WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny chciałam się doradzić w pewnej sprawie :) lekarz stwierdził u mnie pco czyli z owulacja u mnie rożnie ostatnio zauważyłam ze przez 4 dni mam przezroczysty rozciągliwy śluz czy to może oznaczać dni płodne ? cykl mam różnie raz mam co do godziny raz spóźnia mi się dwa trzy dni już sama nie wiem co mam o tym myśleć , normalnie załamka tak już bym chciała mieć upragniona fasolkę

• madziarella88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za rady meg i bobitta. od jutra zaczynam mierzyc. zobaczymy :)

Meg0809 lubi tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darusiaxd5 wrote:
    Hej Dziewczyny chciałam się doradzić w pewnej sprawie :) lekarz stwierdził u mnie pco czyli z owulacja u mnie rożnie ostatnio zauważyłam ze przez 4 dni mam przezroczysty rozciągliwy śluz czy to może oznaczać dni płodne ? cykl mam różnie raz mam co do godziny raz spóźnia mi się dwa trzy dni już sama nie wiem co mam o tym myśleć , normalnie załamka tak już bym chciała mieć upragniona fasolkę
    Witaj na forum "monitoring cyklu" jest sporo dziewczyn z pcos na pewno Ci pomogą. A jeśli chodzi o śluz przezroczysty i rozciągliwy to właściwy dla ovu. Do tego sprawdzaj temp i będziesz miała pewność.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bardzo za odpowiedź :)

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś jest nie tak :( siedzę sobie na horrorze a tu nagle ból podbrzusza, potworny :( nie taki jak na okres bo na okres mam skurcze tylko taki hmm mulący i rozchodzący się (taki mam od kilku dni)po całym podbrzuszu :( do tego zimne poty, ciemno przed oczami i gdybym już nie siedziała to chyba bym wpadła :( mówiłam mojemu M że wychodzimy bo mi słabo ale było już za późno tylko się rozwaliłam na fotelu i czekałam na ciemność albo aż przejdzie. Męczyłam się tak chwilę i zaczęło całe szczęście przechodzić :( ech dopiero co się obudziłam bo położyłam się o 6:15 ale i tak spania nie mam, chyba pójdę w tym tyg prywatnie żeby nie czekać bo nigdy mnie tak nie bolało w połowie cyklu a to nic dobrego nie wróży :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Evanlyn, moze to przez stres? Na objawy ciazowe chyba, ze wczesnie...jeszcze nawet tygodnia nie masz po owu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 10:07

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego się właśnie boje :( wątpię że przez stres, nie taki się przeżywało bez takiego "uszczerbku na zdrowiu"...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyluzuj i staraj się nie myśleć ;) Jak sie jeszcze raz powtórzy taki ból, jasne, że idz do lekarza. Jak sie nakrecasz psychicznie to rozne dziwne objawy sie pojawiaja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 10:15

missy83 lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj też tak boli tylko dużo lżej, normalnie każdą część osobno czuje - każdy jajnik, szyjkę osobno jak ma skurcze a raczej takie ukłucia no i tez ciągły uciskający ból macicy :(

Boje się że będzie z tego jakaś bida :( cytologie robiłam rok temu i wszystko było ok. Tylko ze wtedy też ostatnio byłam u gin to chyba tak czy siak czas się wybrać...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla ja tego nie biorę za objaw ciąży, nie wierzę że tak to się przechodzi jak niektóre moje znajome nawet nie wiedziały że są :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn ja mam podobny bol brzucha z tym ze mam wrazenie ze za chwile odstane okres takie ciagniecie mam w dole brzucha na srodku .

km5s8ribs34fnes6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam zwykle skurcze kilka razy na dzień przez te dwa tyg przed okresem. Teraz to czuje taki trójkącik bólu w podbrzuszu. Czułam coś będzie nie tak bo dwa dni po plamieniu po @ bolał mnie jajnik tak z 3 dni. Tez to było dziwne dla mojego cyklu

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png

Wysłany: 31 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli nadal bedziezz miala sil e bole albo bedzie cie cos niepokoilo to idz lepiej do lekarza. nie stresuj sie evanlyn

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn nie chce Cię martwić ale ja miałam takie bóle jak miałam torbiele na jajnikach. Lepiej idź do lekarza i nie czekaj na nic.

Evanlyn lubi tę wiadomość

Wysłany: 31 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miejmy nadzieje ze tk tylko stres a nie torbiel..
    ale meg ma racje jesli bole sa niepokojace lepiej isc do lekarza i miec spokoj.

a ja odrobilam zadanie domowe i tempereture zmierzylam. ale nie sadze zeby mi tk w tym cyklu pomoglo. w koncu juz raczej po owulacji (18 dzien cyklu). ale nic- bede mierzyc dalej. bede w razie czego miala porownanie przy nastepnym cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 11:23

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im dłużej będziesz sprawdzać temp i inne sygnały to będziesz miała większą wprawę i porównanie.

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg0809 wrote:
    Evanlyn nie chce Cię martwić ale ja miałam takie bóle jak miałam torbiele na jajnikach. Lepiej idź do lekarza i nie czekaj na nic.
    Teraz to mnie przestraszyłaś :( w poniedziałek się zarejestruje, lepiej dmuchać na zimne. W mojej rodzinie popularne są torbiele...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png

Wysłany: 31 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    racja. tylko czemu ja taka niecierpliwa jestem.. chcialabym wiedziec wszystko odrazu.. o.O
    i te dni tak jakos wolno mijaja jak sie na cos czeka.
    eh. odskoczni mi trzeba - ogarniam sie i lece na zakupy ! ;-)

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    miejmy nadzieje ze tk tylko stres a nie torbiel..
    ale meg ma racje jesli bole sa niepokojace lepiej isc do lekarza i miec spokoj.

a ja odrobilam zadanie domowe i tempereture zmierzylam. ale nie sadze zeby mi tk w tym cyklu pomoglo. w koncu juz raczej po owulacji (18 dzien cyklu). ale nic- bede mierzyc dalej. bede w razie czego miala porownanie przy nastepnym cyklu.
    Madziarella super :) do mierzenia idzie się przyzwyczaić :) ja już ponad pół roku regularnie mierzę o 5 rano i nieraz sama się budzę bez budzika, czasem to denerwujące jest bo jak budzę się z budzikiem to często proste długie linie mi wychodziły, nieraz pół godziny przed budzikiem to jak się przewracam albo mierzę pół godziny wcześniej to już nie takie idealne :P

teraz będę miała 2 tyg przerwy od mierzenia przed moje lenistwo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 11:39

madziarella88 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn, koniecznie idz do lekarza, zeby to skontrolowac, ja mialam tez podobne dolegliwoci bolowe kilka miesiecy temu, okazalo sie, ze przyplatalo mi sie jakies zapalenie, dostalam leki przeciwzapalne i tyle, takze spokojnie :) Przede wszystkim nie czytaj na necie, na forach, nie czytaj tego! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2015, 11:44

Evanlyn lubi tę wiadomość

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ