Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
katsuyoshi wrote:Przed @ szyjka jest nisko miekka i otwarta
A w ciazy powinna byc wysoko twarda i zamknietaabcd246 lubi tę wiadomość
Bobitta
-
abcd246 wrote:Szczerze mówiąć badam kilka razy w ciągu dnia w różnych godzinach żeby zobaczyć czy coś się zmienia. No i właśnie teraz jest inaczej niż dotychczas.... a miesiączkę powinnam dostać w środę...
To dodam jeszcze, że to też sprawa bezpieczeństwa! Wiem brzmi to absurdalnie, ale szyjka jest narządem bardzo delikatnym i podatnym na infekcję. Wkładając tam paluszka częściej, sprawiasz też ryzyko infekcji jest większe. Taka dobra rada bo ja po szkodzie dopiero mądra.
Vesper, katsuyoshi, abcd246 lubią tę wiadomość
Bobitta
-
nick nieaktualny
-
Witam, mam pytanie. Co to może oznaczać, że w 6 dpo podczas sprawdzania szyjki macicy dostrzegłam dwa małe "skrzepy". Takie jak podczas okresu, wyciągnęłam je na palcu...no i śluz miałam nie kremowy, tylko kremowo-brązowo-różowy. takie jakby plamienie. Mam problem z zajściem w ciążę od 2 lat, moim zdaniem to progesteron w drugiej fazie, nikt jeszcze mi w tej sprawie nie pomógł, szukam dobrego ginekologa. Wracając, czy to rzeczywiście może być za mało progesteronu?
Dodam, że zazwyczaj z 10 dni przed okresem mam plamienia, ale utrzymują się do miesiączki. Po miesiączce, a mam ją około 3-4 dni, utrzymują się jeszcze z 2 dni. Kiedyś okres miałam 7-14 dni i to obfite, teraz odwrotnie.
Czy np podwyzszony testosteron też tak może działać?
z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam -
pietruszkanatki wrote:Tak mnie naszło pytanie, jak rok temu odstawiałam antykoncepcję ginek powiedział mi, że przed ciąża mam zrobić badania:morfologię, cukier, różyczki itd..ale nie powiedział, co to znaczy"przed ciążą" a poza tym kto to wie, kiedy zajdzie w ciążę.
Kiedy radziłybyście zrobić mi te badania i kiedy iść pokazać je lekarzowi. Jak jużsię uda zaciążyć czy po ich zrobieniu?
No i jak wygląda sprawa szczepionek:odra, świnka, różyczka, wirusowe zapalenie wątroby typu B?
Hej, odrę i świnkę chyba przechodziłam. Na wirusowe zapalenie wątroby jestem zaszczepiona, to były 3 dawki w odstępach czasu - w sumie wszystko chyba z pół roku trwało. Nie byłam pewna, czy byłam szczepiona na różyczkę. Byłam, mam przeciwciała...
Z różyczką jest tak, że jak się chcesz zaszczepić, to musisz wstrzymać starania na ok pół roku, chociaż niektóry piszą, że wystarczą 3 miesiące...
podstawową morfologię zrobiłam jak powiedziałam rodzinnej, że zaczynamy starania.
właściwie wszystko było ok...dopiero szczegółowe badania na własną rękę wykazały, co tam u mnie
na pewno zbadaj tarczycę (już pisałam Anusi) TSH Ft3 iFt4 (to dostaniesz od rodzinnego, jest refundacja), a do tego zrób dla pewności anty TPO i anty TG.
jeśli nie masz jakichś niepokojących objawów, które mogłyby sugerować problemy z płodnością, to chyba tyle spokojnie wystarczy
aaa, ja badałam się jeszcze pod kątem cytomegalii i toxoplazmozy (w pierwszym trymestrze te badania są obowiązkowe i refundowane - pamiętajcie ciężarne, żeby przycisnąć lekarzy o nie )staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
missy83 wrote:Moje odczucia,co do pominiętej dawki luteiny,którą powinnam była brać przed południem:
- ból mniejszy.
Dlatego ponoć wiele kobiet dostaje ją podjęzykowo - ponoć jest ohydnamissy83 lubi tę wiadomość
staramy się od września 2015
-
Ola_85 wrote:Dziewczyny ratujcie!!!!!byłam na usg a jak wyszłam z niego to sie poplakalam.W badaniu niby wszystko ok ale lekarz co robila usg powiedziala ze mam liczne pecherzyki na obu jajnikach o sr.do 7mm ulozone obwodowo czy to juz koniec moich staran???
pisałam ostatnio Anusi o badaniach pod kątem PCO (i o stosowanych przeze mnie np suplementach czy wspomagaczach). Ja mam podejrzenie PCOs, myślę, że z przyczyną insulinową.
Dostaje się na to leki, żeby wspomóc owulację. No i przy stymulacji trzeba się regularnie monitorować.
Nasza Ev jest przykładem, że stymulacja przy PCO jest skutecznastaramy się od września 2015
-
margarettad wrote:Witam, mam pytanie. Co to może oznaczać, że w 6 dpo podczas sprawdzania szyjki macicy dostrzegłam dwa małe "skrzepy". Takie jak podczas okresu, wyciągnęłam je na palcu...no i śluz miałam nie kremowy, tylko kremowo-brązowo-różowy. takie jakby plamienie. Mam problem z zajściem w ciążę od 2 lat, moim zdaniem to progesteron w drugiej fazie, nikt jeszcze mi w tej sprawie nie pomógł, szukam dobrego ginekologa. Wracając, czy to rzeczywiście może być za mało progesteronu?
Dodam, że zazwyczaj z 10 dni przed okresem mam plamienia, ale utrzymują się do miesiączki. Po miesiączce, a mam ją około 3-4 dni, utrzymują się jeszcze z 2 dni. Kiedyś okres miałam 7-14 dni i to obfite, teraz odwrotnie.
Czy np podwyzszony testosteron też tak może działać?
z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam
Niestety w niczym więcej nie pomogę ;(Bobitta
-
nick nieaktualnyWitajcie kochane
Ja dopiero wstałam nie mogłam już spać kiedy mój mały łobuz nadal śpi az w szoku jestem normalnie. A położyliśmy sie o 22 śpać
Mnie juz kregosłup zaczął bolec i nie mogłam dluzej zasnąć.
Wiec siedze i pije herbatke
A Wczoraj smarowanie szyji amolem pomogło Jak reką odjął gardło juz nie boli Ale bede jeszcze zapobiegawczo dzisiaj smarować.
Mój własnie poszedł spac bo dopiero wrócił do domu.
A za oknem słoneczko
Jak tam u was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 09:09
Ev lubi tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:Witajcie kochane
Ja dopiero wstałam nie mogłam już spać kiedy mój mały łobuz nadal śpi az w szoku jestem normalnie. A położyliśmy sie o 22 śpać
Mnie juz kregosłup zaczął bolec i nie mogłam dluzej zasnąć.
Wiec siedze i pije herbatke
A Wczoraj smarowanie szyji amolem pomogło Jak reką odjął gardło juz nie boli Ale bede jeszcze zapobiegawczo dzisiaj smarować.
Mój własnie poszedł spac bo dopiero wrócił do domu.
A za oknem słoneczko
Jak tam u was?
Witaj :*
Ja tez juz nie moge spac ale o dziwo dzis sie wyspalam .
Mogla bym przespac do wtorku bo tylko jak otwarlam oczy pojawily sie te natrętne czarne mysli ;(.
W ogole jak leze to czuje sie super a jak sie poruszam troche to zaraz jakies mdlosci itp. ...
Pierś prawa tak mnie ciagnie z boku ze zaraz zwariuje ;/ ;p .
U mnie dzis szarówka
katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEv wrote:Witaj :*
Ja tez juz nie moge spac ale o dziwo dzis sie wyspalam .
Mogla bym przespac do wtorku bo tylko jak otwarlam oczy pojawily sie te natrętne czarne mysli ;(.
W ogole jak leze to czuje sie super a jak sie poruszam troche to zaraz jakies mdlosci itp. ...
Pierś prawa tak mnie ciagnie z boku ze zaraz zwariuje ;/ ;p .
U mnie dzis szarówka
No widzisz ty masz mdłosci a ja nadal cisza z objawami troche mnie to martwi kurka.
Ostrugałam sobie ziemniaki juz na obiad i zamoczyłam w wodzie.
Przyprawiłam żeberka i potem tylko wszystko wstawie aaa co tam hehe chociaż nie bede musialam w biegu przy małym tego robic wiec wykorzystałam fakt ze nadal spi.
Dawno nei jadłam ziemniaków z buraczkami ale dzis to nadrobie bo kupiłam ostatnio buraczki
Wieczorem gadalam przez skypa z babcia jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 09:43
Ev lubi tę wiadomość