X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, czasem rece opadaja, ale coz... Moze jak rzadziej bede ich odwiedzac to i lepiej :P Szarlotka nie zalamuj sie! Narazie nic nie jest przesadzone. Tak jak Marta mowi albo po cichu albo na zakupy go wyslecie i juz :P Dreszczyk emocji ... :D

Szarlotka123, marta95, Ola_85, martta lubią tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tempka się podnosi.. Nie wiem już co myśleć :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, szybki numerek :D

marta95, anusia24 lubią tę wiadomość

• marta95 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może przy tym właśnie dreszczyku emocji wam się uda ? :D

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może akurat coś zaskoczy :D Dziękuję dziewczyny :*

marta95, anusia24 lubią tę wiadomość

• marta95 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba się wspierać :) :*

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie spontanicznie :)

anusia24, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Ja też wróciłam właśnie od lekarza i trochę się podłamałam..Poprzednio jednak to była ciąża biochemiczna. Lewy jajnik niby w gotowości ale pęcherzyka brak a skoro od jutra zaczynają się dni płodne to już powinno coś być widać :( Powiedziała, że albo owulację już miałam co jest nierealne bo jestem w 8 dniu dopiero, albo cykl mi się znowu opóźni albo ten wypadnie bo będzie bezowulacyjny :( Przepisała mi dupka od 19 dnia do 25 i mam robić testy owulacyjne.Jest mi trochę przykro :(
    a jak dlugie masz cykle??moze jeszcze nie czas na owu?

km5s8ribs34fnes6.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    a może przy tym właśnie dreszczyku emocji wam się uda ? :D

No wlasnie o tym pomyslalam :D

marta95, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka narazie nie nastawiaj sie na anty. Ja w tamtym cyklu ( co prawda i tak nic z tego nie wyszlo bo juz odpuscilismy;p) tez bylam przekonana ze bedzie bezowulacyjny bo ciagle niziny byly. W 21 dniu zrobilam progesteron i wyszedl malutki to juz w ogole sie poddalam... Potem kolo 25 dnia temp skoczyla i sie utrzymywala... Owulacja jednak byla...
    Nie poddawajcie sie bo tak naprawde nic nie wiadomo... natura!!! :)

Ola_85, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i dodam ze wtedy w 11 dniu mialam usg i tez zadnego pecherzyka nie bylo.

p19uskjoxacp4928.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka spokojnie, może owulacja będzie później, to nic straconego jak mówią dziewczyny, na spokojnie rób sobie testy owulacyjne i tempkę i zobaczymy co z tego będzie :) Anusia ten progesteron może Ci pomóc jak masz niskie wartości, ja też dostałam dupka w październiku od 16 do 25 dnia cyklu i po 2 cyklach brania się udało, może jakieś braki się wyrównały czy cuś. Głowa do góry dziewczyny, pozytywnie mi tu myśleć :) fasolki nie lubią smutasów hehe ;) mocno ściskam wszystkie, cały czas kciukuje za Was! nie wiem czy Was tu nie wkurzam jak jeszcze coś dorzucam od siebie, ale byłyście pierwszym wątkiem z którym się związałam i czuje straszną sympatię tutaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 08:21

o148p07w5riqasy7.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Dokladnie :) Mam nadzieje że troche mnie te leki podbuduja :) Eh... znow podlamalo mnie to co dzis zobaczylam na wykresie. Zawsze mam te cykle dlugasne, owulacje po 20 dniu, a tu mi wyznaczylo owulacje na przedwczoraj (14 dzien). Wyglada na to ze kolejny cykl stracony... Coz... Te moje cykle to jak w kalejdoskopie, niczego nie mozna przewidziec :/.

Martta nie wymyslaj :) Bardzo dobrze ze tu z nami jestes, bedziesz nas teraz uspokajac :D

martta lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia dzięki! :) ale to prawdopodobną Ci na razie wyznaczyło, mi tą ostatnią 2 czy 3 razy termin zmieniało zanim ostateczna prawidłowa była.
    U mnie koleżanka z biurka obok właśnie wróciła po L4 do pracy, ale oczywiście dalej jest chora i po pracy dzisiaj idzie do lekarza, zajebiście czyli bezsensu tylko na jeden dzień tu będzie żeby pozarażać, a ja dopiero co wychodzę z choroby, jasna cholera!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 09:21

o148p07w5riqasy7.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy, obys miala racje <3 Nie rozumiem ludzi, wiedza ze sa chorzy a ida do tej roboty... Zamiast sie wykurowac... No coz, aby Cie nie zarazila. Odwracaj sie od niej :D

p19uskjoxacp4928.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam ją niestety dokładnie przed sobą, bo biurka są do siebie, więc jej twarz i zaraz moja. Ja też tego nie rozumiem, zwłaszcza, że ma plan od lekarza dzisiaj znowu na zwolnienie iść, to po co tu zarażać??? grrrr, wkurzona jestem! :( Będę się chyba modliła, żeby się znowu nie rozłożyć...

o148p07w5riqasy7.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki. Ja wlasnie śniadanko wcinam i obiad szykuje bo wolne dziś wzielam. Nie wiedziałam jak się bedeczuc po IUI . Ale od rana nawet ok. czasem delikatnie podbrzusze pobolewa, nie jest zle. Jutro do pracy. Trzeba czyms się zajac te dwa tygodnie czekania.

Meg0809 lubi tę wiadomość

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to najlepszy wątek na całej różowej stronie :P Tyle nas tu było a tyle się wykruszyło ... szczęsliwy jakiś ten wątek jest bo bardzo duzo zaciążyło wlasnie tutaj :)

W ogóle wlazłam tak z buciorami ani dzien dobry ani pocałujcie mnie w du.pe :D
    Czesc Dziewczyny !

Ja od samego rana zalatana !
    Mój syn doprowadza mnie do szału !
    Wiecie co dziś odwalił?
    Ja sobie stoje w łazience i nakładałam dobie krem na twarz bo odkąd zaciazyłam mam straszną cere:/ i tak stoje kremuje sie...
    Mały był obok potem poszedł do salonu i myslałam ze bawi sie znowu przy laptopie... cisza,cisza...wchodze do salonu a tam !!!!! O.o
    Wytargał z łazienki płyn do mycia wc !!!!!!!!
    Pół wykładziny zalane płynem !!!
    Ze strachu chwyciłam go i sprawdziłam czy przypadkiem do buzi rękoma nie brał... naszczescie nie tyle mi ulzyło !
    Szybko nalałam wode do wanny i wsadziłam go do wody szorując mu rece bo miał całe zielone i dlugo nie chcialo mu puscic ! O.o Dopiero kolor zszedl jak dluzej posiedzial i rece sie wymoczyły...
    Wykładzine doprowadziłam do porządku... teraz musi sie wysluszyc...
    Pocieszenie w tym jest takie ze nie wzial nic do buzi !!!
    Z Moim już myslimy nad bramkami do łazienki i kuchni !
    Bo jak tak dalej pojdzie to naprawde cos moze sie stac :/

Zuzanna licze na zieloną kropeczke u Ciebie ! Wierzyc trzeba że się uda i że ten piękny cud zagniezdzi się u Ciebie :)

zuzanna, Ola_85 lubią tę wiadomość

• zuzanna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kat. Ale jakos taki dziwny spokoj zaobserwowałam u siebie. Może to przez te hormony wszystkie a może już za dużo emocji było podczas tej całej stymulacji i już brakuje sil. Normalnie to bym się nakrecala bardzo a jakos tak jestem opanowana. Ale to dobrze chyba. Musze myslec pozytywnie - może to jest nareszcie nasz czas. A u Ciebie strasznie nerwowo dziś. Dobrze ze nie wzial do buzi nic maly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 10:50

katsuyoshi, martta, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Dziekuje Kat. Ale jakos taki dziwny spokoj zaobserwowałam u siebie. Może to przez te hormony wszystkie a może już za dużo emocji było podczas tej całej stymulacji i już brakuje sil. Normalnie to bym się nakrecala bardzo a jakos tak jestem opanowana. Ale to dobrze chyba. Musze myslec pozytywnie - może to jest nareszcie nasz czas. A u Ciebie strasznie nerwowo dziś. Dobrze ze nie wzial do buzi nic maly.
    Tak spokój jest teraz wazny bo to moze duzo wam pomóc i może dzieki temu wszystko się uda :)
    Tego wlasnie sie balam i dlatego od razu sprawdzalam czy bral ale mial smoczek w buzi i moze dlatego nie próbował smakowac...
    Ja za nim nie nadarzam :/ Co usiąde on juz gdzies leci cos robic ,chwili odpoczynku a mi jest już jednak ciezko tak ciągle wstawac i za nim latac jednak ten brzuszek spory mam .

‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ