Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania 40+
Odpowiedz

Starania 40+

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki Kochane dobrego dnia zycze :)
    Ja na Walentynki dostalam piekny bukiet kwiatow :) a tak poszlismy z dziecmi na spacer wykorzystalismy chwile slonca.

Akinom 59, jastin, kayama lubią tę wiadomość

• jastin Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    A ja na Walentynki zrobiłam test bezowy z owocami i na tym się skończyło świętowanie, bo poszłam wcześnie spać :D Ale może dziś sobie odbijemy :)

Miłego dnia :)

Uwielbiam torty bezowe z owocami 😍😍😍

inessa, Akinom 59, Phyllis lubią tę wiadomość

klz9vcqgtj0l9yz1.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jastin wrote:

Ja uwielbiam bezy, dlatego nie kupuje haha. Pavlova to niebo w gębie. Na drugim miejscu są faworki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2020, 12:11

Akinom 59, Phyllis, inessa, jastin lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jastin wrote:

Ja też, dlatego to ja większość tego torta zjadłam :D

Akinom 59, inessa, jastin lubią tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mi smaki robicie a ja srednio slodkie moge :( gdyz cukier musze pilnowac.
    Mniam mniam. Ja wogole lubie ciasta co prawda b.slodkie odpadaja dlatego beza tylko z owocami. Jedynie mie przepadam za tortami zwlaszcza slubnymi otoczonymi marcepanem itp. A uwielbiam szarlotke na cieplo tydzien temu pieklam to nawet moje dzieci niejadki jadly i moj maz zwykle nie jedzacy slodyczy jadl hyhyhy
    Choc nie wiem czy wszyscy by jedli bo ja ciasto bezglutenowe zwykle robie choc czasem grzesze i jem zwykle potem cierpie ale co tam ( mam celiakie)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Dziewczyny ale mi smaki robicie a ja srednio slodkie moge :( gdyz cukier musze pilnowac.
    Mniam mniam. Ja wogole lubie ciasta co prawda b.slodkie odpadaja dlatego beza tylko z owocami. Jedynie mie przepadam za tortami zwlaszcza slubnymi otoczonymi marcepanem itp. A uwielbiam szarlotke na cieplo tydzien temu pieklam to nawet moje dzieci niejadki jadly i moj maz zwykle nie jedzacy slodyczy jadl hyhyhy
    Choc nie wiem czy wszyscy by jedli bo ja ciasto bezglutenowe zwykle robie choc czasem grzesze i jem zwykle potem cierpie ale co tam ( mam celiakie)
    O biedna ty,a jak ci się to objawia jeśli mogę spytać bo ja mam często gazy i wzdęcia i brzuch mi wywala jakbym w ciąży była i też się zastanawiam nad zrobieniem badań w tym kierunku

• Phyllis Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie słodycze uwielbiam, a teraz jak karmię piersią, to waga leci mocno w dół, więc mogę sobie pozwolić. Ale po zakończeniu karmienia będę musiała się pilnować ;) Z ciast to własnie beza, serniki w każdej postaci, szarlotkę na ciepło też lubię :)

Akinom, ja mam podobnie, ale u mnie to raczej zespół jelita drażliwego. A jeśli chodzi o gluten, to przed ciążą robiłam sobie co jakiś czas dietę bezglutenową i musze przyznać, że bardzo dobrze się czułam.

Akinom 59 lubi tę wiadomość

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom przede wszystkim czeste biegunki, chudniecie, gazy,wzdecia i jak sobie pozwole na gluten wiecej niz moge to mam straszne bole jelit :( jakby mnie ktos stluczonym szklem rozcinal :( no i anemia oraz prawdopodobnie poronienia.
    Ja niestety pozno dowiedzialam sie o chorobie choc nie mam az tak ciezkiego stopnia. Do celiaki mam doczepiona, ze tak powiem nietolerancje laktozy.
    Nieleczona celiakia przez lata prawdopodobnie przyxzynila sie do choroby tarczycy no i problemow z zajsciem w ciaze no i anemia z niefoboru zelaza ( moj organizm nietoleruje żelaza i jak b.spadnie mi ferrytyna musze isc do szpitala i tam mi podaja dozylnie zelaxo).
    Ale zarazem gluten jest potrzebny bo tam jest dosc duzo wit.b dlatego musze uzupelniac w suplementacji wit.b.
    Dlatego moj lekarz gastroenterolog zawsze powtarza,ze z dieta bezglutenowa trzeba uwazac i jak ktos nie ma stwierdzonych problemow zdrowotnych to na stale nie powinien jek stosowac.
    Kurcze znow sie rozpisalam przepraszam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2020, 16:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phyllis wrote:
    Ja ogólnie słodycze uwielbiam, a teraz jak karmię piersią, to waga leci mocno w dół, więc mogę sobie pozwolić. Ale po zakończeniu karmienia będę musiała się pilnować ;) Z ciast to własnie beza, serniki w każdej postaci, szarlotkę na ciepło też lubię :)

Akinom, ja mam podobnie, ale u mnie to raczej zespół jelita drażliwego. A jeśli chodzi o gluten, to przed ciążą robiłam sobie co jakiś czas dietę bezglutenową i musze przyznać, że bardzo dobrze się czułam.
    Ja jestem właśnie uczulona na mąkę i tak się zastanawiam czy to nie przez to! A co do jelita drażliwego to jak to się objawia u cb?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Akinom przede wszystkim czeste biegunki, chudniecie, gazy,wzdecia i jak sobie pozwole na gluten wiecej niz moge to mam straszne bole jelit :( jakby mnie ktos stluczonym szklem rozcinal :( no i anemia oraz prawdopodobnie poronienia.
    Ja niestety pozno dowiedzialam sie o chorobie choc nie mam az tak ciezkiego stopnia. Do celiaki mam doczepiona, ze tak powiem nietolerancje laktozy.
    Nieleczona celiakia przez lata prawdopodobnie przyxzynila sie do choroby tarczycy no i problemow z zajsciem w ciaze no i anemia z niefoboru zelaza ( moj organizm nietoleruje żelaza i jak b.spadnie mi ferrytyna musze isc do szpitala i tam mi podaja dozylnie zelaxo).
    Ale zarazem gluten jest potrzebny bo tam jest dosc duzo wit.b dlatego musze uzupelniac w suplementacji wit.b.
    Dlatego moj lekarz gastroenterolog zawsze powtarza,ze z dieta bezglutenowa trzeba uwazac i jak ktos nie ma stwierdzonych problemow zdrowotnych to na stale nie powinien jek stosowac.
    Kurcze znow sie rozpisalam przepraszam.
    Ale pamiętasz Aguś jak mam na imię 😇😏😉😉 to ja nie mam takich problemów to znaczy bólu i biegunek to. może u mnie to jelito drażliwe

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniko przepraszam tak pamietam Kochana Ty moja <3
    Czesto tak szybko z doskoku pisze przy dzieciach wiec i bledy siw pojawiaja i nie tylko z gory przepraszam.
    Mozesz miec takie objawy przez jelito drazliwe ale mozes, miec tez alergie l7b nietolerancje glutenu lub laktozy bo przy laktozie lubia byc gazy i wzdecia :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Czesto tak szybko z doskoku pisze przy dzieciach wiec i bledy siw pojawiaja i nie tylko z gory przepraszam.
    Mozesz miec takie objawy przez jelito drazliwe ale mozes, miec tez alergie l7b nietolerancje glutenu lub laktozy bo przy laktozie lubia byc gazy i wzdecia :(
    To ja chyba jestem dziwnym przypadkiem bo jak jem kefir z płatkami górskimi to mi nic nie jest,wzdęcia i gazy mam bardziej po słodyczach albo po smażonym

• Misia78 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, robiłaś już jakieś badania? Ja tsh ale to dzień przed testem, bo mam we wtorek wizytę u endo i był już czas. mam tsh 3,83, za duże! Dziwne, skoczyło tak od listopada z poziomu 0,28. Nie wiem co o tym myśleć. Od roku lecze tarczyce i nie mogą mi jej wyregulować.

inessa lubi tę wiadomość

17u96iyefisxlskp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia78 wrote:
    Inessa, robiłaś już jakieś badania? Ja tsh ale to dzień przed testem, bo mam we wtorek wizytę u endo i był już czas. mam tsh 3,83, za duże! Dziwne, skoczyło tak od listopada z poziomu 0,28. Nie wiem co o tym myśleć. Od roku lecze tarczyce i nie mogą mi jej wyregulować.
    Hej Misiu a co brałaś do tej pory na tą tarczycę??😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Aguś kochanie a powiedz mi,bo jeszcze się ja wscipska nie dopytywałam😉😁 robiłaś testy owu? Mierzył Aś temperaturę?teraz?czy czułaś że się udało?!

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniko to u Ciebie wyglada na jelito drazliwe. Choc np przy nietolerancji laktozy najwiecej jej jest wlasnie w mleku w przetwoeach duzo mniej a raczej b.przetworzone juz jest.
    A co do testow nie nie robilam juz znam dosc dobrze moj organizm bo zwykle b.mocno bola mnie jajniki a mam b.duzo slusu plodnego. Choc powiem,ze w tym cyklu malo objawow bylo i podejrzewalam,ze moglo nie btc owulacji hyhy
    A czy czulam nie wlasnie dopiero jak zaczely mnie b.bolec piersi to zaswiecilo mi sie swiatelko,ze moze a noz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia nie nie robilam zadnych badan ale chyba zrobie przed wizyta choc morfologie oraz tsh i ft3 oraz ft4.
    Ja mam haschimoto i letrox biore.
    Aaa i badam na czczo cukier bo mialam cukrzyce ciazowa i teraz jest nieciekawie juz wiec wskazana dieta.
    Misiu a co bierzezz i jaka dawke?
    Niestety tarczyca w q trymestrze lubi skakac ale wazne,ze bierze sie leki. No i dobrze,ze idziesz do endo.
    A jak ft3 i ft4 bo to tez b.wazne wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2020, 20:58

• baby Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Od rana zastanawiam się czy coś tu napisać. Być może powinnam poszukać miejsca na innym wątku ale mam poczucie że do was mi najbliżej.
    Mam na imię Gosia. Mam 42 lata (w czerwcu 43), córkę z 2004 i syna z 2006. Potem jeszcze 2 nieudane ciąże 2012 i 2015. I od tamtej pory takie luźne starania. Bo wciąż gdzieś czułam że to nie koniec 😍 kocham być mamą 😍 uwielbiam moje dzieci.
    I oto dziś - dzień po walentynkach - pojechałam po test. I są! Naprawdę! 2 piękne krechy 😳😳😁😁😁❤

Przygarniecie mnie tu?

Akinom 59, inessa, jastin, Freja000, pawojoszka lubią tę wiadomość

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby wrote:
    Witajcie dziewczyny. Od rana zastanawiam się czy coś tu napisać. Być może powinnam poszukać miejsca na innym wątku ale mam poczucie że do was mi najbliżej.
    Mam na imię Gosia. Mam 42 lata (w czerwcu 43), córkę z 2004 i syna z 2006. Potem jeszcze 2 nieudane ciąże 2012 i 2015. I od tamtej pory takie luźne starania. Bo wciąż gdzieś czułam że to nie koniec 😍 kocham być mamą 😍 uwielbiam moje dzieci.
    I oto dziś - dzień po walentynkach - pojechałam po test. I są! Naprawdę! 2 piękne krechy 😳😳😁😁😁❤

Przygarniecie mnie tu?
    Baby no pewnie kochanie 😘💗😘 bardzo się cieszę!!całe cudowny prezent na Walentynki,uwielbiam takie niespodzianki 💗😘😘😘🍀 oczywiście trzymanych wszystkie za ciebie mocno kciuki kochanie 😘

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Moniko to u Ciebie wyglada na jelito drazliwe. Choc np przy nietolerancji laktozy najwiecej jej jest wlasnie w mleku w przetwoeach duzo mniej a raczej b.przetworzone juz jest.
    A co do testow nie nie robilam juz znam dosc dobrze moj organizm bo zwykle b.mocno bola mnie jajniki a mam b.duzo slusu plodnego. Choc powiem,ze w tym cyklu malo objawow bylo i podejrzewalam,ze moglo nie btc owulacji hyhy
    A czy czulam nie wlasnie dopiero jak zaczely mnie b.bolec piersi to zaswiecilo mi sie swiatelko,ze moze a noz :)
    To ja mleka nie dużo zjadam raczej zawsze jogurty od roku kefir albo 😘maslanka

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ