie łeb napitala, że nie wiem co mam z nim zrobić. Mąż od dwóch dni zauważył że mam napompowane cyce(ale wydaje mi sie, że zawsze takie miałam, no może są delikatnie twardsze i wrażliwe ale tylko wieczorem).
    a jeszcze miałam napisać o szyjce: zawsze umiałam odróżnić otwartą od zamknietej, jak na wykresie zaznaczałam otwartą to była otwarta i ja to nazywam że wyczuwam takie odczopowanie, teraz ja już sama nie wiem jaka ta szyjka jest (rozkładam bezradnie ręce). Natomiast śluz kremowy ale malutko go jest...

Faktycznie, jeśli wierzyć temu jak wyznaczyło Ci ovu, to 18 dni wysokich temperatur może oznaczać dwie kreski na teście :) czego Ci z całego serca życzę! <3 przeziębienie i pozostałe objawy są charakterystyczne dla spadku formy zarówno tuż przed @, jak i we wczesnej ciąży :) jeszcze kilka dni i wszystko się wyjaśni.

jeśli chodzi o badanie szyjki, to nie pomogę. zdarza mi się ją okazjonalnie badać, ale mam skłonność do infekcji, więc zdecydowałam się sobie to odpuścić. myślisz, że plamienie mogło być na zagnieżdżenie?

śluz kremowy jest progesteronowy, w obu przypadkach jest ok ;)

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat. gratulacje!

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje kochane za gratulacje ! <3
    Za wspieranie i rozmowy które sprawiały że czułam się lepiej :*
    Dzis zrobiłam dosłownie przed chwilą test z funciaka z moczu rozcieńczonego i wyszedł pozytyw :D
    Kontrolna o wiele bardziej widoczna niz wczorajsza z nocnego moczu :) no i grubsza też <3
    Moja koleżanka sie popłakała jak sie dowiedziała ze szczescia mimo że sama sie stara o pierwsze i długo już bez efektów to cieszy się moim szczesciem.
    Przykro mi i szkoda że jej nie wychodzi :(

Byłam z synkiem na miescie a że piękna słoneczna ciepła pogoda no to sobie zrobiliśmy spacerek.
    Po drodze kupiłam sobie witaminki folic,wit D :)
    Jutro z nocnego moczu robie test elektroniczny bo mam jeszcze jeden :D ale to tylko już tak :) Jutro mam termin @ xD

Bobitta dziwna sytuacja u ciebie :/
    Może spróbuj zrobić tescik?
    Kto to wie różnie bywa...
    Z tą szyjką ja też dziwnie miałam...

A co do fioletowej strony raczej sie tam nie wybieram bo wczoraj sie przywitałam to zostałam zignorowana do dnia dzisiejszego... Kobietki miedzy sobą piszą a mnie jakby nie zauważyły...no mniejsza i tak wole z wami siedziec :) Nie zamierzam opuszczać póki każda z was nie zdobędzie fasolki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 14:45

Bobitta, Ola_85, palma lubią tę wiadomość

• missy83 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja to pisywałam na innym forum,przez to,że "poszłam tam za taką jedną osóbką", ale ... jakoś pędziły ciągle strasznie...strasznie się tam zaczytywałam w ich czat, ciężko było cokolwiek tam "swojego" wtrącić ;-)

ja to szukam pomocy ogólnie w metodach NPR.
    I sobie tak szukałam innych tematów i weszłam tutaj Was odwiedzić, no i już Kat - pogratulowałam - super,że się udało :-)

Ja to teraz pytam się na forach o pomoc, czy jest u mnie możliwa jeszcze owulacja?
    Bo na tym "pędzącym" strasznie forum napisała mi jedna z forumowiczek, że jak już miałam skok temp.,to w tym czasie była owu... czyli co...już póżniej nie ma szans wzrosnąć, by wtedy był to ten własciwy czas owulki?
    Zakręcona przez to jestem, bo już żałuję, że nie serduszkowałam zaraz po @ z mężem.
    Tak w poprzednich cyklach robiliśmy, teraz chciałam odczekać na właściwy moment, a czy teraz co...może tak być że i przeoczyłam? :-) przepraszam,zielona jestem w sprawach wykresowych, dopiero zaczęłam mierzyć regularnie temp.

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pomozcie.Dzis w moczu podczas sikania wykryłam pasma krwi.Na bieliznie nie mam krwi tylko podczas podciarania na papierze mam lekko kolor brazowy i w moczu mam pasma krwi.Zrobiłam test owu i chyba jest pozytywny nie bardzo wiem??Czy to moze byc owu???Pierwszy raz tak mam

km5s8ribs34fnes6.png
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat to pisz w watku danego miesiaca, ja pisze w czerwcowkach mimo ze termin na maj

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    dziewczyny pomozcie.Dzis w moczu podczas sikania wykryłam pasma krwi.Na bieliznie nie mam krwi tylko podczas podciarania na papierze mam lekko kolor brazowy i w moczu mam pasma krwi.Zrobiłam test owu i chyba jest pozytywny nie bardzo wiem??Czy to moze byc owu???Pierwszy raz tak mam

Kochana nie ma się czym martwić. To plamienie śródcykliczne, typowe dla owulacji. Ja miewałam takie plamienia regularnie kiedy starałam się o pierwsze dziecko, teraz nie mam. Bierz męża w obroty i czekaj na efekty:)

Kat moje gratulacje!!! To się nazywa mieć szczęście, żeby tak w krótkim czasie się udało:)

A ja dziś przekopałam piwnicę w poszukiwaniu ubranek po moim brzdącu. Znalazłam pięć dużych pudeł pięknych dziecięcych ubranek. Przekazuję jej mojej kumpeli, która rodzi w lutym. Ma ciężką sytuację materialną i nie stać ją dosłownie na nic. Strasznie mi było przykro kiedy tak to wszystko przeglądałam, trzymałam je dla mojego drugiego malucha,no ale jak widać się nie doczekałam:( przynajmniej jej się przydadzą.

Dziś byłam w gościach i ciotka, która sto lat nie widziałam zapytała mnie czemu nie mamy drugiego. Nie byłam w stanie powiedzieć jej prawdę, więc odparłam,że jesteśmy za starzy a ona mnie wyśmiała z tą starością i powiedziała, że nie ma na co czekać. Gdyby znała tylko prawdę, że półtora roku to trwa...

Ola_85 lubi tę wiadomość

Demeter
  • palma Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Cześć laski !!! nie było mnie tu już ho ho... chyba z 30 stron temu :P

Kat jejka nawet nie wiesz jak mnie ucieszyła wiadomość o Twojej ciąży !!!
    Oskarek będzie miał rodzeństwo - super :]

Ja nie mam ani sekundy ostatnio dla siebie, dlatego wybaczcie mi ale odbieram tylko wiadomości prywatne albo te pod wykresem.

Proszę się chwalić co tam u Was - ja naprawdę chce wiedzieć, tylko kompletnie nie mam czasu tu Was czytać.

Jak tam Ev ? Palma jak starania? Demeter jest tu jeszcze ? Karola ? Agape ? Malinka?
    Vesper i Sejle serdecznie pozdrawiam i ściskam :*

Bobitta u mnie cały czas do przodu i staram się nie popadać w paranoje :D

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maz juz brany jest w obroty hee zobaczymy jakie beda efekty.Wstawiła bym tu foto testu owu do wgladu ale nie wiem jak

km5s8ribs34fnes6.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ