X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam kilka ubranek o ślubie bo wyszłam młodo za mąż i chyba myśleli ze dlatego że jestem w ciąży :) a mówią że jak się już ma coś przygotowanego dla dziecka przed ciążą to ciężko w nią zajść.. Takie przesądy :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Evanlyn, zazdroszcze tego optymizmu, który bije od Ciebie...

Ja już z dnia na dzien trace nadzieje, cala sie trzese z nerw :/ Wiem, ze powinnam zmienic podejscie, ale co jesli ciezko je zmienic? :( Ech, jak już zaczynaja bolec piersi to oznacza tylko jedno - @, niestety :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 11:03

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Witam.

Evanlyn, zazdroszcze tego optymizmu, który bije od Ciebie...

Ja już z dnia na dzien trace nadzieje, cala sie trzese z nerw :/ Wiem, ze powinnam zmienic podejscie, ale co jesli ciezko je zmienic? :( Ech, jak już zaczynaja bolec piersi to oznacza tylko jedno - @, niestety :/
    Przykro mi :/ tez w tamtym miesiącu byłam rozczarowana jak zaczęły boleć i zmieniły rozmiar z B na C.
    Teraz jestem pełna nadziei :) to mój pierwszy porządny cykl to pewnie dlatego :) Karolla możesz mi przypomnieć który to Twój cykl?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn u mnie tez starania od piatku :)

Evanlyn lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wspaniałe wieści!!! Gratuluje!
    Już mamy dwie zaciążone:)
    Jak wy to robicie dziewczyny:) Dajcie no przepis:)
    Jesteście dla nas nadzieją...bo jak mówią ona umiera ostatnia...

Evanlyn, katsuyoshi, Bobitta lubią tę wiadomość

Demeter
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Evanlyn u mnie tez starania od piatku :)
    A kiedy masz owulację? :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:

Przepis hihi jakby on był ale mysle ze wylozowalismy w tym cyklu i tak wyszło :D
    Tak też o dzisiejszej wiesci tak się ucieszyłam że nasza Bobitta zaciążyła <3

Bobitta lubi tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    jak juz pisałam wczesniej miałam zakaz od meza mierzenia temperatury po owulacji... dopiero 3 dni przed @ no i chyba przez to zluzowałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 12:54

katsuyoshi lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wyluzowanie u was zadziałało. U mnie to już nie działa. Wiesz cie mi, po półtora roku człowiek już sam odpuszcza i nawet sam nie wie kiedy, bo po prostu przyzwyczaja się do tego, że i tak z tego nic nie wyjdzie...

Demeter
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem kiedy u mnie owu jest b mam nieregularne cylke dostałam jakiegos sluzu z domieszka krwi wczoraj robilam test owu i wyszedl + wiec pewnie teraz jakos mam owu

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta GRATKI sciskam cie mocno i wysyłam pozytywne wibracje :)

katsuyoshi, Bobitta lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, gdzieś czytałam ale nie pamiętam gdzie że na zagnieżdżenie się je ananasa :D kiedy mam zacząć go jeść? :P po owulacji?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Kobitki, gdzieś czytałam ale nie pamiętam gdzie że na zagnieżdżenie się je ananasa :D kiedy mam zacząć go jeść? :P po owulacji?
    Juz byl kiedys o tym temat ze niby jedza tez wlasnie ananasa :D bo niby pomaga cos tam.
    Tak najlepiej od dnia owulacji mysle a po za tym to owoc wiec wiadomo nie zaszkodzi napewno :)

Ola skoro wczoraj miałas + a dzis miałabys już - tzn ze dzis owulacja :D
    Z tego co się orientuje to + oznacza ze w ciagu 12-36 godz ma wystapic owulacja jakos tak wiec jesli np: dzis test byłby pozytywny czyli + i jutro byłby - tzn ze tego dnia masz owulacje a jak byloby dzis + i jutro + tzn ze owulka jest dnia trzeciego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 12:44

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola dzisiaj wieczorem zrobię test i Ci powiem :P bo wczoraj miałam tą mętną drugą kreskę a teoretycznie ovu jutro, chociaż dzisiaj mam jakieś dziwne objawy - ten jajnik i w ogóle podbrzusze jakby jakieś "ciężkie" heh nie wiem jak to opisać... twarde takie i ciągle go czuje :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Juz byl kiedys o tym temat ze niby jedza tez wlasnie ananasa :D bo niby pomaga cos tam.
    Tak najlepiej od dnia owulacji mysle a po za tym to owoc wiec wiadomo nie zaszkodzi napewno :)

Ola skoro wczoraj miałas + a dzis miałabys już - tzn ze dzis owulacja :D
    Z tego co się orientuje to + oznacza ze w ciagu 12-36 godz ma wystapic owulacja jakos tak wiec jesli np: dzis test byłby pozytywny czyli + i jutro byłby - tzn ze tego dnia masz owulacje a jak byloby dzis + i jutro + tzn ze owulka jest dnia trzeciego :D

O to chodzi Kat że ja nie cierpię ananasa :D ale czego się nie robi dla przyszłego dzidziusia :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    O to chodzi Kat że ja nie cierpię ananasa :D ale czego się nie robi dla przyszłego dzidziusia :D
    haha xD ja tam lubie ;p

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popierdzieliłam dziś szefa :D hahaha :) zadzwoniłam i powiedziałam, że nie przyjdę, bo nie. Dopytywał się czy wszystko ok, ale uratowała mnie chrypa i stwierdził, że chyba rozumie (zdziwi się :D- ale powiem mu dopiero jak będę musiała). Teraz się zastanawiam jak tą wiadomość przekazać mężowi jak wróci z pracy... Jakieś pomysły ?

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Popierdzieliłam dziś szefa :D hahaha :) zadzwoniłam i powiedziałam, że nie przyjdę, bo nie. Dopytywał się czy wszystko ok, ale uratowała mnie chrypa i stwierdził, że chyba rozumie (zdziwi się :D- ale powiem mu dopiero jak będę musiała). Teraz się zastanawiam jak tą wiadomość przekazać mężowi jak wróci z pracy... Jakieś pomysły ?

Ja mam pomysł taki nie typowy ale może się spodoba :D

tak wiec:
    Idz do sklepu i kup najtańsze jakies materiałowe buciki dla niemowlaka najmniejsze jakie tam mają xD
    Kiedy mąz wróci z pracy.
    Udawaj że idzisz nałożyc mu obiad...
    Na talerzu połóż te buciki i przykryj jakąs pokryweczką która nie jest przezroczysta...
    Połóż to przed nim na stole :D
    I niech sobie uniesie pokryweczke hihi
    Myśle że bedzie pod wrażeniem :)
    O samej wiesci że zostanie tatusiem nie wspomne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 13:02

Evanlyn, palma, Bobitta lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:

Ja chyba zrobię tak, trochę oklepane ale mieszkam z teściami więc żadne BUM nie wchodzi w grę :) kupię takie malutkie buciki, włożę do ładnego pudełeczka i do tego dołączę pozytywny test ciążowy :) chciałam zamiast bucików śpioszki z napisem "kocham mojego tatusia" ale nie wiem gdzie kupić :( przez allegro nie mogę bo mamy z M wspólne konto i zobaczy :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Ja mam pomysł taki nie typowy ale może się spodoba :D

tak wiec:
    Idz do sklepu i kup najtańsze jakies materiałowe buciki dla niemowlaka najmniejsze jakie tam mają xD
    Kiedy mąz wróci z pracy.
    Udawaj że idzisz nałożyc mu obiad...
    Na talerzu połóż te buciki i przykryj jakąs pokryweczką która nie jest przezroczysta...
    Połóż to przed nim na stole :D
    I niech sobie uniesie pokryweczke hihi
    Myśle że bedzie pod wrażeniem :)
    O samej wiesci że zostanie tatusiem nie wspomne :)

Wow katsuyoshi jestem pod wrażeniem tego pomysłu :D nie wpadłabym na to :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ