X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym tez mamy czesto lincz (od znajomych) ze wzielismy slub w trakcie studiow. Tez bardzo to przezywam, bo kurde co oni wiedza o naszym zyciu... W ogole to dziekuje im ze sie tak o nas troszcza -.-

p19uskjoxacp4928.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszka,

Też myślę, że skoro wyniki krwi są dobre i lekarz dał zielone światło na pozostanie w domu, to poczekaj jeszcze tydzień. Przykro mi, że tak Cię boli... :(

Malutka, współczuję przestymulowania! okropne! mam nadzieję, że luttagen szybko pomoże Ci wrócić do normy! A co do HSG to słyszałam, że niektórzy gini zalecają to przed zrobieniem stymulacji. Powiem Ci, że gdybym miała możliwość przebadania się tak gruntownie na NFZ to bym nie marudziła ;)

Pietruszka, Anusia,
    Dzięki za otuchę. Ja uważam tak samo - że to nasza sprawa i że dorośliśmy do decyzji, a dzieci rodziły się i wychowywały w trudniejszym warunkach niż my mamy... po prostu zdołowało mnie to, że moje wielkie pragnienie zostało tak "spłaszczone" i w sumie "zakwestionowane", bo, bo, bo... (wpisać dowolne...)

wiecie to trochę taka sytuacja, jakbyście powiedziały bliskiej osobie
    - jestem w ciąży
    a ona odpowiedziała
    - oszalałaś!

i wtedy cała radość w danej chwili ulatuje... :P

dzięki za wsparcie <3

anusia24, Selja, missy83 lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach... Jak bardzo to rozumiem... ;)

Vesper lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka:
    jeśli się kochacie i kochaliście w tamtym momencie to czemu nie? Ja wyszłam za mąż 2 miesiące temu, tuż po studiach i też niektórzy patrzą na mnie jak na dziwadło, pytają, czemu wolę domowe ognisko od ślepego poszukiwania pracy...

Vesper:
    rozumiem, to chyba najgorsze, czego można było by się spodziewać po bliskiej osobie, ale nie martw się, jeśli chcecie dziecka to Wasze pragnienia są ważniejsze i to co macie w głowie. :)

anusia24, Vesper, missy83 lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre decyzje dobrze jest przyspieszyć ze względów praktycznych :) i ja to rozumiem, nic w tym dziwnego.
    To gratuluję i życzę szybkiej obrony, ja skończyłam studia w tym roku w czerwcu a bronić też się pewnie będę w lutym ^^(pracowałam 3 miesiące na 2 zmiany i olałam pracę mgr)
    Oj tak, zdrowie jest najważniejsze... najgorsze, że ta wszechogarniająca chemia nie sprzyja :(

anusia24 lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie z jednej strony chemia, z drugiej strony ciągłe stresy... i te zdrowko niestety podupada :( Ach zobacz... Moze jeszcze razem bedziemy przezywac obrone :D W takim wypadku i ja Tobie zycze powodzenia z mgr bo napewno sie przyda, a i przydaloby sie ja miec jak najszybciej z glowy :P ;)

p19uskjoxacp4928.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie u nowego gina pomimo że dziś 1 d.c i całe szczęscie że poszłam, bo uwaga mam torbiel 6cm zajęła praktycznie cały jajnik. Zostałam przestymulowana i uwaga, owulacja pewnie wystąpiła tylko później i stad się zrobiła torbiel, którą poprzedni lekarz nie zauwyażył. I generalnie wogóle trafiłam na super Lekarza, który wierzę że mi pomoże a nie będzie faszerować lekami jak królika dropsami... Poza tym są inne leki a laparo i hsg to już ostateczność.. Ale na to wszystko znów jest potrzebny czas.. Jestem załamana bo kolejny miesiąc mamy w plecy, bo dostałam lutagen czy jakos tak na wchloniecie tej torbieli i zobaczymy :( oby nowy rok dał nam nowe szanse ale powoli opadam z sił... :(
    wiem, że zaraz zostanę zliczowana za to, że smęcę ale naprawdę aktualnie nie potrafię się cieszyć bo ciągle pod górkę.
    Trzeba wyciągąć wnioski i ujrzeć pozytwy z tej sytuacji. Myślę, że sama je widzisz.

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:

wiecie to trochę taka sytuacja, jakbyście powiedziały bliskiej osobie
    - jestem w ciąży
    a ona odpowiedziała
    - oszalałaś!

i wtedy cała radość w danej chwili ulatuje... :P

dzięki za wsparcie <3

wiem o czym mówicie !!! sama spotkałam się z komentarzami niemiłymi typu : a wy kiedy myślicie o dziecku, może już najwyższy czas.

co ludzi to obchodzi. nie rozumiem ...

anusia24, Vesper, missy83 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)))) myślicie że ovufriend może wyznaczyć owulacje pomimo późnego rozpoczęcia mierzenia temp? Bo ja zaczęłam mierzyć w 19dc i nie wiem czy komputer po prostu nie wyznacza owu bo za późno czy ten cykl jest stracony bo bez owulacji

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Kolejna bezsenna noc za mną. Mam w planach wielkie porządki to może się rozbudzę ;)

Ola_85 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    Hej dziewczyny :)))) myślicie że ovufriend może wyznaczyć owulacje pomimo późnego rozpoczęcia mierzenia temp? Bo ja zaczęłam mierzyć w 19dc i nie wiem czy komputer po prostu nie wyznacza owu bo za późno czy ten cykl jest stracony bo bez owulacji
    Ja się aż tak nie znam ale chyba za późno trochę żeby był wiarygodny wykres... Na moim przykładzie miałam owulację koło 17 dnia cyklu więc u mnie to by było już po ptakach...

palma lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn dzięki bardzo :* tak się właśnie kończy moja ciekawość, ale mam nauczkę ze jak planowałam nie mierzyć temp to mam tego nie robić to końca cyklu :)

Evanlyn lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadlam sniadanie i pije kawke z syropem o smaku toffi :)Strasznie zmarzłam jak odprowadzilam synka do przedszkola.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    Evanlyn dzięki bardzo :* tak się właśnie kończy moja ciekawość, ale mam nauczkę ze jak planowałam nie mierzyć temp to mam tego nie robić to końca cyklu :)
    Nie ma co się stresować tempką ;) ja akurat w tych dniach co zaszłam nie mierzyłam więc ten relax na coś się chyba zdał :P

palma lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie skarbeńka, brakuje mi czasu aby tu z wami posiedzieć. Miłego dnia wam życzę:)

Evanlyn, Bobitta, Vesper lubią tę wiadomość

Demeter
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Ja zjadlam sniadanie i pije kawke z syropem o smaku toffi :)Strasznie zmarzłam jak odprowadzilam synka do przedszkola.
    Ola ja wczoraj tak strasznie zmarzłam. Pożyczałam od siostry czapkę :)
    Ooo musze kiedyś spróbować z takim syropem :) możesz mi powiedzieć jaki to? pijesz z taką zwykłą parzoną kawą?

Ola_85 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie u nowego gina pomimo że dziś 1 d.c i całe szczęscie że poszłam, bo uwaga mam torbiel 6cm zajęła praktycznie cały jajnik. Zostałam przestymulowana i uwaga, owulacja pewnie wystąpiła tylko później i stad się zrobiła torbiel, którą poprzedni lekarz nie zauwyażył. I generalnie wogóle trafiłam na super Lekarza, który wierzę że mi pomoże a nie będzie faszerować lekami jak królika dropsami... Poza tym są inne leki a laparo i hsg to już ostateczność.. Ale na to wszystko znów jest potrzebny czas.. Jestem załamana bo kolejny miesiąc mamy w plecy, bo dostałam lutagen czy jakos tak na wchloniecie tej torbieli i zobaczymy :( oby nowy rok dał nam nowe szanse ale powoli opadam z sił... :(
    wiem, że zaraz zostanę zliczowana za to, że smęcę ale naprawdę aktualnie nie potrafię się cieszyć bo ciągle pod górkę.
    Głowa do gory :)
    dobrze ze przynajmniej diagnoza postawiona bedzie teraz łatwiej.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    To zależy jak długie masz cykle, jeśli mniej więcej książkowe to zdecydowanie za późno. Jeśli masz tendencję do długich to jest szansa ale ty sama wiesz najlepiej jakiej są długości.

Evanlyn, palma lubią tę wiadomość

Demeter
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Ola ja wczoraj tak strasznie zmarzłam. Pożyczałam od siostry czapkę :)
    Ooo musze kiedyś spróbować z takim syropem :) możesz mi powiedzieć jaki to? pijesz z taką zwykłą parzoną kawą?
    robie kawe z ekspresu Latte i dodaje syrop MONIN jest ich duzo na rynku ostatnio mialam wanilie tylko kupuje te małe buteleczki 0,25 koszt ok 20 zl

km5s8ribs34fnes6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Malutka jeśli Cie to pocieszy ja mam torbiel na 5,3 cm więc jestem blisko Ciebie ;) Ciebie też on boli? bo mam wrażenie że mnie czasem boli :/
    W szpitalu leżała że mną dziewczyna z torbielą i miała ją dużo większą a dawali jej tylko luteinę pod język i czopki przeciwbólowe...

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ