Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
pietruszkanatki wrote:Tak mnie naszło pytanie, jak rok temu odstawiałam antykoncepcję ginek powiedział mi, że przed ciąża mam zrobić badania:morfologię, cukier, różyczki itd..ale nie powiedział, co to znaczy"przed ciążą" a poza tym kto to wie, kiedy zajdzie w ciążę.
Kiedy radziłybyście zrobić mi te badania i kiedy iść pokazać je lekarzowi. Jak jużsię uda zaciążyć czy po ich zrobieniu?
No i jak wygląda sprawa szczepionek:odra, świnka, różyczka, wirusowe zapalenie wątroby typu B?
Jak tylko podejmiesz decyzję że się starasz. Nie bierz wszystkiego do serca żeby nie zwariować ale niektóre rzeczy są pomocne. A szczepionki się bierze ileś tam przed planowaną ciąża - że musi byc jakaś minimalna przerwa miedzy szczepionką a zajściem.pietruszkanatki, Vesper lubią tę wiadomość
-
ja sie zapisałam na wtorek do gina, ide pytać o wszystko. Jak jest z tą temp, czy istnieje jakiś lek który pobudzi owulacje i pomoże przy ewentualnej ciąży,, czy jakies witaminki musze brac skoro się staramy o bubu. Bo ja już zgłupiałam i nie wiem co moge brac a czego nieaniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
nick nieaktualnycześć dziewczynki
jakoś ostatnio chodzę poddołowana i nawet mi się nie chce tej tempki mierzyć, zapominam o tym dyscypliny zero...
moja córka przechodzi ciężki czas, już nie wiem jak sobie z nią dać rady.. chyba udam się do psychologa z nią, a może to ja mam problem a nie ona
dzień okropny, chyba już we mnie wszystko się kumuluje i musiałam się wyżalićWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 13:30
-
Palma: wszelkie wątpliwości zawsze najlepiej rozwiać z ginekologiem. Ja biorę tylko kwas foliowy i z tego co czytam to wystarczy z witamin.
Czytam też to, co wyżej wysłała Evanlyn, przydatne.
Owu:
czemu poddołowana? Może Twój smutek na nią wpływa?
Nie przejmuj się, nos do góry.palma lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ratujcie!!!!!byłam na usg a jak wyszłam z niego to sie poplakalam.W badaniu niby wszystko ok ale lekarz co robila usg powiedziala ze mam liczne pecherzyki na obu jajnikach o sr.do 7mm ulozone obwodowo czy to juz koniec moich staran???
-
nick nieaktualnypietruszkanatki wrote:Palma: wszelkie wątpliwości zawsze najlepiej rozwiać z ginekologiem. Ja biorę tylko kwas foliowy i z tego co czytam to wystarczy z witamin.
Czytam też to, co wyżej wysłała Evanlyn, przydatne.
Owu:
czemu poddołowana? Może Twój smutek na nią wpływa?
Nie przejmuj się, nos do góry.
niestety nie.. ona ostatnio reaguje agresją, jest bardzo nerwowa... już nie dajemy sobie z nią rady
cokolwiek się jej zabroni robi na złość, gryzie, bije.. ciągnie za włosy
Ola_85 wrote:Dziewczyny ratujcie!!!!!byłam na usg a jak wyszłam z niego to sie poplakalam.W badaniu niby wszystko ok ale lekarz co robila usg powiedziala ze mam liczne pecherzyki na obu jajnikach o sr.do 7mm ulozone obwodowo czy to juz koniec moich staran???
PCOS? ja też miałam taki sznur korali.. da się z tym walczyć i zajść w ciążęWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 13:38
-
owu:
hmmm... to może faktycznie przejdźcie się z dzidzią do psychologa. Ma 4 lata tak? To malutka, może coś ją niepokoi? Mojej koleżanki córka ma takie reakcje ostatnio, ale jest to dziecko uzależnione od komórki i laptopa, więc sami są sobie winni...
-
Ola_85 wrote:Dziewczyny ratujcie!!!!!byłam na usg a jak wyszłam z niego to sie poplakalam.W badaniu niby wszystko ok ale lekarz co robila usg powiedziala ze mam liczne pecherzyki na obu jajnikach o sr.do 7mm ulozone obwodowo czy to juz koniec moich staran???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 13:44
Vesper lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypietruszkanatki wrote:owu:
hmmm... to może faktycznie przejdźcie się z dzidzią do psychologa. Ma 4 lata tak? To malutka, może coś ją niepokoi? Mojej koleżanki córka ma takie reakcje ostatnio, ale jest to dziecko uzależnione od komórki i laptopa, więc sami są sobie winni...
mogę sobie to wytłumaczyć tylko słowem rozpieszczenie... poprosiłam o numer telefonu do lekarki, umówię się i zobaczymy co będzie
pierwsza w kolejności do terapii będę jaVesper, missy83 lubią tę wiadomość
-
Ev gratuluję upragnionego szczęścia!
missy83, może spróbuj luteiny podjęzykowej? Ja właśnie taką biorę.
Pietruszkanatki ja dostałam podobny zestaw badań, które miałam zrobić, jak już będę na 100% pewna, że zaczynamy się starać przy wspomagaczach.
Ola85 prawdopodobnie to PCO, ale to nie wyrok przy zajściu w ciąże. Sama to mam i lekarz powiedział, że przy odpowiednich lekach w ciążę wcale nie jest trudno zajść.
Ev, Vesper, missy83 lubią tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Agape: zrobię te badania, tylko poczekam chwilkę bo jestem po antybiotyku
Nie wiem tylko co z tymi szczepieniami, bo właśnie czytam książeczkę zdrowia to byłam i na WZW typu b i na różyczkę szczepiona...czy to na całe życie? -
Hej wszystkim dzisiaj jest mój 33 dc miesiączki nadal nie ma, ale zrobiłam sobie test ciążowy pepino paskowy i wyszedł negatywny... macie jakieś opinie na temat tego testy, kosztował niecałe 4 zł i stąd moje pytanie czy to jakieś tanie dziadostwo...? Podzielcie się swoimi opiniami, a może polecicie jakieś testy..? Pozdrawiam Was bardzo gorąco )Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam
-
pietruszkanatki wrote:Agape: zrobię te badania, tylko poczekam chwilkę bo jestem po antybiotyku
Nie wiem tylko co z tymi szczepieniami, bo właśnie czytam książeczkę zdrowia to byłam i na WZW typu b i na różyczkę szczepiona...czy to na całe życie?Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
No po prostu zaraz rozszarpie i zacałuje EV !!! Ja pitole dziewczyno, myśmy tu cały czas się zastanawiały co u Ciebie a Ty cisza... Tak się ieszę , jakbym sama znowu zobaczyła II kreski! ale wściekła jestem, że tak długo z tym zwlekałaś. Oj ale bym Cie wytuliła !!! Nasza T przewodniczko i załorzycielko :*:*:* lipiec będzie bogatszy o kilka bobasów łaaaaaaaaaaaa ZWARIOWAŁAM
missy83, Evanlyn, Ola_85, Ev, katsuyoshi, Vesper, Meg0809 lubią tę wiadomość
Bobitta
-
Evanlyn wrote:No tam, rozumiem... Trochę czuję się współwinna to też pisałam Ci że jak ma nie zaszkodzić to weź no ale kto wiedział że zaszkodzi Przykro mi, strasznie stresujące. Ale lepiej schowaj dumę w kieszeń i dzwoń jak tylko będziesz mogła do gina
Nie czujcie się winne odnośnie doradzania,bo nie ma powodów!
Poza tym,ja w tych sprawach odnośnie zabezpieczenia ciąży,by umożliwić zagnieżdżanie,utrzymanie to radzę się równiez i przede wszystkim na firum.poronienie.pl, gdzie się też udzielam i pytam.
Tam im więcej maudzę i dociekam,bo tam dziewczyny głównie z zaawansowanymi problemami , jeżeli chodzi o zajście/donoszenie ciąży.
Tutaj pisałam o swoich rozterkach, dziękuję za rady, ale wiadomo że decyzję i tak podejmuję sama.
Evanlyn :-*****Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość
synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
Moim zdaniem, tak jak pisze Missy, zależy nam by wywołać burzę mózgów, poznać za i przeciw, może inny niż nasz punkt widzenia, bo wiadomo, że człowiek z boku więcej może dostrzec. A końcowa decyzja i tak należy do nas samych.
Ja się czuję zdecydowanie lepiej, gdy mogę Was o coś zapytaćEvanlyn, Vesper, missy83 lubią tę wiadomość