X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny chciałam się doradzić w pewnej sprawie :) lekarz stwierdził u mnie pco czyli z owulacja u mnie rożnie ostatnio zauważyłam ze przez 4 dni mam przezroczysty rozciągliwy śluz czy to może oznaczać dni płodne ? cykl mam różnie raz mam co do godziny raz spóźnia mi się dwa trzy dni już sama nie wiem co mam o tym myśleć , normalnie załamka tak już bym chciała mieć upragniona fasolkę

• madziarella88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za rady meg i bobitta. od jutra zaczynam mierzyc. zobaczymy :)

Meg0809 lubi tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darusiaxd5 wrote:
    Hej Dziewczyny chciałam się doradzić w pewnej sprawie :) lekarz stwierdził u mnie pco czyli z owulacja u mnie rożnie ostatnio zauważyłam ze przez 4 dni mam przezroczysty rozciągliwy śluz czy to może oznaczać dni płodne ? cykl mam różnie raz mam co do godziny raz spóźnia mi się dwa trzy dni już sama nie wiem co mam o tym myśleć , normalnie załamka tak już bym chciała mieć upragniona fasolkę
    Witaj na forum "monitoring cyklu" jest sporo dziewczyn z pcos na pewno Ci pomogą. A jeśli chodzi o śluz przezroczysty i rozciągliwy to właściwy dla ovu. Do tego sprawdzaj temp i będziesz miała pewność.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bardzo za odpowiedź :)

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś jest nie tak :( siedzę sobie na horrorze a tu nagle ból podbrzusza, potworny :( nie taki jak na okres bo na okres mam skurcze tylko taki hmm mulący i rozchodzący się (taki mam od kilku dni)po całym podbrzuszu :( do tego zimne poty, ciemno przed oczami i gdybym już nie siedziała to chyba bym wpadła :( mówiłam mojemu M że wychodzimy bo mi słabo ale było już za późno tylko się rozwaliłam na fotelu i czekałam na ciemność albo aż przejdzie. Męczyłam się tak chwilę i zaczęło całe szczęście przechodzić :( ech dopiero co się obudziłam bo położyłam się o 6:15 ale i tak spania nie mam, chyba pójdę w tym tyg prywatnie żeby nie czekać bo nigdy mnie tak nie bolało w połowie cyklu a to nic dobrego nie wróży :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Evanlyn, moze to przez stres? Na objawy ciazowe chyba, ze wczesnie...jeszcze nawet tygodnia nie masz po owu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 10:07

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego się właśnie boje :( wątpię że przez stres, nie taki się przeżywało bez takiego "uszczerbku na zdrowiu"...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyluzuj i staraj się nie myśleć ;) Jak sie jeszcze raz powtórzy taki ból, jasne, że idz do lekarza. Jak sie nakrecasz psychicznie to rozne dziwne objawy sie pojawiaja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 10:15

missy83 lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj też tak boli tylko dużo lżej, normalnie każdą część osobno czuje - każdy jajnik, szyjkę osobno jak ma skurcze a raczej takie ukłucia no i tez ciągły uciskający ból macicy :(

Boje się że będzie z tego jakaś bida :( cytologie robiłam rok temu i wszystko było ok. Tylko ze wtedy też ostatnio byłam u gin to chyba tak czy siak czas się wybrać...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla ja tego nie biorę za objaw ciąży, nie wierzę że tak to się przechodzi jak niektóre moje znajome nawet nie wiedziały że są :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn ja mam podobny bol brzucha z tym ze mam wrazenie ze za chwile odstane okres takie ciagniecie mam w dole brzucha na srodku .

km5s8ribs34fnes6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam zwykle skurcze kilka razy na dzień przez te dwa tyg przed okresem. Teraz to czuje taki trójkącik bólu w podbrzuszu. Czułam coś będzie nie tak bo dwa dni po plamieniu po @ bolał mnie jajnik tak z 3 dni. Tez to było dziwne dla mojego cyklu

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png

Wysłany: 31 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli nadal bedziezz miala sil e bole albo bedzie cie cos niepokoilo to idz lepiej do lekarza. nie stresuj sie evanlyn

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn nie chce Cię martwić ale ja miałam takie bóle jak miałam torbiele na jajnikach. Lepiej idź do lekarza i nie czekaj na nic.

Evanlyn lubi tę wiadomość

Wysłany: 31 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miejmy nadzieje ze tk tylko stres a nie torbiel..
    ale meg ma racje jesli bole sa niepokojace lepiej isc do lekarza i miec spokoj.

a ja odrobilam zadanie domowe i tempereture zmierzylam. ale nie sadze zeby mi tk w tym cyklu pomoglo. w koncu juz raczej po owulacji (18 dzien cyklu). ale nic- bede mierzyc dalej. bede w razie czego miala porownanie przy nastepnym cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 11:23

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im dłużej będziesz sprawdzać temp i inne sygnały to będziesz miała większą wprawę i porównanie.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg0809 wrote:
    Evanlyn nie chce Cię martwić ale ja miałam takie bóle jak miałam torbiele na jajnikach. Lepiej idź do lekarza i nie czekaj na nic.
    Teraz to mnie przestraszyłaś :( w poniedziałek się zarejestruje, lepiej dmuchać na zimne. W mojej rodzinie popularne są torbiele...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png

Wysłany: 31 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    racja. tylko czemu ja taka niecierpliwa jestem.. chcialabym wiedziec wszystko odrazu.. o.O
    i te dni tak jakos wolno mijaja jak sie na cos czeka.
    eh. odskoczni mi trzeba - ogarniam sie i lece na zakupy ! ;-)

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    miejmy nadzieje ze tk tylko stres a nie torbiel..
    ale meg ma racje jesli bole sa niepokojace lepiej isc do lekarza i miec spokoj.

a ja odrobilam zadanie domowe i tempereture zmierzylam. ale nie sadze zeby mi tk w tym cyklu pomoglo. w koncu juz raczej po owulacji (18 dzien cyklu). ale nic- bede mierzyc dalej. bede w razie czego miala porownanie przy nastepnym cyklu.
    Madziarella super :) do mierzenia idzie się przyzwyczaić :) ja już ponad pół roku regularnie mierzę o 5 rano i nieraz sama się budzę bez budzika, czasem to denerwujące jest bo jak budzę się z budzikiem to często proste długie linie mi wychodziły, nieraz pół godziny przed budzikiem to jak się przewracam albo mierzę pół godziny wcześniej to już nie takie idealne :P

teraz będę miała 2 tyg przerwy od mierzenia przed moje lenistwo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 11:39

madziarella88 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn, koniecznie idz do lekarza, zeby to skontrolowac, ja mialam tez podobne dolegliwoci bolowe kilka miesiecy temu, okazalo sie, ze przyplatalo mi sie jakies zapalenie, dostalam leki przeciwzapalne i tyle, takze spokojnie :) Przede wszystkim nie czytaj na necie, na forach, nie czytaj tego! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 11:44

Evanlyn lubi tę wiadomość

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ