Staramy się i wspieramy
-
WIADOMOŚĆ
-
smerfetka22 wrote:Vesper jestem kosmetologiem strasznie mnie razi jak mnie ktoś nazywa kosmetyczką 5 lat studiow,a rok szkoły policealnej to jest różnica... wybacz zboczenie tytułowe hahaha,ale przecież ja w ciąży nie jestem
dzięki za wyjaśnienie i przepraszam za niewiedzę
tak czy owak tu jest ten wątek
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/przeciwskazania-do-pracy-w-zawodzie-kosmetyczki-w-ciazy,4991.htmlstaramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
nick nieaktualnysmerfetka22 wrote:katsuyoshi no tak tak,ale wole nie robić sobie nadzieji,im bliżej @ tym jakoś mi jest dziwnie,psychika mi mówi "dziewczyno zejdź na ziemię w żadnej ciąży nie jesteś"
P.S.
znacie jakiś preparat na,który zapobiega na swędzenie piersi? drapie się jak głupia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysmerfetka22 wrote:dziewczyny przeżyłam szok,mam bordowe sutki i ciężkie piersi w dłoniach... przyjzałam sie w kąpieli i jakaś masakra
Moje też cieżkie a jak dotknę sutki to czuje lekki ból są bardzo wrażliwe...
Mam podejrzenia ...
Mało tego ciągle mi się odbija .... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam w ten nowy dzień
Aktualnie czas na małą kawusie. Ale zjadłam niedobrego pączka, kupiłam dziś do kawy, bo tak ładnie wyglądał, a był przekrojony na pół i przełożony białym kremem,takim jak do tortów i miał też i tradycyjnie dżem w jednym miejscu. Posypka z orzechów od razu wyfrunęła gdzieś poza talerz ... No,to taka próba była. Lepiej nie brać jakichś "cudów-wytworów"
A ja tak sobie patrzałam na mój wykres...i chyba za mało współżyłam,by mieć więcej szans na pozytywny test w tym cyklu... Bo ja mam taki problem,żeby wyznaczyć ten punkt kiedy owulacja.Niby obserwuje śluz i wtedy mam ochotę...ale np. porównywałam swój wykres do wykresu katsuyoshi, i u Niej jest cykl rozpoczęty 25 sierpnia, a owulację ma/miała teraz na dniach, wg zaznaczeń na kalendarzu i wzrostu temp na wykresie, a ja mimo iż cykl rozpoczęty 27 sierpnia, czyli później, to owulacja statystycznie mi trochę wcześniej została wyliczona (7 wrzesień), no i ja przez obserwację śluzu to w ogóle podejrzewałam 5-6 wrzesień.
Ale pewnie u każdej kobiety inaczej jest z owulacją; ja to mam teraz krótsze miesiączki, może przez to mam szybciej owulację; a u katsuyoshi miesiączka pięknie długa (ja takie miałam ostatnio z 2-3 lata temu). Teraz już krótsze...i dlatego już i może z owulacją ciężej... ach...
w sumie, to chyba najlepiej współżyć przez cały okres płodny, dla zwiększenia szans
synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysmerfetka22 wrote:katsuyoshi,ale to jest delikatny cień
Zobaczysz za 2 dni bedzie wyrazniejsze.
Test robiłas w 12 dniu jak sie nie myle to za 2 dni bedzie 14 dzienWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 10:19
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysmerfetka22 wrote:dzisiaj 11 dpo
Ciesze się jak jakaś głupia z twojego szczescia
Mężuś juz wie? Czy jeszcze nic mu nie mówiłaś?
No i jak sie dzisiaj czujesz?
Ja póki co mam tempke wysoko
Rano wrzuciłam do wykresu byle jaką bo tylko się przebudziłam gdyz synek dostał gorączki i nie mógł spac ...teraz wstałam nie dawno i od razu mierzyłam
Zadziwiła mnie w nocy plamka krwi...czyżby to zagniezdzenie? xD
Pierwszy raz w zyciu to miałam
No i jestem od wczoraj ciagle w sumie głodna ...mimo że zjem xDWiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 10:52
-
missy83 wrote:Witam w ten nowy dzień
w sumie, to chyba najlepiej współżyć przez cały okres płodny, dla zwiększenia szans
Też tak mi się wydawało, ale moja pani doktor kazała nam przestać od poniedziałku do czwartku, mimo ze mamy plodny czas...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 10:51
katsuyoshi, Vesper lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Selja - Również miłego dnia:)
Możliwe, że przy częstym/codziennym współżyciu nasienie się... yghm... "rozrzadza", będzie słabsze? Trudniej o zapłodnienie?
OK, czyli,co ma być to będzie, ważne by stosunek był blisko owulacji,bo przecież plemniki potrafią żyć nawet i 5 dni max.
ps. A jak dziewczyny zaznaczacie w kalendarzu "bół podbrzusza". Jako "ból jajników" ? dzięki
katsuyoshi lubi tę wiadomość
synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016