Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
hejka. poszlam do pracy, pare godzin mnie nie bylo i juz milion stron naskrobaly
missy ja tak jak ty mimo krwawienia zawsze mam nadzieje ze moze sie nie rozkeci, ze moze implantacja.. szkoda ;( pij winko puki mozesz- byc moze w nastepnym cyklu juz bedziesz musiala sie powstrzymac. tak jak mowie ! do konca roku sie uda! lepek do gory !
kat - z tego co widze jestes jedna z nielicznych osob tutaj ktora nie boi sie szczerze mowic co mysli! a tego tu potrzeba, to sie ceni !
mam nadzieje ze i mnie uda sie za niedugo dolaczyc do watku ktory stworzylas
evanlyn! oszczedzaj sie i wypoczywaj ! mam nadzieje ze szybko wrocisz do domku. zdrowka dla ciebie i fasolki ;*
ola i anusia jestem obrazona ! mialyscie z testem poczekac razem ze mna do czwartku ;p tak czulam ze cierpliwosci wam nie wystarczymissy83, Ola_85, anusia24 lubią tę wiadomość
-
Hej,
u mnie niziny już...zdecydowanie ten problem z kilkudniowym brudzeniem przed @ będę musiała omówić z lekarzem gin. (już się zastanawiam,czy nie iść znów do innego)... Jestem osłabiona psychicznie, dziś nie mogłam rano ukryć już mojego smutku przed moim m. ... Może nie smuci mnie aż tak bardzo,że się nam nie udało, ale bardzo mnie martwią te długie plamienia, a @ się nie rozkręca... że jest jednak nierozwiązany problem..
To życzę samego zdrówka dla wszystkich staraczek i oczywiście dla zaciążonych przyszłych mam - podwójnie!
Mam nadzieję,że powoli, a może i nawet niebawem, i na nas starające się przyjdzie ten błogosławiony czas. ... .
EDIT:
Evanlyn - jak samopoczucie,jesteś jeszcze w szpitalu na oddziale gin.?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 09:35
synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
nick nieaktualny
-
Evanlyn wrote:Kochane informuje Was ze jestem w szpitalu na ginekologii nie dałam rady juz chodzić i teściowa wezwała karetkę. Po kroplowce mi lepiej. Będę miała jeszcze oprócz tej dwie. Jutro badania ale dzisiaj już mi powiedział lekarz ze jest malusienki pęcherzyk i jeśli mówię prawdę ze jestem w ciąży to jest moje maleństwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 09:18
-
madziarella88 wrote:
ola i anusia jestem obrazona ! mialyscie z testem poczekac razem ze mna do czwartku ;p tak czulam ze cierpliwosci wam nie wystarczy
-
Evanlyn kochana trzymaj się! Skąd te bóle? Znowu ta cysta? Wszystko będzie dobrze:)
Missy myślę,że dobrze by było zrobić badania hormonalne, przynajmniej ja bym tak zrobiła ale nie tylko progesteron tylko caĺy komplet.
Twoje plamienia moim zdaniem wymagają leczenia. Przy tak niskim progesteronie są nikłe szanse na ciążę, no chyba że będziesz ewenementem, czego ci życzę.
Ja jeszcze kilka miesięcy temu też plamiłam przed okresem ale góra dwa dni. Miałam okropny pms i skrzepy podczas miesiączki. Odkąd odstawiłam Cukier i zaczęłam pić inofolic- jak ręką odjął
Teraz zero pmsu, boli tylko dzień przed a nawet dopiero w dniu, temperatura wyższa w drugiej fazie (a wcześniej była taka sobie) i zero skrzepów a i cykl mi się wydłużyl o dwa dni. Nie wspomnę o lepszym samopoczuciu.
Co do lekarzy to bierz na nich poprawkę, ile ja już konowałow na swojej drodze spotkałam. Dzięki ich intelektualnej indolencji wiem więcej na temat zdrowia, niż bym chciała.missy83 lubi tę wiadomość
Demeter -
missy83 wrote:Anusia - weszłam sobie na Twój wykresik.
Masz tylko jednodniowe krwawienie miesiączkowe? Co gin na to powiedział?
Powodzenia w następnym testowaniu
Kiedys mi sie zdarzylo miec wlasnie takie ciemne plamienia zamiast okresu, ale nie bylam z tym u lekarza. W sumie tylko raz to wystapilo wiec juz nawet o tym zapomnialam, ale bardzo mozliwe ze to moze miec jakis zwiazek z hormonami, wiec mysle ze musisz wziać się za leczenie, jak nie u tego lekarza to u innego... Duzo zdrowkamissy83 lubi tę wiadomość
-
Demeter,Vesper - dziękuję za wsparcie . Ja wiem,że niektórzy lekarze podchodzą do tego problemu plamień różnie. Mówią,że problemu nie ma, a przecież jest. ..
Badania hormonalne - cały pakiet,chętnie powtórzę..może dadzą jakiś obraz tego,dlaczego tak się nieciekawe na przełomach cyklów dzieje.
Słyszałam już dużo o tym Inofolicu, cukier wcześniej zredukowałam (podczas ostatnich starań,jednak od niedawna,przed spodziewaną @, znów zaczęłam podjadać słodkie...za słaba wola).
Vesper pisałaś mi o niepokalanku Swansona,możliwe,że także bym spróbowała.
Spytam się przy okazji wizyty u gina,czy mogę i brać Inofolic i niepokalanek..
Już sama nie wiem,czy isć do tego samego gina,czy do innego. Ileż będę zmieniać..
Aktualnie zażywam Actifolin - kwas foliowy z dwiema aktywnymi formami. Polecony przez aktualnego gin.
Castagnusa przestałam brać od 2.11.
No cóż...zobaczymy jak to będzie...wiecie,że to tak boli,że lekarz daje zielone światło na starania,nic sobie z moich plamień i niskiego prog.nie robi...a ja teraz się nie potrzebnie załamuję tym wszystkim,że nie leczę się w tym kierunku . A się takiemu ginkowi płaci...i za badania płaci... ehhh...
Dziewczyny, również życzę Wam zdrówkaVesper lubi tę wiadomość
synek ur. 18.08.2016
-
Anusia - ok ok, już wszystko wiem
Bo w sumie niektóre kobiety także mają skąpe @ i mimo tego udaje się im zachodzić. Bo pewnie głównie to o owulacje chodzi, a nie o menstruacje. Ale ponoć jaki wygląd ma @ to też jest ważne. Giny przecież zawsze pytają..: jaką ma Pani miesiączkę, ile trwa.
Szkoda tylko,że niektórzy nie dają od razu leków na te plamienia.
Tak bym miała już spokój psychiczny w staraniach...
Dzięki za wsparcie.
:-*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 10:07
anusia24 lubi tę wiadomość
synek ur. 18.08.2016
-
nick nieaktualnymissy83 wrote:Anusia - ok ok, już wszystko wiem
Bo w sumie niektóre kobiety także mają skąpe @ i mimo tego udaje się im zachodzić. Bo pewnie głównie to o owulacje chodzi, a nie o menstruacje. Ale ponoć jaki wygląd ma @ to też jest ważne. Giny przecież zawsze pytają..: jaką ma Pani miesiączkę, ile trwa.
Szkoda tylko,że niektórzy nie dają od razu leków na te plamienia.
Tak bym miała już spokój psychiczny w staraniach...
Dzięki za wsparcie.
:-*
Missy, mój ostatni "okres" to było plamienie 5 dni śluzu zabarwionego krwią.. jedynie rano było trochę więcej "normlanego zjawiska". Nawet nie musiałam mieć wkładek.. Teraz biorę duphaston, zostało 5 tabletek i zobaczymy - @ albo ciąża... jeśli @ to ciekawa jestem w jakiej postaci..
też planuję zrobić badania... a ja zamiast inofolicu biorę inofem (ten sam skład, inny producent inna cena) jedynie co mogę o nim powiedzieć, to że było mi bardzo.. mokro!missy83 lubi tę wiadomość
-
owu - dziękuję za rady :-* . Powodzenia i trzymam kciuki za Ciebie
Ola_85 - co ma być to będzie...
Co nas nie zabije,to wzmocni..
Wiadomo, te rozczarowania to bolą,ale trzeba się podnosić i ... znów działać, wierzyć, że się uda.
Ola - ja trzymam wciąż kciuki za Ciebie, nic nie nakręcając,oczywiście. Bo każdy ma nadzieję,do samego końca.Ola_85 lubi tę wiadomość
synek ur. 18.08.2016
-
dziewczyny ! nie wytrzymalam zrobilam test przed chwila. .
wyszedl mi rozowy cien ale widoczny golym okiem.
nie wiem jak wstawiac tu zdjecie bo bym wam pokazala.
nie wie. czy odbierac ten test za pozytywny czy nie..
zeswiruje zaraz !!!katsuyoshi, missy83, owu, anusia24, Vesper, Ola_85 lubią tę wiadomość