X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • palma Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wam tez jest lub było tak zimno w ciazy. Kurde to jest bardzo uciążliwe,leze pod kocem w skarpetach zimowych takich grubych. A mi i tak zimno. Stopy i dłonie to mam lodowate.

katsuyoshi lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    Kat tez tak myślę ale dziewczyny z grudniowek troche mnie przestraszyły i idę sie lekarza zapytać czy to nie groźne:)
    Ty nie czytaj tego co ci tam wypisywali bo to takie bzdury że masakra... mnie bolą krzyże całą ciaże i jakos żyje a dzidzia zdrowa ..to jest normalne.
    Co do zimna to ja tak mam :D Na dworzu może być ciepło a ja mam lodowate nogi xD

palma, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

• palma Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo juz kuźwa sie stresuje nie potrzebnie... nigdzie indziej nie czytam specjalnie niczego żeby nie wyszukiwac sobie chorob to akurat tutaj musialo mnie cos dopaść. Kat a jak wogóle u Ciebie?:)

Szarlotka123, katsuyoshi lubią tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    A co to za dziwne plamy na pierwszym usg?
    Mam nadzieje że na wizycie wspomniałaś o tych plamieniach które miałaś?
    Ciesze sie ze ustały to najważniejsze :)
    No i widać tą fasolunie <3
    Odpoczywaj ile sie da :)

Swoja droga gdzie Palma? Miała tez odpoczywac ale nie zapominac o nas :) Mam nadzieje ze u niej tez jest dobrze.

Ja wizyte mam jutro u połoznej , niestety bez usg bo u połoznych nie ma usg ale licze ze bedzie znowu sluchanie serduszka chociaz.
    Nie moge sie doczekac tego Maja :/

Właśnie nie wiem co to za plamy xD Zrobiła mi tak na usg, niektóre były niebieskie a niektóre czerwone. Zapomniałam spytać bo się popłakałam jak głupia i aż mi było głupio.
    Tak, mówiłam jej o tych plamieniach. Powiedziała, że to mogły być plamienia a mogło być też od luteiny ale na usg nie widziała nic niepokojącego ;)
    Staram się, przespałam dzisiaj pół dnia bo od poranka siedziałam przy porcelanie.
    Teraz próbowałam zjeść moje ulubione pierogi.. Smakują jak spalone gówno. (przepraszam za wyrażenie)..
    Palma, akurat to z plecami to też mi się wydawało dziwne bo mnie lekarz też mówił, że tak czasami jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 18:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego nie czytaj bo masz sie nie stresowac nie zapomnij ze teraz musisz wyjatkowo o siebie dbac a stres ci w tym nie pomoże.
    Szarlotka hahaha fajne te okreslenie xD

U mnie ok, jutro mam polozna moze zrobi mi sluchanie serduszka , szkoda ze u poloznej nie ma usg ...no i nie moge do maja sie doczekac:/
    Byłam dzis w sklepie NEXT jakby ktos nie wiedzial to sklep z orginalnna odzieżą i kupiłam tam body nowe do szpitala jak sie dzidzius urodzi.

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

• palma Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem właśnie. Staram sie ciągle na luzie zyc. Zauważyłam ze najgorzej czuje sie wieczorami. Ja wczoraj jak jadlam krokiety ktore kocham nad życie to malo ich nie zwróciłam.... a tak mi się chciało zjeść pare sztuk.
    Kat trzymam kciuki za wizytę;)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    Wiem właśnie. Staram sie ciągle na luzie zyc. Zauważyłam ze najgorzej czuje sie wieczorami. Ja wczoraj jak jadlam krokiety ktore kocham nad życie to malo ich nie zwróciłam.... a tak mi się chciało zjeść pare sztuk.
    Kat trzymam kciuki za wizytę;)
    Postaraj sie na wieczór zjesc coś lekkiego .. jednak krokety są dosc cieżke dla żołądka :D

• palma Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J a ogólnie staram sie sporo jesc. Bo zawsze bylam szczupła i mialam malo witamin wiec teraz nie chciałabym aby dzidzi cos brakowało. I staram się jeść różne rzeczy. Ale i tak mysle zeby jakieś witaminki zakupić:D

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, daj od razu znać.
    Trzymam mocno kciuki :)
    Palma, ja mam to samo, najgorzej wieczorami.
    Teraz mnie tak jajnik zaczął boleć..;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    J a ogólnie staram sie sporo jesc. Bo zawsze bylam szczupła i mialam malo witamin wiec teraz nie chciałabym aby dzidzi cos brakowało. I staram się jeść różne rzeczy. Ale i tak mysle zeby jakieś witaminki zakupić:D
    Witaminy powinnas brac specjalne dla ciezarnych , mam nadzieje ze juz bierzesz?
    Szarlotka nie mam co dawac znac bo to tylko wizyta...tutaj w uk takie wizyty u poloznej to tylko takie kontrolne sa , nawet usg nie ma..

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem obecnie po wizycie u położnej.
    Miałam mierzony brzuch, pobieraną krew w tym na cukier aby sprawdzic czy nadal jest ok.
    No i było słuchanie serduszka <3
    Sprawdzała też mi przed słuchaniem położenie dziecka i pokazywała mi że dzidzius leży sobie na samym srodku brzuszka :) Czy to oznacza że moje łożysko jednak się podniosło ?
    Kolejną wizyte powinnam miec w 31 tyg ciąży lecz ona nie kazała zapisywać się na ten 31 tydzien tylko na kolejny czyli na 34 tydzien ciąży .
    Zapisałam się już i mam wizyte dopiero 01.06.2016 na godzine 13:00 ah te moje szczesliwe trzynastki :D
    Ta wizyta bedzie już po moim usg które mam w maju.
    Ogólnie byłam zdziwiona że tym razem pobranie krwi posżło gładko bo leciało pieknie za pierwszym wbiciem ;)
    Można powiedzieć że jestem zadowolona z wizyty bo do tego wypisała nam papiery na becikowe czyli 500funów oczywiscie żeby owe becikowe otrzymac trzeba pobierac pewne inne benefity bo nie kazdy może otrzymac becikowe i się pytała co pobieramy bo inaczej by nam kartek które rano wydrukowaliśmy nie podpisała i nie dałaby pięczątek. Naszczescie poszło wszystko dobrze :)
    Fakt tym razem byłam u tej mniej miłej położnej która nie sprawia pogodnej kobiety ale co zrobić.. najważniejsze że udało nam się wszystko załatwić to co chcieliśmy :)
    Pogoda nam dopisuje dziś także pieknie i słonecznie.

Meg0809, palma, Szarlotka123, Ola_85 lubią tę wiadomość

• palma Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat no i pięknie!:D
    Oby moja piątkowa wizyta tez skonczyla sie szczęśliwie;)

Meg0809 lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    Kat no i pięknie!:D
    Oby moja piątkowa wizyta tez skonczyla sie szczęśliwie;)
    Na pewno skończy się szczęśliwie :) musisz w to wierzyć i nie dopuszczaj do siebie innej myśli. Trzymam kciuki :)

palma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat na pewno jest dobrze z łożyskiem :) myślę, że gdyby było coś nie tak, to nie przełożyła by Ci położna wizyty na późniejszą. Dobre wieści ;) oby tylko takie. Miłego wieczoru :)

palma lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat super! Cieszę się bardzo. :D
    Wygląda na to, ze ładnie się podniosło, to same dobre wiadomości :)
    Widzę, że o becikowe wszędzie ciężko..

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kat super ze wszystko ok z dzidzia :) u nas tez jest nowe wsarcie dla rodzin z tym ze 500 zł hee i jeszcze trzeba sie wstrzelic w zarobki aby dostac :)

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto my 14t+5d

a3e8fd8502f69569med.jpg

Szarlotka123, Meg0809, martta, palma, Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, masz świetny ten brzuszek :D
    U mnie rośnie powoli.. Ale już rośnie :(

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gruba jestem :) jedyny moment kiedy ciesze sie ze brzuszek rosnie :)

Meg0809, Szarlotka123, Evanlyn lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super brzuchol :D tez chce taki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 17:18

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ