Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
uff, to fajnie, mam nadzieję, że następnym razem coś mi się dostanie z tych badań, bo inaczej kiepsko będzie z utrzymaniem budżetu
ja dopiero zaczynam starania...
wygląda na to, że mam lekką niedoczynność...
a jak wiadomo, człowiek nie wiem, co w nim siedzi, dopóki się nie zacznie badaćstaramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
Znalazłam jeszcze taką informację, odnośnie tego, co warto zbadać przy PCOS:
"glukoza i insulina (także po obciążeniu), estrogen, progesteron, prolaktyna, testosteron, androstedion, DHEAS, SHBG, wszystkie hormony tarczycy ( tsh, ft3, ft4, plus antygenty), LH i FSH (żeby sprawdzić ich stosunek również). Dodatkowo można sprawdzić witaminę D, bo wiele z pcos'owiczek ma duże niedobory, a to też bywa problem."Ev lubi tę wiadomość
staramy się od września 2015
-
Jeszcze jestem ale przed 11 wyjeżdżam i wychodzi na to że brakuje mi jeszcze pare badań ale to jak wrócę będę nad tym myśleć i tak już muszę czekać na nowy cykl z badaniami
Dziewczynki ja się żegnam wyjeżdżam do Krakowa na 2 dni będę się bawić na weselu Miłego weekenduVesper, Ev, Marietta lubią tę wiadomość
-
Vesper wrote:Znalazłam jeszcze taką informację, odnośnie tego, co warto zbadać przy PCOS:
"glukoza i insulina (także po obciążeniu), estrogen, progesteron, prolaktyna, testosteron, androstedion, DHEAS, SHBG, wszystkie hormony tarczycy ( tsh, ft3, ft4, plus antygenty), LH i FSH (żeby sprawdzić ich stosunek również). Dodatkowo można sprawdzić witaminę D, bo wiele z pcos'owiczek ma duże niedobory, a to też bywa problem."
Tak sobie tylko myślę czy warto od pierwszego cyklu starań robić to wszystko. Dajcie sobie trochę czasu na zabawę a nie myślcie o chorobach. Jeśli nie uda się przez kilka cykli zacznijcie robic badania w 3 dniu cyklu i 7 dni po owu. Niestety badania są drogie np. Krzywa cukrowa 130 . Amh 140 zl. Badanie nasienia od 100 zl. Kazdy hormon od 35-40 zl. Ja wydałam juz z 500 zl a i tak amh miałam za połowę ceny,nasienia za darmo i badania 7 dni po owu w większości z nfz.
Nie nakrecajmy rynku, na spokojnie kochane moje, najpierw przyjemność potem trochę badań,a powyżej roku starań dobry lekarz,który zajmuje się niepłodnością.Vesper lubi tę wiadomość
-
Bobitta wrote:Ja do gina przyniosłam wydrukowane cykle z OVU i pokazuje a on mi w 3 cyklach wyznaczył inny termin owulacji niż ovu i mówi, żeby wziąć na luz bo mogłam najzwyczajniej w świecie nie trafić w owulację przez to że tak się sugerowałam tym wykresem ... kazał zrobić tylko morfologie - żeby mieć wyniki świeże i po usg stwierdził, że u mnie problemu nie widzi, chociaż sugerowałby żeby bardziej trafiać w prawy jajnik bo ładniejsze ma komórki. A jak do końca roku nie styknie dzidzia to najpierw badania nasienia.
Dałaś mi Bobitta do myślenia, że może rzeczywiście zbyt mocno w poprzednich cyklach przywiązywałam się do dni płodnych wyznaczonych przez Ovu.[?]
Teraz na 13dc mam wizyte u gin może będzie w stanie powiedzieć czy jestem jeszcze przed czy już po owulce. + oczywiście podpytam o badania
Vesper lubi tę wiadomość
-
dzięki za wiadomości, Selja
moja lekka niecierpliwość wynika raczej z faktu, że mam już swoje lata
więc, jeśli coś jest nie tak, to wolę wiedzieć o tym wcześniej, może łatwiej temu zaradzę.
A na razie czerpiemy przyjemność ze starań i mam nadzieję, że tak już zostanie
-
Vesper wrote:dzięki za wiadomości, Selja
moja lekka niecierpliwość wynika raczej z faktu, że mam już swoje lata
więc, jeśli coś jest nie tak, to wolę wiedzieć o tym wcześniej, może łatwiej temu zaradzę.
A na razie czerpiemy przyjemność ze starań i mam nadzieję, że tak już zostanie -
potforzasta wrote:Jeszcze jestem ale przed 11 wyjeżdżam i wychodzi na to że brakuje mi jeszcze pare badań ale to jak wrócę będę nad tym myśleć i tak już muszę czekać na nowy cykl z badaniami
Dziewczynki ja się żegnam wyjeżdżam do Krakowa na 2 dni będę się bawić na weselu Miłego weekendu
Baw sie dobrze !!potforzasta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Selja wrote:Hehe ja też mam już swoje lata, niestety
nie ma reguły... moja znajoma z Niemiec (miała już czwórkę dzieci i cztery krzyżyki jak rozmawiałyśmy), mówiła mi, że zrobiła gruntowny przegląd organizmu i lekarz powiedział jej, że spokojnie mogłaby się zdecydować na piąte, bo jej ciało działa jak u 25latka
także nie ma reguły... ale cóż, czasu nie cofniemy trzeba działać z rozsądkiem.Selja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
robota wre i kipie, ale nie zaznaczam nic na wykresie
ja myślę, że organizm świruje, albo to tempka weekendowa
trzymam kciuki za Twoją Zygotkę, Smerfetkostaramy się od września 2015
-
nick nieaktualnyno sama jestem ciekawa,śluz ksiązkowy na ciąże w piątek jak go zobaczyłam na bielixnie to aż się przestraszyłam,ze to jakaś infekcja,ale poczytalam że jednak żadna infekcja tylko wskazówka ciąży...nie robie sobie nadzieji,ale mam jakies taki odczucia dziwne
-
nick nieaktualnyhaha miejmy nadzieje,prócz śluzu i bolącego prawego jajnika,zawrotów głowy i raz nawet miałam caly dzień nogi jak z waty,brak tchu,i niechęć do słodyczy to nic u siebie dziwnego nie zaobserwowałam,szyjka ani nisko ani wysoko,miekka,zamknięta,a za 7 dni termin @