Starania 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Phyllis wrote:A ja na Walentynki zrobiłam test bezowy z owocami i na tym się skończyło świętowanie, bo poszłam wcześnie spać Ale może dziś sobie odbijemy
Miłego dnia
Uwielbiam torty bezowe z owocami 😍😍😍inessa, Akinom 59, Phyllis lubią tę wiadomość
-
jastin wrote:Uwielbiam torty bezowe z owocami 😍😍😍
Ja uwielbiam bezy, dlatego nie kupuje haha. Pavlova to niebo w gębie. Na drugim miejscu są faworki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2020, 12:11
Akinom 59, Phyllis, inessa, jastin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ale mi smaki robicie a ja srednio slodkie moge gdyz cukier musze pilnowac.
Mniam mniam. Ja wogole lubie ciasta co prawda b.slodkie odpadaja dlatego beza tylko z owocami. Jedynie mie przepadam za tortami zwlaszcza slubnymi otoczonymi marcepanem itp. A uwielbiam szarlotke na cieplo tydzien temu pieklam to nawet moje dzieci niejadki jadly i moj maz zwykle nie jedzacy slodyczy jadl hyhyhy
Choc nie wiem czy wszyscy by jedli bo ja ciasto bezglutenowe zwykle robie choc czasem grzesze i jem zwykle potem cierpie ale co tam ( mam celiakie) -
nick nieaktualnyinessa wrote:Dziewczyny ale mi smaki robicie a ja srednio slodkie moge gdyz cukier musze pilnowac.
Mniam mniam. Ja wogole lubie ciasta co prawda b.slodkie odpadaja dlatego beza tylko z owocami. Jedynie mie przepadam za tortami zwlaszcza slubnymi otoczonymi marcepanem itp. A uwielbiam szarlotke na cieplo tydzien temu pieklam to nawet moje dzieci niejadki jadly i moj maz zwykle nie jedzacy slodyczy jadl hyhyhy
Choc nie wiem czy wszyscy by jedli bo ja ciasto bezglutenowe zwykle robie choc czasem grzesze i jem zwykle potem cierpie ale co tam ( mam celiakie) -
Ja ogólnie słodycze uwielbiam, a teraz jak karmię piersią, to waga leci mocno w dół, więc mogę sobie pozwolić. Ale po zakończeniu karmienia będę musiała się pilnować Z ciast to własnie beza, serniki w każdej postaci, szarlotkę na ciepło też lubię
Akinom, ja mam podobnie, ale u mnie to raczej zespół jelita drażliwego. A jeśli chodzi o gluten, to przed ciążą robiłam sobie co jakiś czas dietę bezglutenową i musze przyznać, że bardzo dobrze się czułam.Akinom 59 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAkinom przede wszystkim czeste biegunki, chudniecie, gazy,wzdecia i jak sobie pozwole na gluten wiecej niz moge to mam straszne bole jelit jakby mnie ktos stluczonym szklem rozcinal no i anemia oraz prawdopodobnie poronienia.
Ja niestety pozno dowiedzialam sie o chorobie choc nie mam az tak ciezkiego stopnia. Do celiaki mam doczepiona, ze tak powiem nietolerancje laktozy.
Nieleczona celiakia przez lata prawdopodobnie przyxzynila sie do choroby tarczycy no i problemow z zajsciem w ciaze no i anemia z niefoboru zelaza ( moj organizm nietoleruje żelaza i jak b.spadnie mi ferrytyna musze isc do szpitala i tam mi podaja dozylnie zelaxo).
Ale zarazem gluten jest potrzebny bo tam jest dosc duzo wit.b dlatego musze uzupelniac w suplementacji wit.b.
Dlatego moj lekarz gastroenterolog zawsze powtarza,ze z dieta bezglutenowa trzeba uwazac i jak ktos nie ma stwierdzonych problemow zdrowotnych to na stale nie powinien jek stosowac.
Kurcze znow sie rozpisalam przepraszam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2020, 16:14
-
nick nieaktualnyPhyllis wrote:Ja ogólnie słodycze uwielbiam, a teraz jak karmię piersią, to waga leci mocno w dół, więc mogę sobie pozwolić. Ale po zakończeniu karmienia będę musiała się pilnować Z ciast to własnie beza, serniki w każdej postaci, szarlotkę na ciepło też lubię
Akinom, ja mam podobnie, ale u mnie to raczej zespół jelita drażliwego. A jeśli chodzi o gluten, to przed ciążą robiłam sobie co jakiś czas dietę bezglutenową i musze przyznać, że bardzo dobrze się czułam. -
nick nieaktualnyinessa wrote:Akinom przede wszystkim czeste biegunki, chudniecie, gazy,wzdecia i jak sobie pozwole na gluten wiecej niz moge to mam straszne bole jelit jakby mnie ktos stluczonym szklem rozcinal no i anemia oraz prawdopodobnie poronienia.
Ja niestety pozno dowiedzialam sie o chorobie choc nie mam az tak ciezkiego stopnia. Do celiaki mam doczepiona, ze tak powiem nietolerancje laktozy.
Nieleczona celiakia przez lata prawdopodobnie przyxzynila sie do choroby tarczycy no i problemow z zajsciem w ciaze no i anemia z niefoboru zelaza ( moj organizm nietoleruje żelaza i jak b.spadnie mi ferrytyna musze isc do szpitala i tam mi podaja dozylnie zelaxo).
Ale zarazem gluten jest potrzebny bo tam jest dosc duzo wit.b dlatego musze uzupelniac w suplementacji wit.b.
Dlatego moj lekarz gastroenterolog zawsze powtarza,ze z dieta bezglutenowa trzeba uwazac i jak ktos nie ma stwierdzonych problemow zdrowotnych to na stale nie powinien jek stosowac.
Kurcze znow sie rozpisalam przepraszam. -
nick nieaktualnyMoniko przepraszam tak pamietam Kochana Ty moja
Czesto tak szybko z doskoku pisze przy dzieciach wiec i bledy siw pojawiaja i nie tylko z gory przepraszam.
Mozesz miec takie objawy przez jelito drazliwe ale mozes, miec tez alergie l7b nietolerancje glutenu lub laktozy bo przy laktozie lubia byc gazy i wzdeciaAkinom 59 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Moniko przepraszam tak pamietam Kochana Ty moja
Czesto tak szybko z doskoku pisze przy dzieciach wiec i bledy siw pojawiaja i nie tylko z gory przepraszam.
Mozesz miec takie objawy przez jelito drazliwe ale mozes, miec tez alergie l7b nietolerancje glutenu lub laktozy bo przy laktozie lubia byc gazy i wzdecia -
Inessa, robiłaś już jakieś badania? Ja tsh ale to dzień przed testem, bo mam we wtorek wizytę u endo i był już czas. mam tsh 3,83, za duże! Dziwne, skoczyło tak od listopada z poziomu 0,28. Nie wiem co o tym myśleć. Od roku lecze tarczyce i nie mogą mi jej wyregulować.
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisia78 wrote:Inessa, robiłaś już jakieś badania? Ja tsh ale to dzień przed testem, bo mam we wtorek wizytę u endo i był już czas. mam tsh 3,83, za duże! Dziwne, skoczyło tak od listopada z poziomu 0,28. Nie wiem co o tym myśleć. Od roku lecze tarczyce i nie mogą mi jej wyregulować.
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Moniko przepraszam tak pamietam Kochana Ty moja
Mozesz miec takie objawy przez jelito drazliwe ale mozes, miec tez alergie l7b nietolerancje glutenu lub laktozy bo przy laktozie lubia byc gazy i wzdeciainessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoniko to u Ciebie wyglada na jelito drazliwe. Choc np przy nietolerancji laktozy najwiecej jej jest wlasnie w mleku w przetwoeach duzo mniej a raczej b.przetworzone juz jest.
A co do testow nie nie robilam juz znam dosc dobrze moj organizm bo zwykle b.mocno bola mnie jajniki a mam b.duzo slusu plodnego. Choc powiem,ze w tym cyklu malo objawow bylo i podejrzewalam,ze moglo nie btc owulacji hyhy
A czy czulam nie wlasnie dopiero jak zaczely mnie b.bolec piersi to zaswiecilo mi sie swiatelko,ze moze a nozAkinom 59 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisia nie nie robilam zadnych badan ale chyba zrobie przed wizyta choc morfologie oraz tsh i ft3 oraz ft4.
Ja mam haschimoto i letrox biore.
Aaa i badam na czczo cukier bo mialam cukrzyce ciazowa i teraz jest nieciekawie juz wiec wskazana dieta.
Misiu a co bierzezz i jaka dawke?
Niestety tarczyca w q trymestrze lubi skakac ale wazne,ze bierze sie leki. No i dobrze,ze idziesz do endo.
A jak ft3 i ft4 bo to tez b.wazne wyniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2020, 20:58
Akinom 59 lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny. Od rana zastanawiam się czy coś tu napisać. Być może powinnam poszukać miejsca na innym wątku ale mam poczucie że do was mi najbliżej.
Mam na imię Gosia. Mam 42 lata (w czerwcu 43), córkę z 2004 i syna z 2006. Potem jeszcze 2 nieudane ciąże 2012 i 2015. I od tamtej pory takie luźne starania. Bo wciąż gdzieś czułam że to nie koniec 😍 kocham być mamą 😍 uwielbiam moje dzieci.
I oto dziś - dzień po walentynkach - pojechałam po test. I są! Naprawdę! 2 piękne krechy 😳😳😁😁😁❤
Przygarniecie mnie tu?Akinom 59, inessa, jastin, Freja000, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybaby wrote:Witajcie dziewczyny. Od rana zastanawiam się czy coś tu napisać. Być może powinnam poszukać miejsca na innym wątku ale mam poczucie że do was mi najbliżej.
Mam na imię Gosia. Mam 42 lata (w czerwcu 43), córkę z 2004 i syna z 2006. Potem jeszcze 2 nieudane ciąże 2012 i 2015. I od tamtej pory takie luźne starania. Bo wciąż gdzieś czułam że to nie koniec 😍 kocham być mamą 😍 uwielbiam moje dzieci.
I oto dziś - dzień po walentynkach - pojechałam po test. I są! Naprawdę! 2 piękne krechy 😳😳😁😁😁❤
Przygarniecie mnie tu?inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Moniko to u Ciebie wyglada na jelito drazliwe. Choc np przy nietolerancji laktozy najwiecej jej jest wlasnie w mleku w przetwoeach duzo mniej a raczej b.przetworzone juz jest.
A co do testow nie nie robilam juz znam dosc dobrze moj organizm bo zwykle b.mocno bola mnie jajniki a mam b.duzo slusu plodnego. Choc powiem,ze w tym cyklu malo objawow bylo i podejrzewalam,ze moglo nie btc owulacji hyhy
A czy czulam nie wlasnie dopiero jak zaczely mnie b.bolec piersi to zaswiecilo mi sie swiatelko,ze moze a nozinessa lubi tę wiadomość