X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha to nie wiedziałam :) dopiero poznaje to wszystko. To może doszło do tego zapłodnienia tym bardziej ze było w bardzo dobrym czasie :)

• missy83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia90 - ok ok, donia :-), ale masz jeszcze z 10 dni do spodziewanej @. Jak będziesz tak bliżej to zsumuj swoje objawy z jednego dnia i napisz :-)

Pisz o objawach, ale raczej bliżej terminu spodziewanej @, bo tak po owulacji to czy zaciążonej czy niezaciążonej pojawiają się objawy typu na ciąże, a dlatego,że wzrasta poziom progesteronu. A że jajniki bolą,to wiadomo,że owulka,po owulcje, po stosunku i takie tam/. Mogło dojśc oczywiście do zapłodnienia - ale wcale nie musiało :-). Mógł pęknąć pęcherzyk,owulka się skończyła. A co będzie, to dopiero się wyjaśni.
    Pisz o objawach blisko spodziewanej @,to zawsze jakaś większa informacja :-)

Donia - ale nie przejmuj się tym,że tak panicznie piszesz o tych objawach,też wcześniej za wszystko szybko interpretować nieraz chciałam i tak naprawdę sensu to nie miało..

Kat - byłam na tej fioletowej stronie i faktycznie przyjemnie :-). Może wlaśnie zmiana krajobrazu z różu na fiolet dobrze by Każdej zrobiła! :-).

donia 90, Selja, madziarella88 lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    A może to przejść czy to juz pewne ze @ przyjdzie i ten cykl jest juz na straty?

Ja takie coś zauwazyłam u siebie od kiedy zaczełam się starać o potomka, że własnie mam bole miesiączkowe lekkie, a czasem mocniejsze skurcze juz krótko po owulacji. Po tym tez poznaję, że jestem już po owulce, a rwanie jajników w drugiej fazie to u mnie standard, odkąd się staram..
    Niestety wydaje mi się, ze jest to po prostu związane z tym, że wczesniej aż tak bardzo siebie nie obserwowałam i tego nie zauważałam.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika091992 wrote:
    Hej dziewczyny. Ją się staram z mężem o maleństwo już 13 cykl. Dzisiaj jestem 6 dzień po owulacji dzisiejsza moja temperatura to 37.09. W sierpniu zrobilam sobie ostatni raz badania na TSH i Prolaktyne.
    TSH - 2,413ulU/ml
    Prolaktyna - 3,59ng/ml
    Od tamtego czasu zazywam tabsy na TSH Euthyrox 50 po jednej tabletce codziennie pół godziny przed pierwszym posiłkiem.
    A na Prolaktyne Dostinex 0,5mg 1/4 tabletki dwa razy w tygodniu.
    Jak wredota do mnie zawita to sobie powtorze wyniki, ale szczerze to mam już dość tych co miesięcznych rozczarowań :-(
    witaj

Angelika091992 lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    donia90 - ok ok, donia :-), ale masz jeszcze z 10 dni do spodziewanej @. Jak będziesz tak bliżej to zsumuj swoje objawy z jednego dnia i napisz :-)

Pisz o objawach, ale raczej bliżej terminu spodziewanej @, bo tak po owulacji to czy zaciążonej czy niezaciążonej pojawiają się objawy typu na ciąże, a dlatego,że wzrasta poziom progesteronu. A że jajniki bolą,to wiadomo,że owulka,po owulcje, po stosunku i takie tam/. Mogło dojśc oczywiście do zapłodnienia - ale wcale nie musiało :-). Mógł pęknąć pęcherzyk,owulka się skończyła. A co będzie, to dopiero się wyjaśni.
    Pisz o objawach blisko spodziewanej @,to zawsze jakaś większa informacja :-)

Donia - ale nie przejmuj się tym,że tak panicznie piszesz o tych objawach,też wcześniej za wszystko szybko interpretować nieraz chciałam i tak naprawdę sensu to nie miało..

Kat - byłam na tej fioletowej stronie i faktycznie przyjemnie :-). Może wlaśnie zmiana krajobrazu z różu na fiolet dobrze by Każdej zrobiła! :-).

Czyli jednym słowem jest wszystko na dobrej drodze :) I jutro będzie lepiej bez bóli :)

• Vesper Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, Kat, spokojnie <3

Doniu, w sumie to wynika z Twoich pytań, że dotychczas mało się obserwowałaś ;) dobrze, że zaczęłaś to robić, ale tu raczej chodzi o takie niepotrzebne nakręcanie się podczas starań. Każda z nas to przechodziła, to jest tak pierwszocyklowy wirus, po którym jesteś już zaszczepiona. Poczytaj trochę o cyklu kobiecym, ale nie wmawiaj sobie objawów ciążowych od owulacji, bo implantacja zarodka następuje najwcześniej 6-8 dni po owu :P organizm dopiero w okolicy spodziewanej miesiączki zaczyna "orientować się", że coś jest nie tak ;) dziewczyny dobrze piszą, że objawy II fazy cyklu i objawy ciąży są podobne, bo tak działa progesteron ;) dlatego nie ma sensu się wcześniej nakręcać.

missy83, madziarella88, Ola_85 lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest za skrót clo? Bo dużo dziewczyn to zażywa

• missy83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia90 - a czy będzie boleć czy nie, to nie w sposób wiedzieć :-)
    Jedne mają bóle okołoowulacyjne, drugie nie mają.
    Czasem może tak być, że w jednym cyklu jest ból jajników, a w następnym nie ma.
    Ja np. miałam w tym cyklu zamiast bółu okołoowulacyjnego, to wraz ze śluzem - lekkie plamienia sygnalizujące dni płodne/owulację. A przedtem ich nie miewałam.
    Natomiast teraz...teraz jestem w trakcie przed @ i ... jak zawsze miałam bóle menstruacyjne, to teraz nic,cicho...chyba że jak się rozkręci kran,to będzie.
    Właśnie muszę sobie to zanotować i powiedzieć gin przy okazji następnej wizyty.

Donia - życzę wszystkiego najlepszego :-). Oczekiwania w spokoju :-).
    Ja to zawsze świrnięta na początku starań byłam, bo miałam pewność, że się uda - ale niestety, ciąża na zawołanie nie jest. W moim przypadku tak jest, jeżeli chodzi o drugie dziecko. Bo pierwsze dziecko, to udało się spłodzić już w drugim cyklu starań, ale było to z ... 6 l. temu ;-).

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    donia90 - a czy będzie boleć czy nie, to nie w sposób wiedzieć :-)
    Jedne mają bóle okołoowulacyjne, drugie nie mają.
    Czasem może tak być, że w jednym cyklu jest ból jajników, a w następnym nie ma.
    Ja np. miałam w tym cyklu zamiast bółu okołoowulacyjnego, to wraz ze śluzem - lekkie plamienia sygnalizujące dni płodne/owulację. A przedtem ich nie miewałam.
    Natomiast teraz...teraz jestem w trakcie przed @ i ... jak zawsze miałam bóle menstruacyjne, to teraz nic,cicho...chyba że jak się rozkręci kran,to będzie.
    Właśnie muszę sobie to zanotować i powiedzieć gin przy okazji następnej wizyty.

Donia - życzę wszystkiego najlepszego :-). Oczekiwania w spokoju :-).
    Ja to zawsze świrnięta na początku starań byłam, bo miałam pewność, że się uda - ale niestety, ciąża na zawołanie nie jest. W moim przypadku tak jest, jeżeli chodzi o drugie dziecko. Bo pierwsze dziecko, to udało się spłodzić już w drugim cyklu starań, ale było to z ... 6 l. temu ;-).

To życzę Ci również wszystkiego dobrego :*

missy83 lubi tę wiadomość

• Demeter Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bóle, srule, dupule...wzdęcia i pierdnięcia oto nasza zmora co cykl. Faktycznie trzeba się do tego po prostu przyzwyczaić i olać to.

donia 90, missy83, Ola_85 lubią tę wiadomość

Demeter
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    Bóle, srule, dupule...wzdęcia i pierdnięcia oto nasza zmora co cykl. Faktycznie trzeba się do tego po prostu przyzwyczaić i olać to.

Haha teraz to padłam. Masz rację, od jutra mam to w ... i tylko czekać na cud w formie bety i dwóch kreseczek :)

missy83 lubi tę wiadomość

• Demeter Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia to Clostilbegyt. Lek, którym jest przepisywany osobom, które mają problemy z wystąpieniem owulacji np. przy pcos.

Demeter
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika091992 wrote:
    Hej dziewczyny. Ją się staram z mężem o maleństwo już 13 cykl. Dzisiaj jestem 6 dzień po owulacji dzisiejsza moja temperatura to 37.09. W sierpniu zrobilam sobie ostatni raz badania na TSH i Prolaktyne.
    TSH - 2,413ulU/ml
    Prolaktyna - 3,59ng/ml
    Od tamtego czasu zazywam tabsy na TSH Euthyrox 50 po jednej tabletce codziennie pół godziny przed pierwszym posiłkiem.
    A na Prolaktyne Dostinex 0,5mg 1/4 tabletki dwa razy w tygodniu.
    Jak wredota do mnie zawita to sobie powtorze wyniki, ale szczerze to mam już dość tych co miesięcznych rozczarowań :-(
    Angelika - witaj :-)
    To dobrze,że masz sprawdzone hormony i próbujesz je wyrównać do przyzwoitego poziomu.
    Ja nie brałam żadnych leków na zbijanie..a w lato miałam TSH tak własnie powyżej 3, a potem powyżej 2 .. we wrześniu badałam i wyszło nieco trochę ponad 1. Czyli bez zarzutu. Reszta tarczycowych i p-ciał również normatywnie OK. Jednak robiłam w innym laboratorium. Myślę,by powtórzyć teraz niedługo TSH,prolaktynę i prog.
    Bo strasznie mnie martwią te plamienia przed @.

Miłego pisania na forum oraz.... powodzenia w tym cyklu :-)
    Jak Każda - nie lubimy rozczarowań.
    Ja chyba zaczęłam już bardziej przyjmować na klatę...choć nie ukrywam, że boli najbardziej ta niepewność - dlaczego się nie udaje,mimo dobrych wyników,mimo zielonego światła od gina... No i to rozczarowanie,to taka norma w co kolejnym nieudanym cyklu...

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    Donia to Clostilbegyt. Lek, którym jest przepisywany osobom, które mają problemy z wystąpieniem owulacji np. przy pcos.

Chryste ale napisałam jak ostatni analfabeta. Piszę z telefonu wybaczcie;)

Demeter
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor :) Ale tu burze i wichury :D

p19uskjoxacp4928.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane informuje Was ze jestem w szpitalu na ginekologii :( nie dałam rady juz chodzić i teściowa wezwała karetkę. Po kroplowce mi lepiej. Będę miała jeszcze oprócz tej dwie. Jutro badania ale dzisiaj już mi powiedział lekarz ze jest malusienki pęcherzyk i jeśli mówię prawdę ze jestem w ciąży to jest moje maleństwo :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej biedactwo:( Trzymaj sie <3 Wiadomo od czego tak sie stalo?? Duzo duzo duuuuzo zdrowka <3 <3 <3

p19uskjoxacp4928.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn - dużo zdrooowia, jejku, to chyba jakieś niezłe przemęczenie. Wypoczywaj.
    A co tam lekarz powiedział,jeżeli chodzi o Twoje złe samopoczucie?
    Cieszę się, że ciąża potwierdzona - niech zdrowo dzidzia rośnie i niech przyszła mamuśka nabiera sił ! :-)

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za to leczę sobie nieudany cykl zajadając o tej porze duży cukierek ciągnącej się krówki... Wiem , że nie zdrowo, ale najłatwiejszy sposób leczenia doła.. heh ;-)
    Zaraz do łazienki i spać;
    jeszcze tylko poczytam trochę

Dobranoc, kolorowych <3

madziarella88 lubi tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn, kochana <3 zdrowia życzę! kuruj się szybko i wracaj do nas zdrowa <3!

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ