Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
Pietruszka,
Też myślę, że skoro wyniki krwi są dobre i lekarz dał zielone światło na pozostanie w domu, to poczekaj jeszcze tydzień. Przykro mi, że tak Cię boli...
Malutka, współczuję przestymulowania! okropne! mam nadzieję, że luttagen szybko pomoże Ci wrócić do normy! A co do HSG to słyszałam, że niektórzy gini zalecają to przed zrobieniem stymulacji. Powiem Ci, że gdybym miała możliwość przebadania się tak gruntownie na NFZ to bym nie marudziła
Pietruszka, Anusia,
Dzięki za otuchę. Ja uważam tak samo - że to nasza sprawa i że dorośliśmy do decyzji, a dzieci rodziły się i wychowywały w trudniejszym warunkach niż my mamy... po prostu zdołowało mnie to, że moje wielkie pragnienie zostało tak "spłaszczone" i w sumie "zakwestionowane", bo, bo, bo... (wpisać dowolne...)
wiecie to trochę taka sytuacja, jakbyście powiedziały bliskiej osobie
- jestem w ciąży
a ona odpowiedziała
- oszalałaś!
i wtedy cała radość w danej chwili ulatuje...
dzięki za wsparcieanusia24, Selja, missy83 lubią tę wiadomość
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
Anulka:
jeśli się kochacie i kochaliście w tamtym momencie to czemu nie? Ja wyszłam za mąż 2 miesiące temu, tuż po studiach i też niektórzy patrzą na mnie jak na dziwadło, pytają, czemu wolę domowe ognisko od ślepego poszukiwania pracy...
Vesper:
rozumiem, to chyba najgorsze, czego można było by się spodziewać po bliskiej osobie, ale nie martw się, jeśli chcecie dziecka to Wasze pragnienia są ważniejsze i to co macie w głowie.anusia24, Vesper, missy83 lubią tę wiadomość
-
Niektóre decyzje dobrze jest przyspieszyć ze względów praktycznych i ja to rozumiem, nic w tym dziwnego.
To gratuluję i życzę szybkiej obrony, ja skończyłam studia w tym roku w czerwcu a bronić też się pewnie będę w lutym ^^(pracowałam 3 miesiące na 2 zmiany i olałam pracę mgr)
Oj tak, zdrowie jest najważniejsze... najgorsze, że ta wszechogarniająca chemia nie sprzyjaanusia24 lubi tę wiadomość
-
No wlasnie z jednej strony chemia, z drugiej strony ciągłe stresy... i te zdrowko niestety podupada Ach zobacz... Moze jeszcze razem bedziemy przezywac obrone W takim wypadku i ja Tobie zycze powodzenia z mgr bo napewno sie przyda, a i przydaloby sie ja miec jak najszybciej z glowy
-
maluutka90 wrote:Dziewczyny jestem po wizycie u nowego gina pomimo że dziś 1 d.c i całe szczęscie że poszłam, bo uwaga mam torbiel 6cm zajęła praktycznie cały jajnik. Zostałam przestymulowana i uwaga, owulacja pewnie wystąpiła tylko później i stad się zrobiła torbiel, którą poprzedni lekarz nie zauwyażył. I generalnie wogóle trafiłam na super Lekarza, który wierzę że mi pomoże a nie będzie faszerować lekami jak królika dropsami... Poza tym są inne leki a laparo i hsg to już ostateczność.. Ale na to wszystko znów jest potrzebny czas.. Jestem załamana bo kolejny miesiąc mamy w plecy, bo dostałam lutagen czy jakos tak na wchloniecie tej torbieli i zobaczymy oby nowy rok dał nam nowe szanse ale powoli opadam z sił...
wiem, że zaraz zostanę zliczowana za to, że smęcę ale naprawdę aktualnie nie potrafię się cieszyć bo ciągle pod górkę.Bobitta
-
Vesper wrote:
wiecie to trochę taka sytuacja, jakbyście powiedziały bliskiej osobie
- jestem w ciąży
a ona odpowiedziała
- oszalałaś!
i wtedy cała radość w danej chwili ulatuje...
dzięki za wsparcie
wiem o czym mówicie !!! sama spotkałam się z komentarzami niemiłymi typu : a wy kiedy myślicie o dziecku, może już najwyższy czas.
co ludzi to obchodzi. nie rozumiem ...anusia24, Vesper, missy83 lubią tę wiadomość
Bobitta
-
Hej dziewczyny ))) myślicie że ovufriend może wyznaczyć owulacje pomimo późnego rozpoczęcia mierzenia temp? Bo ja zaczęłam mierzyć w 19dc i nie wiem czy komputer po prostu nie wyznacza owu bo za późno czy ten cykl jest stracony bo bez owulacji
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
palma wrote:Hej dziewczyny ))) myślicie że ovufriend może wyznaczyć owulacje pomimo późnego rozpoczęcia mierzenia temp? Bo ja zaczęłam mierzyć w 19dc i nie wiem czy komputer po prostu nie wyznacza owu bo za późno czy ten cykl jest stracony bo bez owulacji
palma lubi tę wiadomość
-
palma wrote:Evanlyn dzięki bardzo :* tak się właśnie kończy moja ciekawość, ale mam nauczkę ze jak planowałam nie mierzyć temp to mam tego nie robić to końca cyklu
palma lubi tę wiadomość
-
Ola_85 wrote:Ja zjadlam sniadanie i pije kawke z syropem o smaku toffi :)Strasznie zmarzłam jak odprowadzilam synka do przedszkola.
Ooo musze kiedyś spróbować z takim syropem możesz mi powiedzieć jaki to? pijesz z taką zwykłą parzoną kawą?Ola_85 lubi tę wiadomość
-
maluutka90 wrote:Dziewczyny jestem po wizycie u nowego gina pomimo że dziś 1 d.c i całe szczęscie że poszłam, bo uwaga mam torbiel 6cm zajęła praktycznie cały jajnik. Zostałam przestymulowana i uwaga, owulacja pewnie wystąpiła tylko później i stad się zrobiła torbiel, którą poprzedni lekarz nie zauwyażył. I generalnie wogóle trafiłam na super Lekarza, który wierzę że mi pomoże a nie będzie faszerować lekami jak królika dropsami... Poza tym są inne leki a laparo i hsg to już ostateczność.. Ale na to wszystko znów jest potrzebny czas.. Jestem załamana bo kolejny miesiąc mamy w plecy, bo dostałam lutagen czy jakos tak na wchloniecie tej torbieli i zobaczymy oby nowy rok dał nam nowe szanse ale powoli opadam z sił...
wiem, że zaraz zostanę zliczowana za to, że smęcę ale naprawdę aktualnie nie potrafię się cieszyć bo ciągle pod górkę.
dobrze ze przynajmniej diagnoza postawiona bedzie teraz łatwiej.Evanlyn lubi tę wiadomość
-
palma wrote:Hej dziewczyny ))) myślicie że ovufriend może wyznaczyć owulacje pomimo późnego rozpoczęcia mierzenia temp? Bo ja zaczęłam mierzyć w 19dc i nie wiem czy komputer po prostu nie wyznacza owu bo za późno czy ten cykl jest stracony bo bez owulacji
Evanlyn, palma lubią tę wiadomość
Demeter -
Evanlyn wrote:Ola ja wczoraj tak strasznie zmarzłam. Pożyczałam od siostry czapkę
Ooo musze kiedyś spróbować z takim syropem możesz mi powiedzieć jaki to? pijesz z taką zwykłą parzoną kawą?Evanlyn lubi tę wiadomość
-
wiem, że zaraz zostanę zliczowana za to, że smęcę ale naprawdę aktualnie nie potrafię się cieszyć bo ciągle pod górkę.
W szpitalu leżała że mną dziewczyna z torbielą i miała ją dużo większą a dawali jej tylko luteinę pod język i czopki przeciwbólowe...