X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • agape Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Znalazłam swój zajebisty post z sierpnia :D
    Pamiętam go doskonale :D

Bobitta lubi tę wiadomość

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe faktycznie Bobotta to jest prze :P czyli nie jestem w tym sama!!!! huraaaaa :D hehehe

Bobitta lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Znalazłam swój zajebisty post z sierpnia :D
    No dobra to ja napisze moją dzisiejszą poranna refleksje której się teraz wstydzę sama przed sobą... Korzystając rano z toalety stwierdziłam że będę musiała pod koniec tygodnia wyjść z tym papierem z toalety i sprawdzić do światła słonecznego czy nie barwi się na różowo bądź brązowo bo tutaj przy sztucznym świetle mogę nie zauważyć :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    No dobra to ja napisze moją dzisiejszą poranna refleksje której się teraz wstydzę sama przed sobą... Korzystając rano z toalety stwierdziłam że będę musiała pod koniec tygodnia wyjść z tym papierem z toalety i sprawdzić do światła słonecznego czy nie barwi się na różowo bądź brązowo bo tutaj przy sztucznym świetle mogę nie zauważyć :D
    następna aparatka- uwielbiam Was dziewczyny :)

Evanlyn lubi tę wiadomość

PCO
    wysoka prolaktyna
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja inteligencja mnie czasem przeraża... chciałam Ci doradzić że przecież latwiej przenieść sobie światło dzienne do kibla.

Nie śmiejcie się ... już się sama załamałam

Evanlyn lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Moja inteligencja mnie czasem przeraża... chciałam Ci doradzić że przecież latwiej przenieść sobie światło dzienne do kibla.

Nie śmiejcie się ... już się sama załamałam
    Jedno jest pewne- Bobitta Twoje dziecko będzie mieć szaloną mamuśkę :D

Evanlyn, Bobitta, Ola_85 lubią tę wiadomość

PCO
    wysoka prolaktyna
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdemu się może zdarzyć :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Vesper a ja mam pytanko : serio nie ma możliwości żebyś była w ciąży ? Może plemniory Twojego są w zbrojach ceglanych i przeżyły ? No bo dlaczego jesze nie masz @ ? Lek ten który brałaś mógł Ci rozregulować ?

A reszcie jeśli się nie spiesz, polecam zrobić test w dni @ o ile jej nie będzie. Sama kilka razy robiłam wcześniej i uważam, że nie było to konieczne a tylko kasa poleciała i nerwy + niepewność i złudna nadzieja (a bo może za wcześnie zrobiłam, może jeszcze wyjdzie pozytyw).

Kochane, zrobiłam dzisiaj test na świętego spokoju, chociaż szanse na ciąże były niemal zerowe. wynik negatywny... odebrałam też wyniki progesteronu z 23 dc (za niski na ovu, więc albo jej nie było, albo była później...) i androstendionu (podwyższony). dobrze, że jutro idę do endokrynologa, bo zaczynam się martwić coraz bardziej. mam też wizytę u prywatnego lekarza ginekologa na poniedziałek umówioną. niby bardzo polecany, ale ma dużo negatywnych opinii w necie, a wizyta kosztuje 300 zł :( może macie namiary na jakiegoś prywatnego gina, który jest w miarę dobry i trochę tańszy? ;) szukam w Krakowie ;)

ściskam Was mocno, muszę to jakoś wszystko przetrawić ;)
    buziole!

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Kochane, zrobiłam dzisiaj test na świętego spokoju, chociaż szanse na ciąże były niemal zerowe. wynik negatywny... odebrałam też wyniki progesteronu z 23 dc (za niski na ovu, więc albo jej nie było, albo była później...) i androstendionu (podwyższony). dobrze, że jutro idę do endokrynologa, bo zaczynam się martwić coraz bardziej. mam też wizytę u prywatnego lekarza ginekologa na poniedziałek umówioną. niby bardzo polecany, ale ma dużo negatywnych opinii w necie, a wizyta kosztuje 300 zł :( może macie namiary na jakiegoś prywatnego gina, który jest w miarę dobry i trochę tańszy? ;) szukam w Krakowie ;)

buziole!
    Trzymaj się ciepło :) Przesyłam uściski i buziole :*

Ja niestety Kraków na mapie tylko oglądam lub przejazdem :) jadę na uczelnie kochane, odezwę się pewnie dopiero wieczorem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 12:07

Vesper lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper ja polecam mojego chociaż opinie różne o nim sa. Ja juz pisałam, że jest świrnięty, ale jako jedyny w Krakowie z 5 ginów zainteresował się mną i mi pomógł. Ja chodzę na NFZ ale wiem że przyjmuje prywatnie Dr. Edward Płaszewski. Na NFZ przyjmuje na Batorego 3 i nie ma tragedii z kolejkami. Wczoraj dzwoniłam a wizytę mam w czwartek.

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Evanlyn.. :)

• Vesper Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Vesper ja polecam mojego chociaż opinie różne o nim sa. Ja juz pisałam, że jest świrnięty, ale jako jedyny w Krakowie z 5 ginów zainteresował się mną i mi pomógł. Ja chodzę na NFZ ale wiem że przyjmuje prywatnie Dr. Edward Płaszewski. Na NFZ przyjmuje na Batorego 3 i nie ma tragedii z kolejkami. Wczoraj dzwoniłam a wizytę mam w czwartek.
    aaa... straszne ma opinie...ale zadzwonię...

• agape Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:

buziole!
    U mnie pod Krakowem(Myślenice) przyjmuje z Krakowa dr Wojciech Kowalski, chwalony przez pacjentki. Wydaje mi się, że 300zł za wizytę to mega dużo. U nas ordynator szpitala w prywatnym gabinecie przyjmuje za 150zł z USG.

PCO
    wysoka prolaktyna
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    U mnie pod Krakowem(Myślenice) przyjmuje z Krakowa dr Wojciech Kowalski, chwalony przez pacjentki. Wydaje mi się, że 300zł za wizytę to mega dużo. U nas ordynator szpitala w prywatnym gabinecie przyjmuje za 150zł z USG.
    umówiłam się z nim na dziś, na wieczór... jestem strasznie wydygana :(

Selja lubi tę wiadomość

• Selja Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    aaa....
    Kochana 300 zl to dużo za dużo. Ja teoretycznie płacę 190 zl ale.... co miesiąc mam się pojawić 5 dni po owu - bierze za to 80 zl i zleca badania wypisuje leki tak jak na wizycie za 190

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, no właśnie, a Ty pewnie jeszcze doliczasz marżę warszawską ;)

muszę już lecieć, bo dziś wszystko się wali i pali, jest jakiś dramat, odezwę się późnym wieczorem. trzymajcie się, kochane dziewczyny <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 12:34

Selja lubi tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    aaa... straszne ma opinie...ale zadzwonię...
    Wydaje mi się, że te opinie są trochę prze kolorowane...

Fakt chłop nie jest typowy. Jest starej daty i niektóre żarty ma jak mój dziadek i nie zawsze je rozumiem. Czasem chce być dowciapny a czasem mu nie wychodzi.
    Włącza muzykę klasyczną zawsze w gabinecie, ale ja to uważam za coś fajnego bo przynajmniej na korytarzu nie słychać rozmowy pacjęta z doktorkiem tylko muzyczkę.

Następny fakt jako jedyny ginekolog przed antykami kazał mi zrobić szereg badań (a niektórym młodym laskom, wydaję się, że pójdą do innego i dostaną ot tak i też będzie git) i do tego pierwszą recepte wypisał mi na jedno opakowanie i miałam się pokazać i powiedzieć czy wszystko ok- akurat wtedy źle się czułam i zmienił mi na Novinette i potem juz wypisywał na 3/4opak.

Zawsze jak miałam wątpliwości albo chciałam się doradzić, wytłumaczył mi wszystko. Nawet uczył mnie korzystania z kalendarzyka i uczył wyznaczać owulację - gdzie niektórzy ginekolodzy powiedzą że to nie ma sensu i że są testy owulacyjne albo od razu proponują wydanie kasy na monitoring.

Wiem, każdy ma swoje upodobania ale ja go osobiście lubie jako lekarza i dziękuje mu za to, że pomógł mi kiedy inni mówili że przejdzie samo albo uważali że nic mi nie jest.

Vesper lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    umówiłam się z nim na dziś, na wieczór... jestem strasznie wydygana :(
    Czego tu się bać, może być tylko lepiej kochana! :) Daj znać poźniej co Ci powiedział :) Ja narazie trzymam się swojego lekarza, bo jestem zadowolona, cenowo też nie jest tragicznie, bo za wizytę normalną bierze 80zł, a za dwie wizyty monitoringu 100zł. Jak słyszę, że ktoś bierze za 1 wizytę 200zł,czy więcej, to aż mi słabo :O

Vesper lubi tę wiadomość

PCO
    wysoka prolaktyna
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Wydaje mi się, że te opinie są trochę prze kolorowane...

Fakt chłop nie jest typowy. Jest starej daty i niektóre żarty ma jak mój dziadek i nie zawsze je rozumiem. Czasem chce być dowciapny a czasem mu nie wychodzi.
    Włącza muzykę klasyczną zawsze w gabinecie, ale ja to uważam za coś fajnego bo przynajmniej na korytarzu nie słychać rozmowy pacjęta z doktorkiem tylko muzyczkę.

Następny fakt jako jedyny ginekolog przed antykami kazał mi zrobić szereg badań (a niektórym młodym laskom, wydaję się, że pójdą do innego i dostaną ot tak i też będzie git) i do tego pierwszą recepte wypisał mi na jedno opakowanie i miałam się pokazać i powiedzieć czy wszystko ok- akurat wtedy źle się czułam i zmienił mi na Novinette i potem juz wypisywał na 3/4opak.

Zawsze jak miałam wątpliwości albo chciałam się doradzić, wytłumaczył mi wszystko. Nawet uczył mnie korzystania z kalendarzyka i uczył wyznaczać owulację - gdzie niektórzy ginekolodzy powiedzą że to nie ma sensu i że są testy owulacyjne albo od razu proponują wydanie kasy na monitoring.

Wiem, każdy ma swoje upodobania ale ja go osobiście lubie jako lekarza i dziękuje mu za to, że pomógł mi kiedy inni mówili że przejdzie samo albo uważali że nic mi nie jest.
    powinnaś napisać to na znanym lekarzu jako przeciwwagę dla negatywnych opinii ;)

• Selja Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    kurcze, no właśnie, a Ty pewnie jeszcze doliczasz marżę warszawską ;)

muszę już lecieć, bo dziś wszystko się wali i pali, jest jakiś dramat, odezwę się późnym wieczorem. trzymajcie się, kochane dziewczyny <3

No dokładnie niestety :(

p19u3e3kwjkqlfv6.png
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ