X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia24 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Pozdrawiam gorąco cieżarne, oby Wam te dolegliwosci mocno nie dokuczały <3
    Ja dzisiaj jestem strasznie rozproszona, na niczym skupic sie nie moge ;/

Pietruszka, ja dzisiaj tez bylam na badaniach :) zgodnie z zaleceniem mojej Pani doktor poszlam na badanie progesteronu (21 dc). Hmm patrzac na moj wykres z kolei cudow sie nie spodziewam, owulacji raczej nie bylo...

Eh.. tyle.

Faktycznie Anusia, szalony ten Twój wykres... ale jak na mój spojrzysz, to mam skok temperatury straaaasznie późno, no i nie powiedziane, że jeszcze 2 dni się utrzyma...ale byłoby miło :)

Selja lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • palma Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ev ja wczoraj byłam bardzo zmęczona ale to dlatego ze wstalam po 6 a przeważnie spie do 8 jak nic :)
    ja mam na odwrót ostatnio bylam przygnębiona bardzo a teraz humor niesamowity :D oby tak jak najdłużej :D

Ev lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszlismy z mezem do wniosku ze ta temperatura zalezy od temperatury ktora ustawiamy na noc w grzejniku :D :P
    A tak poważnie to w sumie ciesze sie ze w tym miesiacu zrobilam te pomiary, przynajmniej utwierdzilam sie w tym ze faktycznie jest cos nie tak i trzeba cos z tym zrobic...

Twoj wykres za to wyglada baaardzo obiecujaco! :) Zycze ci aby te kolejne dwie kropki nie spadly i zeby w kolejnych (juz starajacych) cyklach wykresy tez tak wygladaly :)!

Vesper lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma ale ty masz super ze tak szybko udało ci sie dostac do lekarza :)
    Napewno bedzie widac pecherzyk ciążowy a reszta ta nie wiem po jakim czasie, czy zółtko już bedzie widoczne.

Ev samopoczucie do bani coś jak u missy.

Byłam zapłacic rachunki i zrobic zakupy.
    Na obiad robie gołąbki bo chodzą za mną od kilku dni.
    Po za tym to niby czuje sie glodna a nie moge nic przełknąć :/ tak jakby w gardle mi stało eh....

Ev, palma, Ola_85, missy83 lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma, ah te ciążówkowe hormony! To może już Ci taki nastrój do końca zostanie? :) Życzę Ci tego!

Dzięki Anusia:) też mam taką nadzieję.

Właśnie odebrałam wyniki krwi, różyczka dopiero w poniedziałek. Generalnie nic mi nie mówią, muszę poszperać w necie ;)

A jak to jest z różyczką? Jeśli będę musiała się zaszczepić, to ze staraniami trzeba poczekać 3 czy 6 miesięcy? Bo rożne źrodła różnie podają.

palma lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc tak:
    toksoplazmowa ujemna
    wirusowe zapalenie wątroby B ujemne (jak to jest ze szczepieniem? ktoświe?)swoją drogą dziwne, bo przyjmowałam 3 dawki tej szczepionki 10 lat temu... a mam przeciwciał 0,563 przy normie więcej niż jeden jeśli się je posiada :/
    Generalnie wszystko ujemne, ale na część zapewne powinnam się zaszczepić?
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 15:06

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszka, znalazłam coś takiego ;)

Ujemny wynik HBsAg zasadniczo nie wymaga potwierdzania innymi metodami i świadczy z bardzo dużym prawdopodobieństwem o braku zakażenia HBV. Nie wymaga to żadnego szczególnego postępowania poza faktem, że osoby HBs-ujemne, które nie były dotychczas szczepione przeciwko HBV powinny dla własnego bezpieczeństwa poddać się szczepieniom ochronnym.

http://www.fozik.pl/porada/antygen-hbs-wynik-ujemny/3277/2.html

Na toxo nie da się zaszczepić, niestety.
    Z różyczką chyba bezpieczniej odczekać 6 miesięcy, ale też słyszałam o 3 :P

Missy, Kat, Ev, kochane ciężarówki <3 trzymajcie się ciepło! smutki precz! ponoć pierwszy trymestr jest najbardziej emocjonujący, jeśli chodzi o huśtawki nastrojów. Życzę Wam poprawy samopoczucia <3!

Palma, daj znać, co u lekarza :)

Anusia, u mnie chyba też tempka od grzejnika zależy ;)

anusia24, pietruszkanatki, Ev, missy83, Selja lubią tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeśli chodzi o toxo to można tylko uważać co jak i gdzie się je. Ja całe szczęście mam fioła na tym punkcie więc powinno być ok.

Na WZW B się po prostu zaszczepię, wiem, że można podawać tę szczepionkę już w ciąży więc jak dobrze pójdzie to 3 dawka taka będzie ;)

Ja z kolei gdzieś dziś czytałam (teraz nie mogę znaleźć, że były jakieś badania na kobietach, które nie wiedziały, że są w ciąży i tych które wiedziały, podawano im szczepionkę na różyczkę i nie wpływało to na dzieciątko, więc (podobno) zmieniono w tym roku i można się nawet po miesiącu po szczepieniu starać, ale ile w tym prawdy???

Na wzw się zaszczepię w poniedziałek, nie będę z tym czekałą na ginekologa bo chyba tego to nie wymaga, zobaczymy co z różyczką, oby były przeciwciała ;)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, chcę ten piernik z mysiablog ;)

Pietruszka, dopytaj najlepiej lekarza o szczepienia :P ja osobiście chyba bym nie ryzykowała szczepionki w ciąży, ale możliwe, że moje obawy są nieuzasadnione :P

Dobrego weekendu, dziewczyny <3

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeeej!
    Mialam dzis ciezki dzien baaardzo ciezki dzien na uczelni...
    w dodatku jak wrocilam to odebralam wyniki progesteronu. Oczywiscie ponizej normy... I notatka ze pilnie mam sie skonsultowac z lekarzem.... Ehh to nie byl moj dzien :/

p19uskjoxacp4928.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiu,

Przykro... to oznacza, że owu nie było jeszcze, ale to nie znaczy, że jej jeszcze nie będzie... dziewczyna z wątku PCO miała owu ok 30 dc i zaszła w ciążę :) inna jeszcze później, jest jej wpis na drugim wątku założonym przez Ev.

u mnie też ciężki dzień, więc rozumiem...
    trzymaj się <3

anusia24, Selja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ale cisza wszedzie.
    Chyba przygotowania do świat pełna parą u was.

pietruszkanatki, Vesper lubią tę wiadomość

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Boże ale cisza wszedzie.
    Chyba przygotowania do świat pełna parą u was.

Hej. No cisza wlasnie. Pogoda taka smetna to się nie chce nikomu pisać. Ja wlasnie rozpoczelam urlopik do końca roku i teraz będę mieć więcej czasu dla siebie ;-)

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej sorki ze nic sie nie odzywam, ale ja zyje narazie w stresie, jutro ide do lekarza i tak bardzo sie boje ze bedzie pusty pecherzyk albo cos w tym stylu :(

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    hej sorki ze nic sie nie odzywam, ale ja zyje narazie w stresie, jutro ide do lekarza i tak bardzo sie boje ze bedzie pusty pecherzyk albo cos w tym stylu :(
    Palma po 1 jestes w mlodej ciazy wiec nie nastawiaj sie ze bedzie cos widac po za pecherzem ciazowym :)
    Na która idziesz do lekarza?
    Ja jutro tez :) na 10.30

Vesper lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    Palma po 1 jestes w mlodej ciazy wiec nie nastawiaj sie ze bedzie cos widac po za pecherzem ciazowym :)
    Na która idziesz do lekarza?
    Ja jutro tez :) na 10.30

• palma Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kat domyślam się ze nie zobaczę zbyt wiele bo troche za wczesnie, ale jednak stresik gdzies tam czuje
    ja ide na 9 :)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    kat domyślam się ze nie zobaczę zbyt wiele bo troche za wczesnie, ale jednak stresik gdzies tam czuje
    ja ide na 9 :)
    no wiadomo :)
    ja jutro mam tylko lekarza a on powinien zapisac mnie do poloznej mam nadzieje ze nie bede musiala dlugo czekac.

Ola_85 lubi tę wiadomość

• palma Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    no wiadomo :)
    ja jutro mam tylko lekarza a on powinien zapisac mnie do poloznej mam nadzieje ze nie bede musiala dlugo czekac.
    daj znac jak poszlo ;)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png

Wysłany: 13 grudnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper, to rób ten piernik koniecznie! Tylko zatrudnij kogoś do ścierania marchewki bo to niewdzięczne zajęcie... zwłaszcza jak robisz x4, ja tarłam około 13 marchewek :D

Palma, daj znać co powiedział lekarz, i tak jak mówią dziewczyny, nic się nie przejmuj bo to młoda ciąża ;) na pewno będzie dobrze.

Wszyscy faktycznie chyba zalatani, ja już mam prawie wszystkie prezenty, mieszkanie ogarnięte, nic, tylko czekać na Święta ;)

Vesper lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ