X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • palma Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam dziewczyny za te cudowne komentarze. <3
    kat tylko wrócę z pracy i ustawie wszystko tak jak powinno być :D

Meg0809, missy83, anusia24, Vesper, pietruszkanatki lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma GRATULACJE :)
    Ola_85 ja zostanę z Tobą a nawet dłużej :(
    Zabieg hsg odwołany ;( spóźnił mi się @ i dupa. Czasem brak mi sił na to wszystko. Już tyle czasu ciągnie się to za mną, że brakuje mi ochoty i wiary, że kiedyś to się skończy. Zabieg przełożyli mi na nowy rok i kto wie czy trafię w termin czy znów nie :/
    Fajnie że tyle dziewczyn zaszło w ciążę trzymajcie się ciepło i uważajcie na siebie. Niech Wam rosną brzuszki :)
    Czytam sobie i staram się Was nadrabiać i być na bieżąco, ale weny mi brak na pisanie.

palma, Ola_85 lubią tę wiadomość

• missy83 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Wszystko się ułoży <3 cieszę się, że luteina nie zaszkodziła w staraniach, a być może nawet je wsparła! życzę Ci spokojnej ciąży i pewności, że wszystko jest w porządku!

A ja chyba już nie mam siły się badać ;) w ciągu trzech miesięcy wyszły mi 4 zaburzenia (immunologiczne i metaboliczne), które mają wpływ na płodność. Pewnie są już ze mną od jakiegoś czasu. Wszystkie podstawowe wyniki mam w normie, dopiero specjalistyczne badania coś pokazują :P no i wygląda na to, że na diecie muszę być do końca życia :P

ech, no :P

Vesper, miło mi za wsparcie <3 <3 <3

Vesper - Coś tam nowego w badaniach wychodzi, ale ważne - by prowadziło ku szczęśliwemu końcowi. A to forum - jak widać - ostatnio szczęśliwe. Tak więc życzę powodzenia w wytrwaniu w diecie, przetrwania badań :-) oraz trwania w staraniach :-), które... może nie potrwają zbyt długo (!), bo życie zaskakiwać lubi :-) (!). Życzę Ci - by pozytywnie Cię barrrdzo zaskoczyło :-) <3

Vesper lubi tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat termin 11 sierpnia :D

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ustawia sie ten suwaczek? :D

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    jak ustawia sie ten suwaczek? :D
    https://www.suwaczki.com/

tutaj :)
    jak nie bedziesz wiedziala co i jak to pytaj :D
    No to na fiolet tez mam nadzieje ze wpadniesz na nasz watek :)

• palma Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/09529254005857090390.jpg

chyba nie ma wątpliwości :D ta kreska pojawiła się natychmiast nawet minuta nie upłynęła <3

Ola_85, kissoflife, anusia24, Vesper, missy83 lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kat a jak zrobić odliczanie tygodnia i dnia ciązy? :D
    tak jak Wy macie czyli tydzień ciązy i opis co się dzieje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 07:56

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    kat a jak zrobić odliczanie tygodnia i dnia ciązy? :D
    tak jak Wy macie czyli tydzień ciązy i opis co się dzieje :D
    na tej stronie ktora ci dalam zjedz nizej i tam masz opcje :

Wybierz rodzaj:

Termin porodu i ciąża
    Karmienie piersią
    Wiek dziecka
    Odliczanie do urodzin
    Próbujemy zajść w ciążę
    Wspominamy aniołka
    Postępy w diecie
    Odliczanie do ślubu
    Odliczanie do rocznicy
    Odliczanie do adopcji
    Odliczanie do wakacji
    Inne wydarzenia

Wybierz termin porodu i ciaza :)

Mówiłam ze tak test wyjdzie :)

palma lubi tę wiadomość

• Vesper Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Vesper, miło mi za wsparcie <3 <3 <3

Vesper - Coś tam nowego w badaniach wychodzi, ale ważne - by prowadziło ku szczęśliwemu końcowi. A to forum - jak widać - ostatnio szczęśliwe. Tak więc życzę powodzenia w wytrwaniu w diecie, przetrwania badań :-) oraz trwania w staraniach :-), które... może nie potrwają zbyt długo (!), bo życie zaskakiwać lubi :-) (!). Życzę Ci - by pozytywnie Cię barrrdzo zaskoczyło :-) <3

Dziękuję!

A ja Ci życzę przede wszystkim spokoju wewnętrznego i poczucia, że dziecko , które nosisz w sobie jest bezpieczne i nic mu się nie stanie <3 <3 <3 Zresztą, to życzenia, które składam każdej naszej ciężarnej!

Mam nadzieję, że po przyszłorocznej wyprowadzce w miejsce, które jest mniej zanieczyszczone, moje zdrowie trochę się poprawi. Żadne z dolegliwości, które mam (lub na których diagnozę czekam) nie ma jednoznacznej przyczyny. Tymczasem leki i dieta, ale może niedługo jakiś mądry odkryje, co jest przyczyną ;)

Dobrego dnia, dziewczyny, ja wczoraj zabalowałam ;)
    Buziaki! <3

palma, missy83 lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Palma! To teraz można gratulować, Vesper złożyła Ci chyba najpiękniejsze życzenia i nie będę starała się ich przebić ;) Wszystkiego naj po prostu, ciesz się tym stanem i celebruj go ;)

Jestem po rozmowie z dyrektorem i wiem, że to już będzie baaardzo subiektywna opinia kogo wybierze.. rozmowa była bardzo wesoła, mamy dużo wspólnych zainteresowań itp więc wszystko ładnie podkreśliłam, wydawało się, że szło jak z płatka, ale na koniec pan powiedział, że to, iż jestem teraz w jego gabinecie to już mój ogromny sukces, bo była masa CV, potem odsiewanie na I etap i na II tylko najlepsi... i to mnie jakoś załamało...bo poczułam, jakby pan prezes powiedział "ciesz się, bo więcej nie dostaniesz"... eh... teraz czekanie ;( ale mam smuta jakiegoś

palma, Vesper lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • kissoflife Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pan prezes chciał powiedzieć, że jesteś najlepsza z najlepszych :) Ja tak to odebrałam. Głowa do góry :)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

20150905290117.png

Staramy się ! :)

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że właśnie o to chodziło Kiss :D
    Staram się nie myśleć o tym do ich telefonu :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witajcie, dzień dobry <3

Podpisuje sie pod wyzej zamieszczonymi opiniami - Palma, nie ma wątpliwości! :) <3

Oooj pietruszka dajze spokoj! Bardzo dobrze ze wywarlas na nim sympatyczne wrazenie :D W sumie nie wiem czy ja nie odebralabym tego inaczej - moze po prostu zaznaczyl to ze naprawde jestes dobra skoro sie dostalas i masz duze szanse w zwiazku z tym:) Pamietaj, pozytywne myslenie! :) Życze Ci, aby odpowiedz byla pozytywna <3 A propos kiedy sie dowiesz?? I jest to praca zwiazana z Twoim zawodem? :)

p19uskjoxacp4928.png
  • kissoflife Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Mam nadzieję, że właśnie o to chodziło Kiss :D
    Staram się nie myśleć o tym do ich telefonu :)
    Odpręż się i zrelaksuj. A ja 3mam kciuki :)

20150905290117.png

Staramy się ! :)
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg0809 wrote:
    Palma GRATULACJE :)
    Ola_85 ja zostanę z Tobą a nawet dłużej :(
    Zabieg hsg odwołany ;( spóźnił mi się @ i dupa. Czasem brak mi sił na to wszystko. Już tyle czasu ciągnie się to za mną, że brakuje mi ochoty i wiary, że kiedyś to się skończy. Zabieg przełożyli mi na nowy rok i kto wie czy trafię w termin czy znów nie :/
    Fajnie że tyle dziewczyn zaszło w ciążę trzymajcie się ciepło i uważajcie na siebie. Niech Wam rosną brzuszki :)
    Czytam sobie i staram się Was nadrabiać i być na bieżąco, ale weny mi brak na pisanie.
    meg czy ty mialas robione badanie czystosci pochwy?czy to badanie zrobie w kazdym laboratorium?

km5s8ribs34fnes6.png

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia ja ostatnio jestem taką fatalistką jeśli chodzi o pracę, bo to moje 4 podejście :D (do tej pory wybierali mężczyzn zamiast mnie :P)
    Ale pewnie macie obie sporo racji.

Tak, to praca związana i z moim zawodem i z zainteresowaniami więc najlepsza na jaką udało mi się trafić ;)

Decyzja niby w połowie przyszłego tygodnia, więc muszę sobie załatwić jakiś czasoprzyśpieszacz :D

Vesper lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest decyzja bedzie HSG teraz musze sprawdzic czystosc pochwy i umowic sie na badanie,dostane znieczulenie,podobno badanie bolesne i po badaniu po 2 h wychodze.

km5s8ribs34fnes6.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo no to super! Tym bardziej mam nadzieje ze wszystko pojdzie ok!
    Kurde to jawna dyskryminacja z tymi facetami! Wlasnie ucze sie na egzamin gdzie mam poruszony ten temat :D Nie mozesz byc dyskryminowana ze wzgledu na plec, mozesz dochodzic odszkodowania! :D :P
    Hmm czasoprzyspieszacz.... Polecam robienie i zdobienie piernikow :D zwlaszcza zdobienie :P

Vesper lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Anusia, nie poczułam się tak na początku, dopiero później gdy zobaczyłam, że np mój kumpel truchta do tej pracy, jeden albo drugi, albo dowiedziałam się drogą pantoflową :D młodsza koleżanka powiedziała mi, że pewnie boją się, że mnie wyszkolą itp a ja zaraz zaciążę, więc jeśli mają do wyboru to biorą faceta :p

Dziś jak prezes zapytał, co chcę robić w życiu, to mu powiedziałam, że wychowywać dzieci ;) strasznie mnie pochwalił :)

Pierniczki już zdobiłam z ciotką męża, ale może zrobię swoje? :P tyle że ja jestem taka torpeda, że bym je w 4 godziny zrobiła, więc 1000conajmniej muszę upiec by do przyszłego tyg. wystarczyło :D

anusia24, Vesper lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
‹‹ 361 362 363 364 365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ