X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Dziewczyny co wy gadacie..
    Jaki 4 tydzien?
    Ev nie robila testu 14 dni po owu gdzie mialaby miec dopiero 4 tydzien.
    8 tydzien ciazy minimum 7 tydzien ciazy ma.
    ciaze liczy sie od dnia ostatniej miesiaczki wiec nie ma mowy tutaj o 4 tyg .
    4 tydzien to ja mialam jak zrobilam test 2 dni przed @.

Ev a te bóle to norma :)
    Podejrzewam że Missy sobie tylko tak gdybała ;)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat tylko ze ja nie wiem kiedy mialam owu :) A to sie liczy bez roznicy od terminu ostatniej @ ?

katsuyoshi, Bobitta lubią tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Kat tylko ze ja nie wiem kiedy mialam owu :) A to sie liczy bez roznicy od terminu ostatniej @ ?
    Tak. zawsze nawet gin bedzie liczyl ci od dnia ostatniej miesiączki.
    Wlasnie siedzialam i liczylam ci z wykresu i wychodzi że weszłaś w 8 tydz ciązy.
    A gin policzy ci dokładnie i też powie ci ze to mniej wiecej tak jak ja wyliczyłam da ci 7-9 tydzien i ustali dokładny termin.

Nutellowa mamusiu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 12:25

Ev, Vesper lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Wlasnie siedzialam i liczylam ci z wykresu i wychodzi że weszłaś w 8 tydz ciązy.
    A gin policzy ci dokładnie i też powie ci ze to mniej wiecej tak jak ja wyliczyłam da ci 7-9 tydzien i ustali dokładny termin.

Dokładnie :) też Ci liczyłam z wykresy wcześniej jak pisałam.
    Nie wiem Ev czym Ty się przejmujesz :D :D

Ev, Vesper lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:

;D rozumiem... od wczoraj nie jem nic innego tylko jablka :D

katsuyoshi, Vesper lubią tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Podejrzewam że Missy sobie tylko tak gdybała ;)
    Ale to nie missy o tym gdybała :D

Evanlyn, missy83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    ;D rozumiem... od wczoraj nie jem nic innego tylko jablka :D
    hahaha moja mamusia jadla jablka nalogowo ze mna w ciazy bo tak ją na nie bralo i ja potem jak bylam wieksza mialam chcice na jablka przez nią :D

Niczym sie nie martw kochana :) Ciesz sie szczesciem.
    A kazde objawy i lekke bole to normalne w koncu musi ci sie dzidzia gdzies pomiescic stad wszystko ci sie w srodku rozciąga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 12:30

Evanlyn, Ev, Meg0809 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Acha :D

missy83 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Kurde sorry Missy to przez te awatary :D któraś z Was musi zmienić hehehehe :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdybałam bo dla mnie to czarna magia :D ale właśnie ogarnęłam temat, poczytałam :) to nigdy nie była moja mocna strona :D

Evanlyn, missy83 lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja uciekam zaniesc ta umowe o mieszkanie :) odezwe sie jak wróce <3

Evanlyn, Ev, palma, Vesper lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Dziewczyny ja uciekam zaniesc ta umowe o mieszkanie :) odezwe sie jak wróce <3
    Jeśli potrzebujesz to powodzenia :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Kurde sorry Missy to przez te awatary :D któraś z Was musi zmienić hehehehe :D
    Aaaa..no tak,krajobraz ;-) ziemia, góry i te sprawy ;-)

Nie wziełam dawki luteiny. Nie dzwoniłam jeszcze do lekarza (ale być może jeszcze dziś zadryndam).. Po prostu odstawiam i tyle. Jak to przez lutkę - bo może mnie uczulać,to dam na luz. I tak lekarz mi nie zalecał...

Zaobserwuję siebie teraz.
    Jak ból ustąpi,to możliwe że przez tabsy dopochw.się to działo i uczulało.
    A jak ból będzie dalej cały czas, to znaczy że będę musiała kupić niedługo bardzo czuły test,który by mógł jak najwcześniej wykryć,gdyby miało być coś na rzeczy.
    Ale testowanie nie prędzej jak po weekendzie...
    Chciałam brać lutkę "w razie czego",by wspomóc progesteronem oraz by zniwelować plamienie przed@. Jestem po przejściach związanych z ciążą,toteż chciałam się zabezpieczyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 12:56

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missy obserwuj się. Kombinowanie z lekami na własną rękę różnie się kończy, chociaż zwykle wiemy w temacie dużo i chcemy sobie pomóc to właśnie uczulenia są chyba najgorsze w tym wszystkim.

Trzymaj się ;)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Aaaa..no tak,krajobraz ;-) ziemia, góry i te sprawy ;-)

Nie wziełam dawki luteiny. Nie dzwoniłam jeszcze do lekarza (ale być może jeszcze dziś zadryndam).. Po prostu odstawiam i tyle. Jak to przez lutkę - bo może mnie uczulać,to dam na luz. I tak lekarz mi nie zalecał...

Zaobserwuję siebie teraz.
    Jak ból ustąpi,to możliwe że przez tabsy dopochw.się to działo i uczulało.
    A jak ból będzie dalej cały czas, to znaczy że będę musiała kupić niedługo bardzo czuły test,który by mógł jak najwcześniej wykryć,gdyby miało być coś na rzeczy.
    Ale testowanie nie prędzej jak po weekendzie...
    Chciałam brać lutkę "w razie czego",by wspomóc progesteronem oraz by zniwelować plamienie przed@. Jestem po przejściach związanych z ciążą,toteż chciałam się zabezpieczyć...
    Pierwszy raz brałaś luteinę?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn - nie, nie pierwszy raz. Brałam też tylko przez dwa dni,to było w marcu tego roku; dostałam by podtrzymać wczesną ciążę,bo dostałam plamień,no ale nie udało się..Jednak nie czułam dyskomforu,jakichś bóli szyjki macicy,może dlatego,że byłam wtedy w ciąży,teraz jestem po owulacji,nawet nie blisko końca cyklu...tak więc chcisłsm sobie pomóc...bo jak byłam na monitoringu to widziałam jak wszystko ładnie z owulką jest. To wtedy pomyślałam...no to może błąd w tym,że nie zachodzimy w ciąże leży w drugiej fazie... a lekarz kazał mi brać od pozytywnego testu luteine,ale ja przeczytałam,że może być problem z zagnieżdżaniem się z powodu niskiego prog ,dlatego wcześniej chciałam go zaaplikować. Bo dopiero jak zarodek się zagnieździ to jest produkcja hormonu hcg,zdatnego do wykrycia orzez test.
    U mnie ewentualne zagnieżdż byłoby tak najwcześniej możliwe w ten weekend lub po weekendzie. Dlategi ewentualbe testowanie po weekendzie najwcześniej .

Wiecie jak to jest,jak kobieta po przejściach,to chce się zabezpieczyc,by ten progesteron był wystarczający...

Evanlyn lubi tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie naszło pytanie, jak rok temu odstawiałam antykoncepcję ginek powiedział mi, że przed ciąża mam zrobić badania:morfologię, cukier, różyczki itd..ale nie powiedział, co to znaczy"przed ciążą" a poza tym kto to wie, kiedy zajdzie w ciążę.
    Kiedy radziłybyście zrobić mi te badania i kiedy iść pokazać je lekarzowi. Jak jużsię uda zaciążyć czy po ich zrobieniu?
    No i jak wygląda sprawa szczepionek:odra, świnka, różyczka, wirusowe zapalenie wątroby typu B?

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje odczucia,co do pominiętej dawki luteiny,którą powinnam była brać przed południem:

- ból mniejszy.

Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Evanlyn - nie, nie pierwszy raz. Brałam też tylko przez dwa dni,to było w marcu tego roku; dostałam by podtrzymać wczesną ciążę,bo dostałam plamień,no ale nie udało się..Jednak nie czułam dyskomforu,jakichś bóli szyjki macicy,może dlatego,że byłam wtedy w ciąży,teraz jestem po owulacji,nawet nie blisko końca cyklu...tak więc chcisłsm sobie pomóc...bo jak byłam na monitoringu to widziałam jak wszystko ładnie z owulką jest. To wtedy pomyślałam...no to może błąd w tym,że nie zachodzimy w ciąże leży w drugiej fazie... a lekarz kazał mi brać od pozytywnego testu luteine,ale ja przeczytałam,że może być problem z zagnieżdżaniem się z powodu niskiego prog ,dlatego wcześniej chciałam go zaaplikować. Bo dopiero jak zarodek się zagnieździ to jest produkcja hormonu hcg,zdatnego do wykrycia orzez test.
    U mnie ewentualne zagnieżdż byłoby tak najwcześniej możliwe w ten weekend lub po weekendzie. Dlategi ewentualbe testowanie po weekendzie najwcześniej .

Wiecie jak to jest,jak kobieta po przejściach,to chce się zabezpieczyc,by ten progesteron był wystarczający...
    No tam, rozumiem... Trochę czuję się współwinna to też pisałam Ci że jak ma nie zaszkodzić to weź no ale kto wiedział że zaszkodzi :/ Przykro mi, strasznie stresujące. Ale lepiej schowaj dumę w kieszeń i dzwoń jak tylko będziesz mogła do gina :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Moje odczucia,co do pominiętej dawki luteiny,którą powinnam była brać przed południem:

- ból mniejszy.
    Całe szczęście

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ