Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
katsuyoshi wrote:Dziewczyny co wy gadacie..
Jaki 4 tydzien?
Ev nie robila testu 14 dni po owu gdzie mialaby miec dopiero 4 tydzien.
8 tydzien ciazy minimum 7 tydzien ciazy ma.
ciaze liczy sie od dnia ostatniej miesiaczki wiec nie ma mowy tutaj o 4 tyg .
4 tydzien to ja mialam jak zrobilam test 2 dni przed @.
Ev a te bóle to normakatsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEv wrote:Kat tylko ze ja nie wiem kiedy mialam owu A to sie liczy bez roznicy od terminu ostatniej @ ?
Wlasnie siedzialam i liczylam ci z wykresu i wychodzi że weszłaś w 8 tydz ciązy.
A gin policzy ci dokładnie i też powie ci ze to mniej wiecej tak jak ja wyliczyłam da ci 7-9 tydzien i ustali dokładny termin.
Nutellowa mamusiuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 12:25
Ev, Vesper lubią tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:Tak. zawsze nawet gin bedzie liczyl ci od dnia ostatniej miesiączki.
Wlasnie siedzialam i liczylam ci z wykresu i wychodzi że weszłaś w 8 tydz ciązy.
A gin policzy ci dokładnie i też powie ci ze to mniej wiecej tak jak ja wyliczyłam da ci 7-9 tydzien i ustali dokładny termin.
Nutellowa mamusiu
Nie wiem Ev czym Ty się przejmujeszEv, Vesper lubią tę wiadomość
-
katsuyoshi wrote:Tak. zawsze nawet gin bedzie liczyl ci od dnia ostatniej miesiączki.
Nutellowa mamusiu
rozumiem... od wczoraj nie jem nic innego tylko jablka
katsuyoshi, Vesper lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEv wrote:rozumiem... od wczoraj nie jem nic innego tylko jablka
Niczym sie nie martw kochana Ciesz sie szczesciem.
A kazde objawy i lekke bole to normalne w koncu musi ci sie dzidzia gdzies pomiescic stad wszystko ci sie w srodku rozciągaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 12:30
Evanlyn, Ev, Meg0809 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Evanlyn wrote:Kurde sorry Missy to przez te awatary któraś z Was musi zmienić hehehehe
Nie wziełam dawki luteiny. Nie dzwoniłam jeszcze do lekarza (ale być może jeszcze dziś zadryndam).. Po prostu odstawiam i tyle. Jak to przez lutkę - bo może mnie uczulać,to dam na luz. I tak lekarz mi nie zalecał...
Zaobserwuję siebie teraz.
Jak ból ustąpi,to możliwe że przez tabsy dopochw.się to działo i uczulało.
A jak ból będzie dalej cały czas, to znaczy że będę musiała kupić niedługo bardzo czuły test,który by mógł jak najwcześniej wykryć,gdyby miało być coś na rzeczy.
Ale testowanie nie prędzej jak po weekendzie...
Chciałam brać lutkę "w razie czego",by wspomóc progesteronem oraz by zniwelować plamienie przed@. Jestem po przejściach związanych z ciążą,toteż chciałam się zabezpieczyć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 12:56
synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
Missy obserwuj się. Kombinowanie z lekami na własną rękę różnie się kończy, chociaż zwykle wiemy w temacie dużo i chcemy sobie pomóc to właśnie uczulenia są chyba najgorsze w tym wszystkim.
Trzymaj sięmissy83 lubi tę wiadomość
-
missy83 wrote:Aaaa..no tak,krajobraz ziemia, góry i te sprawy
Nie wziełam dawki luteiny. Nie dzwoniłam jeszcze do lekarza (ale być może jeszcze dziś zadryndam).. Po prostu odstawiam i tyle. Jak to przez lutkę - bo może mnie uczulać,to dam na luz. I tak lekarz mi nie zalecał...
Zaobserwuję siebie teraz.
Jak ból ustąpi,to możliwe że przez tabsy dopochw.się to działo i uczulało.
A jak ból będzie dalej cały czas, to znaczy że będę musiała kupić niedługo bardzo czuły test,który by mógł jak najwcześniej wykryć,gdyby miało być coś na rzeczy.
Ale testowanie nie prędzej jak po weekendzie...
Chciałam brać lutkę "w razie czego",by wspomóc progesteronem oraz by zniwelować plamienie przed@. Jestem po przejściach związanych z ciążą,toteż chciałam się zabezpieczyć...
-
Evanlyn - nie, nie pierwszy raz. Brałam też tylko przez dwa dni,to było w marcu tego roku; dostałam by podtrzymać wczesną ciążę,bo dostałam plamień,no ale nie udało się..Jednak nie czułam dyskomforu,jakichś bóli szyjki macicy,może dlatego,że byłam wtedy w ciąży,teraz jestem po owulacji,nawet nie blisko końca cyklu...tak więc chcisłsm sobie pomóc...bo jak byłam na monitoringu to widziałam jak wszystko ładnie z owulką jest. To wtedy pomyślałam...no to może błąd w tym,że nie zachodzimy w ciąże leży w drugiej fazie... a lekarz kazał mi brać od pozytywnego testu luteine,ale ja przeczytałam,że może być problem z zagnieżdżaniem się z powodu niskiego prog ,dlatego wcześniej chciałam go zaaplikować. Bo dopiero jak zarodek się zagnieździ to jest produkcja hormonu hcg,zdatnego do wykrycia orzez test.
U mnie ewentualne zagnieżdż byłoby tak najwcześniej możliwe w ten weekend lub po weekendzie. Dlategi ewentualbe testowanie po weekendzie najwcześniej .
Wiecie jak to jest,jak kobieta po przejściach,to chce się zabezpieczyc,by ten progesteron był wystarczający...Evanlyn lubi tę wiadomość
synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
Tak mnie naszło pytanie, jak rok temu odstawiałam antykoncepcję ginek powiedział mi, że przed ciąża mam zrobić badania:morfologię, cukier, różyczki itd..ale nie powiedział, co to znaczy"przed ciążą" a poza tym kto to wie, kiedy zajdzie w ciążę.
Kiedy radziłybyście zrobić mi te badania i kiedy iść pokazać je lekarzowi. Jak jużsię uda zaciążyć czy po ich zrobieniu?
No i jak wygląda sprawa szczepionek:odra, świnka, różyczka, wirusowe zapalenie wątroby typu B?
-
missy83 wrote:Evanlyn - nie, nie pierwszy raz. Brałam też tylko przez dwa dni,to było w marcu tego roku; dostałam by podtrzymać wczesną ciążę,bo dostałam plamień,no ale nie udało się..Jednak nie czułam dyskomforu,jakichś bóli szyjki macicy,może dlatego,że byłam wtedy w ciąży,teraz jestem po owulacji,nawet nie blisko końca cyklu...tak więc chcisłsm sobie pomóc...bo jak byłam na monitoringu to widziałam jak wszystko ładnie z owulką jest. To wtedy pomyślałam...no to może błąd w tym,że nie zachodzimy w ciąże leży w drugiej fazie... a lekarz kazał mi brać od pozytywnego testu luteine,ale ja przeczytałam,że może być problem z zagnieżdżaniem się z powodu niskiego prog ,dlatego wcześniej chciałam go zaaplikować. Bo dopiero jak zarodek się zagnieździ to jest produkcja hormonu hcg,zdatnego do wykrycia orzez test.
U mnie ewentualne zagnieżdż byłoby tak najwcześniej możliwe w ten weekend lub po weekendzie. Dlategi ewentualbe testowanie po weekendzie najwcześniej .
Wiecie jak to jest,jak kobieta po przejściach,to chce się zabezpieczyc,by ten progesteron był wystarczający...