Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEvanlyn wrote:Margaretta ja cały dzień leżę w łóżku i tylko wycieczki do toalety robię
Dzisiaj juz chodze i robie obiadek i wlasnie herbatke sobie zrobiłam..
Niestety na lezenie moge sobie pozwolic jak maly spi np teraz ale robie obiad wiec odpada.
Mój w pracy wiec nie moge za bardzo leniuchowac jak te 4 dni kiedy mial wolneEvanlyn lubi tę wiadomość
-
aj, Wy szczęściary ciążowe
Donia trochę mało plemników w nasieniu, parametr obnizony sporo norma masz powyżej 39 mln w nasieniu oddanym do badania, a w tym badaniu są tylko 4,6 mln plemników w całej próbce. Ale najlepiej iść się podpytać do działu Męskie sprawy.
Doniu czy ten męzczyzna pali papierosy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 13:52
katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadziuuuula wrote:aj, Wy szczęściary ciążowe
Donia trochę mało plemników w nasieniu, parametr obnizony sporo norma masz powyżej 39 mln w nasieniu oddanym do badania, a w tym badaniu są tylko 4,6 mln plemników w całej próbce. Ale najlepiej iść się podpytać do działu Męskie sprawy.
Doniu czy ten męzczyzna pali papierosy? -
to bardzo źle, niech rzuci;)
Mojemu kazałam rzucić bo miał niezbyt tez dobre wyniki, blisko normy, ale jednak według mojego gina słabe.
Ja tak Donię z ciekawości pytam, bo jestem po prostu zainteresowane czy papierosy mają az taki wpływ.katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadziuuuula wrote:aj, Wy szczęściary ciążowe
Doniu czy ten męzczyzna pali papierosy?
Mój nie pali. Ma akurat je ruchliwe i norma jest. Czyli małe są szanse na zajście?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 14:31
-
nick nieaktualnyMadziuuuula wrote:to bardzo źle, niech rzuci;)
Mojemu kazałam rzucić bo miał niezbyt tez dobre wyniki, blisko normy, ale jednak według mojego gina słabe.
Ja tak Donię z ciekawości pytam, bo jestem po prostu zainteresowane czy papierosy mają az taki wpływ.
A problemow z plemnikami raczej nie ma skoro tak zaskakujemy szybko -
nick nieaktualny
-
Dzien dobry dziewczynki. Oststnio się nie odzywalam. Troche sobie musiałam odetchnąć i zebrac sily.Czekam na meza-jesli wroci wcześniej to pojedziemy do kliniki jeszcze dziś zapisac się do programu in vitro a jeśli nie dziś to jutro. Zawsze to lepiej zaklepać kolejke bo już na pewno mase ludzi chętnych jest. Troche emocje minely wiec się już tak nie nakręcam. Zapiszemy się aw międzyczasie może cos się wydarzy po drodze , nic nie jest przesadzone.
Evanlyn lubi tę wiadomość
ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
Donia no te wyniki nie są najlepsze, bo ogólnie jest mało plemników w ejakulacie, a trzeba brac pod uwagę, że z tego 4,6mln tylko 15 % jest prawidłowo zbudowanych i z tych 4, 6 mln tylko 33 % wykazuje ruch postępowy, na ten przykład u mojego było to 66 %. Bo wazny jest ten ruch postepowy anie całkowity, bo niektóre plemniki potrafią się np. cofać albo kręcić w miejscu, zamiast pędzic do komórki jajowej.
Ale taka jest prawda, że do zapłodnienia jest potrzebny 1 plemniki. 1 plemnik.
Więc jak jest plemnik i owulacja to zawsze jest szansa na zapłodnienie.
No ale te wyniki bym na pewno jakoś u lekarza jeszcze przegadała. Bo na penwo da się jakoś poprawić parametry. -
zuzanna wrote:Dzien dobry dziewczynki. Oststnio się nie odzywalam. Troche sobie musiałam odetchnąć i zebrac sily.Czekam na meza-jesli wroci wcześniej to pojedziemy do kliniki jeszcze dziś zapisac się do programu in vitro a jeśli nie dziś to jutro. Zawsze to lepiej zaklepać kolejke bo już na pewno mase ludzi chętnych jest. Troche emocje minely wiec się już tak nie nakręcam. Zapiszemy się aw międzyczasie może cos się wydarzy po drodze , nic nie jest przesadzone.