X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie widzialam na wykresie :) wow super.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim przyszłym mamusiom i cieszę się z Waszego szczęścia,po cichu wierzę, że może i mnie spotka te szczęście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 22:48

missy83 lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Jak tam u Was samopoczucie o poranku?:) Missy mam nadzieje ze juz sie nie stresujesz i ze wszystko u Ciebie ok :)
    Ja cały czas staram przestawiac sie na pozytywne myslenie... Chociaz ta mgla za oknem... :/
    Pietruszkanatki bardzo Ci dziekuje :) Spadlo to na mnie jak grom z jasnego nieba. Ale juz coraz bardziej z ta mysla sie oswajam. Duzo o tym myslalam w ostatnich dniach... Mam duzo obaw, ale tez zaczynam byc ciekawa tego "nieznanego". A co tam u Ciebie??? :)

Olu jakas tam nadzieja zawsze jest :) Ja ktoregos razu przegladalam sobie wykresy i znalazlam sporo zakonczonych na zielono mimo ze cykle byly teoretycznie bezowulacyjne. U mnie w tym cyklu tez szalu nie ma i jakos nie zapowiada sie zeby sie poprawilo. Tylko ja to w sumie za bardzo niczego sie nie spodziewam, bo tak jak juz kiedys wspominalam bardziej traktuje ten wykres i obserwacje jako eksperyment :P Bo wiem ze w tym moim organizmie narazie najbardziej sprzyjajaco dla rozwoju dziecka to nie jest...

No i gdzie jest Vesper?! Ciagle ktos znika!

missy83, Vesper lubią tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia ja tez nie licze narazie na rewolucje ale dzieki monitoringowi wiem co mam i jak to wyglada.Dobrze ze medycyna ma rozwiazania wiec jakas lampka sie zapala ze bedzie Ok.Ja wczorak siedzialam i pgladałam wykresy bez owu.Zreszta nasza Ev jest przykładam na fasolke bez owu z wykresu.

anusia24, Vesper lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola , Anusia - witam Was :-)
    No i dzień dobry wszystkim :-)

Anusia - ano już mniej się stresuję, modlę się w głębi duszy,żeby wszystko było ok - i to mnie uspokaja. Ale znajduję też w ciągu dnia dużo czasu na odpoczynek i nastrajam się pozytywnie <3

Ola - miło mi, za słowa gratulacje i chciałabym Tobie za niedługi czas pogratulować.
    Każdy czeka na swoje szczęście - warto nie poddawać się, warto pobadać się i podejść do wszystkiego zdrowo - i ze zdrowym organizmem, zdrową duszą ... :-)

Pamiętajmy: Dziś w godz. 12-13 Godzina Łaski - warto pomodlić się chociażby jedno Zdrowaś Mario - ten,który dziś ma mało czasu i jest zabiegany.
    Jak Ktoś może, to najlepiej poświęcić godzinę dla Maryi, i modlić się do Niej o łaski - nawet te największe.
    Módlmy się o swoje obecne i przyszłe Małe Cuda.
    <3 <3 <3

anusia24, Vesper lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńddobry wszystkim, miłego dnia :) co słychać? Jak się czują ciężarówki? :D
    u mnie @nie ma a tempka hmm sama nie wiem co robić

Vesper lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma na moje oko wykres wyglada obiecujaco :) A dlaczego jeszcze nie testujesz?

Missy bardzo się cieszę :) Trzeba wierzyc ze wszystko bedzie dobrze :) Baardzo Ci kibicuje <3

No więc Olu widac jestesmy w podobnej sytuacji ;) Mysle ze po prostu trzeba w naszym przypadku cierpliwosci... Te nieszczesne PCO jak widac nie jest jakims wyrokiem. Po prostu trzeba troche podgonic sie lekami i pozytywniej do tego podejsc. Nerwy tylko poglebiaja to chol erstwo. Napewno moze to trwac dluzej niz u dziewczyn bez tego problemu, ale nie jest to niemozliwe :) Damy rade! Musimy! :)

Ola_85 lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia24 nie testuje bo od owu najprawdopodobniej minęło dopiero 13 dni :(

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Ola , Anusia - witam Was :-)
    No i dzień dobry wszystkim :-)

Anusia - ano już mniej się stresuję, modlę się w głębi duszy,żeby wszystko było ok - i to mnie uspokaja. Ale znajduję też w ciągu dnia dużo czasu na odpoczynek i nastrajam się pozytywnie <3

Ola - miło mi, za słowa gratulacje i chciałabym Tobie za niedługi czas pogratulować.
    Każdy czeka na swoje szczęście - warto nie poddawać się, warto pobadać się i podejść do wszystkiego zdrowo - i ze zdrowym organizmem, zdrową duszą ... :-)

Pamiętajmy: Dziś w godz. 12-13 Godzina Łaski - warto pomodlić się chociażby jedno Zdrowaś Mario - ten,który dziś ma mało czasu i jest zabiegany.
    Jak Ktoś może, to najlepiej poświęcić godzinę dla Maryi, i modlić się do Niej o łaski - nawet te największe.
    Módlmy się o swoje obecne i przyszłe Małe Cuda.
    <3 <3 <3
    A własnie mialam sie zapytac ciebie o te modlitwy wiem ze nie kazdy serio do tego podchodzi ale moze mi pomoze chociaz duchowo.Co to za modlitwy??

km5s8ribs34fnes6.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Mało tu dzisiaj wypowiedzi, chyba szał zakupów i sprzątania wszystkich ogarną ;)

Anusia, u mnie w porządku, ten cykl w końcu mam nadzieję, że będzie normalny ( nie umiem wkleić pod postem, skopiowałam, a nie mogę znaleźć gdzie sięgo wkleja ^^) może wreszcie II faza cyklu będzie miała normalną tempkę i chociaż te 10 dni...
    A Ty się ciesz wszystkim :)

Pozdrawiam Was wszystkie ;)

zuzanna lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Mało tu dzisiaj wypowiedzi, chyba szał zakupów i sprzątania wszystkich ogarną ;)

Anusia, u mnie w porządku, ten cykl w końcu mam nadzieję, że będzie normalny ( nie umiem wkleić pod postem, skopiowałam, a nie mogę znaleźć gdzie sięgo wkleja ^^) może wreszcie II faza cyklu będzie miała normalną tempkę i chociaż te 10 dni...
    A Ty się ciesz wszystkim :)

Pozdrawiam Was wszystkie ;)

Witam. Cos ostatnio tu przycichlo. Coraz więcej pewnie przesiadują na fioletowej bo tyle w ostatnim czasie zafasokowalo tu. A te co się starają to chyba im się czasem gadac nie chce - wiem sama po sobie. Ja tez musze zacząć przedswiateczne sprzątanie itd. ale to w przyszłym tyg bo jeszcze ten tydzień do pracy.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Witam. Cos ostatnio tu przycichlo. Coraz więcej pewnie przesiadują na fioletowej bo tyle w ostatnim czasie zafasokowalo tu. A te co się starają to chyba im się czasem gadac nie chce - wiem sama po sobie. Ja tez musze zacząć przedswiateczne sprzątanie itd. ale to w przyszłym tyg bo jeszcze ten tydzień do pracy.
    Ja to akurat nie siedzę na fioletowej... Albo nie mam czasu albo śpię hehe dzień w dzień głowa mnie boli, nie boli wręcz pęka i mój organizm pomylił sobie dzień z nocą :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to akurat można u Ciebie zrozumieć ;-) Kropeczka daje o sobie znac. Do tego ta pogoda, raz cieplo raz mrozno. Ja tez cos się wyspac ostatnio nie mogę. ;-)

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    No to akurat można u Ciebie zrozumieć ;-) Kropeczka daje o sobie znac. Do tego ta pogoda, raz cieplo raz mrozno. Ja tez cos się wyspac ostatnio nie mogę. ;-)
    Daje daje i to porządnie. Nie narzekam na brak objawów...mogę się nimi dzielić. Doczytałam że mogą Was nie zakwalifikować na in vitro :( Tzn że chcesz próbować inseminacji skoro chcesz wykupić leki?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Daje daje i to porządnie. Nie narzekam na brak objawów...mogę się nimi dzielić. Doczytałam że mogą Was nie zakwalifikować na in vitro :( Tzn że chcesz próbować inseminacji skoro chcesz wykupić leki?

Pojde do lekarza i się musze dowiedzieć czy mamy szanse na kwalifikacje bo jeśli nie to wtedy raczej spróbujemy inseminacji żeby się tylko zalapac na refundowane leki.

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Vesperku jakbyś znalazła ten wątek, w którym dziewczyna pisze, że podniosła Amh dwukrotnie, to podlinkuj:)

Hej, Madziulla nie znalazłam już tego samego wątku, ale znalazłam taką pokrzepiającą historię :) pamiętam tylko, że dziewczyna pisała o zażywaniu koenzymu Q10 i jakimś leku DHEA :P

http://f.kafeteria.pl/temat/f9/niskie-amh-p_5477073/47
    Cześć dziewczyny usmiech.gif właśnie wrociłam z urlopu i mimo później pory muszę Wam opowiedzieć co się wydarzyło. Pamietacie jak pisałam, że moje AMH w zeszłym roku przed pierwszą probą IVF wynosiło 0,1 w tym roku badanie kazali powtórzyć w innej klinice i wyszło 0,5? Przed samym wyjazdem byliśmy jeszcze raz na wizycie u lekarza żeby mieć wskazówki co do przymowanych przeze mnie leków i spokojnie pojechać na urlop. Mąż poruszył temat dofinansowania do in vitro ponieważ w kryteriach jest jasno napisane, że wynik AMH nie może być NIŻSZY niż 0,5, wiec teoretycznie powinnismy sie zakwalifikować, ale ponieważ poprzedni był skrajnie niski, a ten ze zeszłego miesiąca na pgraniczu normy lekarz poprosił, abym jeszcze raz w tej samej klinice powtórzyła to badanie i jego wynik już definitywnie zadecyduje. Tak też zrobiłam. Zaraz po wyjściu z gabinetu, udałam sie do zabiegowego oddać krew po raz trzeci na to samo badanie i wjechaliśmy. W rejestracji poprosiłam tylko, zeby po tygodniu poinformowali mnie telefonicznie o wyniku bo będe poza miejscem zamieszkania i tak też zrobili. Na urlopie dostałam telefon z kliniki, nie uwierzycie, ale usiadłam z wrażenia. Pani poinformowała mnie, ze moje AMH wynosi 1,9 SZOK i RADOŚĆ...usmiech.gif trzy razy dopytywałam czy to wynik na pewno spod mojego nazwiska usmiech.gif Nie wiem jak to możliwe? od razu pomyślałam, że chyba dzięki naszej wycieczce do Częstochowy w intencji możliwości pośiadania potomstwa doznałam cudu uzdrowienia bo medycznie nie znajduję żadnego uzasadnienia. Także widzicie jak się u mnie zadziało przed samym wyjazdem. Teraz we wtorek idziemy na wizyte i zobaczymy co lekarz zadecyduje dalej. Pozdrawiam wszystkich i do następnego usmiech.gif

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• Vesper Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiu
    nie musisz o mnie nigdzie wspominać, najważniejsze, żebyś znalazła w tej życiowej odmianie jakieś pozytywy dla siebie i skorzystała z tego, co oferuje los. Kto wie, może to będzie wspaniała odmiana? <3 cieszę się, że nie rezygnujecie ze starań!!!

dzięki za troskę :)
    padła nam karta sieciowa :P ale już jest ok, więc wracam do Was :)

Kat jaka piękna choinka (też lubię jasne zasłony ;), mam w planie jasne wieszane na szelkach ;)), ale jeszcze piękniejszy jest Twój synek zadowolony z prezentu! <3
    No i gratuluję wizyty u lekarza 14 XII, bardzo się cieszę! Fajnie, że czujesz się już lepiej niż w Mikołajki!

[b[Missy[/b] wcinaj spokojnie luteinkę i idź do lekarza :)

Owu Ev Bobitta Evanlyn zdrowia! <3 <3 <3

Pietruszka mój odwrotnie ;) ja się stresuję moją niestabilną sytuacją zawodową, a mój mówi: poradzimy sobie... ja też ciężko znoszę brak samodzielności finansowej :P...

Odebrałam wszystkie wyniki, PCOs ma przyczynę insulinową najprawdopodobniej, nie za dobrze to wygląda wg mnie, ale niech lekarz oceni :P no i mimo leku wzrosło mi TSH :(

ech...
    za to moja serdeczna przyjaciółka jest w ciąży! <3 z bliźniakami!!! yuuupiiii!

missy83 lubi tę wiadomość

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper dzięki! faktycznie ta historia pokrzepia serce:)

Vesper lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper jakie masz TSH obcenie?

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Vesper jakie masz TSH obcenie?
    Hej Madziulla, na przełomie września i października miałam 2,2 wysycenie Ft4 poniżej 50%, niskie ft3... w listopadzie zaczęłam euthyrox 25, biorę go już ok 6 tygodni i ...
    TSH 2,87, ft4 wzrosło chyba do 55% jakoś...(czyli podniosło się bardzo niewiele...) tym razem nie badałam ft3, bo endo nie zaleciła, a poza tym byłam pewna, że jest ok...
    no to teraz rozumiem, skąd moja depresja i dlaczego mi włosy poleciały :P
    mogę 'zwalić' za tarczycę ;)

‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ