X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam nakręcona na serduszkowanie a jak przyszło co do czego to zasnęłam :( ech

Selja, missy83 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Karolla, nie ma co rezygnować z seksu po owulacji, według mnie to gruba przesada, przecież pomyślcie ile par kocha się i nawet kobieta ni wie,że jest w ciąży i żyje i jest w ciąży :) No chyba, że preferujecie niewiadomo jakie perwersje to już się można zastanowić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 14:25

Selja, missy83, Vesper lubią tę wiadomość

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • agape Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Wczoraj byłam nakręcona na serduszkowanie a jak przyszło co do czego to zasnęłam :( ech
    To tak jak mój mąż, zanim skończyłam oglądać to co mnie interesowało w TV to już spał :D

Evanlyn, Selja lubią tę wiadomość

PCO
    wysoka prolaktyna
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Evanlyn, doczytałam :P tez byłam tak pozytywnie nakręcona w pierwszym miesiącu starań ;) Co do serduszkowania po owu to też miałam ten dylemat, ale nie wytrzymaliśmy i stwierdziliśmy, że co ma byc to będzie :D więc jestem zdania, żeby seksić się kiedy ma się ochotę, po prostu ;)

dokladnie! nie ma sie co nakrecac. co ma byc to bedzie. ale swoja droga tk zabawne ze kobiety ktore dziecka nie planuja zachodza jakos szybciej niz te ktore planuna. to chyba nasza psychika plata nam figle ;-)

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    dokladnie! nie ma sie co nakrecac. co ma byc to bedzie. ale swoja droga tk zabawne ze kobiety ktore dziecka nie planuja zachodza jakos szybciej niz te ktore planuna. to chyba nasza psychika plata nam figle ;-)
    Założę się że o to właśnie chodzi :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki. Ale się naczytałam- tyle piszecie dziś. Madziarella 88 witam. Ja już po kawce zaraz obiadek jakiś na szybko trzeba zrobić. Dzis dzwoniłam do kliniki i jedna pozytywna wiadomość - wynik przeciwciał plemnikowych we krwi - UJEMNY ;-) Jeden problem z głowy - teraz zostaje maz- choć jego badanie nasienia wyszlo dobrze- wszystko w normie, jeśli będzie ok to chyba zostaje tylko wrogość śluzu. A to już chyba tylko inseminacja albo in vitro

W przyszłym tyg wizyta u doktorka tomoze już jakies konkrety będą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 14:32

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:

Tez mi tak wszyscy mowia ze największym problemem jest psychika- no ale ja sobie tlumacze ze przez ponad 2 lata no to chyba by kiedyś się jednak udało... jKBY WSZYSTKO INNE BYLO OK.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Dzien dobry dziewczynki. Ale się naczytałam- tyle piszecie dziś. Madziarella 88 witam. Ja już po kawce zaraz obiadek jakiś na szybko trzeba zrobić. Dzis dzwoniłam do kliniki i jedna pozytywna wiadomość - wynik przeciwciał plemnikowych we krwi - UJEMNY ;-) Jeden problem z głowy - teraz zostaje maz- choć jego badanie nasienia wyszlo dobrze- wszystko w normie, jeśli będzie ok to chyba zostaje tylko wrogość śluzu. A to już chyba tylko inseminacja albo in vitro

W przyszłym tyg wizyta u doktorka tomoze już jakies konkrety będą.
    Cześć :) ojej to nie wiem czy teraz cieszyć sie z dobrego wyniku czy martwić co to będzie dalej :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzanna dopóki nie masz wszystkich wyników to nie ma co myśleć negatywnie.
    Trzymam kciuki !

zuzanna, Evanlyn lubią tę wiadomość

PCO
    wysoka prolaktyna

Wysłany: 30 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj zuzanna! :-)
    widze ze staracie sie juz dlugo. trzymam mocno kciuki! daj znac koniecznie po wizycie u lekarza.

zuzanna lubi tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Zuzanna dopóki nie masz wszystkich wyników to nie ma co myśleć negatywnie.
    Trzymam kciuki !

Test na wrogość śluzu wyszedł ujemnie wiec jedna przyczyna została wyeliminowana- przeciwcialwe krwi nie mam . Jeszcze może mąż mieć w nasieniu bo pod tym katem nie badal, miał tylko podstawowe parametry mierzone , gdzie wszystko książkowo, lub po prostu mogę mieć wrogi sluz a to raczej się nie leczy wiec wtedy się robi inseminacje żeby ominąć ten sluz.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    witaj zuzanna! :-)
    widze ze staracie sie juz dlugo. trzymam mocno kciuki! daj znac koniecznie po wizycie u lekarza.

No już sama nie mogesie doczekać co powie. Ale na poprzedniej wizycie wspominal o inseminacji chyba żeby były te przeciwciała we krwi to bylby już większy problem tak powiedział.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bardzo bym chciała żeby to jednak w tym cyklu się udało jakims cudem żeby nie musiec podchodzić do inseminacji.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Tak bardzo bym chciała żeby to jednak w tym cyklu się udało jakims cudem żeby nie musiec podchodzić do inseminacji.
    Do inseminacji to się chyba trzeba przygotowywać jakoś nie? :((

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Test na wrogość śluzu wyszedł ujemnie wiec jedna przyczyna została wyeliminowana- przeciwcialwe krwi nie mam . Jeszcze może mąż mieć w nasieniu bo pod tym katem nie badal, miał tylko podstawowe parametry mierzone , gdzie wszystko książkowo, lub po prostu mogę mieć wrogi sluz a to raczej się nie leczy wiec wtedy się robi inseminacje żeby ominąć ten sluz.
    Jak to badanie też wyjdzie ok, to co dalej? Zdarzają się przypadki, że faktycznie nie ma żadnej konkertnej przyczyny i ciąży też nie ma. To chyba najgorsze, bo tak, to wiadomo chociaż co leczyć, co jest nie tak.

PCO
    wysoka prolaktyna
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Do inseminacji to się chyba trzeba przygotowywać jakoś nie? :((

W sumie to nie wiem dokładnie nic. Jeśli jest problem z owulacja to bierze się jakies wspomagacze no i na monitoringi trzeba jezdzic żeby dobrze ocenic moment pekniecia pęcherzyka. Mam nadzieje ze u mnie to odbędzie się na cyklu naturalnym.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png

Wysłany: 30 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna nie zalamuj sie. stres w staraniach tez nie pomaga. zrelaksuj sie, staraj sie za duzo o tym nie myslec i czekaj co powie ci lekarz.

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Jak to badanie też wyjdzie ok, to co dalej? Zdarzają się przypadki, że faktycznie nie ma żadnej konkertnej przyczyny i ciąży też nie ma. To chyba najgorsze, bo tak, to wiadomo chociaż co leczyć, co jest nie tak.

No w moim przypadku wiadomo ze cos niszczy plemniki bo było ich brdzo mało w kilka godzin po stosunku wiec jakisczynnik jest bo jeśli byłoby ok to byłoby ich więcej

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    W sumie to nie wiem dokładnie nic. Jeśli jest problem z owulacja to bierze się jakies wspomagacze no i na monitoringi trzeba jezdzic żeby dobrze ocenic moment pekniecia pęcherzyka. Mam nadzieje ze u mnie to odbędzie się na cyklu naturalnym.
    No nic, pozostaje nam być dobrej myśli i trzymać kciuki :* <3

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    zuzanna nie zalamuj sie. stres w staraniach tez nie pomaga. zrelaksuj sie, staraj sie za duzo o tym nie myslec i czekaj co powie ci lekarz.

No staram się nie stresować. Wkoncu tyle czasu już się wytrzymalo ;-)

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: