Starania 40+
-
WIADOMOŚĆ
-
Prywatnie raz na tydzień, wiec we wtorek i wtedy dowiem się, czy spada, ze szpitala mam zlecenie raz na 2 tygodnie.
Okresu wciąż brak 🙄
A co u pozostałych ?Allende lubi tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
nick nieaktualnyHej skarby 😀 u mnie do przodu dzieci, obowiązki, szkoła , zadania😱 szukam auta bo moj diesel mnie wyprowadza z równowagi w mrozi nie odpalił, poza tym oki dzis 8 dpo, progesteron 13, wiec choc tyle że owulacja była ha ha, i leci ! Wyczekuje wiosny z utęsknieniem
Hekate skarbie mam nadzieje ze beta spada, a jak sie czujesz słoneczko?
Nunia a ty jak?
Dziewczynki jesteśmy silne, damy radę ze wszystkim
Jak feniks odradzamy sie silniejsze z popiołu
Jestem z wami calym.serduchem ❤💐😘Hekate42, Allende lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNikola.1984 wrote:Mało się tu udzielam bo same problemy jak wiecie mam ciążę biochemiczne za sobą i poronienia. Teraz 13 tydzień ale boję się niesamowicie przestało mi się w związku układać mąż mnie cały czas prowokuje do kłótni boję się strasznie i malenstwo
Trzymaj sie kochanie i nie daj sie! A tak ode mnie to podejzane! -
Hej dziewczyny 😀
U mnie niby dobrze ale nie do końca.
Po pierwszym okresie od zabiegu ciągną się jeszcze jakieś delikatne plamienia. Już sama nie wiem co mam o tym myśleć.
Bylam na usg jamy brzusznej przy innej okazji i pani tez widziala ten pecherzyk/torbiel co pozostał z bezowulacyjnego cyklu zaraz po zabiegu.
Ponieważ co raz mniej z tego rozumiem dziś idę do innego ginekologa na konsultacje.
Mam trochę nowych wynikow. Kwas foliowy powyżej normy- mam 33 a norma do 26.
Z trombofili mutacje MThfr i czynnik r2 i pai-1.
Zobaczymy co powie.
Jakoś zaczęłam powątpiewać w sens starań 🤷♀️ ale w głębi coś jeszcze drzemie.
Nikola nie daj się sprowokować, bo wtedy spirala złości i stresu się nakręca. Swoją drogą mój były był mistrzem prowokacji. Przytulam ciepło 🤗
Hekate42 mam nadzieję, że beta jutro wyjdzie niższa. Trzymam kciuki✊
-
nick nieaktualny
-
Nikola, myśl o sobie i kropku - teraz Wy jesteście najważniejsi.
Nunia, wiem z doświadczenia, że zbyt wiele myślenia nie służy staraniom. Ja niestety nie umiem pozbyć się pragmatyzmu, a bez niego byłoby łatwiej żyć🤷♀️
Jak długo planujesz uważać ?
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
Allende wrote:Hekate, jak Twoja beta??
Ja zaczęłam stymulację i 13 pęcherzyków wystartowało.
13 powiadasz😉
To dobry znak- trzymam ✊✊✊
Allende lubi tę wiadomość
😇11.02.2021 r.
nick nieaktualny
-
Ja zaczęłam stymulację i 13 pęcherzyków wystartowało.
Allende ta Twoja 13 to pewnie będzie szczęśliwa.
Tego Ci właśnie życzę.
Potrzeba nam tu jakiś optymistycznych wpisów, bo ostatnio mało ich.Akinom 59, Allende lubią tę wiadomość
-
Ja zaczęłam stymulację i 13 pęcherzyków wystartowało.Akinom 59, Allende, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
Hekate42 wrote:Nunia, wiem z doświadczenia, że zbyt wiele myślenia nie służy staraniom. Ja niestety nie umiem pozbyć się pragmatyzmu, a bez niego byłoby łatwiej żyć🤷♀️
Jak długo planujesz uważać ?
No to moja relacja z wczoraj. Niestety zadowolona nie wyszłam z gabinetu.
O pecherzyku przerosnietym nic nie powiedział, bo go nie widział. Tydzien temu mial ok 3,5 cm na usg brzucha, teraz brak🤔
Jesli chodzi o mutacje MTHFr nie powinno się robić, bo ma to polowa społeczeństwa i nic z tym nie robi on. Pozostałe pai-1 i czynnik v2 się nie zna tutaj sie nie wypowiedział.
Kwas foliowy mam za duzo bo jak brałam to normalne.
A na końcu cos na usg wypatrzył, podejrzewa maly miesniak. Ale trudno nawet go uchwycić w obrazie.
Zasugerowal, że mozna go usunąć w szpitalu (jesli mysle o ciąży). Ale to i tak nie gwarantuje sukcesu w ciąży ani porażki.
Moim zdaniem inny lekarz moglby tego nie zauważyć, bo go tak dlugo szukał.
W sumie do acardu ani heparyny nie widzi wskazań na teraz.
Wyszlam bardziej zakręcona niż przed wizytą.
Trochę mnie zniechęciło to wszystko.
Popłakałam się w domu, bo sama nie wiem co robić....chce ale za bardzo się boje. A na koniec kwietnia chciałam działać. Masakra. -
Nunia Twoje mutacje są wskazaniem do brania heparyny i acardu jak najbardziej. Może Czynnik v2 nie jest taki niebezpieczny jak V Leiden ale jednak w jakimś stopniu zwiększa ryzyko zakrzepicy. W połączeniu z Pai no naprawdę warto a acard już od starań bym brała. Z mięśniakiem nie pomogę ale znam dziewczyny, które donosiły ciążę z mięśniakiem. Zależy chyba jaki duży i gdzie umiejscowiony. Nie ma co się poddawać 😊 Staraj się, bo nie masz nic do stracenia😊
Hekate42 kciuki za spadającą betę -niech szybko leci w dół. Wiem, że ze staraniami będziesz musiała trochę poczekać ale czas zleci szybko. Możesz w tym czasie suplementować się na poprawę jakości jajeczek itp. 😊 Będzie dobrze 😌
Nikola1984 niefajnie, że masz problemy z mężem akurat teraz, kiedy potrzebujesz spokoju. Mam nadzieję, że się uspokoi u Was. Fajnie, że dzidziuś rośnie i gratuluję chłopca 😊
Allende kciuki za dojrzałe komórki i jak największą ilość zarodków 😁
Moniś super, że była owulacja😁 To zawsze może zaowocować niespodzianką😁 Będziesz testować❓😌
U mnie na razie jest ok. Czuję już ruchy maleństwa ale tylko jak leżę i pod ręką. W czwartek mam usg poznania płci, więc się dowiem 😊 Liczę po cichu na córkę, choć internet mówi, że mam dużą szansę na syna 😁Akinom 59, Allende lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny