Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tak przycichlo? wpadłam i od razu cisza zapanowala ;-)

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Co tak przycichlo? wpadłam i od razu cisza zapanowala ;-)
    ja wrocila z przedszkolaz synkiem

km5s8ribs34fnes6.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    ja wrocila z przedszkolaz synkiem
    A ja po pracy ale padnieta jestem,smetnie tak za oknem ze nic się nie chce.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Nitka88 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim staraczkom oj dluugo mnie tu nie bylo ile czytania.. Odpuscilam sobie ciagle sledzenie ze wzgledu na dluugi poprzedni cykl najprawdopidobniej bezowulacyjny ale teraz drugi cykl i kolejna szansa :D Tym dziewczynom ktore w najblizszym czasie testuja powodzenia a i Kat serdeczne gratulacje niech dzidzia rosnie zdrowo! ;)

614f516043.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    missy83 chyba jestes po terminie @ jak sprawy sie maja u ciebie??

Hej hej :-)
    Miło,że pytasz - no u mnie tak,że dziś pół dnia jeszcze miałam nadzieje,że mi to plamienie przechodzi i nie zmienia się w małe krwawienie, ale niestety...chyba tak sie dzieje...a już mi w głowie jakieś "zagnieżdżanie" siedziało ;-)
    A dlaczego podejrzewałam?
    Bo rano zmierzyłam tempkę i wciąż wysoko, 36,80. Ale jak widać temp może być złudna...przynajmniej w moim przypadku,jak mam przed @ jakieś plamienia,które naprawdę wprawiają w zakłopotanie :-(.

Evanlyn wrote:
    Missy chyba jeszcze śpi :P a jak u Ciebie sprawy Ola? Jak się czujesz?

Hej :-). Nie spałam już od 6:30, zmierzyłam tempkę i tak siedziałam sobie i dumałam, potem obowiązkami musiałam się zająć...

Rano patrzę na temp, wysoka, nie spada; krwawienie miesiączkowe się jeszcze nie zaczęło...plamienie zanikało...8-o, no to ja już zmieniłam myślenie na inne tory! Ale... niestety niedawno po powrocie do domu widzę,że jednak już plamienie w małe krwawienie się zamienia..i eh, narazie już sama nie wiem,czy na OF robić jeszcze plamienie czy już nowy cykl.

POZA tym, senna jestem jak cholercia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 16:25

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Witajcie no i chyba zegnajciee...
    Nie pisałam w sumie za bardzo dzisiaj bo zle sie czuje od samego rana a nawet nocy w sumie nie ważne.
    Ogólnie grubo zastanawiam sie nad usunieciem konta...
    Nie wiem jakos tak ( przepraszam za wyrażenie) hujowo się czuje dawajac wam jakies rady.
    Chwilami mam wrażenie jakbym sie za bardzo tutaj panoszyła jakbym wszystko najlepiej wiedziala ....
    Wchodze ludzi opierniczam a nawet nie spojrze z ich strony...jestem zlym czlowiekiem... nikt inny tak nie robi i nie wiem czy dobrze w ogole ze sie wtedy odzywam.
    mam taki charakter i nie lubie ludziom wciskac bajeczek i sciemiac i dlatego tak trudno jest mi sie powstrzymac aby trzymac jezyk za zebami.
    Chyba tutaj nie pasuje.
    Lepiej bedzie jak zostaniece bezemnie i moze wtedy bedzie wam sie lepiej gadalo.
    Przepraszam.

Wczoraj przeczytałam co nasza koleżanka Kat tutaj napisała (jeszcze nie skomentowałam ;-)), o tym - że "nie pasuje do forum,bo opieprza",czy jakoś tak, a ja jestem zupełnie innego zdania - zauważyłam,że się tutaj dobrze Kat czujesz,a i też to Twoje trzymanie ręki na pulsie i taka bystrosć w wypowiedziach bardzo się przydają, bo większość kobiet załamuje się staraniami, a na Twoim przykładzie, Bobitty - stałych bywalczyń tego forum - widać,że staraniami się nie należy załamywać. Potwierdza to Wasze zaciążenie :-). Warto być szczerym, ja sama jestem szczera i lubię ludzi szczerych - a jak ktoś się czuje zmęczony czasem forum,to warto odsapnąć na kilka dni nawet, albo rzadziej wchodzić ; nie jest jakiś przymus przecież spędzać tutaj kilku godzin dziennie :-) Jak następuje zmęczenie materiału - to można zrobić break.
    Jak Kat się dobrze czujesz tutaj na forum - to nie musisz usuwać konta.
    Zresztą widać - jaką DOBRĄ DUSZYCZKĄ tego forum jesteś :-)

Vesper, anusia24, katsuyoshi lubią tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Hej :- krwawienie miesiączkowe się jeszcze nie zaczęło...plamienie zanikało...8-o, no to ja już zmieniłam myślenie na inne tory!
    jak się upewnisz, ze w ciąży nie jesteś, to na wywołanie wilka z lasu (okresu) pomaga napicie się winka czerwonego:)

missy83 lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Wczoraj przeczytałam co nasza koleżanka Kat tutaj napisała (jeszcze nie skomentowałam ;-)), o tym - że "nie pasuje do forum,bo opieprza",czy jakoś tak, a ja jestem zupełnie innego zdania - zauważyłam,że się tutaj dobrze Kat czujesz,a i też to Twoje trzymanie ręki na pulsie i taka bystrosć w wypowiedziach bardzo się przydają, bo większość kobiet załamuje się staraniami, a na Twoim przykładzie, Bobitty - stałych bywalczyń tego forum - widać,że staraniami się nie należy załamywać. Potwierdza to Wasze zaciążenie :-). Warto być szczerym, ja sama jestem szczera i lubię ludzi szczerych - a jak ktoś się czuje zmęczony czasem forum,to warto odsapnąć na kilka dni nawet, albo rzadziej wchodzić ; nie jest jakiś przymus przecież spędzać tutaj kilku godzin dziennie :-) Jak następuje zmęczenie materiału - to można zrobić break.
    Jak Kat się dobrze czujesz tutaj na forum - to nie musisz usuwać konta.
    Zresztą widać - jaką DOBRĄ DUSZYCZKĄ tego forum jesteś :-)
    Dziekuje za te słowa :)
    Wiele dla mnie znaczą <3

To pewnie było moje napiecie przed miesiączkowe hahaha :D

missy83, Vesper lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin zobaczył badanie i stwierdził że mąż ma bardzo niska ilość plemników ale ze szansa zawsze jest mimo wszystko. Dał mi jakiś suplement żeby kupić bo ten co bierze od paru dni to niby nie fajny. I się pytał ile w tyg serduszkujemy a ja ze teraz tylko przed owu, w jej trakcie i po 2 dni a on ze to za mało i powinno się co 2-3 dni i wtedy szanse na ciążę są większe bo aż 80 %. No a ze mną to tak: pęcherzyk pękł, ciałko żółte jest i endometrium 8 mm. Ten nowy gin ( musiałam iść do innego bo mój u którego byłam 2 razy dzisiaj nie przyjmował) powiedział ze macica ma inny kształt w kształcie łuka.Co o tym sądzicie?

• missy83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuula - no kurczaczek... wino czerwone wypiłam w piątek ;-). A to dlatego,że już zaczęłam czuć,że poczatki @.
    No cóż - nie czarujmy się :-D . Ja to zawsze jednak mam nadzieję dopóki nie rozkręci mi się na dobre miesiączka.
    A to dlatego,że ...w pierwsze donoszonej ciąży miałam krwawienia - fakt, że w 9 i 10-11 tc,nie na samym początku, ale ... no nie zapowiadały najlepszego... a jednak, nic nie zagroziło syneczkowi. Był to po prostu wielki krwiak.
    Jednak...mam już po dziurki na serio tych wszystkich plamień przedokresowych... bo mnie tylko dobijają - nie wiadomo,czego się spodziewać.
    Najlepiej po prostu jak ich nie ma! ;-)

Kat - No hormony szaleją :-D :-D :-D.
    Zmęczenie bierze i te sprawy. Zdróóówka życzę i spokoju :-). Relaksiku, w tym błogim stanie :-)

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje Kochane :) mój M dzisiaj w Warszawie i wróci dopiero jutro wieczorem :) zrobiłam sobie krótką drzemkę ;)

Ola_85 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missy przykro mi :( przydałoby Ci się winko mojego teścia - jest takie pyszne, niewinne i bardzoo poprawia humor :)

Zuzanna powodzenia w klinice :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia, gin wydaje się rozsądny. Mnie też ginka mówiła, że seks co 2-3 dni, ale są tacy, co uważają, że nawet codziennie w czasie ovu. Chodzi o to chyba, żeby plemniki były "świeże". Endometrium mogłoby być ciut grubsze (jedz orzechy brazylijskie ;)).
    A o łukowatej macicy nic nie wiem, popytaj jeszcze inne dziewczyny.

Kat, Evanlyn <3

Missy - zdrowia!

Evanlyn, Selja lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Donia, gin wydaje się rozsądny. Mnie też ginka mówiła, że seks co 2-3 dni, ale są tacy, co uważają, że nawet codziennie w czasie ovu. Chodzi o to chyba, żeby plemniki były "świeże". Endometrium mogłoby być ciut grubsze (jedz orzechy brazylijskie ;)).

Kat, Evanlyn <3

Missy - zdrowia!
    Ja tam wolałam dmuchać na zimne i <3 było codziennie przez płodne :) ale to chyba zależy tez od plemników? chyba

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane <3 :)

Daje wam linka na fioletową strone . chcialabym uslyszec od osob ktore jeszcze nie widzialy opinie o stronie powitalnej.

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/lipcowe-mamusie-2016,8804,1.html

Ogólnie też informuje że kazda zaciązona jak i kazda przyszla jest tam mile widziana nie wazne jaki miesiac porodu bedziecie mialy .
    Chce stworzy fajna zgraną grupe z osobami z ktorymi tutaj poznałam :D

madziarella88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:

Kat, Evanlyn <3

Missy - zdrowia!

Gin powiedział ze endometrium jest dobre bo powinno być 5-7 mm a mam 8. A Twoim zdaniem to jakie powinno być?

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, za ciszę, ale intensywny weekend za mną, dobrze że dziś i jutro mam urlop.. U mnie bez zmian, czekam na @ i postanowiłam, że nie pójde na tą laparoskopiee w tym grudniu, nie chce miec swiat z glowy - w sensie ze musze sie w pelni czuc dobrze, wiec w grudniu sobie odpuszczamy poprostu ;)

f2w33e3khxcaayjq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kurde do @ mam jeszcze 11-12 dni a mam chwilami ból ale mniejszy jak do zbliżającej się @ ale to o wiele za wcześnie. Czy wiecie co jest? Miała któraś tak z Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 18:38

• Demeter Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    Dziewczyny kurde do @ mam jeszcze 11-12 dni a mam chwilami ból ale mniejszy jak do zbliżającej się @ ale to o wiele za wcześnie. Czy wiecie co jest? Miała któraś tak z Was?

Może pms cię chwyta. Takie bóle często się zdarzają. Jedne mają drugie nie. Ja zawsze cierpiałam na straszna pms ale odkąd zaczęła pić inofolic jak ręką odjął.

Demeter
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    Może pms cię chwyta. Takie bóle często się zdarzają. Jedne mają drugie nie. Ja zawsze cierpiałam na straszna pms ale odkąd zaczęła pić inofolic jak ręką odjął.

Ale ja nigdy tego nie miałam. To za wcześnie na pms. A to mogą być skutki zapłodnienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 19:08

Ola_85 lubi tę wiadomość

‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ