X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ponownie :)
    My nie dawno wróciliśmy, niestety dopadł nas deszcz i tak całą droge w obie strony eh :/
    No umowe zanieśliśmy i wszystko jest ok :)
    Wiec oficjanie moge sie pochwalic ze mamy umowe na 10 lat :D
    Udało mi sie dostać w polskim sklepie Amol :)
    Już sobie szyje posmarowałam i mam nadzieje że jutro bedzie o wiele lepiej z tym gardłem.
    Kupiliśmy małemu prezent na gwiazdke i schowaliśmy :)
    Dzis w nocy jestem sama z małym bo mój na nocke idzie, prosili go aby sie zgodził bo nie mieli ludzi.

Oj tam ja tylko chciałam udowodnić naszej Ev ze nie mozna tracic nadzieji i zawsze trzeba wierzyć ze się uda nawet jesli jest taki bez owulacyjny wykres . Chciałam aby uwierzyła ze takie cuda się zdarzają <3 I ciesze się ze w końcu zrobiła test. Bo tak by nigdy sie nie doczekała @ a co smieszne urósł by jej brzuszek i dopiero wtedy zauwazyłaby ze jest fasolunia :D

Ev lubi tę wiadomość

• Demeter Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev moje gratulacje!!!
    Czyli te sensacje żołądkowe to nic innego jak ciąża. Jednak clo zadziałało a lekarz się mylił.
    Dobrze, że cię namówiłyśmy na test a Kat ci wykrakała, że to stan błogosławiony.
    Kat jesteś jasnowidzem, ile to już ciąż przewidzialaś:)

katsuyoshi, Ev, missy83 lubią tę wiadomość

Demeter
  • abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka różnica jest między szyjką macicy w ciąży a przed samym okresem??

katsuyoshi lubi tę wiadomość

Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    Ev moje gratulacje!!!
    Czyli te sensacje żołądkowe to nic innego jak ciąża. Jednak clo zadziałało a lekarz się mylił.
    Dobrze, że cię namówiłyśmy na test a Kat ci wykrakała, że to stan błogosławiony.
    Kat jesteś jasnowidzem, ile to już ciąż przewidzialaś:)
    Około 5 już bedzie ;) ale to tylko takie moje wnioski po wykresach byly no i u Ev jak na moje za dlugo trwal cykl nawet jak na spozniajacy sie @ tym bardziej ze sama twierdzila ze takich dlugi jeszcze nie miala ze tak do 36 dni zazwyczaj wiec cos tam mozna bylo sie domyslac no i ta nutella na dolegliwosci :D

Ev, missy83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 wrote:
    Jaka różnica jest między szyjką macicy w ciąży a przed samym okresem??
    Przed @ szyjka jest nisko miekka i otwarta
    A w ciazy powinna byc wysoko twarda i zamknieta ;)

• Demeter Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Około 5 już bedzie ;) ale to tylko takie moje wnioski po wykresach byly no i u Ev jak na moje za dlugo trwal cykl nawet jak na spozniajacy sie @ tym bardziej ze sama twierdzila ze takich dlugi jeszcze nie miala ze tak do 36 dni zazwyczaj wiec cos tam mozna bylo sie domyslac no i ta nutella na dolegliwosci :D
    Szkoda, že mi nic nie możesz wywróżyć:(

Demeter
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    Szkoda, že mi nic nie możesz wywróżyć:(
    spokojnie, przyjdzie czas i na ciebie :)
    tylko spokój nas uratuje <3

• abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Przed @ szyjka jest nisko miekka i otwarta
    A w ciazy powinna byc wysoko twarda i zamknieta ;)
    Moja wydaje mi sie że jest bardzo nisko, czuje ją nie w połowie palca... bardziej w strone kręgosłupu, wydaje mi się ze zamknięta i twarda.... co to może oznaczać? Mam biały śluz i nie jest rozciągliwy....

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 wrote:
    Moja wydaje mi sie że jest bardzo nisko, czuje ją nie w połowie palca... bardziej w strone kręgosłupu, wydaje mi się ze zamknięta i twarda.... co to może oznaczać? Mam biały śluz i nie jest rozciągliwy....
    hm a kiedy powinnas dostac @ ?
    badasz szyjke codziennie o tej samej porze? najlepiej rano jest to robic.

abcd246 lubi tę wiadomość

• abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    hm a kiedy powinnas dostac @ ?
    badasz szyjke codziennie o tej samej porze? najlepiej rano jest to robic.
    Szczerze mówiąć badam kilka razy w ciągu dnia w różnych godzinach żeby zobaczyć czy coś się zmienia. No i właśnie teraz jest inaczej niż dotychczas.... a miesiączkę powinnam dostać w środę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 wrote:
    Szczerze mówiąć badam kilka razy w ciągu dnia w różnych godzinach żeby zobaczyć czy coś się zmienia. No i właśnie teraz jest inaczej niż dotychczas.... a miesiączkę powinnam dostać w środę...
    ok rozumiem.
    postaraj sie badac tylko raz dziennie najlepiej rób to rano o stalej porze.
    szyjka zmienia pozycje w ciagu dnia kilka razy dlatego powinno sie ją badac o stalej porze i wtedy bedzie widac czy zmienia sie jej ulozenie itp bo np jutro rano np o 7 bedzie nisko,miekka i otwarta a dnia nastepnego tez o 7 moze byc juz inna wiec oznaczaloby to zupelnie cos innego.
    Ogolnie z szyjka czesto bywa roznie. Ja mialam bardzo dlugo po owulacji nisko miekka i bardzo otwartą...zmienila sie dopiero 8 dni po owu. wtedy zrobila sie twarda zamknieta i wysoko polozona.
    Do @ masz jeszcze troszke czasu wiec proponuje ci sprawdzac ją raz dziennie o stalej porze przez dni ktore ci zostaly do @ wtedy bedzie mozna juz cos wiecej powiedziec.

Kolejna sprawa nie powinno sie badac szyjki kilka razy dziennie poniewaz jesli doszlo do zaplodnienia badanie szyjki kilka razy dziennie moze spowodowac poronienie. Taka moja mała uwaga dla ciebie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 19:05

• abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie już jestem po terminie miesiączki, źle to ujełam. Miesiączkę powinnam dostać 25.11

• abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no ok to dzięki bardzo za uwagę!!!! Wezmę ją do siebie! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 wrote:
    Nie już jestem po terminie miesiączki, źle to ujełam. Miesiączkę powinnam dostać 25.11
    czyli jestes 2 dni po terminie.
    test gdzies tam dzis czytalam ze robilas i wyszedl negatyw.
    a robilas go z nocnego moczu?

• abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi a jaka Ty miałaś szyjkę po terminie miesiączki, w ciąży?

• abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    czyli jestes 2 dni po terminie.
    test gdzies tam dzis czytalam ze robilas i wyszedl negatyw.
    a robilas go z nocnego moczu?
    Tak, tylko że ja chodzę późno spać a w nocy często chodzę siusiu. Także trzymałam jak tylko mogę żeby był jak najbardziej skoncentrowany. Udało mi się z wielkim trudem utrzymać nie biegając do łazienki od 00.30-6.30... Więc test zrobiłam z połowy nocy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 wrote:
    katsuyoshi a jaka Ty miałaś szyjkę po terminie miesiączki, w ciąży?
    powiem tak ja testowalam z 3 godzinnego nocnego moczu :D 2 dni przed @ i pokazala mi sie po minucie bardzo slaba druga kreseczka...
    @ powinnam dostac dnia 26.11 ale nie przyszla bo jak wczesniej wspomnialam bylam juz po tescie.
    Szyjke badalam raz dziennie o stalej porze... bardzo dlugo po owu mialam niską miekką otwartą nawet bardzo otwartą i myslalam ze dostane @ bo powinna byc zamknieta itp.. dopiero 8 dni po owu zrobila mi sie wysoka twarda i zamknieta i tak zostala do dnia dzisiejszego.
    Wiec na twoje pytanie jaka mialam po terminie @ odpowiedzialm wyzej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiscie uważam że jesli jestes po terminie @ a test pokazal - to niestety test sie nie pomylil.
    Nie bez powodu zalecane jest testowanie w dniu spodziewanej.

• abcd246 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    powiem tak ja testowalam z 3 godzinnego nocnego moczu :D 2 dni przed @ i pokazala mi sie po minucie bardzo slaba druga kreseczka...
    @ powinnam dostac dnia 26.11 ale nie przyszla bo jak wczesniej wspomnialam bylam juz po tescie.
    Szyjke badalam raz dziennie o stalej porze... bardzo dlugo po owu mialam niską miekką otwartą nawet bardzo otwartą i myslalam ze dostane @ bo powinna byc zamknieta itp.. dopiero 8 dni po owu zrobila mi sie wysoka twarda i zamknieta i tak zostala do dnia dzisiejszego.
    Wiec na twoje pytanie jaka mialam po terminie @ odpowiedzialm wyzej ;)
    Aha myślałam że poprzednia odpowiedź była apropo szyjki bez ciązy, przepraszam ;) a jak ze śluzem jest u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 wrote:
    Aha myślałam że poprzednia odpowiedź była apropo szyjki bez ciązy, przepraszam ;) a jak ze śluzem jest u Ciebie?
    co do sluzu w pierwszej ciazy mialam slucho całą ciąże teraz w drugiej jednak mimo sluchego początku ciaży od jakiegos tygodnia pojawil sie kremowy sluz co mnie mega zdziwilo :)

‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ