X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja również kciukam. Miejmy nadzieje ze w tym miesiącu się zazieleni.

missy83 lubi tę wiadomość

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się, że za bardzo się nakręcam i za dużo wyobrażam... No ale zobaczymy za kilka dni :)

missy83 lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie lepiej się nie nakręcać :) ja się nakręciłam w tamtym miesiącu mimo że byłam świadoma że nie było <3 w dni płodne, jednak miałam nadzieję że coś się przestawiło. Dlatego teraz jestem bardziej sceptyczna i poczekam sobie do @ z testem :)

A teraz się modlę żeby Bozia dał mi siłę w tym wytrwać i oddaję się Jego woli :)

missy83, Ola_85 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_84 - czyli masz długie cykle, aj no fakt, to wyprzedziłam za bardzo... bo dlatego,że pomyślałam że robiłaś ten test owu tak jako test ciążowy , ja to mam krótkie cykle, tak więc ja już bym kończyła, a u Ciebie jeszcze trochę czekania.
    Przepraszam - oczywiście nie chciałam wyprzedzać faktów. Następnym razem się dopytam, niż mam błędnie interpretować.
    Ale ten pozytywny test owu to tak robiłaś w jakim celu? :-)
    Bo jak teoretycznie miałaś 16-17 dc owu to 21 dc dlaczego test owu wyszedł pozytywny? :-)

OK,mimo tego wszystkiego - oby wszystko na końcu się zazieleniało :-)
    Wszystkim życzę :-)

Evanlyn lubi tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ola, na teście owu obie kreski wyszły Ci tak samo mocne? Ja robiłam tydzień temu, ale ta druga była jasniejsza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 10:31

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Karolla :)

Karolla. lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Cześć Karolla :)

Hej :*

Dzis wizyta u lekarza?

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z ta faza lutealna przy cyklach ok 32 dniowych ile powinna trwac, albo inaczej...ile powinna trwac po owu, skoro miałam owu np 16/17 dc i czemu czasem sie wydluza?

• Vesper Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane, jasne, że bez nakręcania, ale jeśli nie macie wątpliwości odnośnie czasu swojej ovu, to testy LH po ovu działają "prawie" jak test ciążowy ;) jeśli jednak macie PCO lub tendendję do przesunięć ovu, to faktycznie warto być ostrożnym w interpretacji. Tak czy inaczej życzę Wam i całej reszcie spełnienia marzeń o macierzyństwie oraz dobrego tygodnia! :D

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    kochane, jasne, że bez nakręcania, ale jeśli nie macie wątpliwości odnośnie czasu swojej ovu, to testy LH po ovu działają "prawie" jak test ciążowy ;) jeśli jednak macie PCO lub tendendję do przesunięć ovu, to faktycznie warto być ostrożnym w interpretacji. Tak czy inaczej życzę Wam i całej reszcie spełnienia marzeń o macierzyństwie oraz dobrego tygodnia! :D

Ale test owu trzeba intepretować jak przy owu (czyli dwie mocne kreski) czy tak jak przy ciazowym (jak jest cien drugiej kreski to jest pozytywny) ?

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla moja faza lutealna wynosi w tym cyklu 14 dni jeśli miałam owulację 25.10 albo 12 jeśli miałam 27.10. Znowu 2 mies temu OF pokazało mi że trwała ona 15 dni i bądź tu mądry :(

Tak, całe szczęście miała wolny termin dzisiaj i o 20.20 idę się stresować i negliżować przed obcą kobietą :P

Tak na marginesie: wierzycie stereotypowi, że Pan gin jest lepszy od Pani gin? Czy któraś z Was chodzi do Pani? ;)

EDIT datę źle wpisałam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 11:00

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Selja Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jaśniejsza kreska wychodzi nawet 6 dni przed owu. W dniu owu dwie ciemne krechy.

Miłego tygodnia kochane moje

Ps. Ja chodzę do pani i jestem baardzo zadowolona ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 10:50

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    ten test to spontan chcialam sprawdzic czy rzeczywiscie owu u mniejuz była i zorobiłam ok 11 w poludnie i wyszedł pozytywny i zaznaczylam to na wykresie.Nie wiem co jest nie tak....dziwne
    No właśnie, z tymi testami owu to jest różnie ...
    Ja sama zaczynam obserwację cyklu poprzez testy,temp; a jak weszłam na Twój wykres i zobaczyłam zielony "+", to już chciałam jako pierwsza pogratulować :-). No teraz,by nie spalić,to będę trzymała za Ciebie ogromne kciukaski :-). A śluz też dużo mówi o odbytej owulce,bo zaznaczałaś wcześniej wodnisty i rozciągliwy, a teraz ostatnio kremowy, tak więc owulkę teraz raczej powinno się wykluczyć.
    Życzę spokojnego oczekiwania ;-) :-)

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Ale test owu trzeba intepretować jak przy owu (czyli dwie mocne kreski) czy tak jak przy ciazowym (jak jest cien drugiej kreski to jest pozytywny) ?

do tego etapu jeszcze nie dotarłam ;), ale tu masz przykład:

https://www.google.pl/search?q=test+LH+w+ci%C4%85%C5%BCy&espv=2&biw=1706&bih=862&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIl4rf27vxyAIVprNyCh0CGgyM#imgrc=4wPbldH3v0FXIM%3A

a tu rozmowę bardziej doświadczonych ;):

https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/czy-to-mozliwe-ze-testy-owu-szybciej-wykryja-ciaze-niz-ciazowe,1032.html

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam test owu jakiś tydzień temu (tydzien po owu) i obie kreski wyszły dosyć słabe, testowa troszke slabsza od kontrolnej i jak to zintepretowac? chyba negatyw?

• palma Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie szyjka nisko więc szykuje się na @
    już nie mam siły, znowu będe przez pare dni chodzila albo smutna albo wkurzona ze znowu nic

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Ja zrobiłam test owu jakiś tydzień temu (tydzien po owu) i obie kreski wyszły dosyć słabe, testowa troszke slabsza od kontrolnej i jak to zintepretowac? chyba negatyw?
    nie wiem, Karolla, myślę, że przypadki są różne :P na Twoim miejscu zrobiłabym oba testy ponownie lub na spokojnie poczekała do terminy @ (opcja bez nakrętki ;)). Tak czy inaczej mocno kibicuję! :)

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka nisko jest wtedy jak ma się wrażenie że wypada? Tak jak mówiłyśmy kiedyś "rozpulchniona"? :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja osobiście nie wiem jaka to szyjka rozpulchniona;/
    nisko bo swobodnie ją dotykam jest wyczuwalna bez problemu

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech to ja nie wiem :P

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ