Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staramy się i wspieramy
Odpowiedz

Staramy się i wspieramy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za wsparcie biore sie w gars tempka jest na gorze wiec jest dobrze :)

Vesper lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak tam u was ? :)
    Jak dzien poranny się rozpoczął?
    Ja sobie dzisiaj jeszcze coś przypomniałam :D
    Może to być dziwne dla nie których smieszne ale sama nie wiem jak to wytłumaczyc ...
    Mianowicie jak z synkiem zaszłam w ciąze nie wiedząc o tym miałam etap taki że bedąc w pracy brało mnie na nucenie sobie kolęd O.o
    Nie wiem dlaczego nie potrafie tego sobie wytłumaczyć ale miałam taką jazde własnie jak potem już wiedziałam że jestem w ciąży ten efekt mi wcale nie przeszedł i nadal w pracy nuciłam kolędy...
    Tak jakby to był jakiś dla mnie znak...
    Czy któraś z was miała jakiś dziwny nie wytłumaczalny gest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 09:29

Vesper lubi tę wiadomość

• missy83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi - możliwe, że ja również jakieś miałam (6 lat temu), takie niewytłumaczalne gesty, bo kobieta się czuje wtedy duchowo wspaniale i podświadomość ubarwia myśli, jest radość ogromna, jak np. na śpiewanie kolęd ;-).
    Podobnie jak Ty, także staram się o drugą dzidzię .
    Nie pracuję w ogóle od urodzenia synka, myślałam by iść do pracy, ale czas leci, a już mam kilka lat po trzydziestce... także....praca nie zając, nie ucieknie, a na macierzyństwo nie ma tak dużo czasu. Zwłaszcza,że chcę rodzeństwo dla mojego żywiołowego chłopaczka.

Powracając do tematu, o którym zaczęłaś pisać katsuyoshi, myślę, że jak kobieta zaciąży, to wszystkie piękne wspomnienia się odzywają...trwa w takiej niesamowitej radości; też jest taka szczęśliwa, mimo początku zmian hormonalnych - które no powodują chwiania nastrojów ... :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 09:38

katsuyoshi, Vesper lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok ;D

katsuyoshi, missy83, Vesper lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    katsuyoishi - możliwe, że ja również jakieś miałam (6 lat temu), takie niewytłumaczalne gesty, bo kobieta się czuje wtedy duchowo wspaniale i podświadomość ubarwia myśli, jest radość ogromna, jak np. na śpiewanie kolęd ;-).
    Podobnie jak Ty, także staram się o drugą dzidzię .
    Nie pracuję w ogóle od urodzenia synka, myślałam by iść do pracy, ale czas leci, a już mam kilka lat po trzydziestce... także....praca nie zając, nie ucieknie, a na macierzyństwo nie ma tak dużo czasu. Zwłaszcza,że chcę rodzeństwo dla mojego żywiołowego chłopaczka.

Powracając do tematu, o którym zaczęłaś pisać katsuyoishi, myślę, że jak kobieta zaciąży, to wszystkie piękne wspomnienia się odzywają...trwa w takiej niesamowitej radości; też jest taka szczęśliwa, mimo początku zmian hormonalnych - które no powodują chwiania nastrojów ... :-)

Ja także nie pracuje :) poszłam na zwolnienie w 7 miesiącu ciąży a po macierzyńskim nie wróciłam do pracy gdyż mieszkam w UK a tutaj nie mam rodziny która mogłaby zaopiekować się moim synkiem, oddawanie go obcej kobiecie nie wchodzi w grę :)
    Dobrze że tak to napisałaś bo już myslałam ze jakiś dziwny gatunek jestem :D

missy83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta radość jest wytłumaczalna...wczoraj glupia sytuacja moja babcia zrobila ciasto i znalszłam w niej gumke recepturke( wiecie jak to starsze osoby mają ) i moj maz zdziwiony ze awantury nie zrobilam tylko w smiech wpadłam

katsuyoshi, missy83, Vesper lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    ta radość jest wytłumaczalna...wczoraj glupia sytuacja moja babcia zrobila ciasto i znalszłam w niej gumke recepturke( wiecie jak to starsze osoby mają ) i moj maz zdziwiony ze awantury nie zrobilam tylko w smiech wpadłam

Nie ma o co awanture robic :D
    Też bym się zaczeła smiac z takiej sytuacji haha chciałabym to widziec :D

• missy83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe, jaki znowu "dziwny gatunek" ? ;-)

kolędy są piękne, a jak kobieta jest w takim "stanie cudowności", jak ciąża - to czuje się tak niesamowicie, że można właśnie ten stan porównać do atmosfery świątecznej, która jest przecież bardzo wyjątkowa, za to ciężarna już czuje takie podniecenie i błogość stanu, że jakby dla niej święta już przyszły ... ;-) i może już śpiewać kolędy, bo czuje się tak wspaniale; bo nosi cud w sobie.

Ciężko opisać ten stan słowami, coś tam próbuje sklepać i przedstawić w formie słownej, ale gdy byłam w swojej pierwszej donoszonej ciąży, to przyziemne rzeczy stawały się dla mnie coraz bardziej odległe. Dlatego słyszałam to co chciałam słyszeć, luzowałam się, natomiast fizycznie odczuwałam przyjemne rozciągania się macicy...co pewnie jeszcze bardziej wprawiało w błogi stan...

---
    Katsuyoshi - no ja też za bardzo nie miałam z kim synka zostawić, moi rodzice w innym mieście mieszkają, a rodzina męża zapracowana. Teraz synek już 'zerówkowicz'. Mniej też choruje, mogę szukać pracy, bo wcześniej nasiedziałam się z nim w domu, wahałam się, czy teraz drugie dziecko, czy praca; ale postawiłam na drugie dziecko. Oczywiście mogę sobie w trakcie starań szukać pracy......takiej pewnie tymczasowej do zajścia w ciążę,ażeby nie tkwić w domu cały czas
    (Sorry za tyle prywaty, tak na początku chciałam trochę opisać moją sytuację a i czasem nie mam się komu wygadać) :-) :-)

Natomiast samopoczucie dzisiejsze?
    Lekkie zmęczenie. Mam iść robić krupnik do kuchni ;-), zaraz włączę radio, by nudno nie było. OK, oddelegowuję się do kuchni. Miłego dnia . Obowiązki wzywają

katsuyoshi lubi tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi ale ja mam taki charakter ze bym sie skrzywila z obrzydzenia i zwrocilabym uwage (niestety)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja generalnie w tym cyklu jakas taka podniecona z motylami chodze w brzuchu :) :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    ale ja generalnie w tym cyklu jakas taka podniecona z motylami chodze w brzuchu :) :D
    Hihi kochana to sie ciesze że inaczej zareagowałaś może to jest dla ciebie jakiś znak :)
    Ja w srodku czuje się jakbym miała wiosne taka jakośc radosc usmiecham sie nawet pisząc te zdanie :D Nie wiem czemu...Mimo że od wczoraj jestem smutna gdyz synus mi gorączkuje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 10:11

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka :D ja się wcale nie dziwię, że taka jesteś jak mąż Ci nie daje odpoczynku :P

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    hehehe, jaki znowu "dziwny gatunek" ? ;-)

kolędy są piękne, a jak kobieta jest w takim "stanie cudowności", jak ciąża - to czuje się tak niesamowicie, że można właśnie ten stan porównać do atmosfery świątecznej, która jest przecież bardzo wyjątkowa, za to ciężarna już czuje takie podniecenie i błogość stanu, że jakby dla niej święta już przyszły ... ;-) i może już śpiewać kolędy, bo czuje się tak wspaniale; bo nosi cud w sobie.

Ciężko opisać ten stan słowami, coś tam próbuje sklepać i przedstawić w formie słownej, ale gdy byłam w swojej pierwszej donoszonej ciąży, to przyziemne rzeczy stawały się dla mnie coraz bardziej odległe. Dlatego słyszałam to co chciałam słyszeć, luzowałam się, natomiast fizycznie odczuwałam przyjemne rozciągania się macicy...co pewnie jeszcze bardziej wprawiało w błogi stan...

---
    Katsuyoshi - no ja też za bardzo nie miałam z kim synka zostawić, moi rodzice w innym mieście mieszkają, a rodzina męża zapracowana. Teraz synek już 'zerówkowicz'. Mniej też choruje, mogę szukać pracy, bo wcześniej nasiedziałam się z nim w domu, wahałam się, czy teraz drugie dziecko, czy praca; ale postawiłam na drugie dziecko. Oczywiście mogę sobie w trakcie starań szukać pracy......takiej pewnie tymczasowej do zajścia w ciążę,ażeby nie tkwić w domu cały czas
    (Sorry za tyle prywaty, tak na początku chciałam trochę opisać moją sytuację a i czasem nie mam się komu wygadać) :-) :-)

Natomiast samopoczucie dzisiejsze?
    Lekkie zmęczenie. Mam iść robić krupnik do kuchni ;-), zaraz włączę radio, by nudno nie było. OK, oddelegowuję się do kuchni. Miłego dnia . Obowiązki wzywają

Ja mam w UK tylko szwagierkie i szwagra ale oni mają 2 dzieci co chodzą do szkoły a sami są zapracowani pracuje codziennie na zmiany i ciągle są zalatani mają dużo obowiązków za dużo i mieszkają w innym miescie.
    Po za tym to moje pierwsze dziecko i też chciała poświecic mu czas i opieke a nie dawać to komuś.
    Nie jestem w takiej sytuacji że musze na siłe isc do pracy na chlebek mamy także wole też ja być przy synku , widzieć jego pierwsze kroczki i słowa :)

missy83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie dziewczyny co ja zauwazylam u siebie od jakiego tygodnia z dloni skora schodzi mi drobnymi platkami na wewnetrzmej czesci i miedzy palcami o.O pierwszy raz sie z tym spotkalam

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    wiecie dziewczyny co ja zauwazylam u siebie od jakiego tygodnia z dloni skora schodzi mi drobnymi platkami na wewnetrzmej czesci i miedzy palcami o.O pierwszy raz sie z tym spotkalam
    hehe u mnie to akurat norma xd
    Mam prawdopodobnie nie potwierdzoną łuszczycę po tacie...
    Ale lekarz nie mógł stwierdzić w 100% gdyż po masci mi znikneło ...
    Nie było to wcale do łuszczycy podobne tylko tak jak piszesz smerfetka.
    Teraz od czasu do czasu mi tak się dzieje ale bardzo malo...
    Ciesze sie ze nie wychodzi mi to tak jak wywaliło mi wtedy bo miałam w taki stanie rece ,skóra aż popękała cała,strasznie bolało,swędziało mało tego nie mogłam zginac palce przez te rany..
    Naszczescie masc mi pomogła na tyle ze teraz mi to nie wyskakuje w takim stapniu tylko od czasu do czasu jest tak jak napisałas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 10:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w ridzinie nie ma łuszczycy....nobnie fajnie to wyglada bo pracuje ręloma i klientki boje sie że mogą to dostrzec...ale często 3/4 czasu mają zamknięte oczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    u mnie w ridzinie nie ma łuszczycy....nobnie fajnie to wyglada bo pracuje ręloma i klientki boje sie że mogą to dostrzec...ale często 3/4 czasu mają zamknięte oczy :)
    Może smaruj sobie jakimś kremem albo sudokremem dla dzieci jest bardzo dobry i polecam :)
    Ja smaruje jak widze ze zaczyna mi sie coś dziać i 2-3 dni się zaczyna normowac.
    Dobrze by było abyś poszła z tym też do lekarza i ustalilby przyczyne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to pewnie jakaś alergia na któryś z produktów,które uzywam w pracy...jestem wizaźystką i nie wiem który móglby mnie uczulic

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    u mnie to pewnie jakaś alergia na któryś z produktów,które uzywam w pracy...jestem wizaźystką i nie wiem który móglby mnie uczulic
    No to badania na alergie :) i bedziesz miała jak na tacy ...
    Potem wystarczy tego unikać lub głupio to brzmi ale używać do tego rekawiczki tylko do tego co cie uczula...chyba ze dostaniesz specjalny kremik ktory mimo uzywania produktu który cie uczula bedzie chronił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 11:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możliwe :) narazie zanim pojde do lekarza to zatestuje...coś mi sie wydaje że święta będą w dwupaku

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ