X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Tak pytam bo podczas laparoskopii miałam uwalniany zrost na lewym jajniku a blizne mam po mojej prawej stronie i tak się zastanawiałam. Może po prostu to blizna po narzędziu a ten zrost był jakos usunięty z otworu w pępku...

Wiesz ja sie na tym nie znam,nigdy nie miałam takich rzeczy robionych i przykro mi ze ja niepotrafie się wypowiadac na tego typu tematy.
    Ale jesli lekarz mówi prawy to znaczy prawy twój prawy ;)

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez mi się tak wydawalo. Zmylila mnie tylko ta ranka z mojej prawej strony skoro ten jajnik jest niby ok a lewy był niedrożny i tam było cos robione a z lewej strony nie miałam wogole nacięcia.

katsuyoshi lubi tę wiadomość

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślę że prawy to prawy, jak mówiłam mojemu gin o którymś z jajników że boli to ten jajnik badał który miałam na myśli :P później mi powiedział dopiero że boli ten z którego będę miała owulacje :P a ja już paranoi dostawałam że coś jest nie tak i chorób szukałam :P

katsuyoshi, zuzanna lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    jest sikaniec pozytywny :D Bez żadnych wątpliwości czy są kreski czy ich nie ma:http://www.fotosik.pl/zdjecie/b3b99aa4a1c9a7ac
    Gratulacje!

katsuyoshi, Bobitta lubią tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty Kat jak się czujesz wogole? Jakies dolegliwości czy na razie jest wporzadku? Ja jeszcze ponad tydzień do @. Ale nie nastawiam się na nic. Czekam jeszcze tydzień na wyniki badan na przeciwciała przeciwplemnikowe a potem do doktorka.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a moją pogode uj strzelił :/
    Od rana było tak ładnie słonecznie i do salonu tak mi ładnie świeciło że aż cieplusio a teraz zię zachmurzyło :( i pewnie będzie padac.... a chciałam synusia zabrać na spacer aby sobie pochodził bo odkąd nauczył sie chodzić to taką radoc sprawia mu chodzenie na dworzu że aż żal mu tego odbierac :(

Evanlyn, zuzanna lubią tę wiadomość

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie tez tak szaro i buro. A spac nie mogę po tej zmianie czasu a wieczorem pewnie będę padnieta a na noc do pracy ;-(

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    A Ty Kat jak się czujesz wogole? Jakies dolegliwości czy na razie jest wporzadku? Ja jeszcze ponad tydzień do @. Ale nie nastawiam się na nic. Czekam jeszcze tydzień na wyniki badan na przeciwciała przeciwplemnikowe a potem do doktorka.

Póki co czuje sie w sumei dobrze po za kichaniem i jakby grypą :D czyli powtórka z pierwszej ciaży hihi..
    Objawów jako tako zbytnio duużo nie mam od czas do czasu cos tam cycki,jakis gaz itp ale nie jest to dokuczliwe i całodniowe także jest ok ;)
    Kawusie nadal moge pić i nie latam do wc jej zwrócic wiec jeszcze pijam :D zobaczymy jak długo no chyba ze w tej ciazy kawa nie bedzie fasolce przeszkadzac a upatrzy sobie coś innego tylko mam nadzieje że nie bedzie to jedna z rzeczy które lubie :D
    No i noga standardowo mi dretwieje ale naprawde tak delikatnie nie to co w 1 ciaży ... wtedy spac nie mogłam z bólu wiec nie ma porównania.

Poczekaj jeszcze tak z 5 dni wtedy ewentualnie mozesz spróbowac testować ... mysle ze 2 dni przed @ powinno ci juz cos pokazac tak jak mi jesli byś była ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 09:43

zuzanna, Evanlyn lubią tę wiadomość

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Póki co czuje sie w sumei dobrze po za kichaniem i jakby grypą :D czyli powtórka z pierwszej ciaży hihi..
    Objawów jako tako zbytnio duużo nie mam od czas do czasu cos tam cycki,jakis gaz itp ale nie jest to dokuczliwe i całodniowe także jest ok ;)
    Kawusie nadal moge pić i nie latam do wc jej zwrócic wiec jeszcze pijam :D zobaczymy jak długo no chyba ze w tej ciazy kawa nie bedzie fasolce przeszkadzac a upatrzy sobie coś innego tylko mam nadzieje że nie bedzie to jedna z rzeczy które lubie :D
    No i noga standardowo mi dretwieje ale naprawde tak delikatnie nie to co w 1 ciaży ... wtedy spac nie mogłam z bólu wiec nie ma porównania.

Poczekaj jeszcze tak z 5 dni wtedy ewentualnie mozesz spróbowac testować ... mysle ze 2 dni przed @ powinno ci juz cos pokazac tak jak mi jesli byś była ;)
    No to super. Na pewno wszystko będzie dobrze. Teraz tylko dbaj o siebie , ubieraj się ciepło i wszystko będzie git. Mm nadzieje ze szybko do Was - szczęśliwych dołączę.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze !!!
    A ja zapomniałam ze czas sie zmieniało O.o
    Dobrze że laptop sam mi zmienil ja tylko w telefonie musialam zmienic bo mialam 9:46 a jest naprawde u mnie 8:46 :D

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat nie będę testować raczej bo robie to prawie co miesiąc i się nakręcam nie potrzebnie. Czekam do jakiegoś objawu nietypowego dla każdego cyklu- w sensie inny sluz niż zazwyczaj czy nietypowo bolace piersi bo zazwyczaj to lekko mnie tylko pobolewają w drugiej polowie cyklu. A tak to co miesiąc to jest tak samo

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie słoneczko :) Zazdroszczę Ci ale nie tak zawistnie :D hehe poprawiłaś mi humor na cały dzień :) ciągle się głupio sama do siebie śmieje :) aż M się dziwi że coś ze mną nie tak to mu w końcu powiedziałam o dwóch dobrych nowinach :D

tak na marginesie to już mu przeszła gadka że dostałam manii i cierpliwie słucha co mam do powiedzenia :P nie był zadowolony na początku że udzielam się na forum tylko dlatego żebym się za bardzo nie nastawiła ale chyba już się przyzwyczaił :)

zuzanna mi też się ciężko przestawić na nowy czas, obudziłam się dzisiaj o 6 w wczoraj padłam o 21 :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    U mnie na razie słoneczko :) Zazdroszczę Ci ale nie tak zawistnie :D hehe poprawiłaś mi humor na cały dzień :) ciągle się głupio sama do siebie śmieje :) aż M się dziwi że coś ze mną nie tak to mu w końcu powiedziałam o dwóch dobrych nowinach :D

tak na marginesie to już mu przeszła gadka że dostałam manii i cierpliwie słucha co mam do powiedzenia :P nie był zadowolony na początku że udzielam się na forum tylko dlatego żebym się za bardzo nie nastawiła ale chyba już się przyzwyczaił :)

zuzanna mi też się ciężko przestawić na nowy czas, obudziłam się dzisiaj o 6 w wczoraj padłam o 21 :)
    No ja dokładnie tak samo. Wieczorem nie mogłam wysiedzieć bo oczy mi się zamykaly. A z rana pobudka i boku na bok...

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn nie udostępniasz wykresu?

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Bobitta moje wielkie gratulacjeee ;-) Super , cieszę się. Razem z Kat jesteście szczęśliwe już. Mialas jakies objawy może czy tak po prostu zrobilas test? A jakie masz długie cykle? Bo widze ze owulka dość wcześnie u Ciebie?
    Objawów żadnych, wręcz byłam pewna, że @. Cykle średnio mam po 26dni a najdłuższy 28.

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Objawów żadnych, wręcz byłam pewna, że @. Cykle średnio mam po 26dni a najdłuższy 28.
    No ja przeważnie 28 dni ale nie wiem dokładnie kiedy mam ta owulke. Ovu wyznacza mi na 15 dzień choć co chwile zmienia- na początku wyznaczyl mi na 11 dc . Wy daje mi się ze mam tak w okolicy 12, 13 dc bo jak kiedyś bylam na monitoringu to w 15 dc nie było pęcherzyka ani plynu w zat douglasa.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Kat nie będę testować raczej bo robie to prawie co miesiąc i się nakręcam nie potrzebnie. Czekam do jakiegoś objawu nietypowego dla każdego cyklu- w sensie inny sluz niż zazwyczaj czy nietypowo bolace piersi bo zazwyczaj to lekko mnie tylko pobolewają w drugiej polowie cyklu. A tak to co miesiąc to jest tak samo

Ja cie rozumiem ale nie bedzie testowac nawet jak @ nie przyjdzie?
    Ja w telefonie przestawilam dopiero zegar :D
    Synka wlasnie uspałam bo byl juz marudny i chcial spac wiec teraz relax dla mnie i fasolki.
    Wlasnie ide zrobic sobie herbatke i się położe pod kocyk z lapkiem aby wami pisac :)

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Ja cie rozumiem ale nie bedzie testowac nawet jak @ nie przyjdzie?
    Ja w telefonie przestawilam dopiero zegar :D
    Synka wlasnie uspałam bo byl juz marudny i chcial spac wiec teraz relax dla mnie i fasolki.
    Wlasnie ide zrobic sobie herbatke i się położe pod kocyk z lapkiem aby wami pisac :)
    Jak @ nie przyjdzie to wtedy napewno zrobie test ale wcześniej już raczej nie robie. Mam jeden test w domu z zeszłego cyklu w zanadrzu ale to dopiero jak będę mieć niepewność po terminie @...

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Evanlyn nie udostępniasz wykresu?

Pytasz czy udostępniam dla wszystkich? Szczerze mówiąc nie znam się za bardzo na OF. Nie prowadzę tutaj wykresu temp, mam aplikacje na telefonie i tak mam wszystko - tutaj tylko objawy i serduszkowania :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Jak @ nie przyjdzie to wtedy napewno zrobie test ale wcześniej już raczej nie robie. Mam jeden test w domu z zeszłego cyklu w zanadrzu ale to dopiero jak będę mieć niepewność po terminie @...
    No to czekam razem z Tobą i mam nadzieje że będa wiesci dobre i bedzie nas juz 3 :D w tym miesiącu hihi i 3 lipcowe mamuski :D

U mnie tak fajanie sie składa :)
    Bo termin lipcowy a Oscarek jest sierpniowy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 10:11

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ