X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam kilka ubranek o ślubie bo wyszłam młodo za mąż i chyba myśleli ze dlatego że jestem w ciąży :) a mówią że jak się już ma coś przygotowanego dla dziecka przed ciążą to ciężko w nią zajść.. Takie przesądy :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Evanlyn, zazdroszcze tego optymizmu, który bije od Ciebie...

Ja już z dnia na dzien trace nadzieje, cala sie trzese z nerw :/ Wiem, ze powinnam zmienic podejscie, ale co jesli ciezko je zmienic? :( Ech, jak już zaczynaja bolec piersi to oznacza tylko jedno - @, niestety :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 11:03

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Witam.

Evanlyn, zazdroszcze tego optymizmu, który bije od Ciebie...

Ja już z dnia na dzien trace nadzieje, cala sie trzese z nerw :/ Wiem, ze powinnam zmienic podejscie, ale co jesli ciezko je zmienic? :( Ech, jak już zaczynaja bolec piersi to oznacza tylko jedno - @, niestety :/
    Przykro mi :/ tez w tamtym miesiącu byłam rozczarowana jak zaczęły boleć i zmieniły rozmiar z B na C.
    Teraz jestem pełna nadziei :) to mój pierwszy porządny cykl to pewnie dlatego :) Karolla możesz mi przypomnieć który to Twój cykl?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn u mnie tez starania od piatku :)

Evanlyn lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wspaniałe wieści!!! Gratuluje!
    Już mamy dwie zaciążone:)
    Jak wy to robicie dziewczyny:) Dajcie no przepis:)
    Jesteście dla nas nadzieją...bo jak mówią ona umiera ostatnia...

Evanlyn, katsuyoshi, Bobitta lubią tę wiadomość

Demeter
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Evanlyn u mnie tez starania od piatku :)
    A kiedy masz owulację? :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:

Przepis hihi jakby on był ale mysle ze wylozowalismy w tym cyklu i tak wyszło :D
    Tak też o dzisiejszej wiesci tak się ucieszyłam że nasza Bobitta zaciążyła <3

Bobitta lubi tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    jak juz pisałam wczesniej miałam zakaz od meza mierzenia temperatury po owulacji... dopiero 3 dni przed @ no i chyba przez to zluzowałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 12:54

katsuyoshi lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wyluzowanie u was zadziałało. U mnie to już nie działa. Wiesz cie mi, po półtora roku człowiek już sam odpuszcza i nawet sam nie wie kiedy, bo po prostu przyzwyczaja się do tego, że i tak z tego nic nie wyjdzie...

Demeter
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem kiedy u mnie owu jest b mam nieregularne cylke dostałam jakiegos sluzu z domieszka krwi wczoraj robilam test owu i wyszedl + wiec pewnie teraz jakos mam owu

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta GRATKI sciskam cie mocno i wysyłam pozytywne wibracje :)

katsuyoshi, Bobitta lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, gdzieś czytałam ale nie pamiętam gdzie że na zagnieżdżenie się je ananasa :D kiedy mam zacząć go jeść? :P po owulacji?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Kobitki, gdzieś czytałam ale nie pamiętam gdzie że na zagnieżdżenie się je ananasa :D kiedy mam zacząć go jeść? :P po owulacji?
    Juz byl kiedys o tym temat ze niby jedza tez wlasnie ananasa :D bo niby pomaga cos tam.
    Tak najlepiej od dnia owulacji mysle a po za tym to owoc wiec wiadomo nie zaszkodzi napewno :)

Ola skoro wczoraj miałas + a dzis miałabys już - tzn ze dzis owulacja :D
    Z tego co się orientuje to + oznacza ze w ciagu 12-36 godz ma wystapic owulacja jakos tak wiec jesli np: dzis test byłby pozytywny czyli + i jutro byłby - tzn ze tego dnia masz owulacje a jak byloby dzis + i jutro + tzn ze owulka jest dnia trzeciego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 12:44

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola dzisiaj wieczorem zrobię test i Ci powiem :P bo wczoraj miałam tą mętną drugą kreskę a teoretycznie ovu jutro, chociaż dzisiaj mam jakieś dziwne objawy - ten jajnik i w ogóle podbrzusze jakby jakieś "ciężkie" heh nie wiem jak to opisać... twarde takie i ciągle go czuje :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Juz byl kiedys o tym temat ze niby jedza tez wlasnie ananasa :D bo niby pomaga cos tam.
    Tak najlepiej od dnia owulacji mysle a po za tym to owoc wiec wiadomo nie zaszkodzi napewno :)

Ola skoro wczoraj miałas + a dzis miałabys już - tzn ze dzis owulacja :D
    Z tego co się orientuje to + oznacza ze w ciagu 12-36 godz ma wystapic owulacja jakos tak wiec jesli np: dzis test byłby pozytywny czyli + i jutro byłby - tzn ze tego dnia masz owulacje a jak byloby dzis + i jutro + tzn ze owulka jest dnia trzeciego :D

O to chodzi Kat że ja nie cierpię ananasa :D ale czego się nie robi dla przyszłego dzidziusia :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    O to chodzi Kat że ja nie cierpię ananasa :D ale czego się nie robi dla przyszłego dzidziusia :D
    haha xD ja tam lubie ;p

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popierdzieliłam dziś szefa :D hahaha :) zadzwoniłam i powiedziałam, że nie przyjdę, bo nie. Dopytywał się czy wszystko ok, ale uratowała mnie chrypa i stwierdził, że chyba rozumie (zdziwi się :D- ale powiem mu dopiero jak będę musiała). Teraz się zastanawiam jak tą wiadomość przekazać mężowi jak wróci z pracy... Jakieś pomysły ?

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Popierdzieliłam dziś szefa :D hahaha :) zadzwoniłam i powiedziałam, że nie przyjdę, bo nie. Dopytywał się czy wszystko ok, ale uratowała mnie chrypa i stwierdził, że chyba rozumie (zdziwi się :D- ale powiem mu dopiero jak będę musiała). Teraz się zastanawiam jak tą wiadomość przekazać mężowi jak wróci z pracy... Jakieś pomysły ?

Ja mam pomysł taki nie typowy ale może się spodoba :D

tak wiec:
    Idz do sklepu i kup najtańsze jakies materiałowe buciki dla niemowlaka najmniejsze jakie tam mają xD
    Kiedy mąz wróci z pracy.
    Udawaj że idzisz nałożyc mu obiad...
    Na talerzu połóż te buciki i przykryj jakąs pokryweczką która nie jest przezroczysta...
    Połóż to przed nim na stole :D
    I niech sobie uniesie pokryweczke hihi
    Myśle że bedzie pod wrażeniem :)
    O samej wiesci że zostanie tatusiem nie wspomne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 13:02

Evanlyn, palma, Bobitta lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:

Ja chyba zrobię tak, trochę oklepane ale mieszkam z teściami więc żadne BUM nie wchodzi w grę :) kupię takie malutkie buciki, włożę do ładnego pudełeczka i do tego dołączę pozytywny test ciążowy :) chciałam zamiast bucików śpioszki z napisem "kocham mojego tatusia" ale nie wiem gdzie kupić :( przez allegro nie mogę bo mamy z M wspólne konto i zobaczy :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Ja mam pomysł taki nie typowy ale może się spodoba :D

tak wiec:
    Idz do sklepu i kup najtańsze jakies materiałowe buciki dla niemowlaka najmniejsze jakie tam mają xD
    Kiedy mąz wróci z pracy.
    Udawaj że idzisz nałożyc mu obiad...
    Na talerzu połóż te buciki i przykryj jakąs pokryweczką która nie jest przezroczysta...
    Połóż to przed nim na stole :D
    I niech sobie uniesie pokryweczke hihi
    Myśle że bedzie pod wrażeniem :)
    O samej wiesci że zostanie tatusiem nie wspomne :)

Wow katsuyoshi jestem pod wrażeniem tego pomysłu :D nie wpadłabym na to :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ