X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Ev Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    Dużo kremowego? Wodnistego?

Tak :) a co ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 22:04

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Przed @ szyjka jest nisko miekka i otwarta
    A w ciazy powinna byc wysoko twarda i zamknieta ;)
    Mnie poszła w górę dopiero po wykryciu pęcherzyka ciążowego na usg a tak to była tak ni w pięć ni w dziesięć, znaczy średnia

abcd246 lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Tak :) a co ?

To ja taki mam zawsze przed małpiszonem...więc u mnie to nie byłby sygnał.

Demeter
  • Ev Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demeter wrote:
    To ja taki mam zawsze przed małpiszonem...więc u mnie to nie byłby sygnał.

Ja tego w ogole nie odebralam jako sygnal :) przed @ mialam czasem sucho a czasem mokro ... tak ze :)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba do wtorku zwariuje :( ...

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abcd246 wrote:
    Szczerze mówiąć badam kilka razy w ciągu dnia w różnych godzinach żeby zobaczyć czy coś się zmienia. No i właśnie teraz jest inaczej niż dotychczas.... a miesiączkę powinnam dostać w środę...
    Jeśli mogę też coś poradzić oprócz tego co Kat powiedziała i się z tym zgadzam. Znaczy, że badać powinno się raz dziennie, bo się zmienia pozycja szyjki w ciągu dnia.
    To dodam jeszcze, że to też sprawa bezpieczeństwa! Wiem brzmi to absurdalnie, ale szyjka jest narządem bardzo delikatnym i podatnym na infekcję. Wkładając tam paluszka częściej, sprawiasz też ryzyko infekcji jest większe. Taka dobra rada :) bo ja po szkodzie dopiero mądra.

Vesper, katsuyoshi, abcd246 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo sluz akurat za bardzo tutaj o niczym nie swiadczy ;)

Ev lubi tę wiadomość

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Ja to chyba do wtorku zwariuje :( ...
    Dasz radę :* Ja do poniedziałku do 16 tez odliczam :P

Ev, Vesper, katsuyoshi lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tak boje dziewczyny :( nie wiem dlaczego ale jakos tak chyba ciezko mi uwiezyc w to szczescie i boje sie bardzo .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 22:15

katsuyoshi lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Dziewczynki :*

Ev, Vesper lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Dobranoc Dziewczynki :*

Dobranoc ;*

Vesper, Bobitta lubią tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • margarettad Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pytanie. Co to może oznaczać, że w 6 dpo podczas sprawdzania szyjki macicy dostrzegłam dwa małe "skrzepy". Takie jak podczas okresu, wyciągnęłam je na palcu...no i śluz miałam nie kremowy, tylko kremowo-brązowo-różowy. takie jakby plamienie. Mam problem z zajściem w ciążę od 2 lat, moim zdaniem to progesteron w drugiej fazie, nikt jeszcze mi w tej sprawie nie pomógł, szukam dobrego ginekologa. Wracając, czy to rzeczywiście może być za mało progesteronu?

Dodam, że zazwyczaj z 10 dni przed okresem mam plamienia, ale utrzymują się do miesiączki. Po miesiączce, a mam ją około 3-4 dni, utrzymują się jeszcze z 2 dni. Kiedyś okres miałam 7-14 dni i to obfite, teraz odwrotnie.
    Czy np podwyzszony testosteron też tak może działać?
    z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam :)

144329ecbe1dbf8194c243b42a41db71.pngStarania od lipca 2013
    Zaburzenia po tabletkach antykoncepcyjnych
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Tak mnie naszło pytanie, jak rok temu odstawiałam antykoncepcję ginek powiedział mi, że przed ciąża mam zrobić badania:morfologię, cukier, różyczki itd..ale nie powiedział, co to znaczy"przed ciążą" a poza tym kto to wie, kiedy zajdzie w ciążę.
    Kiedy radziłybyście zrobić mi te badania i kiedy iść pokazać je lekarzowi. Jak jużsię uda zaciążyć czy po ich zrobieniu?
    No i jak wygląda sprawa szczepionek:odra, świnka, różyczka, wirusowe zapalenie wątroby typu B?

Hej, odrę i świnkę chyba przechodziłam. Na wirusowe zapalenie wątroby jestem zaszczepiona, to były 3 dawki w odstępach czasu - w sumie wszystko chyba z pół roku trwało. Nie byłam pewna, czy byłam szczepiona na różyczkę. Byłam, mam przeciwciała...
    Z różyczką jest tak, że jak się chcesz zaszczepić, to musisz wstrzymać starania na ok pół roku, chociaż niektóry piszą, że wystarczą 3 miesiące...
    podstawową morfologię zrobiłam jak powiedziałam rodzinnej, że zaczynamy starania.
    właściwie wszystko było ok...dopiero szczegółowe badania na własną rękę wykazały, co tam u mnie :P
    na pewno zbadaj tarczycę (już pisałam Anusi) TSH Ft3 iFt4 (to dostaniesz od rodzinnego, jest refundacja), a do tego zrób dla pewności anty TPO i anty TG.

jeśli nie masz jakichś niepokojących objawów, które mogłyby sugerować problemy z płodnością, to chyba tyle spokojnie wystarczy :P

aaa, ja badałam się jeszcze pod kątem cytomegalii i toxoplazmozy :P (w pierwszym trymestrze te badania są obowiązkowe i refundowane - pamiętajcie ciężarne, żeby przycisnąć lekarzy o nie :D)

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Vesper Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Moje odczucia,co do pominiętej dawki luteiny,którą powinnam była brać przed południem:

- ból mniejszy.
    Missy, słyszałam, że lutka dopochwowo może podrażniać, przykro mi, że tak masz...
    Dlatego ponoć wiele kobiet dostaje ją podjęzykowo - ponoć jest ohydna :P

missy83 lubi tę wiadomość

• Vesper Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    Dziewczyny ratujcie!!!!!byłam na usg a jak wyszłam z niego to sie poplakalam.W badaniu niby wszystko ok ale lekarz co robila usg powiedziala ze mam liczne pecherzyki na obu jajnikach o sr.do 7mm ulozone obwodowo czy to juz koniec moich staran???
    Absolutnie nie :) to początek badań ;) i przyjmowania leków.
    pisałam ostatnio Anusi o badaniach pod kątem PCO (i o stosowanych przeze mnie np suplementach czy wspomagaczach). Ja mam podejrzenie PCOs, myślę, że z przyczyną insulinową.
    Dostaje się na to leki, żeby wspomóc owulację. No i przy stymulacji trzeba się regularnie monitorować.
    Nasza Ev jest przykładem, że stymulacja przy PCO jest skuteczna <3

• Vesper Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    dziewczyny a jak jest z gruboscia endo bo mi wyszlo 7mm a mam 9 dc
    Grubość ok :) po owu powinno być 9-15/16 mm, spokojnie, kochana

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margarettad wrote:
    Witam, mam pytanie. Co to może oznaczać, że w 6 dpo podczas sprawdzania szyjki macicy dostrzegłam dwa małe "skrzepy". Takie jak podczas okresu, wyciągnęłam je na palcu...no i śluz miałam nie kremowy, tylko kremowo-brązowo-różowy. takie jakby plamienie. Mam problem z zajściem w ciążę od 2 lat, moim zdaniem to progesteron w drugiej fazie, nikt jeszcze mi w tej sprawie nie pomógł, szukam dobrego ginekologa. Wracając, czy to rzeczywiście może być za mało progesteronu?

Dodam, że zazwyczaj z 10 dni przed okresem mam plamienia, ale utrzymują się do miesiączki. Po miesiączce, a mam ją około 3-4 dni, utrzymują się jeszcze z 2 dni. Kiedyś okres miałam 7-14 dni i to obfite, teraz odwrotnie.
    Czy np podwyzszony testosteron też tak może działać?
    z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam :)
    Ja mogę powiedzieć tylko tyle, że ja takie skrzepy miałam właśnie w szczęśliwym cyklu. Zobacz sobie na mój wykres.
    Niestety w niczym więcej nie pomogę ;(

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)
    Ja dopiero wstałam nie mogłam już spać O.o kiedy mój mały łobuz nadal śpi :D az w szoku jestem normalnie. A położyliśmy sie o 22 śpać :)
    Mnie juz kregosłup zaczął bolec i nie mogłam dluzej zasnąć.
    Wiec siedze i pije herbatke :)
    A Wczoraj smarowanie szyji amolem pomogło :) Jak reką odjął gardło juz nie boli :) Ale bede jeszcze zapobiegawczo dzisiaj smarować.
    Mój własnie poszedł spac bo dopiero wrócił do domu.
    A za oknem słoneczko :)

Jak tam u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 09:09

Ev lubi tę wiadomość

• Ev Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Witajcie kochane :)
    Ja dopiero wstałam nie mogłam już spać O.o kiedy mój mały łobuz nadal śpi :D az w szoku jestem normalnie. A położyliśmy sie o 22 śpać :)
    Mnie juz kregosłup zaczął bolec i nie mogłam dluzej zasnąć.
    Wiec siedze i pije herbatke :)
    A Wczoraj smarowanie szyji amolem pomogło :) Jak reką odjął gardło juz nie boli :) Ale bede jeszcze zapobiegawczo dzisiaj smarować.
    Mój własnie poszedł spac bo dopiero wrócił do domu.
    A za oknem słoneczko :)

Jak tam u was?

Witaj :*

Ja tez juz nie moge spac ale o dziwo dzis sie wyspalam :).
    Mogla bym przespac do wtorku bo tylko jak otwarlam oczy pojawily sie te natrętne czarne mysli ;(.

W ogole jak leze to czuje sie super a jak sie poruszam troche to zaraz jakies mdlosci itp. ...

Pierś prawa tak mnie ciagnie z boku ze zaraz zwariuje ;/ ;p .

U mnie dzis szarówka :(

katsuyoshi lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Witaj :*

Ja tez juz nie moge spac ale o dziwo dzis sie wyspalam :).
    Mogla bym przespac do wtorku bo tylko jak otwarlam oczy pojawily sie te natrętne czarne mysli ;(.

W ogole jak leze to czuje sie super a jak sie poruszam troche to zaraz jakies mdlosci itp. ...

Pierś prawa tak mnie ciagnie z boku ze zaraz zwariuje ;/ ;p .

U mnie dzis szarówka :(
    hehe kochana naprawde nie martw się :) wszystko będzie z dzidzia dobrze. Objawy są tego dowodem że maluszek miewa sie dobrze :)
    No widzisz ty masz mdłosci a ja nadal cisza z objawami :D troche mnie to martwi kurka.
    Ostrugałam sobie ziemniaki juz na obiad i zamoczyłam w wodzie.
    Przyprawiłam żeberka i potem tylko wszystko wstawie :D aaa co tam hehe chociaż nie bede musialam w biegu przy małym tego robic wiec wykorzystałam fakt ze nadal spi.
    Dawno nei jadłam ziemniaków z buraczkami O.o ale dzis to nadrobie bo kupiłam ostatnio buraczki :D
    Wieczorem gadalam przez skypa z babcia jeszcze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 09:43

Ev lubi tę wiadomość

‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ