Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKurde dziewczyny tutaj nie ma zadnych watpliwosci... to ja z porannego moczu nie mialam takiej ladnej kreski jak Palma z moczu popoludniowego i kropka zaznaczyłam.
Wiec Palmo rób suwaczka i kropka na wykresieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 15:58
pietruszkanatki, palma lubią tę wiadomość
-
Bobitta wrote:Pytanie do doświadczonych !!!
dostałam skierowanie na badania medycyny pracy.
Badanie okulistyczne,mocz i morfologia
Po jeden czy z takich zwykłych badań można wykryć ciążę ?
Po dwa czy ktoś się informuję czy wyniki dostaję ja czy od razu idą do szefa ?
Kochana
1) wydaje mi się, że nie... bo przecież ciążę wykrywa się hormonem BHCG
2) tego nie wiem. Jak ostatnio robiłam takie badania, to sama je odbierałam i zanosiłam do szefa, ale może to zależy od pracodawcy?...
ściskam
Pietruszka dziś rozmawiałam z bratem, że jeśli człowiek pozostaje na poziomie tylko racjonalnym, to dziecko można odkładać w nieskończoność bo zawsze jest coś nie tak, a to kasa mogłaby być większa, a to mieszkanie, a to samochód lepszy albo w ogóle i tak latka lecą... a z czasem jest coraz trudniej, bo największa płodność kobiety przypada gdzieś do 25 roku życia, a potem już zaczyna spadać także, rozumiem wszystkie rozterki, bo sama je przechodziłam i nie wierzyłam, że zachodzenie w ciążę może być wyzwaniem. Bo przecież cykle regularne, badam się, dbam o siebie i podstawowe wyniki mam w normie
Także, nie da się tego jednoznacznie ocenić. Dzisiaj wiem jedno, że statystycznie rzecz ujmując, im później, tym drożej bo badania, lekarze, stymulacja, leczenie, no i siły (tak mówią starsze mamy) mniej niż wtedy, kiedy jest się dziarskim i młodym. Może oleju w głowie trochę więcej (zasługa doświadczenia ), ale kto powiedział, że młoda mama nie jest odpowiedzialna?
Ola kciukamy!Bobitta lubi tę wiadomość
staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
Ola_85 wrote:czy ktoras z was sie orientuje czy biorac Duphaston pecherzyki moga urosnac??staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
Hah! Vesper, Ty to potrafisz wszystko logicznie wytłumaczyć(brat też.
Ale sama sobie dzidzi nie zrobię a już mam dość namawiania męża "no choodź, potem się będziemy starać i nie wyjdzie" maruda z niego a ja nie mam siły bo go zupełnie zniechęcę do siebie
Jutro rozmowa z dyrektorem... trzymajcie kciuki bym wreszcie dostała pracę i mogła spokojnie starać się o maluszkaVesper lubi tę wiadomość
-
Ola_85 wrote:ja mam 10 mg czyli raz dziennie biore
ta dawka czasami jest stosowana wlasnie, by wywołac owulację. Progesteron jest wbrew pozorm potrzebny także do peknięcia pęcherzyka i jest wydzielany cały cykl, ale jest max przypada na te 7 dni po owulacji.
Sama biorę dupka, ale na razie przez 10 dni po owulacji od 13-23 dnia cyklu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 18:10
Vesper, Ola_85 lubią tę wiadomość
-
Vesper dobrze ze wrocilas juz sie o Ciebie martwić zaczelam
Pietruszka trzymam kciuki za prace!
Vesper dobrze prawi, tak naprawde w tych staraniach jest zawsze jakies "ale" i tak przeciaga sie to wszystko w czasie. Czasem warto zaryzykowac, żeby potem nie żałować
W sumie wszystkie 3 jestesmy w takiej niejasnej sytuacji wiec nie musze filozofowac
Miłego wieczoruVesper lubi tę wiadomość
-
Vesper, Anusia, dziękuję dam znać po jak poszło
No tak Anusia, w podobnej na pewno Święta, Nowy Rok, może coś się ruszy i pójdziemy na żywioł z mężem mam taką nadzieję bynajmniejVesper, anusia24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitajcie tu mnie jeszcze nie było dzis mam 29 dc zawsze mam cykle 30- 31 dniowe i na 2 dni przed bolały mnei piersi teraz bola mnie już od ponad tygodnia a dzis to juz masakrycznie do tego mdli mnie mam zgagę i dziwne uczucie jakbym miała za chwile dostac @ co chwile biegam siku i sparawdzam czy juz przyszła @ ale jej nie ma i tak niech zostanie jutro rano robie test czułosci 10 nigdy takiego nie miała co o nim sadzicie o teście NORDTEST do tego dziś koło południa mialam dziwny zółty sluz i taki galaretowaty ostatni raz takie cos miała na kilka dni przed porodem hehe czy to mozliwe bym była w ciazy ? do tego szyjka wydaje mi sie że jest wysoko i jest twarda zamknieta
-
Gratulacje Palma ! Rośnijcie zdrowo
Kochane , kwas foliowy można brać 2x dziennie ? Niemota z apteki mi dawkowania nie zapisała ... dodam, że mam taki 5mg. To samo z wit.D ..czytałam na ulotce, że niby można ale jeśli lekarz tak zaleci a zalecenie poszło się j***ć razem z receptą ...palma, Vesper lubią tę wiadomość