X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Tak mnie naszło pytanie, jak rok temu odstawiałam antykoncepcję ginek powiedział mi, że przed ciąża mam zrobić badania:morfologię, cukier, różyczki itd..ale nie powiedział, co to znaczy"przed ciążą" a poza tym kto to wie, kiedy zajdzie w ciążę.
    Kiedy radziłybyście zrobić mi te badania i kiedy iść pokazać je lekarzowi. Jak jużsię uda zaciążyć czy po ich zrobieniu?
    No i jak wygląda sprawa szczepionek:odra, świnka, różyczka, wirusowe zapalenie wątroby typu B?
    http://www.abcmaluszka.pl/jak-przygotowac-sie-do-ciazy.html
    Jak tylko podejmiesz decyzję że się starasz. Nie bierz wszystkiego do serca żeby nie zwariować ale niektóre rzeczy są pomocne. A szczepionki się bierze ileś tam przed planowaną ciąża - że musi byc jakaś minimalna przerwa miedzy szczepionką a zajściem.

pietruszkanatki, Vesper lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Evanlyn, biorę się za lekturę i notatki.

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • palma Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie zapisałam na wtorek do gina, ide pytać o wszystko. Jak jest z tą temp, czy istnieje jakiś lek który pobudzi owulacje i pomoże przy ewentualnej ciąży,, czy jakies witaminki musze brac skoro się staramy o bubu. Bo ja już zgłupiałam i nie wiem co moge brac a czego nie

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki :)

jakoś ostatnio chodzę poddołowana i nawet mi się nie chce tej tempki mierzyć, zapominam o tym :( dyscypliny zero...

moja córka przechodzi ciężki czas, już nie wiem jak sobie z nią dać rady.. chyba udam się do psychologa z nią, a może to ja mam problem a nie ona :(

dzień okropny, chyba już we mnie wszystko się kumuluje i musiałam się wyżalić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 13:30

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma: wszelkie wątpliwości zawsze najlepiej rozwiać z ginekologiem. Ja biorę tylko kwas foliowy i z tego co czytam to wystarczy z witamin.
    Czytam też to, co wyżej wysłała Evanlyn, przydatne.

Owu:
    czemu poddołowana? Może Twój smutek na nią wpływa?
    Nie przejmuj się, nos do góry. :)

palma lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie!!!!!byłam na usg a jak wyszłam z niego to sie poplakalam.W badaniu niby wszystko ok ale lekarz co robila usg powiedziala ze mam liczne pecherzyki na obu jajnikach o sr.do 7mm ulozone obwodowo czy to juz koniec moich staran???

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Palma: wszelkie wątpliwości zawsze najlepiej rozwiać z ginekologiem. Ja biorę tylko kwas foliowy i z tego co czytam to wystarczy z witamin.
    Czytam też to, co wyżej wysłała Evanlyn, przydatne.

Owu:
    czemu poddołowana? Może Twój smutek na nią wpływa?
    Nie przejmuj się, nos do góry. :)

niestety nie.. ona ostatnio reaguje agresją, jest bardzo nerwowa... już nie dajemy sobie z nią rady :(
    cokolwiek się jej zabroni robi na złość, gryzie, bije.. ciągnie za włosy :(
    Ola_85 wrote:
    Dziewczyny ratujcie!!!!!byłam na usg a jak wyszłam z niego to sie poplakalam.W badaniu niby wszystko ok ale lekarz co robila usg powiedziala ze mam liczne pecherzyki na obu jajnikach o sr.do 7mm ulozone obwodowo czy to juz koniec moich staran???

PCOS? ja też miałam taki sznur korali.. da się z tym walczyć i zajść w ciążę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 13:38

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owu:
    hmmm... to może faktycznie przejdźcie się z dzidzią do psychologa. Ma 4 lata tak? To malutka, może coś ją niepokoi? Mojej koleżanki córka ma takie reakcje ostatnio, ale jest to dziecko uzależnione od komórki i laptopa, więc sami są sobie winni...

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Tez tak mam... Jestem w trakcie badan w kierunku PCO. Wszakze wszyscy lekarze mi zaznaczaja zeby nie panikowac ze taki obraz jajnikow narazie o niczym nie swiadczy. Poza tym dziewczyny z PCO tez zachodza w ciaze. Tego sie trzymam :P Narazie podejdz do tego na spokojnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 13:44

Vesper lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    owu:
    hmmm... to może faktycznie przejdźcie się z dzidzią do psychologa. Ma 4 lata tak? To malutka, może coś ją niepokoi? Mojej koleżanki córka ma takie reakcje ostatnio, ale jest to dziecko uzależnione od komórki i laptopa, więc sami są sobie winni...

mogę sobie to wytłumaczyć tylko słowem rozpieszczenie... :( poprosiłam o numer telefonu do lekarki, umówię się i zobaczymy co będzie :(
    pierwsza w kolejności do terapii będę ja ;)

Vesper, missy83 lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się owu, podejmijcie jakieś kroki bo lepiej tak, niż zaniechać i bobo będzie miało problemy :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev gratuluję upragnionego szczęścia! :)

missy83, może spróbuj luteiny podjęzykowej? Ja właśnie taką biorę.

Pietruszkanatki ja dostałam podobny zestaw badań, które miałam zrobić, jak już będę na 100% pewna, że zaczynamy się starać przy wspomagaczach.

Ola85 prawdopodobnie to PCO, ale to nie wyrok przy zajściu w ciąże. Sama to mam i lekarz powiedział, że przy odpowiednich lekach w ciążę wcale nie jest trudno zajść.

Ev, Vesper, missy83 lubią tę wiadomość

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape: zrobię te badania, tylko poczekam chwilkę bo jestem po antybiotyku ;)
    Nie wiem tylko co z tymi szczepieniami, bo właśnie czytam książeczkę zdrowia to byłam i na WZW typu b i na różyczkę szczepiona...czy to na całe życie? :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :) dzisiaj jest mój 33 dc miesiączki nadal nie ma, ale zrobiłam sobie test ciążowy pepino paskowy i wyszedł negatywny... :( macie jakieś opinie na temat tego testy, kosztował niecałe 4 zł i stąd moje pytanie czy to jakieś tanie dziadostwo...? Podzielcie się swoimi opiniami, a może polecicie jakieś testy..? Pozdrawiam Was bardzo gorąco :))

Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam :)
  • agape Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Agape: zrobię te badania, tylko poczekam chwilkę bo jestem po antybiotyku ;)
    Nie wiem tylko co z tymi szczepieniami, bo właśnie czytam książeczkę zdrowia to byłam i na WZW typu b i na różyczkę szczepiona...czy to na całe życie? :)
    Co do tego to sama nie mam pojęcia ;)

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzwonię po różnych miejscach ale wiele mi nie pomagają w tym temacie :D

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak jest z gruboscia endo bo mi wyszlo 7mm a mam 9 dc

km5s8ribs34fnes6.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po prostu zaraz rozszarpie i zacałuje EV !!! Ja pitole dziewczyno, myśmy tu cały czas się zastanawiały co u Ciebie a Ty cisza... Tak się ieszę , jakbym sama znowu zobaczyła II kreski! ale wściekła jestem, że tak długo z tym zwlekałaś. Oj ale bym Cie wytuliła !!! Nasza T przewodniczko i załorzycielko :*:*:* lipiec będzie bogatszy o kilka bobasów :D łaaaaaaaaaaaa ZWARIOWAŁAM

missy83, Evanlyn, Ola_85, Ev, katsuyoshi, Vesper, Meg0809 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    No tam, rozumiem... Trochę czuję się współwinna to też pisałam Ci że jak ma nie zaszkodzić to weź no ale kto wiedział że zaszkodzi :/ Przykro mi, strasznie stresujące. Ale lepiej schowaj dumę w kieszeń i dzwoń jak tylko będziesz mogła do gina :(
    Hej dziewczyny, wszystkie !!!
    Nie czujcie się winne odnośnie doradzania,bo nie ma powodów!
    Poza tym,ja w tych sprawach odnośnie zabezpieczenia ciąży,by umożliwić zagnieżdżanie,utrzymanie to radzę się równiez i przede wszystkim na firum.poronienie.pl, gdzie się też udzielam i pytam.
    Tam im więcej maudzę ;-) i dociekam,bo tam dziewczyny głównie z zaawansowanymi problemami , jeżeli chodzi o zajście/donoszenie ciąży.

Tutaj pisałam o swoich rozterkach, dziękuję za rady, ale wiadomo że decyzję i tak podejmuję sama.

Evanlyn :-*****

Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem, tak jak pisze Missy, zależy nam by wywołać burzę mózgów, poznać za i przeciw, może inny niż nasz punkt widzenia, bo wiadomo, że człowiek z boku więcej może dostrzec. A końcowa decyzja i tak należy do nas samych.
    Ja się czuję zdecydowanie lepiej, gdy mogę Was o coś zapytać ;)

Evanlyn, Vesper, missy83 lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ