X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • palma Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za te życzenia jesteście cudowne :*
    kat Tobie dziękuję najbardziej bo to wy mówiłyscie żeby wyluzować i wtedy się uda :D i właśnie jestem tego dowodem :D <3

Bobitta, pietruszkanatki, anusia24, kissoflife, Ev lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    meg czy ty mialas robione badanie czystosci pochwy?czy to badanie zrobie w kazdym laboratorium?
    Miałam robione w przychodni przy szpitalu, w którym miałam mieć zabieg. Możesz zrobić w każdym laboratorium.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 15:25

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Wiesz Anusia, nie poczułam się tak na początku, dopiero później gdy zobaczyłam, że np mój kumpel truchta do tej pracy, jeden albo drugi, albo dowiedziałam się drogą pantoflową :D młodsza koleżanka powiedziała mi, że pewnie boją się, że mnie wyszkolą itp a ja zaraz zaciążę, więc jeśli mają do wyboru to biorą faceta :p

Dziś jak prezes zapytał, co chcę robić w życiu, to mu powiedziałam, że wychowywać dzieci ;) strasznie mnie pochwalił :)

Pierniczki już zdobiłam z ciotką męża, ale może zrobię swoje? :P tyle że ja jestem taka torpeda, że bym je w 4 godziny zrobiła, więc 1000conajmniej muszę upiec by do przyszłego tyg. wystarczyło :D

Cos mi sie wydaje ze z ta praca bedzie dobrze, ale nie bede zapeszac <3
    Ooo popatrz! Ja w tamtym roku robilam w ogole jakos strasznie duzo mi ich wyszlo o wiele wiecej niz powinno :D Rozlozylam ta robote na kilka dni:P Zdobienie... na poczatku nastawilam sie ze to bedzie super zabawa :D Ale chyba troche za bardzo artystycznie do tego podeszlam:P Tak sie umachalam ze powiedzialam ze w tym roku nie robie :P Upieke jednego wielkiego piernika, narysuje na nim choinke i juz :P Jak beda dzieci to bede sie z nimi bawila w zdobienie, ale sama... nigdy wiecej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 16:14

pietruszkanatki, Vesper lubią tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam pierniki, ale na razie nie mogę ich jeść - w sumie to już nie wiem, co jeść, żeby było dobrze ;)

Pietruszka
    Mam wrażenie, że kobiety zachęca się do rodzenia, ale jednocześnie w praktyce wygląda to tak, że im więcej ciąż, tym niższa emerytura, nie? :P bo macierzyński to czas nieskładkowy, o ile pamiętam. Pytania o ilość planowanych dzieci na rozmowie kwalifikacyjnej są nielegalne, ale nagminne. Nie ma tego jakoś sensownie rozwiązanego jeszcze. A szkoda.

Życzę Ci, żeby udało Ci się otrzymać wymarzoną pracę i żeby ciąża w trakcie trwania umowy została uznana za właściwą i naturalną kolej rzeczy! <3

anusia24, pietruszkanatki lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Cos mi sie wydaje ze z ta praca bedzie dobrze, ale nie bede zapeszac <3
    Ooo popatrz! Ja w tamtym roku robilam w ogole jakos strasznie duzo mi ich wyszlo o wiele wiecej niz powinno :D Rozlozylam ta robote na kilka dni:P Zdobienie... na poczatku nastawilam sie ze to bedzie super zabawa :D Ale chyba troche za bardzo artystycznie do tego podeszlam:P Tak sie umachalam ze powiedzialam ze w tym roku nie robie :P Upieke jednego wielkiego piernika, narysuje na nim choinke i juz :P Jak beda dzieci to bede sie z nimi bawila w zdobienie, ale sama... nigdy wiecej :D

Dzięki ;) dam znać jak będzie decyzja a na ten czas o tym zapominam :D

No widzisz :D nie ma co się zbyt wczuwać bo to można umrzeć nad tymi piernikami :) a pomysł z jednym dużym piernikiem też spoko, ja polecam piernik marchewkowy z mysiablog, po prostu cudooo, co prawda na małą formę ale ja robię x4 składniki i 4xwiększą formę. Wychodzi pięknie wyrośnięty i pyszny ;) no i do tego polewa z czekolady i ociupinki masła i dodać smietankę 30% pycha!!

Vesper wrote:
    Uwielbiam pierniki, ale na razie nie mogę ich jeść - w sumie to już nie wiem, co jeść, żeby było dobrze ;)

Pietruszka
    Mam wrażenie, że kobiety zachęca się do rodzenia, ale jednocześnie w praktyce wygląda to tak, że im więcej ciąż, tym niższa emerytura, nie? :P bo macierzyński to czas nieskładkowy, o ile pamiętam. Pytania o ilość planowanych dzieci na rozmowie kwalifikacyjnej są nielegalne, ale nagminne. Nie ma tego jakoś sensownie rozwiązanego jeszcze. A szkoda.

Życzę Ci, żeby udało Ci się otrzymać wymarzoną pracę i żeby ciąża w trakcie trwania umowy została uznana za właściwą i naturalną kolej rzeczy! <3

Tak to wygląda, zachęca się, by miał kto pracować na emerytury, ale nie daje pełnych możliwości bo się je dyskryminuje :/

Dziękuję i wiem, że akurat tak fajnie podchodzi się do ciężarnych, bo dziś zostałam poinformowana, że kilka odchodzi lada moment na macierzyński ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 17:11

Vesper lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór drogie Panie :) nie nadrabiam bo nie mam sił... Ale pierniki wpadły mi w oko - kocham kocham kocham!!!!

Jutro jadę do mojej gin po receptę bo wstyd się przyznać ale mam małego....grzybka :( dzwoniłam dzisiaj żeby pytać co mi jest i właśnie to usłyszałam ech lekki dyskomfort, na szczęście nie zagraża to mojej Fasolce ale wyleczyć trzeba...

Zimno i paskuda na zewnątrz brrrr

anusia24, Meg0809, Vesper lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Evanlyn ;)

No koniecznie idź po jakieś leki, bo to trzeba wyleczyć, zawsze jest nieprzyjemnie i w ogóle :( ale skoro fasolce nie zagraża to nie ma się co przejmować. No i to żaden wstyd, ja łapię grzybki niemalże "z powietrza" a na pewno z każdego basenu więc już nie chodzę :D

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Dobry wieczór Evanlyn ;)

No koniecznie idź po jakieś leki, bo to trzeba wyleczyć, zawsze jest nieprzyjemnie i w ogóle :( ale skoro fasolce nie zagraża to nie ma się co przejmować. No i to żaden wstyd, ja łapię grzybki niemalże "z powietrza" a na pewno z każdego basenu więc już nie chodzę :D
    Hehe dobrze wiedzieć że nie jestem sama bo jak mi to powiedziała przez telefon to zburaczałam sama przed sobą :D Ciekawe czy przepisze też leki mojemu M bo czytałam że jak było wtedy serduszkowanie to on jest też zarażony, nie będzie miał żadnych objawów ale może mnie zarazić na nowo :(

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma się co wstydzić :) często po prostu trzeba wyeliminować "źródło". Ja byłam non stop leczona, niewiadomo jakie badania były wykonywane, wszystko było w porządku, a potem po prostu zauważyłam, że mam to dziadostwo zawsze po basenie, albo po basenie męża bo czasem sam chodził. Zrobiłam zakaz basenowania i jak ręką odjął :)

Tak, męża lepiej też przelecz, jakieś tabletki się dostaje dla niego i chyba Pimafucort do smarowania ;)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Demeter Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Dobry wieczór drogie Panie :) nie nadrabiam bo nie mam sił... Ale pierniki wpadły mi w oko - kocham kocham kocham!!!!

Jutro jadę do mojej gin po receptę bo wstyd się przyznać ale mam małego....grzybka :( dzwoniłam dzisiaj żeby pytać co mi jest i właśnie to usłyszałam ech lekki dyskomfort, na szczęście nie zagraża to mojej Fasolce ale wyleczyć trzeba...

Zimno i paskuda na zewnątrz brrrr
    Nie ma się czego wstydzić to przypadłość ciężarnych. Ja jak byłam w ciąży to też złapałam, leki nie szkodzą dziecku, wskazane jest żeby to dziadostwo wyleczyć jak najszybciej.
    Mąż niestety też musi być leczony.

Demeter
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszka, no to jest to idealne miejsce pracy :D kciukasy zaciśnięte! :D

Evanlyn, powiem Ci, że grzybek to mało fajna sprawa, ja właśnie przechodzę kurację mającą zapobiegać nawrotom. Leki, które biorę są przeciwwskazane podczas starań, nie zawsze lekarze wiedzą o tym... przekonałam się o tym kilka razy na własnej skórze, po doczytaniu ulotek. a kilka razy pytałam, czy podczas kuracji mogę się starać :P są, oczywiście, typy leków, które można bezpiecznie stosować w ciąży. Konsultowałam to z dwiema dziewczynami z forum, które mają wiedzę na temat farmakologii z racji uprawianego zawodu. Jakby co, mogę Ci dać do nich kontakt ;)
    nawet ostatnio mój fajny lekarz powiedział, że przecież skończę brać leki przed owu, to możemy się starać, a ja mu na to, że jeśli mówi, że ten lek jest z tej samej grupy, co Orungal to w ulotce jest napisane, że prokreacja do czasu wystąpienia @ jest zakazana. A on, że jego uczono, że ... etc, ale faktycznie lepiej zawiesić starania... :P
    No i co, w ulotce Trioxalu - zakaz prokreacji do czasu wystąpienia @ :P
    dziękuję, nie zaryzykuję, że zygotce coś się stanie ;)

Ponoć są dwa popularne antybiotyki na grzyba, ale jeden tylko jest wskazany w ciąży :P życzę Ci, żebyś szybciutko się wyleczyła z dolegliwości!

I nie martw się grzybkiem, też słyszałam, że często się przyplątuje kobietom w ciąży. upewnij się do do leku, przeleczcie się z mężem i będzie gitara :)

Evanlyn lubi tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) jak nastroje?

Ja dziś rano byłam w laboratorium badać krew, cukier i przeciwciała ;) na 21.XII do ginka by zinterpretował, czy na coś się muszę doszczepić itp.
    Mój wykresik w miarę obiecująco wygląda: 8 dzień mam już wyższą tempkę, więc łudzę się, że miałam owulację ;) Chyba musi być podwyższona co najmniej 10 dni, prawda?

Miłego dnia! ;)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przepraszam,że nic nie pisuję...

Ale nie czuję się najlepiej. Nie będę pisać Wam szczegółów,bo po co...

Lekarz zalecił mi wypoczywanie, branie leków i tyle....czekać.

Mimo wszystko,staram się być dobrej myśli..<3
    Trzymajcie kciuki.

Ja Wam również życzę powodzenia w staraniach, a ciężaróeeczkom spokoju i zdrówka.
    <3

pietruszkanatki, palma, Ev, Vesper, Meg0809, Ola_85 lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja własnie sie zapisałam do lekarza na poniedziałek. mam nadzieje ze juz bedze cos widac :D

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc trzymaj się ciepło Missy, i nie przejmuj się niczym :* bądź spokojna.

Palma, to super ;) ciekawa jestem :)

Vesper lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Myszki <3

Jak tam żyjecie ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 12:59

Meg0809, Ola_85 lubią tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev a u mnie wszystko ok :D wrażliwe piersi i bolący brzuch :)
    trochę się stresuje wizytą u lekarza że nić tam nie będzie

a jak Ty sie czujesz? :)

Ev lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    Ev a u mnie wszystko ok :D wrażliwe piersi i bolący brzuch :)
    trochę się stresuje wizytą u lekarza że nić tam nie będzie

a jak Ty sie czujesz? :)

Ciesze sie :):* . U mnie tez wrazliwe piersi i sennosc niesamowita dziś ;|

Nie stresuj sie ;) bedzie na pewno dobrze :*

palma, Vesper lubią tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój organizm zwariował :( dostałam okres po 25 dniach, wszystko mi się poprzestawiało :(

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Pozdrawiam gorąco cieżarne, oby Wam te dolegliwosci mocno nie dokuczały <3
    Ja dzisiaj jestem strasznie rozproszona, na niczym skupic sie nie moge ;/

Pietruszka, ja dzisiaj tez bylam na badaniach :) zgodnie z zaleceniem mojej Pani doktor poszlam na badanie progesteronu (21 dc). Hmm patrzac na moj wykres z kolei cudow sie nie spodziewam, owulacji raczej nie bylo...

Eh.. tyle.

Ev, pietruszkanatki, Vesper lubią tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ