Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Ev Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    Dużo kremowego? Wodnistego?

Tak :) a co ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 22:04

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Przed @ szyjka jest nisko miekka i otwarta
    A w ciazy powinna byc wysoko twarda i zamknieta ;)
    Mnie poszła w górę dopiero po wykryciu pęcherzyka ciążowego na usg a tak to była tak ni w pięć ni w dziesięć, znaczy średnia

abcd246 lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Tak :) a co ?

To ja taki mam zawsze przed małpiszonem...więc u mnie to nie byłby sygnał.

Demeter
  • Ev Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    To ja taki mam zawsze przed małpiszonem...więc u mnie to nie byłby sygnał.

Ja tego w ogole nie odebralam jako sygnal :) przed @ mialam czasem sucho a czasem mokro ... tak ze :)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba do wtorku zwariuje :( ...

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 wrote:
    Szczerze mówiąć badam kilka razy w ciągu dnia w różnych godzinach żeby zobaczyć czy coś się zmienia. No i właśnie teraz jest inaczej niż dotychczas.... a miesiączkę powinnam dostać w środę...
    Jeśli mogę też coś poradzić oprócz tego co Kat powiedziała i się z tym zgadzam. Znaczy, że badać powinno się raz dziennie, bo się zmienia pozycja szyjki w ciągu dnia.
    To dodam jeszcze, że to też sprawa bezpieczeństwa! Wiem brzmi to absurdalnie, ale szyjka jest narządem bardzo delikatnym i podatnym na infekcję. Wkładając tam paluszka częściej, sprawiasz też ryzyko infekcji jest większe. Taka dobra rada :) bo ja po szkodzie dopiero mądra.

Vesper, katsuyoshi, abcd246 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo sluz akurat za bardzo tutaj o niczym nie swiadczy ;)

Ev lubi tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Ja to chyba do wtorku zwariuje :( ...
    Dasz radę :* Ja do poniedziałku do 16 tez odliczam :P

Ev, Vesper, katsuyoshi lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tak boje dziewczyny :( nie wiem dlaczego ale jakos tak chyba ciezko mi uwiezyc w to szczescie i boje sie bardzo .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 22:15

katsuyoshi lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Dziewczynki :*

Ev, Vesper lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Dobranoc Dziewczynki :*

Dobranoc ;*

Vesper, Bobitta lubią tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • margarettad Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pytanie. Co to może oznaczać, że w 6 dpo podczas sprawdzania szyjki macicy dostrzegłam dwa małe "skrzepy". Takie jak podczas okresu, wyciągnęłam je na palcu...no i śluz miałam nie kremowy, tylko kremowo-brązowo-różowy. takie jakby plamienie. Mam problem z zajściem w ciążę od 2 lat, moim zdaniem to progesteron w drugiej fazie, nikt jeszcze mi w tej sprawie nie pomógł, szukam dobrego ginekologa. Wracając, czy to rzeczywiście może być za mało progesteronu?

Dodam, że zazwyczaj z 10 dni przed okresem mam plamienia, ale utrzymują się do miesiączki. Po miesiączce, a mam ją około 3-4 dni, utrzymują się jeszcze z 2 dni. Kiedyś okres miałam 7-14 dni i to obfite, teraz odwrotnie.
    Czy np podwyzszony testosteron też tak może działać?
    z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam :)

144329ecbe1dbf8194c243b42a41db71.pngStarania od lipca 2013
    Zaburzenia po tabletkach antykoncepcyjnych
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Tak mnie naszło pytanie, jak rok temu odstawiałam antykoncepcję ginek powiedział mi, że przed ciąża mam zrobić badania:morfologię, cukier, różyczki itd..ale nie powiedział, co to znaczy"przed ciążą" a poza tym kto to wie, kiedy zajdzie w ciążę.
    Kiedy radziłybyście zrobić mi te badania i kiedy iść pokazać je lekarzowi. Jak jużsię uda zaciążyć czy po ich zrobieniu?
    No i jak wygląda sprawa szczepionek:odra, świnka, różyczka, wirusowe zapalenie wątroby typu B?

Hej, odrę i świnkę chyba przechodziłam. Na wirusowe zapalenie wątroby jestem zaszczepiona, to były 3 dawki w odstępach czasu - w sumie wszystko chyba z pół roku trwało. Nie byłam pewna, czy byłam szczepiona na różyczkę. Byłam, mam przeciwciała...
    Z różyczką jest tak, że jak się chcesz zaszczepić, to musisz wstrzymać starania na ok pół roku, chociaż niektóry piszą, że wystarczą 3 miesiące...
    podstawową morfologię zrobiłam jak powiedziałam rodzinnej, że zaczynamy starania.
    właściwie wszystko było ok...dopiero szczegółowe badania na własną rękę wykazały, co tam u mnie :P
    na pewno zbadaj tarczycę (już pisałam Anusi) TSH Ft3 iFt4 (to dostaniesz od rodzinnego, jest refundacja), a do tego zrób dla pewności anty TPO i anty TG.

jeśli nie masz jakichś niepokojących objawów, które mogłyby sugerować problemy z płodnością, to chyba tyle spokojnie wystarczy :P

aaa, ja badałam się jeszcze pod kątem cytomegalii i toxoplazmozy :P (w pierwszym trymestrze te badania są obowiązkowe i refundowane - pamiętajcie ciężarne, żeby przycisnąć lekarzy o nie :D)

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Vesper Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Moje odczucia,co do pominiętej dawki luteiny,którą powinnam była brać przed południem:

- ból mniejszy.
    Missy, słyszałam, że lutka dopochwowo może podrażniać, przykro mi, że tak masz...
    Dlatego ponoć wiele kobiet dostaje ją podjęzykowo - ponoć jest ohydna :P

missy83 lubi tę wiadomość

• Vesper Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Dziewczyny ratujcie!!!!!byłam na usg a jak wyszłam z niego to sie poplakalam.W badaniu niby wszystko ok ale lekarz co robila usg powiedziala ze mam liczne pecherzyki na obu jajnikach o sr.do 7mm ulozone obwodowo czy to juz koniec moich staran???
    Absolutnie nie :) to początek badań ;) i przyjmowania leków.
    pisałam ostatnio Anusi o badaniach pod kątem PCO (i o stosowanych przeze mnie np suplementach czy wspomagaczach). Ja mam podejrzenie PCOs, myślę, że z przyczyną insulinową.
    Dostaje się na to leki, żeby wspomóc owulację. No i przy stymulacji trzeba się regularnie monitorować.
    Nasza Ev jest przykładem, że stymulacja przy PCO jest skuteczna <3

• Vesper Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    dziewczyny a jak jest z gruboscia endo bo mi wyszlo 7mm a mam 9 dc
    Grubość ok :) po owu powinno być 9-15/16 mm, spokojnie, kochana

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margarettad wrote:
    Witam, mam pytanie. Co to może oznaczać, że w 6 dpo podczas sprawdzania szyjki macicy dostrzegłam dwa małe "skrzepy". Takie jak podczas okresu, wyciągnęłam je na palcu...no i śluz miałam nie kremowy, tylko kremowo-brązowo-różowy. takie jakby plamienie. Mam problem z zajściem w ciążę od 2 lat, moim zdaniem to progesteron w drugiej fazie, nikt jeszcze mi w tej sprawie nie pomógł, szukam dobrego ginekologa. Wracając, czy to rzeczywiście może być za mało progesteronu?

Dodam, że zazwyczaj z 10 dni przed okresem mam plamienia, ale utrzymują się do miesiączki. Po miesiączce, a mam ją około 3-4 dni, utrzymują się jeszcze z 2 dni. Kiedyś okres miałam 7-14 dni i to obfite, teraz odwrotnie.
    Czy np podwyzszony testosteron też tak może działać?
    z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam :)
    Ja mogę powiedzieć tylko tyle, że ja takie skrzepy miałam właśnie w szczęśliwym cyklu. Zobacz sobie na mój wykres.
    Niestety w niczym więcej nie pomogę ;(

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)
    Ja dopiero wstałam nie mogłam już spać O.o kiedy mój mały łobuz nadal śpi :D az w szoku jestem normalnie. A położyliśmy sie o 22 śpać :)
    Mnie juz kregosłup zaczął bolec i nie mogłam dluzej zasnąć.
    Wiec siedze i pije herbatke :)
    A Wczoraj smarowanie szyji amolem pomogło :) Jak reką odjął gardło juz nie boli :) Ale bede jeszcze zapobiegawczo dzisiaj smarować.
    Mój własnie poszedł spac bo dopiero wrócił do domu.
    A za oknem słoneczko :)

Jak tam u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 09:09

Ev lubi tę wiadomość

• Ev Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Witajcie kochane :)
    Ja dopiero wstałam nie mogłam już spać O.o kiedy mój mały łobuz nadal śpi :D az w szoku jestem normalnie. A położyliśmy sie o 22 śpać :)
    Mnie juz kregosłup zaczął bolec i nie mogłam dluzej zasnąć.
    Wiec siedze i pije herbatke :)
    A Wczoraj smarowanie szyji amolem pomogło :) Jak reką odjął gardło juz nie boli :) Ale bede jeszcze zapobiegawczo dzisiaj smarować.
    Mój własnie poszedł spac bo dopiero wrócił do domu.
    A za oknem słoneczko :)

Jak tam u was?

Witaj :*

Ja tez juz nie moge spac ale o dziwo dzis sie wyspalam :).
    Mogla bym przespac do wtorku bo tylko jak otwarlam oczy pojawily sie te natrętne czarne mysli ;(.

W ogole jak leze to czuje sie super a jak sie poruszam troche to zaraz jakies mdlosci itp. ...

Pierś prawa tak mnie ciagnie z boku ze zaraz zwariuje ;/ ;p .

U mnie dzis szarówka :(

katsuyoshi lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Witaj :*

Ja tez juz nie moge spac ale o dziwo dzis sie wyspalam :).
    Mogla bym przespac do wtorku bo tylko jak otwarlam oczy pojawily sie te natrętne czarne mysli ;(.

W ogole jak leze to czuje sie super a jak sie poruszam troche to zaraz jakies mdlosci itp. ...

Pierś prawa tak mnie ciagnie z boku ze zaraz zwariuje ;/ ;p .

U mnie dzis szarówka :(
    hehe kochana naprawde nie martw się :) wszystko będzie z dzidzia dobrze. Objawy są tego dowodem że maluszek miewa sie dobrze :)
    No widzisz ty masz mdłosci a ja nadal cisza z objawami :D troche mnie to martwi kurka.
    Ostrugałam sobie ziemniaki juz na obiad i zamoczyłam w wodzie.
    Przyprawiłam żeberka i potem tylko wszystko wstawie :D aaa co tam hehe chociaż nie bede musialam w biegu przy małym tego robic wiec wykorzystałam fakt ze nadal spi.
    Dawno nei jadłam ziemniaków z buraczkami O.o ale dzis to nadrobie bo kupiłam ostatnio buraczki :D
    Wieczorem gadalam przez skypa z babcia jeszcze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 09:43

Ev lubi tę wiadomość

‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ