X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • agape Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trudno, jakoś damy radę, może coś się uda znaleźć... Na szczęście mój mąż ma dobrą i stabilna pracę to tym się pocieszam.

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Meg, ovu masz wyznaczoną warunkowo, więc to tak nie do końca. poza tym znam przypadek na forum, kiedy niby cykl był bezowulacyjny, a skończył się ciążą ;) tempkę mógł ci podwyższyć antybiotyk albo inne leki. dostałaś coś na wywołanie @?

Nic nie biorę na wywołanie poczekam aż się zjawi sam a jak nie to pójdę do lekarza. Mierze temp w tyg od pon do pt o tej samej porze weekend o różnej. A tydzień temu byłam chora i brałam antybiotyk, więc przypuszczam, że dlatego się spóźnia @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 22:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Popieram ja tez wlasnie kilka dni temu widzialam wykres który byl bezowulacyjny zakonczony fasolką i niby jak to mozliwe??? :D
    A Jednak zycie potrafi nas zaskoczyc takze Meg nie badz taka pewna ze owu niemialas lub ze ciazy nie ma.
    Na twoim miejscu nie bralabym nic na wywolanie @ bo jesli to ciaza to sama sobie zaszkodzic mozesz.
    Czas pokaże choć wiem jak to jest być w ciąży i teraz tego nie czuję, więc wątpliwa sprawa. Wolę poczekać na @ niż brać leki na wywołanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 23:00

• Vesper Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg0809 wrote:
    Vesper wrote:
    Meg, ovu masz wyznaczoną warunkowo, więc to tak nie do końca. poza tym znam przypadek na forum, kiedy niby cykl był bezowulacyjny, a skończył się ciążą ;) tempkę mógł ci podwyższyć antybiotyk albo inne leki. dostałaś coś na wywołanie @?
    Nic nie biorę na wywołanie poczekam aż się zjawi sam a jak nie to pójdę do lekarza. Mierze temp w tyg od pon do pt o tej samej porze weekend o różnej. A tydzień temu byłam chora i brałam antybiotyk, więcprzypuszczam, że dlatego się spóźnia @.

masz zaznaczonych strasznie dużo objawów typu ból brzucha, głowy, zmęczenie. badałaś ostatnio tarczycę (TSH, TF3, TF4, anty TPO, anty TG?)? albo prolaktynę (blokuje owulację)? czy to efekt leków?
    jeśli by wierzyć potencjalnej ovu, na Twoim miejscu poszłabym do gina na konsultację, jeśli @ nie przyjdzie w ciągu 6-7 dni. U mnie też się spóźnia, możliwe, że przez leki, ale zdarza mi się to w takiej wersji po raz pierwszy, więc skonsultuję to z lekarzem, jeśli za kilka dni nic się nie zmieni.

jak nie było ovu albo jajo nie pękło, to bez progesteronu od gina możemy nie doczekać @. niemniej, mam nadzieję, że niebawem obie zaczniemy cykl :)

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a dlaczego dla świetego spokoju nie zrobicie testu ???
    Chociaz w tym byłaby jasnosc.
    Każda ciąża jest inna..ja jakos nie czułam ze zaszłam a w ciazy juz raz byłam.
    Nie można wykluczac jej póki @ nie ma.
    Życie jest tak zaskakujące ze nigdy nic nie wiadomo..
    Ja na waszym miejscu chociażby dla spokoju zrobiłabym test aby jedno wykluczyc w 100% bo myslec sobie można ze napewno to nie ciaza a moze wyjsc zupełnie cos innego wtedy byłoby zdziwienie ;)

A tak po za tym.
    To witajcie <3
    Ja o 7 dopiero wstałam tak sobie mój synek dlugo spał :D

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja ;)

ja tu wchodzę się żalić a tu już opiernicz od katsuyoshi jakbyś mi w myślach czytała :D

katsuyoshi, Bobitta lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper a ja mam pytanko : serio nie ma możliwości żebyś była w ciąży ? Może plemniory Twojego są w zbrojach ceglanych i przeżyły ? No bo dlaczego jesze nie masz @ ? Lek ten który brałaś mógł Ci rozregulować ?

A reszcie jeśli się nie spiesz, polecam zrobić test w dni @ o ile jej nie będzie. Sama kilka razy robiłam wcześniej i uważam, że nie było to konieczne a tylko kasa poleciała i nerwy + niepewność i złudna nadzieja (a bo może za wcześnie zrobiłam, może jeszcze wyjdzie pozytyw).

katsuyoshi, Vesper lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie to: wow awansowałam na ekspertkę :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    A tak na marginesie to: wow awansowałam na ekspertkę :D
    Ja byłam autorytetem chyba po 2 nieudanym cyklu :D To chyba liczba postów sprawia że jesteś kim jesteś :D

Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Witam i ja ;)

ja tu wchodzę się żalić a tu już opiernicz od katsuyoshi jakbyś mi w myślach czytała :D

A dziękuje ,dziękuje ! :D
    Ha !
    No bo trzeba czasem.
    I ja tutaj nie widzę odmowy i czekam aż kobietki zrobią ten test chociaz jedno bedzie można w 100% wykluczyc bo te domysły i gadanie to nie jest pewnosc koniec kropka !
    <3

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba dzisiaj lewą nogą wstałam :( od rana czarne myśli że jednak się nie udało. Brzuch mnie dalej boli :( wczoraj jajnik jeszcze kłuł a dzisiaj już podbrzusze i ból taki śmieszny zapowiadający okres ech i nie wiem czy mnie muli z tego bólu czy z owsianki z miodem :| obstawiam na to drugie

Na szczęście mam Was i jak tylko weszłam to od razu mi lepiej :) co będzie to będzie

katsuyoshi, Vesper lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ja to chyba dzisiaj lewą nogą wstałam :( od rana czarne myśli że jednak się nie udało. Brzuch mnie dalej boli :( wczoraj jajnik jeszcze kłuł a dzisiaj już podbrzusze i ból taki śmieszny zapowiadający okres ech i nie wiem czy mnie muli z tego bólu czy z owsianki z miodem :| obstawiam na to drugie

Na szczęście mam Was i jak tylko weszłam to od razu mi lepiej :) co będzie to będzie

Wiem ze to nie łatwe ale staraj sie nie myslec o ciazy i o tym czy sie udało.Zrób tak jak ja i Bobitta i radziłabym każdej tak robic .
    Wiem ze to nie łatwe ale spróbuj .

Evanlyn, Bobitta lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej jak się w domu siedzi, dzisiaj popołudniu jadę na uczelnie to zajmę czymś myśli. Przyszły tydzień cały mam zajęcia to też powinno być ok. A tak to siedzę na dupci i myślę ;) czekam do końca tygodnia jeszcze, jak zaczną boleć boobs'y to już na bank się nie udało...

katsuyoshi, Ola_85 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Najgorzej jak się w domu siedzi, dzisiaj popołudniu jadę na uczelnie to zajmę czymś myśli. Przyszły tydzień cały mam zajęcia to też powinno być ok. A tak to siedzę na dupci i myślę ;) czekam do końca tygodnia jeszcze, jak zaczną boleć boobs'y to już na bank się nie udało...

Tego nigdy nie możesz być pewna ;)
    Widzisz mi dretwiała noga mój typowy objaw na @ a okazało się po raz drugi że ten objaw jest u mnie także na ciąze :)

A swoją drogą to ja czekam az Bobitta zrobi w końcu sobie suwaczek :D
    Czekam i czekam ;p

Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny masz suwaczek, zauważyłaś? :D rok, 2 mies, 2 tyg a drugi 4 tydz i 4 dzień :D ja dzisiaj same trójki :D

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Fajny masz suwaczek, zauważyłaś? :D rok, 2 mies, 2 tyg a drugi 4 tydz i 4 dzień :D ja dzisiaj same trójki :D
    Ej ej ja nie zwróciłam uwagi haha :D
    Rzeczywiscie :D

Vesper lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ile po owulacji może następować ból implantacyjny? bo nie mogę znaleźć albo nie ma reguły na to... Miała któraś z Was? :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn ja mam podobnie sadze ze sie nie udało u mnie....nie wiem czemu ale jakos tak ta mysl chodzi za mna.Nie wiem ale temperatura jest cały czas na tym samym miejscu.Wiec owu nie było chyba

Evanlyn lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie łamcie sie laski...
    Kobiety bez owulacyjnego wykresu zaciążyły i co na to powiecie?
    Jak wyjasnicie ? :D
    Wiec nie ma co gdybac tak naprawde bo jak ma byc to bedzie.

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Nie łamcie sie laski...
    Kobiety bez owulacyjnego wykresu zaciążyły i co na to powiecie?
    Jak wyjasnicie ? :D
    Wiec nie ma co gdybac tak naprawde bo jak ma byc to bedzie.
    Masz racje :) oprócz masakrycznego bólu głowy już się całkiem dobrze czuje (psychicznie). Nie wiem co zrobić na obiad dzisiaj.... chyba skończy się na piersiach z pomidorami i serem :P

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ