Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
Faktycznie lepiej się nie nakręcać ja się nakręciłam w tamtym miesiącu mimo że byłam świadoma że nie było w dni płodne, jednak miałam nadzieję że coś się przestawiło. Dlatego teraz jestem bardziej sceptyczna i poczekam sobie do @ z testem
A teraz się modlę żeby Bozia dał mi siłę w tym wytrwać i oddaję się Jego wolimissy83, Ola_85 lubią tę wiadomość
-
Ola_84 - czyli masz długie cykle, aj no fakt, to wyprzedziłam za bardzo... bo dlatego,że pomyślałam że robiłaś ten test owu tak jako test ciążowy , ja to mam krótkie cykle, tak więc ja już bym kończyła, a u Ciebie jeszcze trochę czekania.
Przepraszam - oczywiście nie chciałam wyprzedzać faktów. Następnym razem się dopytam, niż mam błędnie interpretować.
Ale ten pozytywny test owu to tak robiłaś w jakim celu?
Bo jak teoretycznie miałaś 16-17 dc owu to 21 dc dlaczego test owu wyszedł pozytywny?
OK,mimo tego wszystkiego - oby wszystko na końcu się zazieleniało
Wszystkim życzęEvanlyn lubi tę wiadomość
synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
kochane, jasne, że bez nakręcania, ale jeśli nie macie wątpliwości odnośnie czasu swojej ovu, to testy LH po ovu działają "prawie" jak test ciążowy jeśli jednak macie PCO lub tendendję do przesunięć ovu, to faktycznie warto być ostrożnym w interpretacji. Tak czy inaczej życzę Wam i całej reszcie spełnienia marzeń o macierzyństwie oraz dobrego tygodnia!
Evanlyn lubi tę wiadomość
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
Vesper wrote:kochane, jasne, że bez nakręcania, ale jeśli nie macie wątpliwości odnośnie czasu swojej ovu, to testy LH po ovu działają "prawie" jak test ciążowy jeśli jednak macie PCO lub tendendję do przesunięć ovu, to faktycznie warto być ostrożnym w interpretacji. Tak czy inaczej życzę Wam i całej reszcie spełnienia marzeń o macierzyństwie oraz dobrego tygodnia!
Ale test owu trzeba intepretować jak przy owu (czyli dwie mocne kreski) czy tak jak przy ciazowym (jak jest cien drugiej kreski to jest pozytywny) ? -
Karolla moja faza lutealna wynosi w tym cyklu 14 dni jeśli miałam owulację 25.10 albo 12 jeśli miałam 27.10. Znowu 2 mies temu OF pokazało mi że trwała ona 15 dni i bądź tu mądry
Tak, całe szczęście miała wolny termin dzisiaj i o 20.20 idę się stresować i negliżować przed obcą kobietą
Tak na marginesie: wierzycie stereotypowi, że Pan gin jest lepszy od Pani gin? Czy któraś z Was chodzi do Pani?
EDIT datę źle wpisałamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 11:00
-
U mnie jaśniejsza kreska wychodzi nawet 6 dni przed owu. W dniu owu dwie ciemne krechy.
Miłego tygodnia kochane moje
Ps. Ja chodzę do pani i jestem baardzo zadowolonaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 10:50
Evanlyn lubi tę wiadomość
-
Ola_85 wrote:ten test to spontan chcialam sprawdzic czy rzeczywiscie owu u mniejuz była i zorobiłam ok 11 w poludnie i wyszedł pozytywny i zaznaczylam to na wykresie.Nie wiem co jest nie tak....dziwne
Ja sama zaczynam obserwację cyklu poprzez testy,temp; a jak weszłam na Twój wykres i zobaczyłam zielony "+", to już chciałam jako pierwsza pogratulować . No teraz,by nie spalić,to będę trzymała za Ciebie ogromne kciukaski . A śluz też dużo mówi o odbytej owulce,bo zaznaczałaś wcześniej wodnisty i rozciągliwy, a teraz ostatnio kremowy, tak więc owulkę teraz raczej powinno się wykluczyć.
Życzę spokojnego oczekiwaniasynek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
Karolla. wrote:Ale test owu trzeba intepretować jak przy owu (czyli dwie mocne kreski) czy tak jak przy ciazowym (jak jest cien drugiej kreski to jest pozytywny) ?
do tego etapu jeszcze nie dotarłam , ale tu masz przykład:
https://www.google.pl/search?q=test+LH+w+ci%C4%85%C5%BCy&espv=2&biw=1706&bih=862&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIl4rf27vxyAIVprNyCh0CGgyM#imgrc=4wPbldH3v0FXIM%3A
a tu rozmowę bardziej doświadczonych :
https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/czy-to-mozliwe-ze-testy-owu-szybciej-wykryja-ciaze-niz-ciazowe,1032.htmlstaramy się od września 2015
-
Karolla. wrote:Ja zrobiłam test owu jakiś tydzień temu (tydzien po owu) i obie kreski wyszły dosyć słabe, testowa troszke slabsza od kontrolnej i jak to zintepretowac? chyba negatyw?staramy się od września 2015