Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swoje usg zapisuje sie za tydzien i mam nadzieje ze dzidzia pokaze sie i w 100% potwierdzi sie wczesniejsza dniagnoza co do płci :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola trzymam kciuki! :)

Jak tam zyjecie po weekendzie? :D Widze ze ostatnio cisza tu była :)

Vesper lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Tak dawno mnie tu nie było...A tak bardzo się cieszę że niektorym się udalo, ale również smuce się...Meg, bardzo mi przykro,sciskam!

U mnie niestety nadal się nic nie udalo, czekam dalej...coraz bardziej niecierpliwie. Całuję was wszystkie i trzymam kciuki za was :*

Szarlotka123, Meg0809, Vesper lubią tę wiadomość

• Pierzynka25 Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczęta :) my rownież z mężem staramy się o upragniona dziadzie i ciagle nic... Robiłam ostatnio badania na progesteron na 7 dni przed miesiączka i mam 0,55 ng/ml i niewiem czy dobrze czy to złe moze wy mi powiecie.... Wizytę mam dopiero w czerwcu u swojego gina... Bo muszę jeszcze zrobić badanie miedzy 2-3 dc ale to w czerwcu... Niewiem co mam już myślec :( chciała bym mieć swojego dzidziusia już.... Pozdrawiam was kochane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 21:11

[*] Aniołek 9tc. 23.09.2016 :(
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie zaczeli pod moimi oknami budowe metra hee i na 3 lata jestem wylaczona z ruchu.moja ulica czesciowo zamknieta,autobusy przeniesione,sklepy pozamykane jedyna biedronka została ktorej NIE LUBIE!!!jak bym miala glodowac to do niej nie pojde.Ehh

anusia24 lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierzynka25 wrote:
    Witam dziewczęta :) my rownież z mężem staramy się o upragniona dziadzie i ciagle nic... Robiłam ostatnio badania na progesteron na 7 dni przed miesiączka i mam 0,55 ng/ml i niewiem czy dobrze czy to złe moze wy mi powiecie.... Wizytę mam dopiero w czerwcu u swojego gina... Bo muszę jeszcze zrobić badanie miedzy 2-3 dc ale to w czerwcu... Niewiem co mam już myślec :( chciała bym mieć swojego dzidziusia już.... Pozdrawiam was kochane :)
    a mozna wiedziec ile czasu sie staracie?robilas moze testy owulacyjne??

km5s8ribs34fnes6.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    u mnie zaczeli pod moimi oknami budowe metra hee i na 3 lata jestem wylaczona z ruchu.moja ulica czesciowo zamknieta,autobusy przeniesione,sklepy pozamykane jedyna biedronka została ktorej NIE LUBIE!!!jak bym miala glodowac to do niej nie pojde.Ehh
    Haha noo ja do biedronki tez mam uraz :D Ooo mowisz ze jest kontunuacja budowy metra :> w sumie w Warszawie to moj ulubiony srodek transportu wiec ja sie ciesze :P Takze zycze Ci cierpliwosci aby te lata szybko Ci zlecialy :D

p19uskjoxacp4928.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierzynka25 wrote:

Witaj :)
    Ja mialam badany progesteron w 21 dniu cyklu (z tym ze ja mam cykle nieregularne wiec trudno bylo zgadnac kiedy bedzie miesiaczka) i mialam wynik 0,89 ng/ml. Moja gin stwierdzila ze jest za niski i zalecila branie luteiny w kolejnych cyklach. Mysle ze u Ciebie moze bedzie podobnie. Najwazniejsze to nie martwic sie na zapas i uzbroić się w cierpliwość :) Bedzie dobrze!

p19uskjoxacp4928.png
  • Pierzynka25 Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramy się w sumie niedługo bo jakieś 4-5 miesięcy wiem ze to jeszcze krótko żeby się martwić ale miałam PCOS z tym ze udało mi się wyleczyć to i niemal juz nieregularnych miesiączek tylko od jakiś 2 lat mam co do dnia i zawsze trwają tyle samo miałam badania w październiku i było wszystko wporzadku maź tez zdrowy. Giną powiedziała ze niema co się martwić na zapas ale ze dla mojej pewności kazała wykonać ten progesteron i niewiem czy jest niski czy wysoki na wizycie będę dopiero w czerwcu bo muszę zrobić jeszcze jakieś badanie a twym cyklu niesamowite rady być w Polsce...

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze jest troche za niski, ale to naprawde nie jest jeszcze powod do zmartwien. Wiadomo trzeba o to jak najszybciej zadbac, ale trzeba tez do sprawy podejsc na spokojnie. Tak jak mowisz te kilka miesiecy jeszcze o niczym nie świadczy. Dobrze ze sie oboje przebadaliscie. Ja zmagam sie z PCO, z tarczyca, ogolnie wyniki mam slabe ale jestem dobrej mysli. Nie ma co sie zalamywac i niecierpliwic, to w niczym nie pomoze...

p19uskjoxacp4928.png
  • Pierzynka25 Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem ze niema co się martwić ale juz by się chciało bobasa w domu hehe no ale trzeba być dobrej myśli :) ja niemal tarczycy na szczęście badam co pół rok tarczyce i jak narazie jest wszystko wporzadku :) trzymam kciuki rownież za Ciebie ja przy PCOS dużo przeszłam miałam juz dość leczenia i ciągłych leków ale widać opłacało się i juz mam wszystko wyregulowane :) mam nadzieje ze niedługo bedzie wyczekiwany dzidziuś jestem przed okresem ale dziwnie się czuje ostatnio piersi mam obolałe jak nigdy dotknąć się niemoge nieraz i jakiś taki śluz mam bardziej obfity czego nigdy nie miałam przed miesiączka....

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :)

Oczywiscie Cie rozumiem. Kazda z nas tutaj ma ten sam cel i wierze w to ze każdej z nas sie w koncu uda :) A kiedy masz termin spodziewanej miesiączki? Kto wie, moze jest cos na rzeczy ;) Ja zawsze czekam na dobre wieści :D

p19uskjoxacp4928.png
  • Pierzynka25 Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zawsze czekam na dobre wieści hehe a miesiączkę powinnam dostać 8maja he no zobaczymy niechce robić sobie wielkich nadzieji he nie będę myślec narazie o tym hehe :P czemu my kobiety mamy tak przewalone he :P

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusia jak u ciebie starania ?

km5s8ribs34fnes6.png
  • Pierzynka25 Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jeszcze jedna sprawa giną powiedziała żebym kupiła sobie przez internet femifertil ale nigdzie tego niema dzwoniłam w rożne miejsca i okazało się ze juz tego nieprodukowane tylko gdzieś za granica.... Czy wiecie moze jaki jest zamiennik tych tabletek jest to tylko suplement diety a nigdzie go niema moze któraś z was ma go na sprzedanie

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kiedys bralam INFOLIC

km5s8ribs34fnes6.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    anusia jak u ciebie starania ?
    Aj kochana szkoda gadac... :P Stracilam jakoś zapał ostatnio, zapominam mierzyc temperature, zapominam brac witaminy i w ogole nawet hormony :/ Ostatnio mielismy duzo nerwow, stresow, podrozy i juz ledwo zyjemy, czuje sie wypompowana :P Przez to wszystko nie mialam tez dostepu do lekarzy... Ale pomalutku zaczynam odżywać bo to wszystko zaczyna sie uspokajac :) Wiosna przyszla, staram sie pozytywnie nastawiac :P

Ola_85 lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierzynka25 wrote:
    Ja tez zawsze czekam na dobre wieści hehe a miesiączkę powinnam dostać 8maja he no zobaczymy niechce robić sobie wielkich nadzieji he nie będę myślec narazie o tym hehe :P czemu my kobiety mamy tak przewalone he :P
    Eh no wlasnie, gdzie ta sprawiedliwosc.. :P Ooo to w podobnym czasie bedziemy testowac. Chociaz u mnie to i tak nic nie wyjdzie :D

p19uskjoxacp4928.png
  • anusia24 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierzynka25 wrote:
    Aaa i jeszcze jedna sprawa giną powiedziała żebym kupiła sobie przez internet femifertil ale nigdzie tego niema dzwoniłam w rożne miejsca i okazało się ze juz tego nieprodukowane tylko gdzieś za granica.... Czy wiecie moze jaki jest zamiennik tych tabletek jest to tylko suplement diety a nigdzie go niema moze któraś z was ma go na sprzedanie
    A szukalas w jakis sklepach internetowych? Widze ze on faktycznie ma ciekawy skład bo oprocz podstawowych witamin jeszcze jakies ziolowe ekstrakty. Ja z kolei biore mama dha ale to sa same witaminy.

Pierzynka25 lubi tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • Pierzynka25 Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj szukałam wszędzie naprawdę niema go nigdzie... Koleżanka w Angli ma mi go zobaczyć w aptece bo tam są dostępne... A w Polsce juz ich nieprodukowane brak w hurtowniach he no ciekawy i czytałam pozytywne opinie o nim hehe

‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ